Kanada – USA 3:6 (kon.)
konec
Kanada
3:6 (1:1, 2:1, 0:4)
USA
Pondělí 17.04.2023, 01:00 • CAA Centre, Brampton, Kanada • Mistrovství světa žen • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:52
    Vyloučení v týmu USA:
    Amanda Kesselová – 2 min., podrážení.
    58:02 Cayla BARNESOVÁ - 3:6
     
    58:02
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Je rozhodnuto, Američanky se stanou mistryněmi světa! CAYLA BARNESOVÁ vystřelila puk z vlastní třetiny a obránkyně Spojených států dokázala trefit opuštěnou kanadskou branku. Bez asistence.
     
    57:37
    Ann-Renée Desbiensová na střídačce, Kanaďanky to zkoušejí v šesti.
    57:17 Hilary KNIGHTOVÁ - 3:5
     
    57:17
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Neuvěřitelné, Američanky využívají i následnou přesilovou hru pět na čtyři! HILARY KNIGHTOVÁ si tentokrát stoupla před branku Kanady a kapitánka amerického celku tečovala ránu od modré čáry mimo dosah brankářky. Pro Knightovou to je třetí branka v zápase! Asistence: Caroline Harveyová, Amanda Kesselová.
    56:50 Hilary KNIGHTOVÁ - 3:4
     
    56:50
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Hrobové ticho v CAA Centre. HILARY KNIGHTOVÁ vystřelila z vrcholu kruhů a americká kapitánka se trefila parádně do levé šibenice. Tři minuty před konce jdou Spojené státy poprvé v zápase do vedení. Asistence: Taylor Heiseová, Alex Carpenterová.
     
    56:08
    49 vteřin přesilové hry pět na tři pro Spojené státy.
     
    56:08
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Claire Thompsonová – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    54:57
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Brianne Jennerová – 2 min., podrážení.
     
    49:33
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Jamie Lee Rattrayová – 2 min., sekání.
     
    46:14
    Vyloučení v týmu USA:
    Cayla Barnesová – 2 min., hákování.
    45:40 Caroline HARVEYOVÁ - 3:3
     
    45:40
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Následovalo buly v útočné třetině, které Američanky dokázaly vyhrát. Puk se dostal na modrou čáru, kde byla připravená střílet CAROLINE HARVEYOVÁ a prudkou ranou se trefila přesně mezi betony kanadské gólmanky.
     
    42:54
    Claire Thompsonová našla na modré čáře volnou Jamie Lee Rattrayovou, ta vyslala ukrytou ránu mezi těly obránkyň a brankářku Aerin Frankelovou tentokrát zachránila horní tyčka.
     
    41:34
    Vyloučení v týmu USA:
    Hayley Scamurraová – 2 min., podrážení.
     
    31:30
    A už jsme mohli vidět v CAA Centre hattrick! Brianne Jennerová dostala výborný pas před branku, kanadská útočnice skvěle puk trefila, nyní se ale ještě hezčím zákrokem prezentovala Aerin Frankelová.
    29:39 Brianne JENNEROVÁ - 3:2
     
    29:39
    Kanada právě vstřelila branku!
    Neskutečné finále pokračuje! Renata Fastová dostala přihrávku na modrou čáru, před brankou výborně clonila BRIANNE JENNEROVÁ, která navíc puk šikovně umístila za záda americké brankářky. Asistence: Renata Fastová, Marie-Philip Poulinová.
    28:30 Hilary KNIGHTOVÁ - 2:2
     
    28:30
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky podruhé v zápase srovnávají s domácí Kanadou krok. Amanda Kesselová vybojovala kotouč, rázem jely Američanky ve dvou na jednu obránkyni, Kesselová našla na druhé vlně najetou HILARY KNIGHTOVOU, která dostala puk do sítě. Asistence: Amanda Kesselová.
     
    26:28
    Rebecca Johnstonová mohla bleskově domácí vedení zdvojnásobit, útočnice Kanady byla sama na hraně brankoviště, avšak ani nadvakrát přes Frankelovou nedostala puk do sítě.
    25:03 Brianne JENNEROVÁ - 2:1
     
    25:03
    Kanada právě vstřelila branku!
    Avšak tentokrát už americká brankářka kapituluje, s tou ranou nemohla zcela nic dělat. Javorové listy měly velký tlak v útočném pásmu, puk se posléze dostal na modrou čáru, kde byla zaparkovaná BRIANNE JENNEROVÁ a ta se trefila přesně do levé šibenice. Asistence: Renata Fastová , Jamie Lee Rattrayová.
     
    22:00
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Blayre Turnbullová – 2 min., podrážení.
     
    21:14
    Američanky odpověděly ještě větší šancí. Kanadská obránkyně upadla, čímž se Američanky dostaly do přečíslení dvou na jednu, Hannah Bilkaová oslovila na levém křídle Taylor Heiseovou, ta ovšem nerozhodný stav nezlomila.
    18:01 Abbey MURPHYOVÁ - 1:1
     
    18:01
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Je vyrovnáno a nutno podotknout, že po krásné hokejové akci. ABBEY MURPHYOVÁ dostala puk na pravé straně, poté se hezkou stahovačkou zbavila obránkyně a záhy přenou ranou propálila i brankářku Desbiensovou. Asistence: Alex Carpenterová.
     
    10:54
    Fantastická Ann-Renée Desbiensová v kanadském brankovišti. Abby Roqueová našla na hraně brankoviště Amanadu Kesselovou, ta puk trefila ideálně, avšak kanadská brankářka se roztáhla a zabránila tak jasnému gólu.
     
    07:55
    A už to mohlo být o dvě branky, Brianne Jennerová přihrála po chybě Američanek na pravý kruh, následnou ránu ale se štěstím vyrazila Aerin Frankelová do rohu ledové plochy.
    06:23 Marie-Philip POULINOVÁ - 1:0
     
    06:23
    Kanada právě vstřelila branku!
    Obrovské nadšení v CAA Centre, domácí Kanada využívá početní výhodu pět na tři za čtrnáct vteřin. MARIE-PHILIP POULINOVÁ dostala puk ideálně na svůj oblíbený pravý kruh a domáci kapitánka ostrou ranou poslal hned puk do brány. Asistence: Erin Ambroseová, Brianne Jennerová.
     
    06:09
    Obrovská šance pro Kanadu, 100 vteřin přesilové hry pět na tři.
     
    06:09
    Vyloučení v týmu USA:
    Lacey Edenová – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    05:44
    Vyloučení v týmu USA:
    Hayley Scamurraová – 2 min., hákování.
     
    03:49
    Tessa Janeckeová udělala hezkou kličku doprostřed hřiště, záhy měla kolem sebe spoustu prostoru mezi kruhy, americká hráčka ovšem branku Kanady těsně minula.
    Marken.cz

    Jakub Štěrba

    Branky a nahrávky: 7. Poulinová (Ambroseová, Jennerová), 26. Jennerová (Fastová, Rattrayová), 30. Jennerová (Fastová, Poulinová) – 19. Murphyová (Carpenterová), 29. Knightová (Kesselová), 46. Harveyová, 57. Knightová (Heiseová, Carpenterová), 58. Knightová (Harveyová, Kesselová), 59. Barnesová


    Kanada: Desbiensová (Maschmeyerová) – Larocqueová (A), Fastová, Thompsonová, Ambroseová, Zandee-Hartová, Sheltonová, Bourbonnaisová – Johnstonová, Poulinová (C), Jennerová – Nurseová, Fillierová, Spoonerová – Clarková, Turnbullová (A), Staceyová – Maltaisová, O'Neillová, Serdachnyová – Rattrayová.
    Trenér: Troy Ryan

    USA: Frankelová (Hensleyová) – Kellerová (A), Barnesová, Steckleinová (A), Harmonová, Guildayová, Harveyová, Winnová – Knightová (C), Roqueová, Kesselová – Bilkaová, Heiseová, Janeckeová – Scamurraová, Carpenterová, Murphyová – Hughesová, Panneková, Edenová – Curlová.
    Trenér: John Wroblewski

    Rozhodčí: Manthaová, Tassoniová – Bucknerová, Toddová

    Diváci: 4635
    bahis siteleri