Třinec – Příbram 2:1 (kon.) | Dukla Praha – Olomouc B 3:2 (kon.) | Slavia B – Vlašim 1:1 (kon.)
Prostějov – Vyškov 1:0 (kon.) | Karviná – Chrudim 2:1 (kon.) | Varnsdorf – Jihlava 7:2 (kon.)
Líšeň – Táborsko 3:1 (kon.) | Opava – Sparta B 1:2 (kon.)
konec
SK Líšeň 2019
3:1 (1:0)
FC SILON Táborsko
Středa 19.04.2023, 17:00 • SK Líšeň • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Sportu zdar a fotbalu zvlášť. Hezkou středu přeji z brněnské Líšně, kde budeme sledovat vložené utkání 23. kola druhé nejvyšší soutěže. Aktuálně třetí Líšeň hostí desáté Táborsko. Oběma týmům jde o důležité body v tabulce. Zatímco Brňané by si rádi minimálně zahráli baráž, Táborsko ještě nemá jistotu záchrany, na předposlední Třinec má ztrátu pouhých čtyř bodů.
     
    Klub FC SILON Táborsko, dřívě Sezimovo Ústí, hraje druholigovou soutěž s jednou přestávkou od sezóny 2010/11. Přes zimu došlo k velké obměně mužstva, kdy celkem odešlo dvanáct hráčů a do mužstva přišla více než desítka nových tváří. Z podzimní základní sestavy odešli Zadražil, Bederka, Bezpalec nebo Nešpor.

    Bilance vzájemných zápasů mezi Líšní a Táborskem je – 2 výhry, 2 remízy a 1 prohra, s celkovým skóre 5:3. Na podzim Moravané v Táboře prohráli 0:1 brankou z trestného kopu v nastaveném čase.
     
    Líšní nevyšel úvod jara, ale postupem času se hra zlepšuje a přichází i výsledky. Ačkoliv Brno dvakrát v úvodu prohrálo, aktuálně má jednu remízu a především dvě vítězství. A to ještě přišla zbytečná ztráta bodů v minulém domácím utkání s Chrudimí, kdy Východočeši vyrovnali v 90. minutě. Svěřenci Milana Valachoviče tak v našlapané tabulce stále pokukují minimálně po baráži, ale osm kol před koncem je ještě předčasné cokoliv predikovat.
     
    Favoritem je dnes zcela jistě domácí sestava, Táborsko v jarní části sezony nemá dobré výsledky. Z pěti posledních zápasů dvakrát remizovalo, dvakrát prohrálo a jednou vyhrálo. Stalo se tak o minulém víkendu, kdy porazili Prostějov 2:1 a stálo to místo kouče Hanáků Pavla Šustra. Svěřenci zkušeného kormidelníka Romana Nádvorníka ještě musí pro klidný střed tabulky zabrat a především se vyhnout sestupovým problémům. Na poslední místo je náskok šesti bodů, na předposlední čtyři, což není při tříbodovém systému nic moc.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Líšeň 2019: Vajner – Pašek, M. Jeřábek (C), Černín, Lutonský – A. Čermák – Otrísal, Polášek, Matocha, Sokol – Vandas.
    Náhradníci: Marek – Bednář, Džupenjuk, Šumbera, Weber, Zikl, Machalík.
    Trenér: Milan Valachovič

    FC SILON Táborsko: Pastornický – Plachý (C), Koné, Novák, Kosek – Varačka, Kopřiva, Kateřiňák, Sylla – Dordić, J. Mach.
    Náhradníci: Kerl – Navrátil, Šašinka, Kronus, Sojka, Mezera, Alexandr.
    Trenér: Roman Nádvorník

    Rozhodčí: Dorušák – Horák, Mojžíš.
     
    Vše se připravuje k začátku zápasu, v Brně dnes celý den prší, je chladno, s jarním počasím to nemá moc co společného.
     
    O velké překvapení se dnes postaral Třinec, který po příchodu nového trenéra porazil první Příbram 2:1. Při jisté konstalaci by dnes domácí fotbalisté mohli jít na první pozici.
     
    Hráči jsou na hřišti, terén je i přes déšť velmi slušně připravený. Pro brankáře to asi nebude zrovna žádná legrace. Hráči budou chtít určitě pálit z každé pozice.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Dobrý úvod Líšně, která na soupeře ihned vletěla. Po několika sražených střelách to zkusil Vandas a brankář Pastornický musel zareagovat zásahem na první rohový kop.
     
    2
    Po něm se k hlavičce dostával Sokol, ale nebyl to nebezpečný pokus.
     
    3
    Na druhé straně se poprvé dotknul míče i Vajner, když uklidil do náruče střílený centr Macha.
     
    4
    Velká šance Líšně hned v úvodu zápasu. Na malé vápno dostal přesný centr Matocha a chtěl vypálil z jedničky. Což o to, to se i povedlo, ale míč přeletěl těsně bránu.
     
    5
    Táborsko to také zkusilo, i když ze slušné vzdálenosti. Do míče se opřel Kateřiňák a Vajner musel zasáhnout. Měl štěstí, protože pokus hostujícího hráče letěl přímo doprostřed brány.
     
    6
    Domácí zahrávali standardku Matochou, dva centry v řadě ale hostující obrana dokázala pokrýt.
     
    7
    Na malou chvíli se usadilo před vápnem také Táborsko, centr Dordiče se ale minul účinkem. Vajner může rozehrát od své brány.
     
    8
    Sylla dohrál u postranní čáry Paška, tvrdý atak se obešel bez žluté karty.
     
    9
    Pašek se následně uvolnil na pravé straně hřiště a snažil se odcentrovat do pokutového území. Hosté jeho centr pohlídali.
     
    10
    Pak přišla daleko zajímavější akce. Vandas z pravé strany nalezl na hranici velkého vápna Poláška, jehož tvrdá rána by zřejmě šla do brány, ale míč trefil pouze Nováka, který pokus zblokoval.
     
    11
    Pěkná kombinační akce po trase Lutonský, Matocha a málem zakončující Otrísal. Líšeň stále pokračuje v aktivním fotbale, chybí větší přesnost.
     
    12
    Už se fanoušci radovali z gólu, jenže centr Lutonského a posléze střela Vandase do sítě končí pro ofsajd.
     
    13
    Každopádně Brňané ukázali cestu, kudy by mohli dnes hrát. Střílené centry do vápna dneska domácím celkem jdou. I když to byl teď ofsajd, byla to pěkná akce a také varování pro Táborsko.
     
    15
    O další šanci se málem postaral hlavičkující Vandas, který to měl ale těžké. Byl v záklonu a v nelehké pozici. Míč končí hodně vedle.
     
    16
    Domácí zahrávali trestný kop, k přetaženému míči se nakonec dostal ještě Otrísal, ale jeho následný pokus nemohl skončit gólem.
     
    17
    Rozhodčí pustil pár tvrších zákroků, ale hru vysokou nohou na Matochu už písknout musel.
     
    19
    Na brněnských fotbalistech je vidět touha co nejdřív otevřít skóre, stále drží míč na svých kopačkách a před Pastornického létá jeden míč za druhým. Jenže většinou si táborská obrana dokáže poradit.
     
    20
    Na hřišti zůstává po faulu ležet domácí Pavel Sokol. Hra pokračovala, byla výhoda, ale domácí zakopli míč, aby mohl proběhnout ošetření.
     
    20
    Žlutá karta pro tým FC SILON Táborsko (Jiří Kateřiňák).
     
    22
    Sokol je zpátky na hřišti, mezitím za inkriminovaný faul vyfasoval Kateřiňák žlutou a pramálo se mu to líbilo.
     
    24
    Po delší době se dostali do brejkové situace také hosté, ale Mach se provinil útočným faulem.
     
    25
    Znovu Táborsko drží míč, Bojan Dordič mohl jít do situace tři na tři, Čermák ale dobře přečetl jeho záměr.
     
    26
    Nejlepší obrana v soutěži zatím nemusela řešit žádné kritické záležitosti. Líšeň je i nadále lepším týmem.
     
    27
    Lutonský vybojoval další rohový kop, jeho centr zblokoval Plachý.
     
    27
    Líšeň právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají do vedení a dá se říct, že zaslouženě. Roh nejprve propadl na druhou stranu hřiště, kde se míče ujal kapitán Jeřábek. Domácí hráč parádním centrem do vápna našel JAKUBA ČERNÍNA, který neméně pěknou hlavičkou uklidil míč k pravé tyči. Tam se Pastornický natahoval marně – 1:0.
     
    29
    Brňané tak jdou do vedení a zatím naplňují papírové předpoklady. Na tahu je teď ovšem soupeř, aby něco v útočné fázi předvedl.
     
    30
    Chystá se standardka Táborska ze zhruba třiceti metrů. Na střelu to je, ale hosté se spíš domlouvají na signál.
     
    31
    Bojan Dordič to nakonec přeci jen zkusil, ale ostrou ranou trefil jen připravenou zeď.
     
    32
    Tohle už bylo daleko lepší. Před pokutovým územím se do míče z otočky opřel Jan Mach a jeho tvrdá pumelice skončila těsně vedle horní tyče Vajnerovy brány.
     
    34
    U míče jsou momentálně hosté, jenže obrana Líšně letos inkasovala pouze šestnáct branek. Soupeř to má poměrně těžké se přes vysoké obránce dostat.
     
    35
    Táborsko se dostalo do zakončení, Jiří Kateřiňák dokonce dopravil míč do sítě, ale byl signalizovaný ofsajd. Hosté ještě reklamovali faul ve vápně, penalta se ale nepíská.
     
    37
    Máme před sebou zhruba deset minut, Táborsko sice sem tam vystřčí drápky, ale zatím se do větší tutovky nedostalo. Líšeň to po celý poločas zkoušela dlouhými centry a jeden po rohu vyšel.
     
    39
    Hosté v závěru poločasu zvýšili aktivitu, několik složitostí teď musel vyřešit brankář Vajner.
     
    40
    Ještě budeme sledovat zajímavou standardku Táborska. Pozice více než dobrá.
     
    42
    Kateřiňákův dlouhý centr našel v pokutovém území hlavičku Bojana Dordiče a mnoho nechybělo. Míč skončil na horní síti, Vajner plachtil vzduchem marně, ale měl štěstí.
     
    44
    Jakub Kopřiva byl dalším hráčem, který mohl vyrovnat. Jeho technická střela placírkou z dvaceti metrů letěla do šibenice. Vajner ale skvěle vyletěl do vzduchu a tuto jasnou tutovku zneškodnil.
     
    45
    Poslední minuty jasně patří Táborsku, které tlačí a chce si jít za vyrovnáním.
     
    45
    Nastavovat se budou nad rámec poločasu dvě minuty.
     
    45+2
    Vajner znovu podržel své mužstvo při nebezpečném centru Koseka.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Skončilo první dějství, které vyhrála domácí Líšeň. Brňané byli většinou poločasu lepším týmem a zaslouženě se dostali do vedení. Po Jeřábkově centru se k hlavičce dostal dlouhán Jakub Černín a uklidil míč parádně do sítě. Posledních deset minut první půle ale patřilo Táborsku, které nebylo daleko od vyrovnání. Jeden gól dalo sice z ofsadu, ale přesto byl nejblíže brance Kopřiva, jehož tvrdou střelu vytěsnil gólman Vajner.
     
    Sledovali jsme poměrně zajímavý první poločas, ten druhý začne přibližně v 18:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Táborsko právě vstřelilo branku! Tak o co si domácí koledovali v prvním poločase, dostávají hned v úvodu toho druhého. Z pravé strany přišel centr Varačky na zadní tyč, kde se zjevil zcela sám BOJAN DORDIČ a pro ně už to nebylo nikterak složité. Míč v pohodě uklidil do prázdné branky.
     
    47
    Dordičovi stačilo k vyrovnání dvaačtyřicet vteřin druhého poločasu. Domácí vzadu zaspali a inkasují. Rázem tak máme srovnáno.
     
    49
    Líšeň právě vstřelila branku! Radost hostům dlouho nevydržela, domácí ihned otočili hru a šli do protiakce. Matocha si pohrál s míčem, počkal si až mu na malé vápno naběhne PAVEL SOKOL a ten si věděl rady. Poslal na Pastornického přízemní střelu k pravé tyči a Marvani znovu vedou.
     
    50
    Pokud se někdo z fanoušků zdržel ve frontě na klobásu, přišel o dva zajímavé momenty hned z kraje druhé půle.
     
    52
    Domácí zahrávali roh, Matocha ale svým centrem Pastornického nepřekvapil.
     
    53
    Hra se malinko uklidnila, Líšeň se musí bránit, ale hraje ve středu pole.
     
    54
    Mach po přetaženém centru hlavičkoval a ještě se snažil Koné doběhnout tento míč. Vajner byl u něj dřív.
     
    55
    Dnešní utkání sleduje 517 diváků.
     
    57
    Sokol si dovolit teda hodně, prošel snad přes čtyři hráče, ale stopku mu pak vystavil Kosek.
     
    57
    Po nepřesné střele Poláška budou domácí rozehrávat roh, střela byla ještě tečovaná.
     
    58
    A máme tu další exekuci od rohového praporku. Matocha si svůj pokus zopakuje.
     
    58
    Kateřiňák ještě zůstal na hřišti v nefotbalové pozici, už ale pokračuje a bude sledovat třetí roh Líšně v řadě.
     
    58
    A čtvrtý roh, Matocha nalezl sice hlavu Čermáka, ale i jeho si soupeř pohlídal.
     
    59
    Pátý roh v řadě, i tento Táborsko odvrátilo.
     
    59
    Líšeň právě vstřelila branku! Patý domácí roh v řadě – rovná se gól. ADRIÁN ČERMÁK obdržel tentokrát už přesný centr od Matochy, který ještě možná někdo drobně přizvedl a Moravané odskakují na rozdíl dvou branek.
     
    60
    Po hodině hry nemáme o zajímavé momenty nouzy. Padly už tři góly za patnáct minut hry.
     
    61
    Vedení Líšně mohl být ještě lepší. Sokol českou uličkou vysunul Vandase, který se snažil sám před brankářem zakončit mezi jeho nohy, ale Pastornický předvedl výtečný zákrok a zachránil svůj tým od další pohromy.
     
    63
    Marvani se snaží kontrolovat průběh zápasu, soupeře do ničeho prozatím nepouští.
     
    65
    Hosté se dožadovali rohu, ale míč ještě nepřešel brankovou čáru.
     
    66
    Střídání v týmu FC SILON Táborsko:
    ze hřiště odchází Alioune Sylla, přichází Adam Kronus,
    ze hřiště odchází Bojan Dordić, přichází Jakub Šašinka.
     
    68
    Prudká střela Varačky se neujala, byť neměla špatné parametry. Skončila těsně levé tyče.
     
    70
    Žlutá karta pro tým SK Líšeň 2019 (Pavel Vandas).
     
    72
    Něco málo přes dvacet minut do konce zápasu, Líšeň aktuálně vede soutěž před Karvinou, která zatím jen remizuje s Chrudimí.
     
    73
    Nic na tomto faktu nemění ani pokus o snížení v podání Macha. Ten to měl těžké a zakončil spíš kolenem.
     
    75
    Pěkná akce domácích. Matocha znovu pěkně prostrčil míč na agilního Vandase, který se na hranici ofsajdu otočil a tvrdou přízemní ranou chtěl překonat Pastornického. Ten mu to ale včasným zmenšením střeleckého úhlu nedovolil.
     
    76
    Kdepak nuda v Brně, na druhé straně musel střílený centr Plachého likvidovat Vajner. Bude z toho roh.
     
    77
    Útočný faul před líšeňskou svatyní, bude se kopat od brány Tomáše Vajnera.
     
    78
    Střídání v týmu SK Líšeň 2019:
    ze hřiště odchází Marek Polášek, přichází David Machalík.
     
    78
    Střídání v týmu FC SILON Táborsko:
    ze hřiště odchází Matouš Varačka, přichází Adam Alexandr,
    ze hřiště odchází Jakub Kopřiva, přichází Alexandr Sojka.
     
    80
    Zdá se, že se utkání už jen dohrává, domácí mají dvoubrankový náskok.
     
    81
    Domácí lavička signalizuje další střídání.
     
    82
    Střídání v týmu SK Líšeň 2019:
    ze hřiště odchází Pavel Vandas, přichází Martin Zikl.
     
    83
    Trma vrma, len sa trela. To byl obrovský zámek, který si domácí vytvořili na malém vápně. Po sérii odrazů to nakonec vzal na sebe Adrián Čermák a to byla rána, která by snad protrhla síť, leč skončila těsně vedle pravé tyče.
     
    85
    Nadšeně hrající domácí si zápas užívají, hůř teď dopadl rozhodčí Dorušák, který chtěl uhnout srážce s Lutonským a skácel se k zemi. Ihned ale vstal a může utkání dál řídit ze své pozice a nikoliv ležící na trávě.
     
    87
    Fanoušci zaznamenali, že Karviná vede, takže Líšeň už tabulku nevede. Nicméně na tento souboj se diváci mohou těšit v sobotu. Karviná bude hostit právě Líšeň.
     
    88
    Po přihrávce Lutonského se píská ofsajd. Zikl v něm určitě byl.
     
    90
    Střídání v týmu SK Líšeň 2019:
    ze hřiště odchází Pavel Sokol, přichází Šimon Šumbera,
    ze hřiště odchází Erik Otrísal, přichází Dmytro Pavlovyč Džupenjuk,
    ze hřiště odchází Marek Matocha, přichází Tomáš Weber.
     
    90
    Nastavují se dvě minuty.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    V nastaveném čase se už nic nestalo, Líšeň po velmi kvalitním výkonu bere tři body. V prvním poločase vedla, a i když hned v úvodu toho druhého srovnal Dordič, Marvani neponechali nic náhodě a dvěma brankami svému sokovi odskočili. Navíc mohli přidat i více gólů, Pastornický ale další změny ve skóre nepřipustil.
     
    Brňané tak po zásluze berou tři body, v dalším kole jedou do Karviné, kde se bude hrát o první místo. Z města pod Špilberkem se loučím a přeji hezký zbytek středy. (18:51:56)

    Roman Zajíček

    Branky: 27. Černín, 49. Sokol, 59. A. Čermák – 46. Dordić

    Karty:   70. Vandas (LIS) – 20. Kateřiňák (TAB)


    SK Líšeň 2019: Vajner – Pašek, M. Jeřábek (C), Černín, Lutonský – A. Čermák – Otrísal (90. Džupenjuk), Polášek (78. Machalík), Matocha (90. Weber), Sokol (90. Šumbera) – Vandas (82. Zikl).
    Náhradníci: Marek – Bednář.

    Trenér: Milan Valachovič

    FC SILON Táborsko: Pastornický – Plachý (C), Koné, Novák, Kosek – Varačka (78. Alexandr), Kopřiva (78. Sojka), Kateřiňák, Sylla (66. Kronus) – Dordić (66. Šašinka), J. Mach.
    Náhradníci: Kerl – Navrátil, Mezera.

    Trenér: Roman Nádvorník

    Rozhodčí: Dorušák – Horák, Mojžíš

    Diváci: 517
    bahis siteleri