Kanada – Švédsko 0:8 (kon.) | USA – Lotyšsko 7:1 (kon.) | Česko – Slovensko cz 2:3 (2:3 po s.n.)
Finsko – Švýcarsko 4:2 (kon.)
konec
USA
7:1 (0:0, 3:0, 4:1)
Lotyšsko
Čtvrtek 20.04.2023, 16:00 • St. Jakob Arena, Basilej • Mistrovství světa do 18 let • Skupina B
Partner:
     
    59:45
    V posledních vteřinách ještě jedno vyloučení do lotyšských řad. Je způsobeno špatným střídáním, týmový trest za příliš mnoho hráčů na ledě jede na posledních patnáct sekund odpykat Valdis Dommers.
     
    57:24
    Lotyšsko může zmírnit vysokou porážku v početní převaze. Ve snaze o znovuzískání touše Ryan Leonard podrazil Davida Livšicse.
     
    48:08
    Zpoza konkurentovy svatyně vyzkoušel "michigan" David Livšics. Drew Fortescue jako kdyby chtěl soka za tuto drzost potrestat, jenže místo čistého hitu ho podrazil.
     
    43:10
    Velký problém pro Lotyše. Martins Slogs se provinil nedovoleným bráněním a věnoval soupeři přesilovku pěti proti třem, ta může trvat lehce přes minutu a půl.
    39:41 Muži v pruhovaném udělili Streikišsovi za krosček trest ve hře
     
    39:41
    Jen co se Lotyšsko ubránilo oslabení, tak míří do čtyř znovu. Rozhodčí si ostrý krosček Markusse Streikišse jeli zpětně prohlédnout na video, po zhlédnutí opakovaných záběrů udělili útočníkovi trest na pět minut + do konce utkání!
     
    37:36
    Hodně zbytečný prohřešek vymyslel v útočném pásmu Valdis Dommers, při forčekinku podrážením podsekl Zacha Schulze.
     
    28:08
    Také důsledkem druhého lotyšského vyloučení je vražení na hrazení, jehož se dopustil Rauls Ozollapa. Útočník s výrokem rozhodčích nesouhlasí, ale už s ním nic nenadělá.
     
    20:47
    Možnost skórovat dostane reprezentace ze zámoří v početní převaze, za vražení na hrazení zamířil na lavici hanby David Livšics.
     
    17:50
    Síly na ledě se vyrovnávají. Na brejk si děla zálusk Salvatore Guzzo sprintující po pravém mantinelu, Darels Uljanskis jej zastavil za cenu držení.
     
    16:32
    USA míří do čtyř podruhé v krátkém časovém sledu. Znovu je na vině podrážení, Drew Fortescue se tohoto přečinu dopustil za vlastní bránou.
     
    13:43
    Lotyši mají šanci strhnout na svou stranu senzační vedení. Přesilovku jim doslova daroval Salvatore Guzzo, když při forčekinku podrazil konkurenta.
     
    02:21
    Komplikace pro Lotyšsko, které si krátce po startu utkání vyzkouší hru ve čtyřech, za zdržování hry byl vyloučen obránce Kists Retenais.
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 21. Eiserman (Hagens, Hutson), 31. Leonard (Perreault, Terrance), 35. Smith (Leonard, Hutson), 41. Moore (Hutson, Eiserman), 45. Smith (Perreault, Leonard), 55. Guzzo (Nelson, Minnetian), 56. Schulz (Moore, Terrance) – 42. Niedrajs


    USA: Augustine (54. Slukynsky) – Minnetian, Schulz (C), Buium, Fischer, Fortescue, Hutson, Cleveland – Leonard (A), Smith, Perreault – Fine, Moore (A), Terrance – Vote, Hagens, Eiserman – Guzzo, Nelson, Hendrickson – Slaggert.
    Trenér: Dan Muse

    Lotyšsko: Ozols (41. Maurins) – Bulans (A), Uljanskis, Cjunskis, Kurbaka (A), Retenais, Petrovičs, Slogs – Mateiko (C), Livšics, Ansons – Mots, Kruminš, Dommers – Česlis, Ozollapa, Boltramovičs – Mezins, Streikišs, Niedrajs – Strazdinš.
    Trenér: Olegs Sorokins

    Rozhodčí: Barcelo (FRA), Brander (FIN) – Merk (GER), Nordlander (SWE)

    Diváci: 810
    bahis siteleri