Kanada – Švédsko 0:8 (kon.) | USA – Lotyšsko 7:1 (kon.) | Česko – Slovensko cz 2:3 (2:3 po s.n.)
Finsko – Švýcarsko 4:2 (kon.)
konec
USA
7:1 (0:0, 3:0, 4:1)
Lotyšsko
Čtvrtek 20.04.2023, 16:00 • St. Jakob Arena, Basilej • Mistrovství světa do 18 let • Skupina B
Partner:
     
    59:45
    V posledních vteřinách ještě jedno vyloučení do lotyšských řad. Je způsobeno špatným střídáním, týmový trest za příliš mnoho hráčů na ledě jede na posledních patnáct sekund odpykat Valdis Dommers.
     
    57:24
    Lotyšsko může zmírnit vysokou porážku v početní převaze. Ve snaze o znovuzískání touše Ryan Leonard podrazil Davida Livšicse.
    55:29 Zach SCHULZ - 7:1
     
    55:29
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Trefil se i kapitán! Favorit zase zamkl protivníka v jeho vlastním obranném pásmu. Akce vyvrcholila Mooreovou nahrávkou za pravý kruh, odtud ZACH SCHULZ uspěl svižnou střelou ze zápěstí k pravé tyčce. Asistence: Oliver Moore a Carey Terrance.
    54:15 Salvatore GUZZO - 6:1
     
    54:15
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Ano, tohle se opravdu povedlo! SALVATORE GUZZO v levém kruhu udělal otočku čelem k soupeřově svatyni, aby následně pod poměrně těžkým úhlem pověsil kotouč neomylně do protějšího víka. Asistence: Danny Nelson a Aram Minnetian.
     
    53:12
    Americký trenér Muse udělal zajímavý krok, když v blížící se koncovce utkání vystřídal gólmany, místo Treye Augustinea se do brankoviště postavil Hampton Slukynsky. Těžko říct, zda jde o taktický krok, nebo vynucený zdravotním problémem.
     
    52:15
    Na druhý gól v zápase měl políčeno Cole Eiserman. V úniku volil bekhendový blafák, zakončení usměrnil těsně vedle levé části brankové konstrukce.
     
    48:08
    Zpoza konkurentovy svatyně vyzkoušel "michigan" David Livšics. Drew Fortescue jako kdyby chtěl soka za tuto drzost potrestat, jenže místo čistého hitu ho podrazil.
    44:05 Will SMITH - 5:1
     
    44:05
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Převaha o dva hráče byla přetavena v gól. Za bránou soupeře Perraulut s chladnou hlavou posunul touš na WILLA SMITHA a centr elitního útoku zprava poslal puk do odkryté části brány, rozhozený gólman ležel na ledě. Asistence: Gabe Perreault a Ryan Leonard.
     
    43:10
    Velký problém pro Lotyše. Martins Slogs se provinil nedovoleným bráněním a věnoval soupeři přesilovku pěti proti třem, ta může trvat lehce přes minutu a půl.
    41:43 Valters NIEDRAJS - 4:1
     
    41:43
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, Evropané snižují v oslabení! Mezins skvěle zabojoval ve středním pásmu proti třem. Dva američtí hokejisté se následně srazili a do úniku vyrazil VALTERS NIEDRAJS, bekhendový blafák provedl skvěle, zakončil nad beton brankáře. Bez asistence.
    40:22 Oliver MOORE - 4:0
     
    40:22
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    První přesilovku v průběhu pětiminutového lotyšského trestu je tu. Hutson poslal puk za levý kruh OLIVERU MOOREOVI, parádně mířená střela zápěstím doplachtila přesně do levé šibenice. Asistence: Cole Hutson a Cole Eiserman.
     
    40:01
    Lotyšský trenér Sorokins se pro třetí třetinu rozhodl k výměně gólmanů. Aksels Ozols dostal volno a na jeho místo nastoupil Nils Roberts Maurins.
    39:41 Muži v pruhovaném udělili Streikišsovi za krosček trest ve hře
     
    39:41
    Jen co se Lotyšsko ubránilo oslabení, tak míří do čtyř znovu. Rozhodčí si ostrý krosček Markusse Streikišse jeli zpětně prohlédnout na video, po zhlédnutí opakovaných záběrů udělili útočníkovi trest na pět minut + do konce utkání!
     
    37:36
    Hodně zbytečný prohřešek vymyslel v útočném pásmu Valdis Dommers, při forčekinku podrážením podsekl Zacha Schulze.
    34:15 Will SMITH - 3:0
     
    34:15
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Drtivý tlak hokejistů ze zámoří pokračoval a zasloužená odměna se dostavila. Ryan Leonard si udělal mezi kruhy prostor kolem Česlice, načež jeho střelu do středu brány WILL SMITH dokonale ztečoval nad brankářovu lapačku. Asistence: Ryan Leonard a Cole Hutson.
    30:05 Ryan LEONARD - 2:0
     
    30:05
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Moseho družina využívá druhou početní převahu v utkání a dělá další důležitý krok směrem k zisku očekávaných třech bodů. Terrance zpoza brány posunul puk do pravého kruhu Perreualtovi, který křižným pasem našel RYANA LEONARDA a za projektilem poslaným k bližší tyčce se Ozols přesouval bez úspěchu. Asistence: Gabe Perreault a Carey Terrance.
     
    28:08
    Také důsledkem druhého lotyšského vyloučení je vražení na hrazení, jehož se dopustil Rauls Ozollapa. Útočník s výrokem rozhodčích nesouhlasí, ale už s ním nic nenadělá.
    20:59 Cole EISERMAN - 1:0
     
    20:59
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Bleskově proměněná využitá přesilovka a hráči USA konečně prolamují bezbrankové skóre. Do pravého kruhu dostal nahrávku COLE EISERMAN, forhendovou střelu namířil dokonale mezi brankářovu levou ruku a beton. Asistence: James Hagens a Cole Hutson.
     
    20:47
    Možnost skórovat dostane reprezentace ze zámoří v početní převaze, za vražení na hrazení zamířil na lavici hanby David Livšics.
     
    17:50
    Síly na ledě se vyrovnávají. Na brejk si děla zálusk Salvatore Guzzo sprintující po pravém mantinelu, Darels Uljanskis jej zastavil za cenu držení.
     
    16:32
    USA míří do čtyř podruhé v krátkém časovém sledu. Znovu je na vině podrážení, Drew Fortescue se tohoto přečinu dopustil za vlastní bránou.
     
    13:43
    Lotyši mají šanci strhnout na svou stranu senzační vedení. Přesilovku jim doslova daroval Salvatore Guzzo, když při forčekinku podrazil konkurenta.
     
    03:13
    Tvrdý projektil vyprodukoval od modré čáry Will Smith. Aksels Ozols měl obrovské štěstí, že se puk od břevna odrazil nad bránu.
     
    02:21
    Komplikace pro Lotyšsko, které si krátce po startu utkání vyzkouší hru ve čtyřech, za zdržování hry byl vyloučen obránce Kists Retenais.
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 21. Eiserman (Hagens, Hutson), 31. Leonard (Perreault, Terrance), 35. Smith (Leonard, Hutson), 41. Moore (Hutson, Eiserman), 45. Smith (Perreault, Leonard), 55. Guzzo (Nelson, Minnetian), 56. Schulz (Moore, Terrance) – 42. Niedrajs


    USA: Augustine (54. Slukynsky) – Minnetian, Schulz (C), Buium, Fischer, Fortescue, Hutson, Cleveland – Leonard (A), Smith, Perreault – Fine, Moore (A), Terrance – Vote, Hagens, Eiserman – Guzzo, Nelson, Hendrickson – Slaggert.
    Trenér: Dan Muse

    Lotyšsko: Ozols (41. Maurins) – Bulans (A), Uljanskis, Cjunskis, Kurbaka (A), Retenais, Petrovičs, Slogs – Mateiko (C), Livšics, Ansons – Mots, Kruminš, Dommers – Česlis, Ozollapa, Boltramovičs – Mezins, Streikišs, Niedrajs – Strazdinš.
    Trenér: Olegs Sorokins

    Rozhodčí: Barcelo (FRA), Brander (FIN) – Merk (GER), Nordlander (SWE)

    Diváci: 810
    bahis siteleri