Česko – Norsko 7:1 (kon.)
konec
Česko
7:1 (2:0, 2:1, 3:0)
Norsko
Čtvrtek 20.04.2023, 11:30 • Mátyásföldi Jégcsarnok, Budapešť • Evropský pohár žen do 16 let
Partner:
     
    České juniorky potvrdily roli velkých favoritek a na Evropském poháru žen do 16 let po Francii porazily i Norsko, a to vysoko 7:1.

    Česká reprezentace zadělala na úspěch už v první třetině, v níž získala dvoubrankové manko, to postupně zásluhou výborného výkonu navyšovala až na konečných pět branek. Hlavní hrdinkou utkání byla patnáctiletá útočnice Julie Jebousková, jež zaznamenala čtyři kanadské body za dva góly a dvě asistence.

    Svěřenkyně trenéra Lucáka a obhájkyně zlatých medailí mají po dvou utkáních plný počet šesti bodů, třetí utkání odehrají proti Německu. Norsko po úspěchu proti Německu zapsalo první neúspěch, základní skupinu uzavře s Francií. (13:14:20)
     
    Nejlepší hráčky: Julie Jebousková – Oda Bruland Austerfjordová.
     
    Konec zápasu.
    44:13 Julie JEBOUSKOVÁ - 7:1
     
    44:13
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky nakonec zapisují gól i při vlastním oslabení. Troufnu si říct, že Šindelářová posílala puk JULII JEBOUSKOVÉ do jasného ofsajdu, nicméně rozhodčí hru pustili dál. Patnáctiletá útočnice tentokráte nevymýšlela žádné složitosti a skórovala běžnou střelou z forhendu k pravé tyčce. Asistence: Lucie Šindelářová.
     
    43:45
    Hedda Hegdal Fredriksenová vymyslela parádní křižnou přihrávku na Julianne Kasparu Bates Dahlströmovou, jež vystřelila z voleje příliš vysoko.
     
    43:23
    Pokud i nevyužijí, tak norské hokejistky stráví zbytek střetnutí v početní převaze, důvodem je držení Johanny Tischler.
    42:21 Adéle FROMOVÁ - 6:1
     
    42:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka využita, Češky v závěru ještě navyšují rozdíl ve skóre. Z levé strany nahazovala ADÉLA FROMOVÁ a norská brankářka špatně nastavila lapačku, puk letěl trošku jiným směrem. Asistence: Magdalena Felcmanová a Šarlota Stýblová.
     
    42:14
    Norsko míří do čtyř. Na vině je prohřešek v podání Nory Haugerud Morsetové, ta si vysloužila dvě minuty za podrážení.
     
    40:42
    Dlouhou pasáž hry bez přerušení přerušila až norská brankářka Madeleine Östmolökkenová, mezi betony udržela střelu Pánkové.
     
    40:21
    V již probíhající poslední pětiminutovce kombinují v útočném pásmu české hokejistky, Julie Jebousková pálila z pravého kruhu nad břevno.
     
    39:59
    Ve dvou proti čtyřem Norsko zaútočilo na alespoň minimální zdramatizování střetnutí, Mari Brevik Kristiansenová vyslala ránu přes obránkyni vedle levé tyče.
     
    39:12
    Miriam Toetová-Uddvegová vyzkoušela vysoký oblouček za obranu, ten bez větších komplikací sebrala do rukavice Hana Panešová.
     
    38:56
    Za Norsko chtěla snížit Stine Sorbová. Vyprodukovala ostrý projektil od pravého mantinelu, cílové zařízení netrefila.
     
    38:23
    Dlouhou dobu probíhá zápas bez přerušení. Teď zaútočil český tým, jmenovitě Kateřina Pěnčíková, leč forhendem netrefila cílové zařízení.
     
    37:54
    Přečíslení dvou na jednoho Norsku štěstí nepřineslo. Iris Griniová viděla volnou spoluhráčku, přesto jí poslala kotouč za brusle.
     
    37:00
    Směrem dozadu skvěle zapracovala Hana Panešová. S odstupem udržela na zádech Are-Ekströmovou a po mantinelu zapojila do hry Chladovou.
     
    36:44
    Sama proti čtyřem Tiril Andrea Kaasin Arntzenová neměla moc šancí na úspěch. Jedné konkurentky se zbavila, na ostatní nevyzrála.
     
    36:25
    Miriam Toetová-Uddvegová se rozhodla zkusit štěstí individuálně. Soupeřky jí ovšem skříply, kus černé gumy pro sebe získala Šarlota Stýblová.
     
    35:54
    Dobrou práci odvedla před vlastní brankou Aneta Paroubková. Zachytila přihrávku do dobré pozice na Simensenovou a touš píchla do středního pásma.
     
    35:28
    Kajsa Anette Bratenová přebruslila soupeřku a získala puk za soupeřčinu svatyni, před ní se ovšem natlačit nezvládla.
     
    34:59
    Věra Šťástková získala pro Česko zpět útočné pásmo. Nahrávala mezi kruhy Anně Mazancové, ta vypálila z první příliš vysoko.
     
    34:23
    Julie Jebousková útočila na další vstřelený gól. Z pravého kruhu vypálil forhendem těsně vedle levé části brankové konstrukce.
     
    33:46
    Mari Brevik Kristiansenová si pohybem řekla o nahrávku za obranu. Ujela osobní strážkyni, ale na poslední obránkyni již nevyzrála.
    33:00 Julie JEBOUSKOVÁ - 5:1
     
    33:00
    Česko právě vstřelilo branku!
    Dámy a pánové, tak tohle byla hokejová paráda! JULIE JEBOUSKOVÁ se schovala za norskou obranu a v úniku si troufla na ohromně odvážné zakončení s hokejkou mezi nohama, které provedla perfektně, puk poslala gólmance mezi pravou ruku a tělo. Asistence: Adéla Fromová.
     
    32:26
    České hokejistky pokračují v útočení. Věra Šťástková vyslala křižnou nahrávku na Hanu Panešovou, ta promáchla naprázdno.
     
    31:55
    Ofsajd českého týmu. Magdalena Felcmanová s Kateřinou Nogovou doplatily na nedostatečně dobrou domluvu.
     
    31:28
    Zaváhání obránkyně chtěla využít Stine Sorbová. Přes soupeřku vypálila zápěstím, ale jenom do boční sítě.
     
    30:53
    První útočnou akci v rámci třetí třetiny si mohou odškrtnout i Norky, Iris Griniová zakončovala z bekhendové strany vedle levé tyčky.
     
    30:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Češky bleskurychle vybojovaly útočné pásmo, Adéla Pánková střílela forhendem příliš vysoko.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 12:40.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 28 – 8.
     
    Prostřední patnáctiminutovka znamenala další navýšení českého náskoku, juniorky půjdou do závěrečného dějství s tříbrankovým vedením v zádech. Na trefu Kateřiny Nogové ještě dokázala odpovědět Tilde Simensenová, na zásah Kateřiny Pěnčíkové však ale Norky zatím recept nenašly a s jejich nadějemi na druhé turnajové vítězství to nevypadá příliš slibně.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:36
    Kde se vzala, tu se vzala za českou defenzivou úplně volná Tiril Andrea Kaasin Arntzenová, jež se o snížení nepostarala, Daniela Nováková zachytila střelu do lapačky.
     
    29:11
    Nyní sehrála důležitou roli čárová rozhodčí, jež správně odpískala českým juniorkám ofsajd. Vhazování ve středním pásmu.
     
    28:48
    Situaci dvou proti dvěma nevyřešily Lucákovy svěřenkyně ideálně, Anna Mazancová nezvládla těžké zpracování po pasu Šťástkové.
     
    28:16
    Český tlak nebere konce. Kateřina Pěnčíková chtěla ke gólu přidat i asistenci, Kateřina Nogová po její pobídce napálila brankový oblouk.
    27:08 Kateřina PĚNČÍKOVÁ - 4:1
     
    27:08
    Česko právě vstřelilo branku!
    Důležitá čtvrtá branka, která vrací Česko do vedení o tři góly a zase dává větší klid na hokejky hráček. Střelu Šindělářové z levého kruhu Östmolökkenová vyrazila před sebe přímo na hokejku KATEŘINY PĚNČÍKOVÉ, proti dorážce pod břevno byla bezmocná. Asistence: Lucie Šindelářová a Adéla Pánková.
     
    26:57
    Z levého kruhu nahazovala Alena Luxemburková. Norská brankářka reagovala v poslední chvíli, zakročila koncem pravého betonu.
     
    26:23
    Dvojice českých bránících hráček udržela na uzdě Mari Brevik Kristiansenovou, Lucie Šindelářová dle očekávání volila nahrávku doleva na Tischler.
     
    25:55
    Sama proti třem srdnatě bojovala Julie Jebousková. Až před bránu se neprocpala, ztroskotala na Pie Helleové.
     
    25:13
    Češky hlavně nesmí polevit v nastoleném tempu, které soupeřky nebyly schopny akceptovat. Navzdory snížení platí, že je Česko doposud jasně lepším týmem.
     
    24:30
    Norky chtěly rázem snížit manko na rozdíl jediné trefy, ale Ragnhild Klomstadová vyslala střelu od modré čáry vedle levé tyče.
    23:46 Tilde SIMENSENOVÁ - 3:1
     
    23:46
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Zničehonic se Norsko dostává na rozdíl dvou gólů! Mezi kruhy dostala přihrávku TILDE SIMENSENOVÁ, jejíž pokus zablokovala obránkyně, takže puk jel hodně pomalou rychlostí směrem k bráně, což ale Novákovou pořádně rozhodilo, překvapená brankářka pustila kotouč mezi betony. Bez asistence.
     
    23:25
    Norská brankářka se znovu vyznamenala. Tentokráte do poslední chvíle počkala, co v úniku vymyslí Jebousková, touš udržela mezi betony.
     
    23:01
    Adéla Pánková je dnes hodně vidět. Krásně se z pozice za pravým kruhem proháčkovala až před bránu, střelu kryla Östmolökkenová pravým ramenem.
     
    22:44
    Útok vyzkoušely i Norky. Mille Are-Ekströmová obloučkem za obranu startovala Stine Sorbovou, tu zradilo zpracování.
     
    22:22
    Na levou stranu dostala nahrávku přesně do hokejky rozjetá Adéla Pánkové, sama nahrávala křižně mimo dosah Julie Jebouskové.
     
    21:44
    Rychlému protiútoku Česka moc nechybělo. Před bránou byla zaparkovaná Věra Šťástková, střílený pas usměrnila těsně vedle brány.
     
    21:15
    Zbytečným kličkováním si Madlen Chladová zkomplikovala situaci, ve spolupráci s Kateřinou Nogovou nakonec zvládla dostat kotouč pryč z obranné třetiny.
     
    20:47
    Alespoň na chvíli Norsko dostalo puk z obranné třetiny za cenu zakázaného uvolnění, Miriam Toetová-Uddvegová bez úspěchu natahovala hokejku za odpalem Austerfjordové.
     
    20:24
    Tlak českých juniorek stoupá. Před bránu poslala puk nahozením od modré Madlen Chladová, souboj zvládla nejlépe bránící Nora Haugerud Morsetová.
     
    19:50
    Zpoza levého kruhu natáhla k dělovému projektilu Lucie Šindělářová, její pokus měl ovšem hodně daleko k úspěchu.
     
    19:19
    Sama na bránu postupovala Adéla Pánková. Na čtvrtý český gól si ale ještě musíme počkat, protože forhendová střela prosvištěla nad horní tyčkou.
     
    18:51
    Norský protiútok nevypadal vůbec zle, jenže Tilde Simensenová a Iris Griniová se špatně domluvila, výsledkem byl ofsajd.
     
    18:03
    Česko je při chuti a okamžitě se pokusil o druhý gól v rychlém sledu, avšak Kateřina Pěnčíková vypálila příliš vysoko.
    17:43 Kateřina NOGOVÁ - 3:0
     
    17:43
    Česko právě vstřelilo branku!
    Dominance pokračuje, také třetí puk, co končí gólem, tak zapadl do norské sítě. Zblokovaná rána Chladové doputovala ke KATEŘINĚ NOGOVÉ, jíž nedělalo žádné starosti napálit touš do odkryté pravé části brány. Asistence: Madlen Chladová a Magdalena Felcmanová.
     
    16:51
    Daniela Nováková musela do akce potřetí. Se slabou střelou od levého mantinelu neměla výraznější problémy, kryla ji vyrážečkou.
     
    16:12
    Svěřenkyně trenéra Lucáka doposud pustily soupeřky k pouhým dvěma střelám mezi tři tyče, což jenom potvrzuje, jak skvěle mají propracovanou defenzivní činnost.
     
    15:42
    Souboj o puk zvládla bránící Věra Šťástková. Autorka prvního gólu utkání vzápětí tělem odstavila soupeřku a pomohl si pasem doprava na Jarabkovou.
     
    15:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Výpad levým mantinelem podnikly hráčky v červených dresech, v defenzivě výborně zafungovala Tilde Simensenová.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 12:05.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 17 – 2.
     
    První třetina zápasu mezi Českem a Norskem přinesla dva góly, přičemž o oba se postaraly favorizované české hokejistky. Skóre střetnutí otevřela v 5. minutě Věra Šťástková, současnou podobu dala výsledku v 11. minutě využitou přesilovou hrou Šarlota Stýblová.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:48
    Zahrozilo i na druhé straně. Před bránu se procpala Ellen Jarabková, bohužel jí nezbylo dostatek sil na zakončení.
     
    14:20
    Daniela Nováková zatím moc práce neměla. Nyní si ovšem poradila na jedničku, střelu z pravého kruhu schovala ve výstroji.
     
    13:58
    Johanna Tischler středem vyslala Kateřinu Pěnčíkovou, jíž zakončení vůbec nevyšlo, puk zamířil vysoko nad horní tyčku.
     
    13:17
    Středem nabrala vysokou rychlost Julie Jebousková. Dostala se do útočného pásma, kde ale byla zdvojená, proti přesile si neporadila.
     
    12:49
    S koncem trestu Fredriksenové vypálila z levého kruhu na zadní tyčku Šarlota Stýblová, pozorná Madeleine Östmolökkenová schovala puk do lapačky.
     
    12:21
    Z levého kruhu nabízela touš do předbrankového prostoru Lucie Šindelářová, Tereza Gildainová ho zvedla vysoko nad břevno.
     
    11:49
    Pod tlakem Adéla Pánková dobrovolně opustila útočné pásmo. Ne, tahle přesilovka se českým juniorkám zatím nedaří.
     
    11:11
    Norky se zatím brání velmi dobře. Vyhodily dvakrát v krátkém časovém sledu, po druhém úspěchu se oba týmy rozhodly vystřídat.
     
    10:45
    A Češky záhy dostávají výhodu další početní převahy, protože Hedda Hegdal Fredriksenová zastavila soupeřku pouze za cenu hákování.
    10:01 Šarlota STÝBLOVÁ - 2:0
     
    10:01
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skvěle, přesilovka je využitá a Lucákova družina tedy odskakuje do dvoubrankového náskoku! Od modré čáry vyslala pořádnou dělovku ŠARLOTA STÝBLOVÁ. Jedna z bránících hráček střelu zpomalila a rozhodila tím gólmanku, jež touš také dokázala ztlumit, ale nikoliv mu zabránit v cestě za brankovou čáru. Asistence: Julie Jebousková a Adéla Pánková.
     
    09:28
    Jedna z Češek podklouzla ve středním pásmu a Norsko vyrazilo do přečíslení, Mille Are-Ekströmová si neporadila se zpracováním nahrávky Arntzenové.
     
    08:59
    První přesilovou hru si zahraje Česko. Týmový trest dostala střídačka, protože na led v jednu chvíli naskočilo šest hráček v bílých dresech.
     
    08:48
    Zápas zatím probíhá v rychlém tempu a je na co koukat. Češky mají více ze hry, pojistka náskoku by rozhodně přišla vhod.
     
    08:31
    Sama proti třem Šarlota Stýblová bojovala o udržení útočné třetiny. Neuspěla, ale úspěšným vypíchnutím puku Simensenové alespoň zabránila brejku.
     
    07:49
    Hodně volného času dostala na pravém křídle Tereza Gildainová. Vyzkoušela křižný střílený pas, na nějž spoluhráčka jen těsně nedosáhla.
     
    07:21
    Z ostrého úhlu pokusila štěstí Aneta Paroubková. Brankářku nezaměstnala, její zakončení totiž rozvlnilo pouze boční síťku.
     
    06:45
    Těsně, ale přece Adéla Pánková hrála s kotoučem už ve středním pásmu. Vyzkoušela pozornost rozhodčí, která ukázala dobré oko a odpískala ofsajd.
     
    06:12
    Nahozením od modré čáry se prezentovala Adéla Fromová, dobře mířený puk proskákal jenom těsně vedle levé části brankové konstrukce.
     
    05:30
    S rychlou odpovědí chtěla přispěchat Nora Haugerud Morsetová, ovšem forhendový projektil napálila vysoko nad horní tyč.
    04:49 Věra ŠŤÁSTKOVÁ - 1:0
     
    04:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    Důležitý první gól střílí favorizované Češky! Julie Jebousková zavezla kotouč za bránu a odtud jej vracela před ni, kde po nedůrazné hře obránkyně VĚRA ŠŤÁSTKOVÁ našla mezeru mezi levou rukou gólmanky a tyčkou. Asistence: Julie Jebousková a Hana Panešová.
     
    04:22
    Češky obsadily útočnou třetinu, ale zatím nic zajímavého nevymyslely, trpělivou kombinací čekají, kudy by mohla vést cestička k pokoření Östmolökkenové.
     
    03:50
    Opět jsme měli možnost vidět postavení mimo hru v podání Norska, dlouhou nahrávku Stine Sorbová převzala až za útočnou modrou.
     
    03:21
    Pěknou individuální akcí se blýskla Kateřina Pěnčíková. Stahovačkou se zbavila poslední sokyně, mezeru mezi betony brankářky však hledala marně.
     
    02:45
    Jako další se o slovo chtěla přihlásit Magdalena Felcmanová, jež čekala před bránou a přihrávka na ni mířila, norská defenziva ji v poslední chvíli zblokovala.
     
    02:22
    Znovu útočí hokejistky v červených dresech. Julie Jebousková nahazoval do předbrankového prostoru, odkud Lucie Šindělářová tečovala vedle pravé tyče.
     
    01:45
    Norský protiútok zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí, po nedorozumění mezi Scurkovou a Lotheovou správně odpískal ofsajd.
     
    01:23
    Ihned po nájezdu Češek do útočného pásma došlo k ostrému zakončení. Johanna Tischler napálila kus černé gumy vysoko nad břevno.
     
    00:42
    Madeleine Östmolökkenová první nebezpečnou situaci před svou vlastní bránou zvládla, když očekávala obtočení soupeřky kolem ní a zakročila levým betonem.
     
    00:10
    Utkání mezi Českem a Norskem odstartovalo! Favoritem jsou české hokejistky, jež obhajují zlaté medaile, Norky ale určitě nedají nic zadarmo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Češky na neoficiálním evropském šampionátu obhajují zlaté medaile. Cestu za nimi zahájily na jedničku, když v těsném utkání pokořily Francouzky těsným výsledkem 2:1. Česká reprezentace vyrazila na turnaj s dvaceti hráčkami, o finální nominaci trenéři rozhodli po pětidenním kempu stráveném ve Slaném. Norky také zahájily turnaj vítězstvím, německou reprezentaci zdolaly 2:0.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné čtvrteční dopoledne. Vítám vás při sledování evropského poháru žen do 16 let, u zápasu mezi Českem a Norskem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:30.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 5. Šťástková (Jebousková, Panešová), 11. Stýblová (Jebousková, Pánková), 18. Nogová (Chladová, Felcmanová), 28. Pěnčíková (Šindelářová, Pánková), 33. Jebousková (Fromová), 43. Fromová (Felcmanová, Stýblová), 45. Jebousková (Šindelářová) – 24. Simensenová


    Česko: Nováková (Fialová) – Fromová, Stýblová, Paroubková, Tischler, Chladová, Jarabková, Panešová – Jebousková, Pánková, Šindelářová, Gildainová, Luxemburková, Pěnčíková, Felcmanová, Nogová, Šťástková, Mazancová, Palíšková.
    Trenér: Jan Lucák

    Norsko: Östmolökkenová (Nobariová) – Austefjordová, Morsetová, Are-Ekströmová, Griniová, Dahlströmová, Kristiansenová – Moeová, Simensenová, Toetová-Uddvegová, Arntzenová, Fredriksenová, Sorbová, Bratenová, Helleová, Klomstadová, Kjelbergnesová, Lotheová, Scurková.
    Trenér: Mads Gabriel Scott

    Rozhodčí: Belák (HUN) – Holzerová (GER), Bublová (CZE)

    Diváci: 68
    bahis siteleri