Kanada – Německo 8:0 (kon.) | Lotyšsko – Finsko 2:5 (kon.) | Slovensko – Švédsko 3:5 (kon.)
Norsko – Švýcarsko 0:5 (kon.)
konec
Lotyšsko
2:5 (0:1, 0:3, 2:1)
Finsko
Pátek 21.04.2023, 16:00Mistrovství světa do 18 let • Skupina B
Partner:
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (18:29:15)
     
    Je dobojováno. Finsko nakonec vítězí proti Lotyšům 5:2, ale dlouho Lotyšsko svého soupeře trápilo. Změnilo se to až po polovině zápasu, kdy se Finové dostali na čtyřbrankový náskok a poté už Lotyši nedokázali ztrátu vymazat. Podruhé na turnaji tak prohrává, naopak Finové zapisují druhé vítězství a jsou bez ztráty kytičky.
     
    Střely na branku: 21 – 47
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Finové ale získali puk a rychle se ještě natlačili do zakončení před Linardsem Feldbergsem, ale ten zakročil a má puk u sebe. Hra je ještě přerušena.
     
    59:34
    Puk mají Lotyši a vydávají se asi do posledního útoku tohoto zápasu.
     
    59:07
    Vhazuje se ve středním pásmu blíže brance Finů.
     
    58:50
    Arttu Alasiurua si před lotyšskou brankou klepl o přihrávku a napřáhl ke střele, ale nakonec z této akce sešlo. Na druhou stranu pak ještě míří Lotyši.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:54
    Linards Feldbergs nyní zakročil proti jedovce Finů a raději pak přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce. Finsko si tak ještě může prodloužit pobyt v útočné třetině.
     
    57:20
    Čas Lotyšům rychle plyne a už nemají moc času na to, aby se dostali Finům na dostřel a koncovku zápasu tak ještě zdramatizovali.
     
    56:35
    Před lotyšskou brankou bylo zase rušno, pokus, který vyslal Topias Hynninen, skončil jen u zadního mantinelu, který zaduněl.
     
    55:44
    Nyní operovali před brankou soupeře Finové, ale klec Lotyšů nedokázali trefit.
    53:58 Markuss STREIKIŠS - 2:5
     
    53:58
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Od modré čáry napřáhl ke střele MARKUSS STREIKIŠS a jeho dalekonosná střela pak skončila až za zády finského brankáře – 2:5. Asistence: Peteris Bulans a David Livšics.
     
    53:24
    Lotyši mají k dispozici přesilovou hru a mohou tak znovu snížit. To už by mohli být takřka zpět ve hře. Ovšem obrana Finů jejich akci zastavila a hra je zastavena.
     
    53:05
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Tom Leppä – 2 min., nedovolené bránění.
     
    52:39
    Další pobyt Finů v lotyšském teritoriu, za branku si pro jistotu sjel Linards Feldbergs a pomohl s rozehrávkou. Finsko pak jeho klec neohrozilo.
     
    51:25
    Rasmus Kumpulainen po levém křídle nabruslil do útočného pásma a Finové tam rozjeli další akci, po které však zasáhl Linards Feldbergs a připsal si další přesný zákrok.
     
    50:39
    U pravého hrazení vybojovali puk zpět Finové a natlačili se před klec Lotyšů, ale ti poté vyhodili touš do středního pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    49:21
    Branka Lotyšů nyní byla vychýlena ze svého postavení a bude muset být usazena zase zpátky.
     
    48:38
    Pokus Markusse Streikišse končí mimo tři tyče a do akce se tak mohou opět vydat zase hráči Finska, kteří mají stále navrch.
     
    47:57
    Finové jdou od svého brankáře směrem dopředu a budou se snažit navýšit své vedení. Obrana Lotyšska se tak nyní bude zase bránit.
     
    46:12
    Finsko sice našlo rychlou odpověď, ale jeho branka nakonec neplatí pro předchozí ofsajdovou situaci.
    46:12 Rasmus KUMPULAINEN - 1:5
     
    46:12
    Finsko ale okamžitě našlo odpověď a bere zpět čtyřbrankový náskok. Mezi tři tyče se trefil RASMUS KUMPULAINEN, když si stáhl puk a okolo levého betonu pak zakončil do odkryté brány a přivítal tak Feldbergse v bráně Lotyšů – 1:5. Asistence: Aron Kiviharju a Kalle Kangas.
    44:52 Valters NIEDRAJS - 1:4
     
    44:52
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Až ve třetí části hry se Lotyši prosazují a dávají první gól. VALTERS NIEDRAJS si sjel před branku Finska, kde se k němu dostal kotouč, který poté švihem nasměroval do odkryté finské branky – 1:4. Asistence: Kristers Ansons.
     
    44:09
    Martins Slogs na vrcholu pravého kruhu napřáhl k zakončení, které o kousek míjí finskou klec. Po zisku touše pak pádí opačným směrem Finové.
     
    43:36
    Hra je znovu přerušena a vhazuje se po pravé ruce lotyšského brankáře Linardse Feldbergse.
     
    42:48
    Maxim Eliseev si sjížděl do zakončení mezi kruhy, ale promáchl, kotouč tak získal soupeř a otočil hru. Po švihu Kristerse Ansonse pak končí kotouč v moci finského brankáře.
     
    42:19
    Obrana Lotyšů zastavila pokus soupeře a dostala výhozem puk do neutrální zóny tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    41:59
    Nyní se vhazuje na pravém kruhu v útočném pásmu Finů.
     
    41:26
    Rodions Boltramovičs z hrany pravého kruhu vyslal nepříjemnou střelu, kterou kryje Visa Vedenpää a pomohl tak svému týmu a udržel nulu na svém kontě.
     
    40:53
    Do akce se hned vydali Finové, ale novice v masce mezi třemi lotyšskými tyčemi neohrozili, protože na něho nevyslali ani jednu střelu.
     
    40:17
    Do třetí třetiny do brankoviště naskočil Linards Feldbergs, jenž vystřídal Akselse Ozolse.
     
    40:01
    Střídání v týmu Lotyšsko:
    ze hřiště odchází Aksels Ozols, přichází Linards Feldbergs.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hráči obou celků jsou už zase na ledové ploše a za chvíli začne třetí dějství.
     
    Také druhá třetina je minulostí. V ní to dlouho vypadalo, že se skóre moc hýbat nebude. Až v jednatřicáté minutě to změnili Finové, kteří šli do dvoubrankového náskoku. V závěru druhé třetiny pak Finsko dalo dva slepené góly a je ve čtyřbrankovém trháku. Vypadá to tedy, že odpor Lotyšů Finové definitivně zlomili. Uvidíme, co nám ještě nabídne třetí třetina, která začne přibližně v 17:50.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    Ještě přichází jedno zakázané uvolnění ze strany Lotyšů a pět vteřin před vypršením prostřední části hry se ještě bude vhazovat před Ozolsem, konkrétně na pravém kruhu.
     
    39:38
    Finové znovu operovali před klecí Lotyšů a Aksels Ozols vytasil další zákrok a po něm zastavuje hru. Buly po jeho pravé ruce.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
    38:07 Tuomas URONEN - 0:4
     
    38:07
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A je to 4:0 pro Suomi! Niilopekka Muhonen napřáhl na modré čáře a kotouč směřoval na branku Lotyšů, v mezikruží ale nastavil hůl TUOMAS URONEN, puk pak změnil dráhu letu a zapadl za záda bezmocného Akselse Ozolse. Asistence: Niilopekka Muhonen a Emil Järventie.
    37:13 Kasper HALTTUNEN - 0:3
     
    37:13
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Na druhé straně pak hned udeřil soupeř a Finové vedou rozdílem tří gólů. Konsta Helenius obkroužil útočné pásmo, od modré čáry pak vystřelil, jeho táhlý pokus se pak odrazil na pravou stranu, kde byl s pohotovou dorážkou zblízka připraven KASPER HALTTUNEN – 0:3. Asistence: Konsta Helenius a Arttu Alasiurua.
     
    36:37
    Konsta Helenius dostal přihrávku do jízdy, dobře ji ale nezpracoval a následovala ztráta puku, se kterým se do útoku vydali Lotyši, ovšem před finskou brankou pak nebyli úspěšní.
     
    36:19
    Kristers Ansons se natlačil před finskou klec a vyslal přízemní pokus, jenž ale kryje Visa Vedenpää a udržel tak čisté konto. Raději pak nechal hru přerušit.
     
    34:48
    Jesse Kiiskinen po pravém křídle nabruslil do útočné třetiny, dostal se za bránu Lotyšska, odkud vyslal do mezikruží přihrávku, kterou však ideálně nezpracoval Topias Hynninen.
     
    33:49
    Emil Järventie vyplaval od zadního mantinelu na pravý kruh, kde se snažil srovnat si kotouč, ale následně pak se mu nepovedlo zakončení, které sebrali Lotyši.
     
    33:04
    Eriks Mateiko nahodil kotouč od modré čáry až před Visu Vedenpu, který ho ale srazil do rohu obranného pásma a svůj tým tak podržel.
     
    32:25
    Maxim Eliseev vyvezl puk do útočného pásma a tam sám zakončil, ovšem jeho střelu zastavila pozorná obrana Lotyšů.
     
    31:37
    Další hezky sehraná akce Finů, na jejím konci byla střela, kterou vyslal Tom Leppä, ale ta skončila na betonu Akslelse Ozolse.
    30:53 Topias HYNNINEN - 0:2
     
    30:53
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Nyní se to už povedlo, přesilovka je využita a Finové jdou do dvoubrankového náskoku. Po nahození Nurmiho před branku Lotyšů u bližší tyče sklepl kotouč TOPIAS HYNNINEN a dostal ho do částečně odkryté Ozolsovy klece. Asistence: Jesse Nurmi a Emil Järventie.
     
    30:30
    Další pokus vyslal Tuomas Uronen, jenž poslal kotouč přímo do brankáře Ozolse. Zase je přerušeno.
     
    30:01
    Polovina řádné hrací doby je minulostí a stále na ukazateli skóre svítí stav 0:1. Finům se nyní v přesilové hře zatím nedaří navýšit své těsné vedení.
     
    29:46
    Po jedovce Jesseho Kiiskinena končí puk znovu v moci brankáře Akselse Ozolse. Ten poté znovu zastavuje hru a buly bude vhozeno po jeho pravé ruce.
     
    29:24
    Finsko má velkou šanci na navýšení skóre, Lotyši šli opět do čtyř a Suomi hraje přesilovou hru.
     
    29:13
    Vyloučení v týmu Lotyšsko:
    Viktors Kurbaka – 2 min., hákování.
     
    28:31
    Emil Järventie u bližší tyčky napřáhl ke střele, ale ani z téhle velké šance se skóre nemění. Lotyši tak nadále trápí favorita utkání a jsou stále ve hře o body.
     
    28:25
    Proti střele Rasmuse Kumpulainena zakročil Aksels Ozols a hned nechal hru přerušit. Následovalo jeho rychlé občerstvení a vhazovat se bude před jeho klecí. To ale až po další komerční pauze, která nyní následuje.
     
    27:59
    Kasper Halttunen operoval před Ozolsem, clonili ho dva hráči Lotyšska a nakonec se k němu kotouč nedostal.
     
    27:05
    Niilopekka Muhonen už měl na holi možná pojišťovací branku, ale jeho máchnutí do puku nakonec končí mimo. Byla to ale dobrá příležitost hráčů v bílých dresech.
     
    26:28
    Konsta Helenius byl připraven u bližší tyče k teči po střele Jesseho Kiiskinena, ale z otočky puk minul. Rázem tak bylo po slibné finské akci.
     
    24:34
    Finové ve svém obranném pásmu získali na svou stranu kotouč, vyvezli ho až před Ozolse, ale další pokus Suomi se neujal a končí mimo tři tyče.
     
    24:08
    Zakázané uvolnění Lotyšů a hra se stěhuje zpět před branku Akselse Ozolse, buly bude vhozeno po jeho pravé ruce.
     
    22:45
    Visa Vedenpää zachytil puk u levé tyče a poslal ho spoluhráčům, kteří opět míří směrem před branku Akselse Ozolse.
     
    21:19
    Kasper Halttunen obešel beka Lotyšska, dostal se na levou stranu, ale než stačil vystřelit, kotouč ztratil. Záhy ho však Finové získali zpět a nadále ohrožují lotyšskou klec.
     
    20:34
    Hned po ubráněném oslabení se do akce dostali Finové, ale Aksels Ozols svou svatyni znovu uhájil. Drží tak šance lotyšského výběru.
     
    20:16
    Finsko je v plném počtu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je minulostí, v ní se velmi brzy dostali do vedení Finové, od té doby se už ale skóre neměnilo. Oba týmy si vyzkoušely přesilové hry, brankáři obou reprezentačních výběrů však svá brankoviště hájili. Uvidíme, co nám nabídne druhé dějství, které začne přibližně v 17:00.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    První dějství se jen dohrává, u puku jsou Finové a poslali ho do bezpečí a mimo ohrožení branky Suomi.
     
    19:34
    Eriks Mateiko po zisku puku od Kristersa Ansonse vybruslil až před finského brankáře, tváří v tvář mu ale neuspěl.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:44
    Lotyši se usadili v pásmu Finska a kombinovali před Vedenpou, ale ten pokus z pravého kruhu pokryl. Stále ale Lotyši působí před jeho svatyní.
     
    18:16
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Jesse Kiiskinen – 2 min., sekání.
     
    17:42
    Lotyšsko je v plném počtu.
     
    17:11
    Z prostoru mezi kruhy pak pálil Jesse Kiiskinen a svojí prudkou ránou nechal znovu vyniknout Akselse Ozolse. Lotyšsko se znovu osvobozuje vyhozením kotouče daleko od jeho klece.
     
    16:56
    Z pravého kruhu střílel Aron Kiviharju, proti byl znovu pozorný Aksels Ozols, který znovu zastavuje hru.
     
    16:11
    Finsko se samo vykázalo z útočného pásma a musí ho opustit. Nicméně Finové jsou zpět a už zase zahrozili před Ozolsem, jenž puk vyráží do bezpečí. Následně pak se Lotyši osvobozují.
     
    15:47
    Kasper Halttunen hned na začátku přesilové hry švihl do puku a ten končí v moci brankáře Ozolse. Hra je zastavena a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    15:42
    Vyloučení v týmu Lotyšsko:
    Valters Niedrajs – 2 min., nedovolené bránění.
     
    15:24
    Emil Pieniniemi u zadního hrazení v obranném pásmu získal puk na svou stranu a Finsko se tak znovu dostává do akce na opačném konci kluziště.
     
    14:55
    Následuje komerční přestávka.
     
    14:25
    Další tlak před Ozolsem Lotyši ustáli a nyní vytahují hru do útočného pásma. Finové se tak vracejí zase zpět a pokusí se akci Lotyšska zastavit.
     
    14:00
    Do dobré střelecké pozice se dostal Jesse Kiiskinen, ale branku soupeře o kousek přestřelil. Nicméně puk si poté vzal lotyšský brankář a hra je přerušena. Buly po jeho pravé ruce.
     
    13:21
    V rohu útočného pásma Finů vybojovali puk Lotyši a snažili se ho vyhodit ven, ale nepovedlo se. Akce Suomi trvá dále a ti se snaží navýšit vedení.
     
    11:37
    Finsko je v plném počtu a hned se dere do útočné akce.
     
    10:15
    Po střele Finů zakročila obrana Lotyšů a následně pak se právě lotyšský celek osvobozuje a vyhazuje puk až před klec Finů. Šetří tak cenné vteřiny.
     
    09:37
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Niilopekka Muhonen – 2 min., podrážení.
     
    08:50
    Zakázané uvolnění Lotyšů.
     
    07:49
    Hra má spád, nyní zase byli v akci Lotyši, snažili se o vyrovnání, ale to nepřichází. Po zisku puku pak jdou hned na druhou stranu zase hráči Suomi.
     
    06:32
    Rána Kangase minula lotyšskou klec, hráči Lotyšska si tak nyní oddychli a hra je zastavena. Následuje komerční přestávka.
     
    03:45
    Nyní zahrozili Lotyši před klecí Suomi, ale Visa Vedenpää byl pozorný a pokus Petrovičse zastavil a nechal hru přerušit.
     
    02:35
    Finové jsou po rychlém gólu hodně aktivní a znovu to zkoušejí před Ozolsem. Ten je zatím pozorný.
    01:25 Rasmus KUMPULAINEN - 0:1
     
    01:25
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové rozjeli akci ve třech a těsně před brankou dostal přihrávku od Uronena RASMUS KUMPULAINEN, jenž pohotovou střelou zaskočil Ozolse a kotouč končí za jeho zády – 0:1. Finové tak otevírají účet dnešního duelu a jdou do vedení. Asistence: Tuomas Uronen a Aron Kiviharju.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Lotyšsko: Ozols (Feldbergs) – Bulans (A), Uljanskis, Cjunskis, Kurbaka (A), Retenais, Petrovičs, Slogs – Ansons, Mateiko (C), Livšics – Kruminš, Mots, Dommers – Boltramovičs, Česlis, Ozollapa – Mezins, Niedrajs, Streikišs – Strazdinš.
    Trenér: Olegs Sorokins

    Finsko: Vedenpää (Vali) – Muhonen, Pieniniemi, Kiviharju (A), Junkkari, Jokinen, Väisänen, K. Kangas – Kiiskinen, Nurmi, Hynninen – Helenius, Alasiurua, Halttunen (C) – Uronen, Järventie, Kumpulainen (A) – Lind, Eliseev, Leppä.
    Trenér: Lauri Merikivi

    Rozhodčí: Cadieux (CAN), Eriksson (SWE) – Gustafson (USA), Schlegel (SUI).
     
    Vzájemná utkání

    Naposledy se obě reprezentace této věkové kategorie střetly před rokem taktéž na světovém šampionátu a tehdy vyhrálo Finsko 4:1. Lotyši tak mají co oplácet. Podaří se jim favorita duelu alespoň potrápit?
     
    Finsko

    Finové naopak v prvním utkání na světovém šampionátu osmnáctek porazili Švýcarsko, které letošní MS pořádá, 4:2. V duelu potvrdili roli favorita a dnes by na tento úspěch rádi navázali. Znovu budou v pozici lepšího celku a prahnou proti houževnatému a nevyzpytatelnému Lotyšsku po dalších třech v uvozovkách povinných bodech.
     
    Lotyšsko

    Lotyši jsou po úvodním zápasu na šampionátu hráčů do osmnácti let na poslední páté příčce. Hned v prvním zápase na mistrovství světa narazili na USA, které patří mezi aspiranty na zisk nejcennější trofeje a zámořskému týmu podlehli vysoko 1:7. Dnes by si mladí Lotyši chtěli napravit reputaci a prohru odčinit, ovšem v cestě jim bude stát další silný celek, a sice ten finský.
     
    V rámci Mistrovství světa do 18 let se v pátek odpoledne utkají mládežnické reprezentace Lotyšska a Finska. Jde o druhý zápas skupiny B a jak asi každý fanoušek mezinárodního hokeje dokáže odtušit, výrazným favoritem utkání, které hostí Basilej, jsou hráči finského týmu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 45. Niedrajs (Ansons), 54. Streikišs (Bulans, Livšics) – 2. Kumpulainen (Uronen, Kiviharju), 31. Hynninen (Nurmi, Järventie), 38. Halttunen (Helenius, Alasiurua), 39. Uronen (Muhonen, Järventie), 47. Kumpulainen (Kiviharju, K. Kangas)


    Lotyšsko: Ozols (41. Feldbergs) – Bulans (A), Uljanskis, Cjunskis, Kurbaka (A), Retenais, Petrovičs, Slogs – Ansons, Mateiko (C), Livšics – Kruminš, Mots, Dommers – Boltramovičs, Česlis, Ozollapa – Mezins, Niedrajs, Streikišs – Strazdinš.
    Trenér: Olegs Sorokins

    Finsko: Vedenpää (Vali) – Muhonen, Pieniniemi, Kiviharju (A), Junkkari, Jokinen, Väisänen, K. Kangas – Kiiskinen, Nurmi, Hynninen – Helenius, Alasiurua, Halttunen (C) – Uronen, Järventie, Kumpulainen (A) – Lind, Eliseev, Leppä.
    Trenér: Lauri Merikivi

    Rozhodčí: Cadieux (CAN), Eriksson (SWE) – Gustafson (USA), Schlegel (SUI)

    Diváci: 342
    bahis siteleri