Mexiko – Nový Zéland 2:7 (kon.) | SAE – Bulharsko 7:2 (kon.) | Turecko – Belgie 2:9 (kon.)
konec
Mexiko
2:7 (1:2, 0:3, 1:2)
Nový Zéland
Pátek 21.04.2023, 12:00 • Silivrikapı Buz Pateni Salonu, Istanbul • Mistrovství světa - II. B Divize • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Vítám tu všechny příznivce hokejového punku! V pátek pokračuje předposledním čtvrtým hracím kolem světový šampionát Divize II.B v tureckém Istanbulu. Na úvod dne si to rozdá Mexiko s Novým Zélandem a dost pravděpodobně půjde o klíčový duel v boji o vyhnutí se sestupu. Ani jeden z týmů dosud na turnaji nebodoval.
     
    Nový Zéland:
    Hokejistům Nového Zélandu se přezdívá Ice Blacks. Tamní hokejová federace vstoupila do IIHF 2. května roku 1977. První účast na MS přišla v roce 1987 v rámci skupiny D. Po dalším vystoupení v roce 1989 se Novozélanďané definitivně zapojili v roce 1995. Od té doby scházeli už jen loni kvůli koronavirovým restrikcím v zemi. Od roku 2013 jsou stabilními členy B skupiny II. Divize. Hned čtyřikrát skončili druzí. Při poslední účasti v roce 2019 pak brali bronz.

    Zajímavou postavou z aktuální soupisky je Csaba Kercso-Magos. 29letý brankář je maďarským rodákem, ale většinu seniorské kariéry strávil právě na Novém Zélandu. Jedná se o jeho druhé reprezentační vystoupení. Poprvé nastoupil na šampionátu v roce 2018, kde odchytal dva zápasy. Obránce Nick Craig odehrál letošní ročník ve 2. nizozemské lize za Amsterdam Tigers. Útočník Liam Dallimore působí ve Španělsku a zadák Jaxson Lane s forvardem Jermainem Joycem našli angažmá v Austrálii.

    V kádru najdeme i českou stopu. Ondřej Kozák je odchovancem rakovnického hokeje. Za místní klub hrával středočeskou Krajskou ligu. Už několik led žije na Novém Zélandu, kde hraje za tým Botany Swarm. V Česku si jako dorostenec zahrál také dnes 37letý Alexander Polozov. Působil v České Lípě. Rodilý Estonec svou vlast dokonce reprezentoval na mládežnické úrovni a dvou dospělých šampionátech. Přes angažmá v domácích klubech a nižších finských soutěží se dostal až na Nový Zéland, v jehož národním týmu debutoval v roce 2017.

    Hlavním trenérem týmu je Ukrajinec Anatoli Chorozov, jemuž asistuje Andreas Kaisser z Německa.
     
    Mexiko:
    Mexiko vstoupilo do mezinárodní hokejové federace už v roce 1985, ale svůj první zápas odehrálo až na MS skupiny D v islandském Reykjavíku proti Belgii, které podlehlo 0:5. Od té doby jsou Mexičané pravidelnými účastníky šampionátů IIHF. V roce 2005 opanovali šampionát III. Divize a dostali se tak o úroveň výše. Zde se od té doby drží a po reorganizaci jsou stálými účastníky slabší skupiny B. Zde mezi lety 2013 – 2016 získali dvakrát stříbro a dvakrát bronz, ovšem poté přišel ústup ze slávy a poslední čtyři účasti skončily vždy až pátým místem. To loni znamenalo dokonce poslední příčku bez jediného bodu, která naštěstí nebyla vzhledem k neúčasti Severní Koreji sestupová.

    Mexičané se dříve účastnili také Pan amerického turnaje. Třikrát obsadili druhé místo, naposledy v roce 2017 pak získali zlato.

    Na úpadku mexické výkonnosti se určitě projevuje absence stále alespoň poloprofesionální ligové soutěže. V minulosti byly pokusy o její vytvoření, ovšem tato snaha po několika sezónách padla. Reprezentace tak spoléhá hlavně na hráče, kteří hrají nižší či univerzitní soutěže v Kanadě a USA. To se týká například brankáře Marcella de Antunana, který letos patřil do kádru univerzity v Utahu v prestižní organizaci ACHA, za kterou si ale soutěžní zápas nezachytal. Ve tejné soutěži působí také útočník Alejandro Apud, který za univerzitu Roberta Morrise sehrál 23 utkání s bilancí 5+4. Nižší vysokoškolskou CHF pak letos hráli bratři Eduardo a Daniel Valenciové. V národním týmu pak neschází ani jejich nejmladší sourozenec Luis, který v 17letech hraje na akademii v Miltonu.

    Největší hvězdou je ale 28letý forvard Hector Majul. Ten hokejově vyrostl v USA a od sezóny 2018/19 hraje v Evropě. Prošel Litvou, třetí finskou ligou a v posledních dvou ročnících nastupoval ve druhé italské lize. Tam se zařadil k největším hvězdám. Za Toblach/Dobbiaco nasbíral ve 23 utkáních 46 bodů (24+22) a byl druhý v klubové produktivitě.
     
    Podívejme se na výsledky obou celků v dosavadním průběhu turnaje. Oba ze tří zápasů nezískaly ani bod.

    Mexičané začali porážkou 2:4 s Bulharskem. Následně padli 0:5 s Tureckem a ve čtvrtek si připsali debakl 2:11 proti Belgii.

    Nový Zéland na úvod podlehli 1:4 Belgii a poté 2:8 Bulharsku. Naposledy pak Ice Black prohráli 1:7 se Spojenými Arabskými Emiráty.
     
    Mexiko se s Novým Zélandem pravidelně potkává od roku 2013, kdy se oba celky sešly v této divizi. Ze sedmi vzájemných duelů zvítězil pětkrát tým z Oceánie a dvakrát Mexičané. V posledních třech případech vždy slavili Novozélanďané. Naposledy v roce 2019 zneuctili soupeře dokonce na jeho domácím ledě výsledkem 7:2.
     
    Pozici nejproduktivnějšího hráče Mexika na turnaji drží podle očekávání Hector Majul. Jediný hráč reprezentace, který se živí hokejem v Evropě, má ze tří zápasů bilanci dvou gólů. Alespoň jeden kanadský bod pak získalo dalších šest Mexičanů.

    Nový Záland je na tom velmi podobně. Dvakrát skóroval Robin Vortanov a dva kanadské body (1+1) ještě nasbíral také Liam Dallimore.
     
    Úvodní sestavy:

    Mexiko: Payro (de Antunano) – Ugarte (A), Ayala, Matsubara, Rullan (A), Bonilla, Mendez – L. Valencia, E. Valencia, A. Valencia – Majul (C), Cuellar, Tapia – Chavez, Apud, Diaz – Ramos, Garcia, Rosales – Mendez.
    Trenér: Diego de la Garma

    Nový Zéland: Hasselman (Kercso-Magos) – Burns, Craig, Nicholls, Regan, Louw, Lane, Hayward-Jones, Tappin – Challis (A), Cox (C), Ellis – Kozák, Orr, Polozov – Votranov, Joyce, Dallimore – Henderson (A).
    Trenér: Anatolij Chorozov

    Rozhodčí: Piragić (CRO) – Aslanbey (TUR), Gerth (GER).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Hráči Nového Zélandu se v úvodu dopustili zakázaného uvolnění.
     
    00:20
    Novozélanďané okamžitě po buly přešli dopředu. S propagační střelou ale neměl mexický brankář Tomas Payro mnoho práce.
     
    00:49
    Od modré čáry vypálil Tyler Chavez a první zákrok si připisuje také Joel Hasselman, který odrazil puk do rohu.
     
    01:17
    Payro nyní přikryl nahození Liama Dallimorea z levé strany hřiště.
     
    02:03
    Mexičanům se nepodařilo založit kloudnou útočnou akci. Puk je za brankou Ice Black, kteří tak mohou sami něco vymyslet.
     
    02:39
    Uvidíme první přesilovku Nového Zélandu. Dvě minuty za podrážení dostává Jack Rullan.
     
    03:25
    Jordan Challis si několikrát vyměnil puk s Craigem a vystřelil od modré. Branku však netrefil.
     
    04:05
    Na pravém kruhu byl připraven na střelu Ondřej Kozák. Mexický hráč ji ale obětavým pádem zablokoval.
     
    04:12
    Mexičané vzápětí vyhazují.
     
    04:40
    Teď už je Mexiko v plném počtu.
     
    05:50
    Zápasu určitě neschází nasazení. Oba celky dohrávají souboje. Jde o hodně. Poražený tým velmi pravděpodobně sestoupí do III. Divize.
     
    06:58
    Jordan Challis to zkoušel z ostrého úhlu. Před brankou ještě překážel Payrovi protihráč, mexický brankář ale zvládl puk vyrazit betonem.
     
    07:38
    Nový Zéland byl v posledních desítkách sekund aktivnější. Mexičané dokázali kotouč alespoň posunout do středního pásma a mohou vystřídat.
     
    07:56
    Dvě minuty za nedovolené bránění dostal Alex Regan. Uvidíme přesilovku Mexika.
     
    08:06
    Z osy hřiště střílel Tyler Chavez. Obrana Ice Blacks puk nepustila na svého brankáře.
     
    08:50
    Také střela Jacka Rullana byla sražena. Následně přišlo vyhození černých.
     
    09:13
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Nakonec využitá přesilovka středoamerického týmu! Luis Valencia zachytil na pravé straně útočného pásma vyhození soupeře. Přesnou přihrávkou poslal do šance Daniela Cuellara, který z levého kruhu ještě nepřekonal Hasselmana, ovšem důrazný DANIEL VALENCIA už z brankoviště dorazil kotouč do odkryté branky. Asistence: Daniel Cuellar a Luis Valencia.
    09:13 Daniel VALENCIA - 1:0
     
    11:18
    Lépe tedy odstartovali Mexičané. Uvidíme, s čím přijde Nový Zéland. Oba týmy mají na turnaji problém s produktivitou, takže se nedá čekat nějaká přestřelka.
     
    12:20
    Mexičany vstřelený gól rozhodně povzbudil a nyní se na ledě lépe pohybují.
     
    13:10
    Nyní také dobrá obrana středního pásma. Puk se vrátil Novozélanďanům až za jejich branku.
     
    13:22
    Následuje zakázané uvolnění černých. Mexiko má bílozelené dresy.
     
    13:40
    Ice Black se dostali do postavení mimo hru. Vhazuje se ve střední třetině hrací plochy.
     
    13:47
    Z levé strany to zkoušel švihem Andrew Cox. Pokus kapitána Nového Zélandu skončil v lapačce Tomase Payra.
     
    14:01
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla hokejová paráda! Andrew Cox se ocitl s pukem za brankou soupeře. Dokázal s ním vybruslit až před brankoviště, a když už to vypadalo, že bude tváří tvář Payrovi zakončovat, ještě zadovkou posunul kotouč k NICHOLASOVI CRAIGOVI, který to měl už do zcela odkryté mexické klece. Srovnáno na 1:1. Asistence: Andrew Cox a Jordan Challis.
    14:01 Nicholas CRAIG - 1:1
     
    15:30
    Jak vidno, i šampionát nižší úrovně může občas nabídnout krásné góly nebo zajímavé situace. Pokračuje se dále za nerozhodného stavu.
     
    15:55
    Mexičanům se pískalo zakázané uvolnění.
     
    16:07
    Málem tu byl obrat! Callum Burns nabídl kotouč před branku Andrewovi Coxovi, který ho ani nadvakrát nedostal přes pravý beton a vyrážečku Tomase Payra. Ten nyní Mexiko podržel!
     
    17:12
    Vortanov rozjel křížným pasem Frazera Ellise. Ten vypálil z pravé strany, ovšem pozorný Payro schoval puk ve výstroji.
     
    17:33
    Příliš důrazně si počínal u mantinelu Carlos Ramos. Mexický hráč dostal dvě minuty za vražení.
     
    17:47
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Rychle využitá přesilovka Nového Zélandu! Alexandr Polozov zajel s pukem za branku, odkud našel vtipnou zadovkou na pravém kruhu nepokrytého ONDŘEJE KOZÁKA. Český útočník s novozélandským pasem už střílel na v podstatě odkrytou klec, neboť dezorientovaný Payro vůbec netušil, co se děje. Zřejmě čekal, že Polozov bude objíždět jeho klec a s nahrávkou nepočítal. Asistence: Alexandr Polozov a Alex Regan.
    17:47 Ondřej KOZÁK - 1:2
     
    19:01
    Je tu už poslední minuta první třetiny.
     
    19:21
    Vyloučení v týmu Nový Zéland:
    Frazer Ellis – 2 min., nedovolené bránění.
     
    19:35
    Ve vlastním oslabení mohl udeřit Ondřej Kozák, který jel sám na mexickou branku. Zvolil střelu, která minula pravou tyčku!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. Po úvodním oťukávání se jako první prosadili Mexičané, když jejich přesilovku v 10. minutě zužitkoval dorážkou Daniel Valencia. Novozélanďané ale nehodili flintu do žita a naopak dokázali skóre otočit. V 15. minutě to skvěle udělal jejich kapitán Cox, který se dostal s pukem před brankoviště a následně ho předložil před odkrytou branku spoluhráči Nicholasovi Craigovi. Obrat pak přinesla bleskově využitá přesilovka, v níž po parádní nabídce Polozova zakončoval z pravého kruhu Ondřej Kozák. Rakovnický odchovanec pak mohl přidat ještě jeden gól, únik ve vlastním oslabení však proměnit nedokázal.

    Druhá třetina začne přibližně ve 12:47.
     
    Střely na branku – 5:12
     
    Trenérem Nového Zélandu je 53letý Ukrajinec Anatolij Chorozov. Ten v 80. letech hrával třetí sovětskou ligu za ShVSM Kyjev. Poté si střihl také angažmá ve Skotsku jako hrající trenér a již ve veteránském věku dohrával na Novém Zélandu, kde zároveň pokračoval v trenérské kariéře. Nejprve vedl reprezentační výběry do 18 a 20 a poté tým Canterbury Red Devils v místní lize. Na dvě sezóny mezi lety 2013 až 15 se pak vrátil do Evropy, když působil v roli asistenta u kazašského celku Beibarys Atyrau, ovšem následně zase zamířil zpátky na Nový Zéland. Momentálně opět vede Canterbury Red Devils a od roku 2018 také seniorskou reprezentaci.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Druhá třetina odstartovala. Úvodní buly vyhrál centr z Nového Zélandu, který hraje v oslabení.
     
    20:35
    Ice Blacks vyhazují.
     
    21:04
    Mexičané byli vykázání do středního pásma. Nevšiml jsem si přesně za co. Mohla tam být přihrávka rukou nebo třeba zásah vysokou holí. Luis Valencia se také diví.
     
    21:22
    Nový Zéland je už v plném počtu.
     
    21:34
    Nyní zahráli Novozélanďané na icing.
     
    22:04
    Dopředu směřoval z levé strany Luis Valencia. Mexický mladíček ale nebyl připuštěn až do zakončení.
     
    23:01
    Nový Zéland nyní zatlačil svého soupeře. Mexická pětice už byla unavená a nakonec z toho byla i šance. Alex Regan střílel z pravého kruhu na přesouvajícího se Payra, který puk zastavil, ovšem ten zůstal ležet vedle něho v brankovišti. Mexický brankář se naštěstí pro svůj tým zorientoval dostatečně rychle a zalehl kotouč před tím, než ho někdo dorazil za jeho záda.
     
    24:20
    Na zajímavou přihrávku před branku nedosáhl Daniel Cuellar. Pro Mexiko škoda.
     
    24:41
    Dvě minuty za faul kolenem dostal Jesus Garcia. Přesilovka pro Ice Blacks.
     
    25:38
    Frazer Ellis neprostřelil Payra z pravého kruhu. Nápor Nového Zélandu pokračuje.
     
    26:14
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Využitá přesilovka a Nový Zéland vede 3:1! Celou dobu se hrálo v útočném pásmu Ice Blacks a mexická čtveřice už tak byla hodně unavená. Bílozelení už v podstatě jen stáli v zataženém boxu. Toho využil Callum Burns, který v pozici rozehrávače na modré vymyslel přihrávku na NICHOLASE HENDERSONA, jenž střílel téměř z úrovně brankové čáry, ale trefil přesně. Payro se ke své pravé tyčce nestačil přemístit včas. Asistence: Callum Burns a Andrew Cox.
    26:14 Nicholas HENDERSON - 1:3
     
    27:46
    Další oslabení Mexika. Za hákování je vyloučen Rene Diaz.
     
    28:17
    Málem další gól v mexické síti! Nicholas Craig orazítkoval od modré čáry tyčku.
     
    29:04
    Opět výtečná přesilovka Ice Blacks. Kotouč létá kolem branky Mexika. Obrana Aztéků už opět jen v podstatě ve stoje přihlíží.
     
    29:39
    Mexiku se přeci jen podařilo vyhodit a navíc se bude i vylučovat na straně Nového Zélandu.
     
    29:39
    Vyloučení v týmu Nový Zéland:
    Nicholas Craig – 2 min., držení.
     
    29:48
    Mexiko v plném počtu a bude hrát přesilovku.
     
    30:28
    Mohlo být sníženo! Puk zůstal po závaru ležet před Hasselmanem, který už byl položený na břiše. Tyler Chavez však nedokázal bekhendem soupeřova brankáře přehodit!
     
    31:20
    Do dalšího zakončení se Mexičané v této početní výhodě zatím nedostali.
     
    31:39
    nakonec tam byla ještě jedna střela z levé strany, kterou Hasselman vyrazil. Nový Zéland v plném počtu.
     
    32:16
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Ice Blacks dělají velký krok k vítězství v tomto zápase a zřejmě i k záchraně v Divizi II.B! Ondřej Kozák se protáhl dopředu na pravém křídle. Poté nahrál před prázdnou branku JOSEPHOVI ORROVI, který to měl už velice snadné – 1:4. Asistence: Ondřej Kozák a Alexandr Polozov.
    32:16 Joseph ORR - 1:4
     
    33:10
    Vypadá to, že hráčům Mexika už docházejí síly. Nový Zéland je herně a fyzicky přeci jen trochu jinde.
     
    34:49
    Payro nyní musel vyrážet střelu Robina Vortanova, který individuálně projel až na osu hřiště.
     
    35:52
    Joseph Orr nalevo přebruslil obránce a před brankou dojel volný puk. Bekhendem ho poslal do břicha brankáře Payra. Ten přerušil hru.
     
    36:28
    Novozélanďané si mění puk v útočném pásmu. Mexičané moc neodporují. Nakonec přišlo nahození Daniela Nichollse od modré, které bylo možná i lehce tečované. Kotouč ale drží Payro.
     
    36:47
    Dvě minuty za hákování vyfasoval Fernando Ugarte. Černí mají šanci ještě navýšit vedení.
     
    37:00
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    To se jim povedlo velmi rychle. Konkrétně po 13 sekundách! Jordan Challis z pravé strany nahrál před branku FRAZEROVI ELLISOVI, který našel mezírku v postoji brankáře Payra, jenž svou bližší tyčku neuhlídal. Asistence: Jordan Challis a Callum Burns.
    37:00 Frazer ELLIS - 1:5
     
    37:11
    Vyloučení v týmu Nový Zéland:
    Jermaine Joyce – 2 min., nedovolené bránění.
     
    37:36
    Síly na ledě se vyrovnávají. Jack Rullan musel zastavit ujíždějícího hráče Nového Zélandu faulem.
     
    38:07
    Alex Regan minul puk mezi kruhy, když před ním byla už jen prázdná branka! Rozhodčí pak hru přerušil, na brankáře Payra totiž padl projíždějící Novozélanďan, což posoudil jako postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    39:04
    Poslední minuta druhé třetiny. Mexičané jeli ve dvou na jednoho. Daniel Cuellar střelou z levé strany na bližší tyčku neuspěl!
     
    39:37
    Oba týmy jsou již kompletní, dohrává se v pěti na obou stranách.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině už jasně dominovali hráči Nového Zélandu, kteří třikrát skórovali a do kabin si odnášejí komfortní čtyřbrankový náskok. Ve 27. minutě využili Ice Black přesilovku. V ní unavili mexickou bránící čtveřici a z toho nakonec těžil Nicholas Henderson. Ve 33. minutě předložil Kozák puk před odkrytou branku Josephovi Orrovi a poté ještě přišla další využitá početní výhoda. Tu proměnil po pouhých 13 sekundách Frazer Ellis. Nový Zéland tak vede 5:1 a zdá se, že míří k záchraně. Naopak Mexiko směřuje o level níže.
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 13:35.
     
    Střely na branku – 12:35
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Střídání mexických brankářů. Třetí třetinu odchytá Marcello de Antunano, který nahradil Tomase Payra.
     
    40:11
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Mexiko po 11 sekundách třetí části snižuje! Za brankou se dostal ke kotouči Jesus Garcia, který ho nabídl před brankoviště DANIELOVI CUELLAROVI. Ten vystřelil bekhendem a poslal puk po ledě k levé tyčce. Asistence: Jesus Garcia a Angel Tapia.
    40:11 Daniel CUELLAR - 2:5
     
    40:35
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Mexická naděje trvala jen chvilku! Středoameričané nezvládli buly v obranném pásmu. K volnému puku se před brankou dostal Alexandr Polozov, který ho nahrál na vzdálenější tyčku, kde měl snadnou úlohu s jeho doklepnutím ONDŘEJ KOZÁK – 2:6. Asistence: Alexandr Polozov.
    40:35 Ondřej KOZÁK - 2:6
     
    41:59
    Nový Zéland tedy vede po divokém úvodu třetí třetiny opět o čtyři góly a nadále kráčí za vítězstvím.
     
    43:32
    Dnes se hodně daří Ondřejovi Kozákovi. Ten dvakrát skóroval a přidal také asistenci. Jedná se o jeho první tři body na turnaji.
     
    45:20
    Hra se v posledních minutách docela uklidnila. Nový Zéland nemá kam spěchat a Mexiko má starosti samo se sebou.
     
    46:44
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Máme tu sedmý gól Ice Blacks! Robin Vortanov přebral puk v levém rohu útočného pásma. Odsud adresoval křížný pas na LIAMA DALLIMOREHO, jehož najetí před branku defenziva Mexika úspěšně ignorovala a novozélandský útočník svou šanci proměnil. Asistence: Robin Vortanov a Flynn Hayward-Jones.
    46:44 Liam DALLIMORE - 2:7
     
    47:08
    Vyloučení v týmu Mexiko:
    Tyler Chavez – 2 min., krosček.
     
    48:20
    Novozélanďané se snaží držením puku v útočném pásmu uvařit bránící čtveřici soupeře.
     
    48:52
    Alex Regan z leva dovezl puk až k úrovni brankové čáry a vyzval ke skórování Josepha Orra, který ze slotu přestřelil!
     
    49:09
    Mexiko v plném počtu.
     
    50:00
    Zakázané uvolnění Mexika, které v podstatě rezignovalo na hru dopředu.
     
    50:28
    Teď trošku náznak ofenzivy Mexika. Jackovi Rullanovi však na modré nesedl pokus o střelu z první.
     
    50:57
    Ondře Kozák sahal po hattricku. Před brankou ale nedokázal dorazit puk za De Antunana.
     
    51:18
    Opět Kozák! V situaci 2 na 1 volil střelu z levého kruhu na vzdálenější tyčku. Mířil těsně nad beton brankáře, ale ten tam ještě stačil dát ruku.
     
    52:22
    Mexičané se spokojili s nahozením puku za branku, kde ho zastavil brankář Joel Hasselman.
     
    52:52
    Zakázané uvolnění Nového Zélandu. Hra se vrací před Hasselmana.
     
    53:03
    Hasselman zastavil nahození ze středního pásma a předal puk spoluhráčům.
     
    53:19
    Alonso Tapia se dostával do samostatného úniku, v čemž mu zabránil hákující Callum Burns. Přesilovka pro Mexiko.
     
    53:24
    Další trest na straně Nového Zélandu. Daniel Nicholls vyfasoval dvě minuty za nedovolené bránění. Dlouhá přesilovka Mexika 5 na 3!
     
    54:05
    Ice Blacks vyhazují.
     
    54:33
    Mexičané zatím vyprodukovali jen několik nepřesných střel.
     
    54:50
    Teď to zkusili rychlou kombinací. Z mezikruží ji zakončoval Daniel Cuellar, poté ještě dorážel Eduardo Valencia. Hasselman ale vše zdárně vyřešil!
     
    55:20
    Novozélanďané vyhodili a už jsou ve čtyřech.
     
    55:33
    Nový Zéland nyní již v plném počtu. Mexičanům bylo odpískáno postavení mimo hru.
     
    56:30
    Jack Rullan zasáhl v souboji za brankou soupeře vysokou holí. Přesilovka pro černé.
     
    56:42
    Mexičané dokázali na úvod oslabení zahrozit. Dopředu se vydalo bratrské duo Luis a Daniel Valenciové. Mladší Luis nahrál před branku Danielovi, který zblízka nepřekonal Hasselmana!
     
    57:50
    Tahle přesilovka Nového Zélandu zatím není tak povedená, jako ty předchozí.
     
    58:11
    Rána Calluma Burnse od modré čáry branku Mexika těsně minula.
     
    58:31
    Mexiko tohle oslabení přestálo a je kompletní.
     
    59:02
    Probíhá už poslední minuta tohoto utkání. Nový Zéland dnes bude slavit výhru.
     
    59:44
    Za svou brankou si ještě zahrál holí novozélandský brankář Hasselman, který odehrál kotouč po mantinelu na své spoluhráče.
     
    Konec zápasu.
     
    Novozélanďané dnes vítězí a zajišťují si záchranu v Divizi II.B. Před posledním hracím kolem je naopak jasné, že dolů půjdou poražení Mexičané.

    Nejlepší hráči zápasu:
    Daniel Valencia (MEX) 1+0 – Alexandr Polozov (NZL) 0+3
     
    Hokejisté Nového Zélandu přehráli Mexiko jasně 7:2 a ukázali, že jsou kvalitativně přeci jen jinde než soupeř. Ice Blacks tak mají jistotu záchrany, naopak Mexiko sestoupí do Divize III.A.

    Mexičané se sice ujali vedení, ovšem celek z Oceánie ještě do konce první třetiny skóre otočil a ve druhé části, v níž už jasně dominoval, navýšil svůj náskok až na 5:1. Po 11 sekundách závěrečné dvacetiminutovky sice Mexiku vykřesal malou jiskřičku naděje Daniel Cuellar, ale tu bleskově uhasil svým druhým zásahem v utkání Ondřej Kozák. Výsledek duelu pak uzavřel Liam Dallimore.

    Střely na branku – 18:50 (14:13:08)

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 10. D. Valencia (Cuellar, L. Valencia), 41. Cuellar (Garcia, Tapia) – 15. Craig (Cox, Challis), 18. Kozák (Polozov, Regan), 27. Henderson (Burns, Cox), 33. Orr (Kozák, Polozov), 37. Ellis (Challis, Burns), 41. Kozák (Polozov), 47. Dallimore (Vortanov, Hayward-Jones)


    Mexiko: Payro (41. de Antunano) – Ugarte (A), Ayala, Matsubara, Rullan (A), Bonilla, Mendez – L. Valencia, E. Valencia, A. Valencia – Majul (C), Cuellar, Tapia – Chavez, Apud, Diaz – Ramos, Garcia, Rosales – Mendez.
    Trenér: Diego de la Garma

    Nový Zéland: Hasselman (Kercso-Magos) – Burns, Craig, Nicholls, Regan, Louw, Lane, Hayward-Jones, Tappin – Challis (A), Cox (C), Ellis – Kozák, Orr, Polozov – Votranov, Joyce, Dallimore – Henderson (A).
    Trenér: Anatolij Chorozov

    Rozhodčí: Piragić (CRO) – Aslanbey (TUR), Gerth (GER)

    Diváci: 43
    bahis siteleri