Mexiko – Nový Zéland 2:7 (kon.) | SAE – Bulharsko 7:2 (kon.) | Turecko – Belgie 2:9 (kon.)
konec
Turecko
2:9 (2:2, 0:4, 0:3)
Belgie
Pátek 21.04.2023, 19:30 • Silivrikapı Buz Pateni Salonu, Istanbul • Mistrovství světa - II. B Divize • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:17 VERELST - 2:9
     
    59:17
    Belgie právě vstřelila branku!
    Hosté znovu početní výhodu využili naprosto bleskově, devátý gól je na světě! Několik desítek sekund před závěrečnou sirénou rozšiřuje belgický náskok na úctyhodných sedm zásahů aktivní forvard SAM VERELST – 2:9! Asistence: Dries Blockx, Vadim Gyesbreghs.
     
    59:11
    Máme tu nejspíš poslední vyloučení, do čtyř půjdou znovu domácí. Taha Ergene (TUR) je trestán za vražení na hrazení, přesilovka pro Belgii.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    56:59
    Hodně nepříjemná skrumáž před Waumansem ke gólu nevede, třetí zásah dnes Turecku prostě a jednoduše není souzen! Škoda pro domácí.
     
    52:21
    Turci se zničehonic blýskli nadějným přečíslením dva na jednoho, které uzavřelo opravdu jedovaté zakončení z voleje! Waumans ale kotouč se štěstím vystihl betonem!
    49:52 GYESBREGHS - 2:8
     
    49:52
    Belgie právě vstřelila branku!
    V Istanbulu dnes večer dost možná uvidíme i dvoucifernou číslici v počtu hostujících branek, skromně zaplněné ochozy vidí belgický zásah číslo osm! Jeho autorem je VADIM GYESBREGHS, který na modré zachytil Verelstův pas a následně prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 2:8! Asistence: Sam Verelst.
     
    49:38
    Série domácích vyloučení nebere konce, Turecko je znovu ve třech! Tentokrát z kluziště za vysokou hůl na dvě minuty mizí Sefa Kavaz (TUR).
    49:11 Ben COOLEN - 2:7
     
    49:11
    Belgie právě vstřelila branku!
    Bránící turečtí hráči pod neutuchajícím náporem znovu kapitulují, Demitürk z domácí klece loví už sedmý kotouč! Po souhře s Blanchym dvojnásobnou početní výhodu v další belgický zásah přetavil BEN COOLEN – 2:7! Asistence: Xavier Blanchy.
     
    48:42
    Další trest pro Turecko, tak tohle je pro domácí hodně nepříjemné! Emrah Savas (TUR) je vykázán za krosček, oslabení tři na pět tedy pokračuje!
     
    47:47
    Turecko jde na celkem dlouhou dobu do tří! Fanerovi bude na trestné lavici dělat společnost Ögun Uzunali (TUR), a to za podrážení.
     
    46:44
    Poněkud ospalou třetí třetinu by mohlo rozproudit turecké vyloučení, Emre Faner (TUR) jde ven za nedovolené bránění. Využije Belgie i tuto přesilovku?
     
    40:01
    Tolga Bozaci po čtyřiceti minutách na ledě končí, turecké brankoviště převezme Eren Demitürk.
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny!
    35:16 Jeffie VERSIN - 2:6
     
    35:16
    Belgie právě vstřelila branku!
    Bozaci jen odevzdaně rozhazuje rukama, o vítězi klání začíná být více než jasno! Pod šestý gól Belgie se podepisuje JEFFIE VERSIN, který tečí Gyesberghsovy střely z modré rozšiřuje náskok svého týmu na čtyři branky – 2:6! Asistence: Vadim Gyesberghs, Sandro Bosmans.
     
    34:22
    V Istanbulu už to mohlo být o čtyři góly! Steyaert se nyní dostal do úniku, Bozaci ale zachoval chladnou hlavu a jeho zakončení vystihl!
    31:15 JAMES - 2:5
     
    31:15
    Belgie právě vstřelila branku!
    Turecko se po pouhých pěti sekundách hry znovu vrací do plného počtu! Verelst těsně po vyhraném buly poslal puk přesně na hokejku ALECA JAMESE, který zakončením z opačného prostoru pro vhazování nedal Bozacimu šanci – 2:5! Asistence: Sam Verelst, Vadim Gyesbreghs.
     
    31:10
    Paže australského sudího po skrumáži před domácí klecí znovu vyletěla vzhůru. Kemal Aydin (TUR) dostává menší tresty za hrubost a za krosček, přičemž ten druhý za něj odsedí Kavaz. Jeffie Versin (BEL) je pak vyloučen jen za hrubost, Belgie tak bude mít další přesilovku.
     
    30:03
    Ukázkový semafor v podání tureckého gólmana zabránil dalšímu belgickému zásahu! Steyaertova rychlá střela z pravé strany přitom měla potenciál nadělat pořádnou neplechu...
    26:12 BLOCKX - 2:4
     
    26:12
    Belgie právě vstřelila branku!
    Druhá třetina má zatím jednoznačný průběh, Belgie využívá přesilovku a odskakuje do dvougólového trháku! James skvělou křižnou přihrávkou připravil parádní zakončení pro DRIESE BLOCKXE, který následně bez větších obtíží poslal za Bozaciho už čtvrtý kotouč – 2:4! Asistence: Alec James, Vadim Gyesbreghs.
     
    25:19
    Na trestnou lavici nakonec zmizel jen Yusuf Kars (TUR) za hrubost, původní zákrok belgického borce trestán nebude. Uvidíme belgickou přesilovku.
    23:36 VERELST - 2:3
     
    23:36
    Belgie právě vstřelila branku!
    Obrat dokonán, Belgie se vrátila do plného počtu a vzápětí se poprvé ujímá vedení! Turecká obrana selhala a před Bozaciho se teď nastěhovala snad celá hostující útočná formace, přičemž z hranice brankoviště kotouč za bezmocného gólmana protlačil vysvobozený SAM VERELST – 2:3! Asistence: Iniaz Steyaert, Vadim Gyesbreghs.
     
    23:11
    Poměr sil na ledě se předčasně vyrovná, brankář Tolga Bozaci (TUR) inkasuje dvě minuty za držování hry. Trest za něj odpyká forvard Ege Odabas.
     
    22:57
    Belgičané se ve vlastním oslabení dostali do přečíslení dva na jednoho, bránící Savas si ale výborně lehl do trajektorie následné přihrávky! Bozaci pak kotouč schoval pod svou rukavici.
     
    21:25
    Belgie půjde na dvě minuty do čtyř, rozhodčí za hákování posílá na trestnou Sama Verelsta (BEL).
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny!
     
    18:52
    Netuším, jak je možné, že z téhle akce nebyl gól! Verelst se blýskl jedovatým zakončením z hranice brankoviště, které ale Bozaci zázrakem udržel před brankovou čarou! Neuvěřitelné!
     
    17:45
    Publikum Furkana Sentürka (TUR) za zákrok v rohu odměnilo potleskem, sudímu se ale vůbec nelíbil. Domácí zadák dostává dvě minuty za napadení.
     
    14:05
    Domácí mají šanci srovnat s aktivními protihráči krok, Iniaz Steyaert (BEL) jde ven za podrážení.
    09:11 JAMES - 2:2
     
    09:11
    Belgie právě vstřelila branku!
    Máme vyrovnáno, zkraje desáté minuty začínáme zase od začátku! ALEC JAMES se protáhl po křídle do útočného pásma a z kruhu pro vhazování následně vyrovnal pěkným projektilem, který šel přesně na zadní tyč turecké branky – 1:1! Asistence: Arne van Espen.
     
    07:57
    Bozaci je pod palbou, turecká defenzíva znovu dostává trhliny! Bosmansova dorážka měla potenciál, gólman ale nepříjemné zakončení vytěsnil mimo nebezpečí!
    05:32 GYESBREGHS - 2:1
     
    05:32
    Belgie právě vstřelila branku!
    Zatím je to v Istanbulu pěkná přestřelka, Belgie je po individuální akci VADIMA GYESBREGHSE v kontaktu! Hostující kapitán ve středním pásmu převzal kotouč, projel skrz celkem laxní tureckou obranu až k Bozacimu a následně ho z hranice brankoviště připravil o neprůstřelnost – 2:1! Asistence: Boris Kolyasnikov.
     
    01:39
    Jelle Lievens po bídném startu opouští brankoviště, situaci se pokusí zachránit Arne Waumans.
    01:39 Ahmet HARS - 2:0
     
    01:39
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Vzápětí je to o dvě branky, tak tohle je přímo hororový start pro Belgii! Na střeleckou listinu se jen dvanáct sekund po Meydancim zapisuje také AHMET HARS, který hned po přejetí hranice pásma nasměroval kotouč k levé tyči hostující svatyně – 2:0! Asistence: Kemal Aydin.
    01:27 Osman MEYDANCI - 1:0
     
    01:27
    Turecko právě vstřelilo branku!
    No, tak to bylo hodně rychlé, Turci jdou do vedení! Domácí vyhráli vhazování před belgickou brankou a Odabas následně puk rychle posunul na OSMANA MEYDANCIHO, který Lievense překvapil zakončením přesně pod víko – 1:0! Asistence: Ege Odabas.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 2. Meydanci (Odabas), 2. Hars (Aydin) – 6. Gyesbreghs (Kolyasnikov), 10. James (van Espen), 24. Verelst (Steyaert, Gyesbreghs), 27. Blockx (James, Gyesbreghs), 32. James (Verelst, Gyesbreghs), 36. Versin (Gyesberghs, Bosmans), 50. Coolen (Blanchy), 50. Gyesbreghs (Verelst), 60. Verelst (Blockx, Gyesbreghs)


    Turecko: Bozaci (41. Demitürk) – Aydin, Faner, Savas (A), Sentürk, Uzunali, Y. Kars, Demirezen – Taygar, Gökcen, Bakal (C) – Kavaz, O. Kars (A), Bingöl – Karadag, Meydanci, Odabas – Hars, Ergene, Karakoc.
    Trenér: Andrej Brodnik (SLV).

    Belgie: Lievens (2. Waumans) – Piccart, Gyesbreghs (C), van Espen, Blanchy, Bogaerts, Guylaerts – James, Blockx, Steyaert – Coolen (A), van den Bogaert, Verelst (A) – Pyl, Cuylen, Kustermans – Kolyasnikov, Bosmans, Versin.
    Trenér: Jeffrey van Iersel (NED).

    Rozhodčí: Love-Dekazos (AUS) – Carmichael (GBR), Grozaj (CRO).

    Diváci: 428
    bahis siteleri