Izrael – Austrálie 1:7 (kon.) | Gruzie – Chorvatsko 6:0 (kon.) | Island – Španělsko 4:7 (kon.)
konec
Island
4:7 (1:2, 1:2, 2:3)
Španělsko
Pátek 21.04.2023, 19:30 • Pista de Hielo Madrid • Mistrovství světa - II. A Divize • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:25 RUNARSSON - 4:7
     
    59:25
    Island právě vstřelil branku!
    Tak ještě je tu kosmetická úprava skóre! Hned trojí smůla v podobě nečekaných odrazů potkala Španěly, kteří inkasují poměrně kuriózní gól! Po pravé straně projel do útočné třetiny Emil Alengård, střelu legendárního veterána tečoval položenou holí branící Fernandez do vzduchu, puk letěl před branku, kam dojížděla dvojice hráčů a obránce Encinar rukou nechtěně srazil kotouč přesně do nohy UNNARA RUNARSSONA, od kterého se puk odrazil za bezmocného Barba! Asistence: Emil Alengård.
    52:58 GRANELL - 3:7
     
    52:58
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Teď už můžou být Španělé opravdu úplně klidní, tento zápas vyhrají! NACHO GRANELL si na pravé straně vybruslil do střelecké pozice uprostřed kruhu a nikým neatakován prostřelil Johannessona na lapačku, čímž se stal prvním dvougólovým střelcem utkání! Asistence: Dorian Donath.
    48:16 TORRALBA - 3:6
     
    48:16
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Potřetí v zápase odskakuje favorit na rozdíl tří branek! Bruno Baldris se ocitl za brankou Islandu, ale vůbec nic tam nevymýšlel, ihned přihrál přesně na hůl ADRIANA TORRALBY, jenž švihem prostřelil Johannessona a mohl otočit hlavu ke stropu haly! Asistence: Bruno Baldris, Alfonso Garcia.
    43:52 ARNARSSON - 3:5
     
    43:52
    Island právě vstřelil branku!
    Neskutečné zaváhání španělské obrany je potrestáno! Tečované nahození na útočnou modrou čáru se stočilo mezi obránce, mezi které spěchal KARI ARNARSSON. Zdálo se, že Escartin mu bez problémů zavře cestu, jenže nechtěl hrát puk, ale jen tělem odstavit protihráče, což absolutně nezvládl, minul ho a centr třetí islandské formace svůj krátký nájezd zakončil přesnou střelou! Bez asistence.
    42:53 BALDRIS - 2:5
    https://giphy.com/gifs/ods5tD4wPgPrc7QK7S
     
    42:53
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Tak že by teď došlo k definitivnímu španělskému uklidnění? Ihned po buly úplně od mantinelu od modré čáry vystřelil přes obrovské množství hráčů BRUNO BALDRIS a puk zapadl do pravého horního rohu za bezmocně klečícím Johannessonem, který doufal, že ho pro něj neviditelný puk trefí. Asistence: Jaime Capillas.
    28:56 JOHANNSSON - 2:4
     
    28:56
    Island právě vstřelil branku!
    Domácí rychle odpovídají a ještě nic nevzdávají! Slabší chvilku si vybral brankář Barbo, který propustil zdánlivě nepříliš nebezpečnou střelu HEIDARA JOHANNSSONA z velkého úhlu! Sice puk lovil pod sebou, ale neulovil a černá guma překročila brankovou čáru. Asistence: Olafur Bjorgvinsson.
    28:26 GRANELL - 1:4
     
    28:26
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Tentokrát už rychlý přechod do útoku hostům vyšel a hned je z toho gól! Před modrou čárou převzal přihrávku NACHO GRANELL, potáhl puk až téměř ke kruhu a našel prostor mezi vyrážečkou Johannessona a jeho zadní tyčí! Asistence: Dorian Donath, Pablo Zaballa.
    23:41 MUÑOZ - 1:3
     
    23:41
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Nádherný gól, zatím nejhezčí akce zápasu znamená dvoubrankové vedení favorita! Gaston Gonzales zajížděl s pukem za branku, ale vrátil puk pod sebe k přední tyči, kde na to čekal JUAN MUNOZ, a ač se od tyče příliš neodchýlil ani Johannesson, nejzkušenější španšlský útočník narval puk pod víko a nedal brankáři šanci! Asistence: Gaston Gonzales, Alfonso Garcia.
    14:31 ENCINAR - 1:2
     
    14:31
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Hala vybuchla nadšením, favorit si rychle bere vedení zpět! Nevinně vyhlížející akci za brankou otočil Gaston Gonzales, vrátil puk na morou čáru, kde ALFRED ENCINAR nic nevymýšlel, práskl do puku a Ragnarsson přes hráče před sebou nejspíš mnoho neviděl, takže skrz univerzální rozklek kotouč proletěl do sítě! Asistence: Gaston Gonzales, Jaime Capillas.
    13:05 ARASON - 1:1
     
    13:05
    Island právě vstřelil branku!
    Přesto je v Madridu nečekaně vyrovnáno! Skvělou práci udělal v levém kruhu Johann Leifsson, prodral se s pukem přes dva hráče a místo střely přihrával zpátky mezi kruhy, kam si sjel od modré GUNNAR ARASON a z první nezadržitelně skóroval! Asistence: Johann Leifsson, Andri Mikaelsson.
    05:33 DONATH - 0:1
     
    05:33
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Zničehonic se můžou diváci v hale radovat, Španělé jdou do vedení! Střela Artura Guerry sice letěla daleko vedle branky, avšak od zadního mantinelu se odrazila nečekaným směrem zpátky k přední tyči, Ragnarsson sice byl dostatečně pohotový, aby si puk sám nesrazil do branky, ale stejně pohotový byl i DORIAN DONATH a mezi jeho nohama zasunul kotouč z velkého úhlu do sítě! Asistence: Arturo Guerra, Pablo Zaballa.

    Libor Štěpán

    Branky a nahrávky: 14. Arason (Leifsson, Mikaelsson), 29. Johannsson (Bjorgvinsson), 44. Arnarsson, 60. Runarsson (Alengård) – 6. Donath (Guerra, Zaballa), 15. Encinar (Gonzales, Capillas), 24. Muñoz (Gonzales, Garcia), 29. Granell (Donath, Zaballa), 43. Baldris (Capillas), 49. Torralba (Baldris, Garcia), 53. Granell (Donath)


    Island: Ragnarsson (21. J. Johannesson) – I. Jonsson (C), Arason, Eggertsson, B. Johannesson, Sveinsson, O. Jonsson – Mikaelsson, Leifsson, Magnusson – Runarsson, Alengård, Atlason – Hlynsson, Arnarsson, Hafsteinsson – Thorsteinsson, Johannsson, Bjorgvinsson
    Trenér: Vladimír Kolek

    Španělsko: Barbo (Reina) – Baldris, Garcia, Fernandez, Encinar, Escartin, Guerra, Calvo – Burgos, Carbonell (C), Rubio – Gonzales, Capillas, Torralba – Granell, Zaballa, Donath – Basile, Muratet, Muñoz
    Trenér: Luciano Basile

    Rozhodčí: Terakado – Hašimoto (oba JPN) Gerne (POL)
    bahis siteleri