SAE – Mexiko 9:4 (kon.) | Belgie – Bulharsko 6:1 (kon.) | Nový Zéland – Turecko 4:2 (kon.)
konec
Spojené arabské emiráty
9:4 (3:0, 1:2, 5:2)
Mexiko
Neděle 23.04.2023, 12:00 • Silivrikapı Buz Pateni Salonu, Istanbul • Mistrovství světa - II. B Divize • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Vítám tu všechny hokejové příznivce! V neděli končí MS Divize II.B v tureckém Istanbulu. V prvním utkání se střetnou Spojené arabské emiráty a Mexiko. Zde je favorit naprosto jasný. Zatímco arabský celek neztratil ve čtyřech utkáních ani bod a má jistý postup do silnější skupiny A, tak Mexičané jsou pro změnu bez bodu a v příštím roce je čeká až III. Divize.
     
    Mexiko:
    Mexiko vstoupilo do mezinárodní hokejové federace už v roce 1985, ale svůj první zápas odehrálo až na MS skupiny D v islandském Reykjavíku proti Belgii, které podlehlo 0:5. Od té doby jsou Mexičané pravidelnými účastníky šampionátů IIHF. V roce 2005 opanovali šampionát III. Divize a dostali se tak o úroveň výše. Zde se od té doby drží a po reorganizaci jsou stálými účastníky slabší skupiny B. Zde mezi lety 2013 – 2016 získali dvakrát stříbro a dvakrát bronz, ovšem poté přišel ústup ze slávy a poslední čtyři účasti skončily vždy až pátým místem. To loni znamenalo dokonce poslední příčku bez jediného bodu, která naštěstí nebyla vzhledem k neúčasti Severní Koreji sestupová.

    Mexičané se dříve účastnili také Pan amerického turnaje. Třikrát obsadili druhé místo, naposledy v roce 2017 pak získali zlato.

    Na úpadku mexické výkonnosti se určitě projevuje absence stále alespoň poloprofesionální ligové soutěže. V minulosti byly pokusy o její vytvoření, ovšem tato snaha po několika sezónách padla. Reprezentace tak spoléhá hlavně na hráče, kteří hrají nižší či univerzitní soutěže v Kanadě a USA. To se týká například brankáře Marcella de Antunana, který letos patřil do kádru univerzity v Utahu v prestižní organizaci ACHA, za kterou si ale soutěžní zápas nezachytal. Ve tejné soutěži působí také útočník Alejandro Apud, který za univerzitu Roberta Morrise sehrál 23 utkání s bilancí 5+4. Nižší vysokoškolskou CHF pak letos hráli bratři Eduardo a Daniel Valenciové. V národním týmu pak neschází ani jejich nejmladší sourozenec Luis, který v 17letech hraje na akademii v Miltonu.

    Největší hvězdou je ale 28letý forvard Hector Majul. Ten hokejově vyrostl v USA a od sezóny 2018/19 hraje v Evropě. Prošel Litvou, třetí finskou ligou a v posledních dvou ročnících nastupoval ve druhé italské lize. Tam se zařadil k největším hvězdám. Za Toblach/Dobbiaco nasbíral ve 23 utkáních 46 bodů (24+22) a byl druhý v klubové produktivitě.
     
    Spojené arabské emiráty:
    Spojené arabské emiráty loni opanovaly Divizi III.A a letos si už zajistily další postup. Tentokrát do A skupiny II. Divize. Jak je to možné? Reprezentace začínala s domácími hráči, ale šejky přestalo bavit prohrávat a tak do země nalákali cizince v čele s ruskými a běloruskými hokejisty. Ti dostali tamní občanství a po třech letech v místní ligové soutěži mohli začít reprezentovat.

    Takoví hokejisté momentálně zabírají polovinu soupisky. Za největší hvězdu můžeme považovat dnes 37letého Alexandra Usenka, který odehrál dokonce 8 utkání za běloruský národní tým. Obránce Sergej Kuzněcov má zase na kontě 102 zápasů v KHL za Soči. Kvalitním hráčem běloruské nejvyšší soutěže zase svého času býval Maxim Zacharov. Za zmínku stojí i dva Chorvaté. Brankář Mate Kresimir Tomljenović svého času vychytal své rodné zemi postup do Divize I.B. Po angažmá ve francouzském druholigovém Annecy v sezóně 2017/18 zamířil do Emirátů a letos zažívá premiéru v tamním nároďáku. Na dvou šampionátech za Chorvatsko si zahrál i útočník Luka Vukoja. Ten prošel mládežnickými soutěžemi v Rakousku a juniorkou na Slovensku. Štěstí pak zkoušel třeba ve třetí německé lize, v rakouské INL v dresu Feldkirchu či nižších soutěžích ve Švédsku. Do Emirátů zamířil společně s Tomljenovićem v roce 2018 a také on reprezentuje poprvé.
     
    Spojené arabské emiráty na turnaji dominují. Krok s nimi držela pouze ve druhém duelu Belgie, která padla po boji 3:4. Tento zápas byl také rozhodující z pohledu postupu do Divize II.A. Jinak hráči SAE deklasovali 8:0 domácí Turecko, výsledkem 7:1 přehráli Nový Zéland a naposledy porazili 7:2 Bulharsko.

    Mexičané letošní konkurenci v Divizi II.B nestíhají. Postupně si připsali prohry 2:4 s Bulharskem, 0:5 s Tureckem, 2:11 s Belgií a 2:7 s Novým Zélandem.
     
    Mexičané dnes postrádají svého nejlepšího hráče Hectora Majula. Produktivní útočník ze 2. italské ligy nezasahoval už do předchozího utkání proti Novému Zélandu, byť na soupisce figuroval. Dnes na ní ani není.
     
    Úvodní sestavy:

    Spojené arabské emiráty: A. Al Dhaheri (Tomljenović) – Remess, Kuzněcov, M. Al Dhaheri, Šapovalov, Al Hadad (A), Al Ameri, Basajev – J. Al Dhaheri (C), Čujkov, Zacharov – Al Mahrouqi, Usenko, Klavdijev – Al Humaidi, Vukoja (A), Binsammoud – Al Muhairbi, Al Baloushi.
    Trenér: Dave Rich

    Mexiko: de Antunano (Payro) – Ugarte (C), Ayala, Matsubara, Rullan (A), Bonilla, Mendez – L. Valencia, E. Valencia, A. Valencia – Garcia, Cuellar, Tapia – Chavez, Apud, Diaz – Ramos, Rosales, Mendez.
    Trenér: Diego de la Garma

    Rozhodčí: Love-Dekazos (AUS) – Čch' (CHN), Kavlakoglu (TUR).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:37
    Maxim Zacharov velmi lehce projel až před branku a zkusil překvapit brankáře de Antunana bekhendovou střelou. Ten se uvedl dobrým zákrokem lapačkou.
     
    00:59
    Spojené arabské emiráty právě vstřelily branku!
    Je tu první gól SAE! SERGEJ KUZNĚCOV se zbavil v rohu kluziště protihráče. Vyjel si až před brankoviště, kde obehrál dalšího obránce a po forhendové kličce brankáři zasunul kotouč do prázdné branky. Asistence: Luka Vukoja.
    00:59 Sergej KUZNĚCOV - 1:0
     
    02:04
    Hraje se výhradně v mexické obranné třetině. Chvíli to vypadalo, že se Arťom Klavdijev za brankou pokusí o Granlundovku. Nakonec nechal puk na ledě a nahrál na osu Nilsovi Rememsovi. Naturalizovaný Lotyš střílel do připraveného de Antunana.
     
    03:23
    Hráči emirátů se hokejem baví. Dlouho si nahrávali v útočném pásmu. Poté se Sergej Kuzněcov, který má přes 100 startů v KHL, prokličkoval až před branku, při zakončení mu však puk sjel z hole.
     
    04:06
    Opět Kuzněcov, který se snažil prosadit ve skrumáži před brankou. Puk přikryl Marcello de Antunano, který si dnes jistě hodně zachytá.
     
    04:51
    Další zákrok mexického gólmana, který odrazil do rohu puk po střele od modré čáry.
     
    05:26
    Šance Mexičanů! Dobrou přihrávku z rohu před Tomljenovićem ideálně netrefil Luis Valencia.
     
    06:25
    Luka Vukoja zachytil kotouč ve středním pásmu a pár rychlými kroky se zbavil bránících hráčů. Po jeho prudké ráně z pravé strany de Antunanovi vypadl puk, ale pomohli mu spoluhráči.
     
    07:31
    Mexičané se snažili něco vymyslet v útočném pásmu. Žádnou příležitost si nepřipravili, alespoň se ale vymanili z tlaku soupeře.
     
    07:41
    Zakázané uvolnění SAE. Hra se vrací před Tomljenoviće.
     
    07:56
    Daniel Cuellar získal za brankou kotouč, vyjel si před brankoviště a oslovil na vzdálenější tyčku najíždějícího Jesuse Garcíu. Ten puk nedokázal procpat za Ahmeda Al Dhaheriho, který ho přizvedl nad!
     
    09:12
    Mexičané dokonce získali přesilovku. Dvě minuty za nedovolené bránění dostal Juma Al Dhaheri.
     
    09:35
    Spojené arabské emiráty právě vstřelily branku!
    Arabové se prosazují ve vlastním oslabení! NILS REMMES si cestou dopředu měnil puk s Lukou Vukojou. Poté to vzal na sebe, když od pravého mantinelu snadno projel až před de Antunana, jehož překonal bekhendovou kličkou – 2:0. Asistence: Luka Vukoja.
    09:35 Nils REMMES - 2:0
     
    10:09
    Emiráty dostávají trest za příliš mnoho hráčů na ledě! Přesilovka 5 na 3 pro Mexiku.
     
    11:13
    Více než minutu dvojnásobné přesilovky Mexičané nevyužili. SAE je už ve čtyřech.
     
    12:10
    Mexičané strávili zbytek přesilovky v útočném pásmu, ale bez nějaké vážnější příležitosti. Už se hraje 5 na 5.
     
    13:12
    Mexičané se sympaticky snaží hrát aktivně, byť soupeř je individuálně úplně jinde. Nyní si vybojovali další přesilovku po faulu Dmitrije Šapovalova.
     
    14:01
    Arabové vyrazili v oslabení dopředu. Talal Bensammoud naznačil objetí branky, ale následně se pokusil překvapit de Antunana u jeho bližší tyčky. To se mu nakonec nepodařilo. Levý beton tam byl připraven.
     
    14:01
    Bude se ale vylučovat. Fernando Ugarte potrestán za sekání. Hrát se tedy bude ve čtyřech na obou stranách.
     
    15:13
    SAE v plném počtu. Začíná zkrácená přesilovka Emirátů.
     
    15:52
    Vyloučení v týmu Mexiko:
    Raúl Bonilla – 2 min., hákování.
     
    15:56
    Málem souhra až do prázdné! Maxim Zacharov nahrál na levý kruh Nilsovi Remmesovi, proti jehož zakončení by se de Antunano už těžko stihl přemístit. Puk ale sjel obránci SAE z hole a jen se pomalu doklouzal k mexickému brankáři, který se pro něho natáhl lapačkou.
     
    16:02
    Mexiko je už ve čtyřech.
     
    17:19
    Nyní se už dlouho hraje v mexickém obranném pásmu. Středoameričané zatím odolávají.
     
    17:49
    De Antunano si připsal několik dobrých zákroků v krátkém sledu a drží svému týmu přijatelný výsledek.
     
    17:54
    Mexiko v plném počtu.
     
    19:13
    Spojené arabské emiráty právě vstřelily branku!
    Nápor Emirátů trval i po skončení přesilovky! Nakonec z toho padl gól. ARŤOM KLAVDIJEV přebral puk od Sergeje Kuzněcova, sjel si mezi kruhy a střelou k pravé tyčce zvýšil na 3:0. Asistence: Alexandr Usenko a Sergej Kuzněcov.
    19:13 Arťom KLAVDIJEV - 3:0
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Utkání mezi prvním a posledním týmem tabulky této divize se zatím vyvíjí podle očekávání. Spojené arabské emiráty vedou 3:0 a to ještě asi zdaleka nehrají naplno. Snaha Mexika je sympatická a přinesla dvě nebo tři zajímavé příležitosti, na silného soupeře je to ale málo. Skóre otevřel už na konci 1. minuty Sergej Kuzněcov. V 10. minutě zvýšil dokonce ve vlastním oslabení Nils Remmes a 47 sekund před přestávkou upravil na stávající stav Arťom Klavdijev.
     
    Střely na branku – 22:3
     
    Další třetina začne přibližně ve 12:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:32
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Mexiku se podařilo po 32 sekundách druhé třetiny snížit! Ahmed Al Dhaheri byl rozhozen po předchozí šanci soupeře, kdy řešil dorážku z bezprostřední blízkosti. Při tom navíc přišel o hůl, která zůstala ležet u tyčky jeho branky. Toho využil ANGEL TAPIA, jenž z osy hřiště poslal kotouč za záda v té chvíli nechytajícího gólmana SAE. Asistence: Said Ayala a Daniel Cuellar.
    20:32 Angel TAPIA - 3:1
     
    21:58
    Jeden z mexických hráčů zůstal ležet v rohu za vlastní brankou poté, co ho namáčkl na hrazení Maxim Zacharov. Nevypadalo to až tak hrozně, ovšem postižený hráč se stále nezvedá a už je u něho i zdravotník.
     
    21:58
    Pokud jsem dobře viděl, postiženým hráčem byl Toshio Matsubara. Už se naštěstí zvedl a v doprovodu lékaře a spoluhráče odešel na střídačku. Vylučovat se nebude, zákrok Zacharova nebyl nedovolený.
     
    22:30
    Zakázané uvolnění Mexika.
     
    23:23
    Zacharov se s tím nemaže. Teď odstavil od puku protihráče, který startoval do brejku. Nutno říci, že zase čistě. Mexičané jen nejsou zvyklí na podobné fyzické středy s hráči, kteří mají trochu lepší hokejové návyky.
     
    23:57
    Vyloučení v týmu Mexiko:
    Jesus Garcia – 2 min., sekání.
     
    24:32
    Ilja Čujkov mohl navýšit vedení Emirátů. Jeho střelu z levého kruhu tečoval de Antunano vyrážečkou do své bližší tyčky!
     
    25:38
    Arabové si nepohlídali střídání a na ledě jich bylo moc. Vyloučení také na jejich straně.
     
    25:58
    Mexiko v plném počtu a má tak k dispozici přesilovku.
     
    27:26
    De Antunano vystartoval proti Zacharovovi, který se už dostával do brejku a tygřím skokem mu vypíchl kotouč. Útočník SAE pak přes hokejku mexického brankáře přepadl, o nedovolený zákrok se hlásil u rozhodčího marně.
     
    27:39
    Emiráty jsou v plném počtu.
     
    28:18
    Sergej Kuzněcov vystřelil od modré čáry. De Antunano má kotouč v lapačce. Nutno říci, že mexický brankář, který působí na univerzitě v USA, kde ale tento rok neodchytal jediný zápas, si vede v dnešním utkání velice dobře.
     
    29:14
    Daniel Cuellar to vzal na sebe, když se snažil prokličkovat až do zakončení. To mu nakonec defenziva Emirátů nedovolila.
     
    29:50
    Jack Rullan obkroužil branku Emirátů a nahazoval puk do brankoviště. Moc nescházelo a jeden z bránících hráčů ho srazil za záda Ahmeda Al Dhaheriho!
     
    31:48
    Mexičané teď docela drží se soupeřem krok. Emiráty zřejmě hrají sotva na půl plynu.
     
    32:19
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Pozor! Je tu kontaktní gól Mexika! Rene Diaz na pravé straně poslal do šance Daniela Cuellara. Ten mířil mezi betony Al Dhaheriho, který kotouč vyrazil před sebe a po dorážce ALEJANDRA APUDA skončil puk za brankovou čarou – 3:2. Asistence: Rene Diaz.
    32:19 Alejandro APUD - 3:2
     
    33:59
    Mexičané jsou teď hodně nabuzeni! Emiráty mají problém opět přeřadit na vyšší rychlost.
     
    34:50
    Střely na branku ve 2. třetině – 12:9
     
    35:51
    Mexičané se živelně hrnou směrem dopředu. Zatím z toho nějaká větší šance není.
     
    36:22
    Nyní už dobrá střela po zavezení puku do pásma, kterou vyrazil Al Dhaheri. Ten pak následně přikryl puk po tečovaném nahození.
     
    37:27
    Hráči Emirátů kroužili v útočném pásmu. Kuzněcov pak ale trefil pouze nohy napadajícího hráče a kotouč se odrazil do střední třetiny.
     
    37:47
    De Antunano vyrazil střelu Arťoma Klavdijeva, který se dobře uvolnil na osu hřiště a mířil na levou tyčku.
     
    38:11
    Spojené arabské emiráty právě vstřelily branku!
    Emiráty nyní na dlouho zatlačily svého soupeře a to přeci jen přineslo ovoce! Alexandr Usenko nabil doprava Arťomovi Klavdijevovi. Jeho střelu ještě de Antunano vyrazil, ovšem před brankou bojovala dvojice Luka Vukoja – Mohammed Al Dhaheri, přičemž druhý jmenovaný dopravil kotouč za ležícího mexického gólmana – 4:2. Asistence: Arťom Klavdijev a Alexandr Usenko.
    38:11 M. Al Dhaheri - 4:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině hráči Spojených arabských emirátů značně polevili a toho Mexičané dokázali využít ke zdramatizování duelů. Hned po 32 sekundách snížil Angel Tapia, který využil, že brankář Al Dhaheri řešil svou svou ležící hokejku a ne jeho střelu. Ve 33. minutě dokonce korigoval na rozdíl jediné branky Alejandro Apud. Emiráty se nemohly dostat do tempa. Před přestávkou si ale přeci jen vynutily tlak, který zúročil po závaru před brankou Mohammed Al Dhaheri. Do šaten se tak odcházelo za stavu 4:2.
     
    Střely na branku – 39:14
     
    Další třetina začne přibližně ve 13:36.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:18
    Arabové vstoupili do třetí třetiny náporem. Marcello de Antunano má na kontě už několik zákroků.
     
    42:21
    Nadále se hraje v obranném pásmu Mexika, jehož obrana zatím odolává.
     
    43:04
    Tečované nahození Luky Vukoji od modré čáry vyrazil levým betonem de Antunano.
     
    43:55
    Z levé strany to zkoušel Alichan Basajev. De Antunano si tentokrát sáhl pro puk lapačkou.
     
    44:40
    Utkání teď plyne rychle, přerušuje se minimálně. Emiráty drží puk.
     
    45:09
    Mexičané v náznaku přečíslení 2 na 1. Cuellar však svou přihrávku nedostal ke spoluhráči.
     
    45:20
    Spojené arabské emiráty právě vstřelily branku!
    Z následného protiútoku Arabové zvyšují skóre! MAXIM ZACHAROV na pravé straně lehce přebruslil protihráče a střenou k bližší tyčce nad lapačku navyšuje na 5:2. Asistence: Dmitrij Šapovalov.
    45:20 Maxim ZACHAROV - 5:2
     
    45:32
    Spojené arabské emiráty právě vstřelily branku!
    Uběhlo 12 sekund a Emiráty přidávají další gól! Sergej Kuzněcov nahrál ARŤOMOVI KLAVDIJEVOVI, který si zprava vybruslil na okraj kruhu pro vhazování a zamířil ke vzdálenější tyčce – 6:2. Asistence: Sergej Kuzněcov a Alexandr Usenko.
    45:32 Arťom KLAVDIJEV - 6:2
     
    47:06
    Favorit zápasu ve třetí třetině přidal a rozhodl o osudu zápasu. Mexičané to teď budou chtít především důstojně dohrát.
     
    47:51
    Vyloučení v týmu Mexiko:
    Fernando Ugarte – 2 min., sekání.
     
    48:00
    Spojené arabské emiráty právě vstřelily branku!
    Bleskově využitá přesilovka SAE! Sergej Kuzněcov posunul podél pravého mantinelu puk na Maxima Zacharova. Ten našel přesným pasem JUMU AL DHAHERIHO, který si sjel na druhou tyč a už pro něho nebyl problém poslat kotouč za přesouvajícího se de Antunana. Asistence: Maxim Zacharov a Sergej Kuzněcov.
    48:00 Juma Al Dhaheri - 7:2
     
    48:20
    Dvě minuty za držení dostal Sergej Kuzněcov.
     
    48:26
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Mexičané rovněž dokázali využít přesilovku! A to za pouhých 6 sekund. Od modré čáry vystřelil Jack Rullan a puk před brankou tečoval EDUARDO VALENCIA – 7:3. Asistence: Jack Rullan a Tyler Chavez.
    48:26 E. VALENCIA - 7:3
     
    50:01
    Před námi je posledních deset minut tohoto zápasu. Emiráty vedou o čtyři góly a plní roli favorita.
     
    51:18
    Spojené arabské emiráty právě vstřelily branku!
    Osmý gól SAE přidává SERGEJ KUZNĚCOV! Ten se na levé straně elegantně zbavil protihráče, který mu padl k nohám a z kruhu vymetl horní růžek – 8:3. Asistence: Juma Al Dhaheri a Maxim Zacharov.
    51:18 Sergej KUZNĚCOV - 8:3
     
    51:53
    Vyloučení v týmu Spojené arabské emiráty:
    Arťom Klavdijev – 2 min., sekání.
     
    52:20
    Síly na ledě se vyrovnají. Za faul kolenem je vyloučen Luis Rosales.
     
    52:50
    Další vyloučení. Tentokrát je potrestán za vysokou hůl Mexičan Angel Tapia.
     
    53:03
    Emiráty tedy momentálně hrají přesilovku 4 na 3. Kuzněcov nastřelil od modré čáry tyčku!
     
    53:35
    Jevgenij Kuzněcov chce hattrick, ale zatím mu není přáno. Tentokrát z jedničky orazítkoval horní tyč!
     
    53:59
    Spojené arabské emiráty právě vstřelily branku!
    Prosadil se až JUMA AL DHAHERI! Ten se dostal po závaru k volnému puku mezi kruhy, položil si bránícího hráče a střelou nad lapačku překonal de Antunana, který se teprve vracel do brankářské pozice. Asistence: Jevgenij Kuzněcov a Luka Vukoja.
    53:59 J. Al Dhaheri - 9:3
     
    55:32
    Uvidíme, zda se nakonec dočkáme i desátého gólu v mexické síti. Vyloučeno to rozhodně není.
     
    56:20
    To zatím nepřipouští de Antunano. Mexický brankář vyrazil střelu z mezikruží do rohu.
     
    56:50
    Zakázané uvolnění SAE. Hra se stěhuje před Al Dhaheriho branku.
     
    57:28
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Ještě korekce Mexika! Rene Diaz dobruslil za brankou kotouč. Posunul ho na Jesuse Garciu, který vtipnou zadovkou uvolnil DANIELA CUELLARA. Ten zůstal před brankou už sám a překonal Al Dhaheriho. Asistence: Jesus Garcia a Rene Diaz.
    57:28 Daniel CUELLAR - 9:4
     
    58:00
    Mexičané si v závěru zahrají přesilovku. Dvě minuty za nedovolené bránění dostal Luka Vukoja.
     
    58:48
    Hráči Emirátů odpalují puk až za branku soupeře.
     
    59:02
    Běží už poslední minuta utkání.
     
    59:28
    Mexičané se v přesilovce nemohou dostat do pásma. Momentálně drží puk za vlastní brankou.
     
    59:46
    Ještě jedno vyhození Arabů...
     
    Konec zápasu.
     
    Hráči Spojených arabských emirátů po utkání naskákali na svého brankáře a v kruhu zpěvem a skákáním slaví zlaté medaile na šampionátu Divize II.B. Ten odehráli celý bez porážky. Dnes vše zakončili výhrou 9:4 na posledním Mexikem.

    Nejlepším hráčem Mexika byl vyhlášen Daniel Cuellar (1+2). Na straně Emirátů dostal cenu Mohammed Al Dhaheri (1+0).
    Závěrečná radost hráčů ze Spojených arabských emirátů.
     
    V první třetině hráči SAE naplňovali roli favorita a v pohotovém tempu si zajistili tříbrankový náskok. V prostřední části však svého soupeře až příliš podcenili, čehož Mexičané dokázali využít, když se jim podařilo snížit na 2:3. Arabové přidali až v závěru této periody a zásahem Mohammeda Al Dhaheriho opět odskočili. Závěrečná dvacetiminutovka pak byla brankově nejplodnější. Emiráty už neponechaly nic náhodě a slepenými trefami Maxima Zacharova, Arťoma Klavdijeva a Jumy Al Dhaheriho o osudu duelu definitivně rozhodly. Mexiko pak snížilo na 3:7 přesilovkovou tečí Angela Tapii. Emiráty pak ještě navýšily trefami Jevgenije Kuzněcova a kapitána Jumy Al Dhaheriho. Poslední slovo si pak vzali Mexičané. Skóre uzavřel Daniel Cuellar.
     
    Střely na branku – 54:22
     
    To už je z mé strany vše. Děkuji, že jste společně se mnou zápas sledovali a někdy zase na počtenou! (14:24:54)

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 1. Kuzněcov (Vukoja), 10. Remmes (Vukoja), 20. Klavdijev (Usenko, Kuzněcov), 39. M. Al Dhaheri (Vukoja, Klavdijev), 46. Zacharov (Šapovalov), 46. Klavdijev (Kuzněcov, Usenko), 48. J. Al Dhaheri (Zacharov, Kuzněcov), 52. Kuzněcov (Dhaheri, Zacharov), 54. J. Al Dhaheri (Kuzněcov, Vukoja) – 21. Tapia (Ayala, Cuellar), 33. Apud (Cuellar, Diaz), 49. E. Valencia (Rullan, Chavez), 58. Cuellar (Garcia, Diaz)


    Spojené arabské emiráty: A. Al Dhaheri (Tomljenović) – Remess, Kuzněcov, M. Al Dhaheri, Šapovalov, Al Hadad (A), Al Ameri, Basajev – J. Al Dhaheri (C), Čujkov, Zacharov – Al Mahrouqi, Usenko, Klavdijev – Al Humaidi, Vukoja (A), Binsammoud – Al Muhairbi, Al Baloushi.
    Trenér: Dave Rich

    Mexiko: de Antunano (Payro) – Ugarte (C), Ayala, Matsubara, Rullan (A), Bonilla, Mendez – L. Valencia, E. Valencia, A. Valencia – Garcia, Cuellar, Tapia – Chavez, Apud, Diaz – Ramos, Rosales, Mendez.
    Trenér: Diego de la Garma

    Rozhodčí: Love-Dekazos (AUS) – Čch' (CHN), Kavlakoglu (TUR)

    Diváci: 48
    bahis siteleri