Švédsko – Německo 3:0 (kon.) | Švýcarsko – USA 0:10 (kon.) | Česko – Kanada cz 3:8 (kon.)
Finsko – Norsko 10:2 (kon.)
konec
Česko
3:8 (0:2, 2:3, 1:3)
Kanada
Úterý 25.04.2023, 18:30Mistrovství světa do 18 let • Skupina A
Partner:
    56:25 Martin MATĚJÍČEK - 3:8
     
    56:25
    Česko právě vstřelilo branku! A české barvy ještě snižují skóre. MARTIN MATĚJÍČEK vypálil od modré a puk nikým netečován doplul až do horního rohu Bjarnasonovy branky. Asistence: Dominik Petr.
     
    53:40
    Po ráně Caluma Ritchieho zvonila za Janem Kavanem nastřelená spojnice jeho klece!
     
    52:58
    Český tým jde po faulu vysokou holí Pavla Šimka do čtyř.
    52:39 Lukas DRAGICEVIC - 2:8
     
    52:39
    Kanada právě vstřelila branku! Kanadští hráči nenechali na pokoji ani střídajícího Jana Kavana, kterého propálil tahem LUKAS DRAGICEVIC, jenž byl na konci kombinace v jízdě. Asistence: Macklin Celebrini, Calum Ritchie.
     
    46:01
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Colby Barlow – 2 min., sekání.
     
    44:49
    V českém brankovišti dochází ke změně, Jan Kavan přišel na led namísto Michaela Hrabala.
    44:49 Nick LARDIS - 2:7
     
    44:49
    Kanada právě vstřelila branku! Kanaďané využívají další powerplay, tentokrát se trefil NICK LARDIS, kterému nabil na ránu z první na pravý kruh Andrew Cristall. Asistence: Andrew Cristall, Berkly Catton.
     
    43:12
    Češi jdou do čtyř po faulu Adama Csabiho, jenž si odpyká dvě minuty za hrubost.
    42:54 Porter MARTONE - 2:6
     
    42:54
    Kanada právě vstřelila branku! Kanada vede poprvé v duelu již o čtyři trefy. Ty Halaburda nahrál na PORTERA MARTONEA, který si položil Michaela Hrabala a nakonec jej dokázal bekhendem překonat. Asistence: Ty Halaburda, Caden Price.
    38:24 Ty HALABURDA - 2:5
     
    38:24
    Kanada právě vstřelila branku! Odpověď ze strany soupeře na sebe ale nenechala dlouho čekat. TY HALABURDA našlápl po pravé straně a ranou pod víko zajistil, že Kanada vede znovu rozdílem tří gólů. Asistence: Alex Pharand, Porter Martone.
    37:18 Jiří FELCMAN - 2:4
     
    37:18
    Česko právě vstřelilo branku! A halou v Porrentruy zní podruhé tento večer píseň Hafo jako oslava branky! Eduard Šalé našel ve slotu v rozjetého JIŘÍHO FELCMANA, který do puku plácl a trefil se do horního růžku kanadské kasy. Asistence: Eduard Šalé.
    33:32 Matthew WOOD - 1:4
     
    33:32
    Kanada právě vstřelila branku! A Kanada si bere zpět svůj tříbrankový náskok. MATTHEW WOOD kompletuje svůj hattrick nenápadně vyhlížejícím bekhendovým pokusem z hranice brankové čáry. Asistence: Riley Heidt, Colby Barlow.
     
    33:11
    Dominik Petr prostrčil puk na Adama Csabiho, ten ale v souboji jeden na jednoho pohořel na Carsonu Bjarnasonovi.
     
    32:14
    Vyloučení v týmu Česko:
    Jan Skok – 2 min., podrážení.
     
    30:42
    Síly na ledě se pro příští dvě minuty srovnají na čtyři. Adam Židlický se totiž provinil taktéž sekáním, a tak jde na trestnou lavici.
    30:04 Eduard ŠALÉ - 1:3
     
    30:04
    Česko právě vstřelilo branku! A Češi přece jen využívají svůj tlak a dnes poprvé skórují! EDUARD ŠALÉ dostal na vrcholek kruhu krásně nabito od Dominika Petra zpoza kanadské branky a nekompromisní bombou z první o tyčku snížil. Asistence: Dominik Petr, Vojtěch Hradec.
     
    29:50
    Těžké chvilky pro bránící kanadskou čtveřici! Hned několikrát teď musel být Bjarnason pozorný ve svém brankovišti, když zakončovali Dvořák, Šalé a pokoušel se ze slotu i Hradec.
    29:17 Dva Kanaďané jeli v oslabení sami na Hrabala
     
    29:17
    Macklin Celebrini ujížděl společně s Colbym Barlowem dva na nikoho, první jmenovaný pálil do horní části branky, Michael Hrabal se ale dokázal přesunout.
     
    28:20
    Vojtěch Hradec mohl využít velké hrubice Carsoan Bjarnasona, který rozehrál přímo v jeho prospěch. Když chtěl ale puk vrátit před branku, tak na ledě za brankou klouzl.
    27:45 Český tým bude hrát pětiminutovou přesilovku
     
    27:45
    Angus MacDonell trefil tvrdě Vojtěcha Hradce a dostal pětiminutový trest. Následovala porada u videa, kde se rozhodovalo o tom, zda MacDonell v utkání dohrál. Výsledkem diskuze byl osobní trest do konce a nekončící pětiminutová přesilovka pro náš celek.
    20:14 Matthew WOOD - 0:3
     
    20:14
    Kanada právě vstřelila branku! Kanada se dostává to tříbrankového vedení hned v úvodu prostřední části. Macklin Celebrini přebruslil Felcmana po levé straně a následně předložil puk MATTHEWU WOODOVI, který mohl zamířit do odkryté branky. Asistence: Macklin Celebrini, Caden Price.
    17:40 Matthew WOOD - 0:2
     
    17:40
    Kanada právě vstřelila branku! Kanada skóruje podruhé! MATTHEW WOOD si povodil Michaela Hrabala v jeho působišti a z prostoru mezi pravým kruhem a brankovou čárou zakončil po ledě mezi betony. Asistence: Calum Ritchie, Macklin Celebrini.
    17:16 Colby BARLOW - 0:1
     
    17:16
    Kanada právě vstřelila branku! A javorové listy se ujímají vedení. COLBY BARLOW se zmocnil kotouče ve středním pásmu a nechytatelnou střelou zápěstím náramně vymetl horní růžek Hrabalovy klece. Asistence: Tanner Howe.
    15:39 Šalé plách obraně Kanady, na golmana javorových listů ale nevyzrál
     
    15:39
    Do další velké šance se hnal v brejkové situaci Eduard Šalé obtěžován Carterem Yakemchukem. Pod tlakem však nedokázal dotáhnout svůj blafák, a tak se mohl radovat Carson Bjarnason, jenž zakročil a přerušil hru.
     
    13:35
    Riley Heidt teď pro změnu nahrával před Hrabala na Colbyho Barlowa, ten ale v rozhodující chvíli obrovskou příležitost promáchl!
    12:47 První velká šance českého týmu!
     
    12:47
    Eduard Šalé ujížděl v obrovské šanci s Jakubem Štanclem a druhý jmenovaný dostal naservírováno přesně do hole. Štancl nicméně kotouč tak dlouho držel, až musel zakončit z bezprostřední Bjarnasonovy blízkosti a šance na vedení byla rázem pryč.
     
    06:03
    Uvidíme první početní výhodu českého výběru do 18 let v tomto utkání. Kanadský kapitán Caden Allen se provinil sekáním a míří na trestnou.
    Marken.cz

    Jan Kordík

    Branky a nahrávky: 31. Šalé (Petr, Hradec), 38. Felcman (Šalé), 57. Matějíček (Petr) – 18. Barlow (Howe), 18. Wood (Ritchie, Celebrini), 21. Wood (Celebrini, Price), 34. Wood (Heidt, Barlow), 39. Halaburda (Pharand, Martone), 43. Martone (Halaburda, Price), 45. Lardis (Cristall, Catton), 53. Dragicevic (Celebrini, Ritchie)


    Česko: Hrabal (45. Kavan) – Jiříček, Dvořák (C), Kočí, Matějíček, Vochvest, Eichler, Skok – Šalé (A), Felcman, Štancl – Csabi, Židlický, Petr (A) – Fábry, Holinka, Šimek – Jecho, Hradec, Kučera – Adámek.
    Kanada: Bjarnason (D'Aigle) – Price, Allen (C), Dragicevic, Gibson, Yakemchuk, Bertucci – Howe, Barlow (A), Heidt – Celebrini, Ritchie, Wood – Cristall (A), Lardis, MacDonell – Halaburda, Martone, Pharand – Catton.
    bahis siteleri