Slovensko – Německo 3:4 (0:1 po s.n.)
konec
Toronto Maple Leafs
2:4 (1:1, 0:1, 1:2) Stav série: 3:2
Tampa Bay Lightning
Pátek 28.04.2023, 01:00 • Scotiabank Arena, Toronto • Play-off NHL • Čtvrtfinále V. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:56 Alex KILLORN - 2:4
     
    59:56
    Tampa právě vstřelila branku!
    Celá situace po buly vyzněla pro Leafs do mrtva, tahle série pokračuje dále! ALEX KILLORN jel za pokusem Hedmana o vyhození, pinknul si puk o mantinel a rázem se dostal do útočného pásma. Tam využil příhodného odrazu od zadních prken a jenom doklepl do prázdné – 2:4! Asistence: Victor Hedman, Anthony Cirelli.
     
    59:33
    Rielly trefil skrytou střelou jenom Vasilevského a O´Reilly z druhého sledu neuspěl. Tampa pak vyhazovala a puk jenom těsně minul branku, zakázané uvolnění!
     
    57:50
    Buly ve vlastním pásmu vyhrané a Samsonov zase jede na střídačku. Toronto tak jde znovu do šesti.
    56:27 Auston MATTHEWS - 2:3
     
    56:27
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Toronto ještě žije a bude to drama až do konce! Domácí vyhráli buly v pásmu a rozehráli to velmi solidně, přičemž poté přišla střela Marnera od modré. Ta propadla přes clonu od Tavarese až k Vasilevskému, který jenom vykopl do brankoviště, kde byl na dorážku připraven AUSTON MATTHEWS – 2:3! Asistence: John Tavares, Mitchell Marner.
     
    56:04
    Tampa tak vyhazovala do prázdné a mohlo být hotovo definitivně, jenže puk skončil jenom na tyčce a Killorn už proti Riellymu zasunout do prázdné nedokázal!
     
    55:52
    Marner dostal na Riellyho nalito na levý kruh a pálil na vzdálenější štangli, trefil ale jenom brankovou konstrukci! V té době už hrají domácí bez brankáře, nemají co ztratit!
     
    54:39
    Eyssimont je dnes pořádně při chuti. Po vyhraném buly si vybruslil na levý kruh v útočném pásmu, střílel na bližší tyč nad Samsonovovo rameno a trefil spojnici!
    51:54 Nick PAUL - 1:3
     
    51:54
    Tampa právě vstřelila branku!
    Zhruba osm minut do konce a fanouškům Toronta se začíná vkrádat do mysli největší klubová bolest! Tampa totiž odskakuje na dvě branky a pravděpodobně míří za výhrou. Eyssimont nahodil prudce do útočného pásma a Colton byl jako první na kotouči za brankou. Posléze hned vracel nad kruhy, kde zakončoval NICK PAUL. První pokus skončil jenom na Samsonovovi, příhodný odraz ale znamená vůbec první gól Paula v letošním play-off – 1:3! Asistence: Ross Colton, Michael Eyssimont.
     
    49:34
    McCabe našel stříleným pokusem nad kruhy právě O´Reillyho, který tečoval. K lepšímu zakončení chybělo opravdu jenom málo, určitě to byla potenciální gólová šance.
    45:12 Vasilevskij podržel Tampu proti úniku Marnera
     
    45:12
    Mohlo být klidně srovnáno! Najednou jel sám přes půl kluziště sám na kasu Marner a mířil na vyrážečku Vasilevského, ten ale předvedl výborný zákrok a odmítl druhý gól Toronta!
     
    40:48
    Velké zmatky před brankou Tampy, sražený kotouč od modré udělal velké problémy Vasilevskému, který vyrazil jenom před sebe do brankoviště. Tam doráželi snad tři hráči, ale bez efektu!
     
    40:00
    A rozhodčí nakonec udělili trest jenom Patu Maroonovi (TBL) za hrubost. Na začátku třetí třetiny tak čeká Toronto druhá přesilovka v duelu.
     
    40:00
    Poslední sekundy se nesly ve fázi několika ostrých střetů a dohrávek. Nějak tak bylo jasné, že se to po siréně semele, což se i stalo. Maroon naremploval na mantinel Giordana a hned se u branky Samsonova strhla potyčka, dají se zřejmě očekávat nějaké tresty.
    37:45 Nahození Schenna Vasilevskij uhlídal
     
    37:45
    Puk propadl Hagelovi pod bruslemi na modrou, kde byl připraven Luke Schenn. Obránce hned z první posílal kotouč na branku a Järnkrok s Matthewsem operovali v předbrankovém prostoru, Vasilevskij ale drží Tampě vedení!
     
    35:36
    Cole ve vlastním obranném pásmu složil Marnera a Tampa šla i díky tomu do brejkové situace. Point zatahoval akci z vrcholku pravého kruhu a puk nasměroval jenom do tyče!
     
    32:30
    McCabe podržel kotouč v pásmu a našel na hranici brankoviště rozjetého Kämpfa, kterému vůbec mnoho ke srovnávací trefě nechybělo! Ale i tuhle situaci hosté ustáli.
     
    31:01
    Alexander Kerfoot (TOR) teď zachyboval. Z vlastního pásma chtěl poslat puk po plexi do pásma, jenže jej napálil přímo na tribuny. Jasné dvě minuty a Tampa může odskočit.
     
    29:00
    Pořádně tomu v útočném pásmu pustili i domácí! Ohromný tlak do branky ale gólem nekončí a ve vrcholícím tlaku po kličce Marner uklouzl. Tampa posléze jela 2 na 1, Paul celou akci vedl a zakončil, jenže trefil jenom Samsonova!
    28:00 Killorn z dorážky mířil mimo
     
    28:00
    Killorn mohl poslat Lightnings do dvoubrankového vedení, v dorážce ale selhal! Všechno začalo prudkou střelou na pravém kruhu, kterou Samsonov vykopl na protější kruh, Killorn se dostal přes beka, ale v těžkém postavení trefil mimo!
    24:23 Michael EYSSIMONT - 1:2
     
    24:23
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tohle je návrat do sestavy! MICHAEL EYSSIMONT je takovým hokejovým cestovatelem, vždyť už letos prostřídal tři kluby. Teď ale pomohl Tampě do důležitého vedení! Bogosian mu přistrčil puk na levou stranu, Eyssimont nabral velkou rychlost a dostal se za Holla. Nejčistší svědomí nemůže mít ani Samsonov, kterému hostující forvard poslal puk mezi betony u bližší tyče, tady měl být gólman Toronta připraven – 1:2! Asistence: Zach Bogosian, Ian Cole.
     
    17:47
    Justin Holl (TOR) způsobil Kučerovovi navíc drobnou tržnou ránu nad obočím, za podrážení dostává dvě minuty. Tampa má první přesilovku.
    16:53 Järnkrok v tutové šanci selhal
     
    16:53
    Toronto sehrálo závěr přesilovky a momenty poté naprosto výborně, jenže bez gólu! Marner skvěle vybojoval puk od obránce a předložil jej před kasu pro Nylandera, který z podobné pozice jako Järnkrok pálil. Vasilevskij ale předvedl další luxusní zákrok!
     
    16:11
    Hagel ztratil puk ve středním pásmu a Vasilevskij musel čelit další tutovce! Järnkrok dostal nalito do čisté pozice před brankou, jenže ani jednou ze dvou pokusů nepřekonal ruského gólmana!
     
    15:30
    Hedman zdánlivě banální puk neposlal pryč a Matthews hledal z otočky Tavarese, který byl připraven na protější tyči zcela nepokrytý. Kapitánovi Toronta ale chybělo na zakončení kousíček!
     
    14:38
    Faul na sebe nevybojoval O´Reilly, nýbrž Rielly. Jeho rozjezd totiž nezachytil Ross Colton (TBL) a dostal dvojku za nedovolené bránění.
    06:12 Anthony CIRELLI - 1:1
     
    06:12
    Tampa právě vstřelila branku!
    Jenže po necelé půlminutě je hned srovnáno! ANTHONY CIRELLI táhl brejk po levém křídle, naprosto ideálně se zbavil Holla a předal puk křížem na Hagela, který nenahazoval na branku, nýbrž sehrával na modrou pro Perbixe. Jeho přihrávku na hranici brankoviště našel právě Cirelli a nadvakrát dostal puk za Samsonova – 1:1! Asistence: Brandon Hagel, Nick Perbix.
    05:46 Morgan RIELLY - 1:0
     
    05:46
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Přestože má pod okem dva pěkné monokly, MORGAN RIELLY na to nebere ohled a otevírá skóre! Tavares nahodil puk do útočného pásma a vypadalo to, že Sergačjov bude hrát jako první. Jenže obrana Tampy zaspala, Knies vybojoval na mantinelu puk a vracel jej druhosledovému hráči mezi kruhy. Tam byl právě Rielly a šikovnou střelou nad lapačku otevírá skóre – 1:0! Asistence: Matthew Knies, John Tavares.
     
    02:56
    Torontu se navíc povedlo vyhodit tak, aby z toho nebyl icing. Proto může konečně vystřídat, někteří hráči byli na ledě už skoro dvě minuty!

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 6. Rielly (Knies, Tavares), 57. Matthews (Tavares, Marner) – 7. Cirelli (Hagel, Perbix), 25. Eyssimont (Bogosian, Cole), 52. Paul (Colton, Eyssimont), 60. Killorn (Hedman, Cirelli)


    Toronto Maple Leafs: Samsonov (Woll) – McCabe, Brodie, Giordano, Holl, Rielly (A), Schenn – Järnkrok, Matthews (A), Nylander – Knies, Tavares (C), Marner – Kerfoot, O'Reilly, Acciari – Aston-Reese, Kämpf, Lafferty.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Elliott) – Hedman (A), Perbix, Sergačjov, Raddysh, Cole, Bogosian – Stamkos (C), Point, Kučerov (A) – Hagel, Cirelli, Killorn – Colton, Paul, Eyssimont – Maroon, Bellemare, Perry.
    Trenér: Jon Cooper

    Rozhodčí: Rehman, Hebert – Berg, Cormier

    Diváci: 19 663
    Toronto 4 2 Tampa
    #1 Středa 19.04.2023 • 01:30
    Toronto - Tampa 3:7
    #2 Pátek 21.04.2023 • 01:00
    Toronto - Tampa 7:2
    #3 Neděle 23.04.2023 • 01:00
    Tampa - Toronto 3:4 po prodl.
    #4 Úterý 25.04.2023 • 01:30
    Tampa - Toronto 4:5 po prodl.
    #5 Pátek 28.04.2023 • 01:00
    Toronto - Tampa 2:4
    #6 Neděle 30.04.2023 • 01:00
    Tampa - Toronto 1:2 po prodl.
    bahis siteleri