Litva – Rumunsko 2:3 (kon.) | Velká Británie – Polsko 5:4 (po pr.) | Itálie – J. Korea 6:1 (kon.)
po prodl.
Velká Británie
5:4 (1:1, 2:0, 1:3 - 1:0)
Polsko
Neděle 30.04.2023, 17:00 • Motorpoint Arena, Nottingham • Mistrovství světa - I. A Divize • 2. kolo
Partner:
     
    Cestu do ochozů Motorpoint Areny si našlo 4134 diváků, kteří vytvořili zápasů výbornou kulisu. Já se již loučím a přeji hezké prožití čarodějnické neděle! (19:48:18)
     
    Britové mají po dvou zápasech na kontě pět bodů a usadili se na čele tabulky. Přeskočit je ale mohou Italové, kteří od 20:30 nastoupí proti Jižní Koreji. Poláci disponují čtyřmi body a je v podstatě jasné, že jako nováček budou bojovat o medaile a ne o záchranu.

    Střely na branku – 42:27
     
    Velká radost na straně britských hokejistů i fanoušků, byť z toho nakonec nebylo vítězství už po normální hrací době, ke kterému domácí směřovali.

    Ti si totiž po nerozhodné první třetině vytvořili ve druhé části dvoubrankový náskok. Do třetí dvacetiminutovky se tak šlo za stavu 3:1. Poláci se nevzdali, zvýšili aktivitu a zásahy Pawla Zygmunta a Kamila Walegy srovnali na 3:3. Přesto mohli Britové brát tři body. 90 sekund před koncem totiž využil přesilovou hru Mike Hammond, po jehož střele do tyčky si srazil puk do vlastní branky polský obránce, jenž se snažil zabránit v dorážce Perlinimu. Bíločervení však zabojovali a 48 sekund před koncem vyrovnal tečí Koluszovy střely Bartosz Fraszko. Domácí se tak museli spokojit s výhrou v prodloužení. Tu jim trefil v početní výhodě Ben Lake.
     
    Nejlepším hráčem Polska byl vyhlášen Kamil Walega (1+2). Za Británii byl vyhlášen brankář Ben Bowns (24 zákroků).
     
    Konec zápasu.
    62:35 Ben LAKE - 5:4
     
    62:35
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Britové nabídnutou možnost využili a připisují si druhý bod! Liam Kirk nahrál na pravé straně útočného pásma Nathanaelovi Halbertovi. Ten poslal puk před branku na BENA LAKEA, který pohotovým zakončením do horní části Murrayho svatyně ukončil zápas – 4:3. Asistence: Nathanael Halbert a Liam Kirk.
     
    62:14
    Vyloučení v týmu Polsko:
    John Murray – 2 min., podrážení, odpyká Patryk Wronka.
     
    62:14
    Do šance se natlačil Nathanael Halbert. Murrayho nepřekonal, ale polský brankář ho pak podrazil. Poláci protestují, bude se ale vylučovat!
     
    61:34
    Kamil Walega nabral rychlost a svižnou střelou donutil Bownse k zákroku pravým betonem.
     
    60:40
    Prodloužení tohoto zápasu může hodně napovědět i o medailových a postupových ambicích. Oba celky jsou kandidáty na nejvyšší mety.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Viděli jsme skvělou třetí třetinu! Poláci v ní nejprve dokázali srovnat z 1:3 na 3:3 a 48 sekund před koncem odpověděli i na gól Mikea Hammonda. Po Koluszově střele se nakonec prosadil Bartosz Fraszko. Za stavu 4:4 se tedy půjde do prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:12 Bartosz FRASZKO - 4:4
     
    59:12
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Gól platí a Poláci tedy již při hře bez brankáře vyrovnávají! Od modré čáry střílel Marcin Kolusz. Před brankou odvedl skvělou práci BARTOSZ FRASZKO, který se hokejkou natahoval po letícím puku. Ten trefil Bownse do levé ruky, odrazil se nad něho a nakonec se snesl za brankovou čáru. Právě Fraszko je nakonec střelcem tohoto gólu – 4:4. Asistence: Marcin Kolusz a Grzegorz Pasiut.
     
    59:12
    Neskutečné! Poláci slavili vyrovnávací gól, ale ještě se vše řeší u videa. Ve hře je vysoká hůl Bartosze Fraszka, případně jeho postavení v brankovišti...
     
    58:54
    Robert Lachowicz najížděl z levé strany na Murrayho. Ten jeho zakončení pokryl a ještě udržel Polsku naději!
    58:30 Mike HAMMOND - 4:3

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 2. J. Phillips (Lachowicz), 24. Neilson (Kirk, Halbert), 34. Kirk (Neilson, Halbert), 59. Hammond (Mosey), 63. Lake (Halbert, Kirk) – 11. Pas (Zygmunt, Walega), 46. Zygmunt (Walega, Jeziorski), 55. Walega (Ciura), 60. Fraszko (Kolusz, Pasiut)


    Velká Británie: Bowns (Whistle) – Halbert, Richardson (A), O'Connor, Mosey, Ruopp, D. Phillips, Tetlow, Jones – Kirk, Neilson, Curran – Waller, Lake, Hammond – Betteridge, Perlini, Dowd (A) – Lachowicz, Myers, J. Phillips (C).
    Trenér: Peter Russell

    Polsko: Murray (Miarka) – Kruczek, Wajda, Kolusz (A), Ciura, Dronia, Kostek, Gorny, Jaskiewicz – Wronka, Pasiut (A), Fraszko – Jeziorski, Dziubinski (C), Lyszczarczyk – Pas, Walega, Zygmunt – Michalski, Starzynski, Galant.
    Trenér: Robert Kalaber

    Rozhodčí: Hinterdobler (GER), Holm (SWE) – Knosen (DEN), Thomann (FIN)

    Diváci: 4134
    bahis siteleri