Opava – Karviná 2:1 (kon.)
konec
Slezský FC Opava
2:1 (1:1)
MFK Karviná
Pondělí 01.05.2023, 14:00 • Stadion v Městských sadech, Opava • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+5
    Střídání v týmu SFC Opava:
    ze hřiště odchází Adam Ščudla, přichází Radim Dostál.
     
    87
    Lukáš Budínský zastavil taktickým faulem zezadu Petra Rybičku. Sudí Křepský tentokrát neváhal a vytasil z kapsičky žlutou kartu.
     
    87
    Střídání v týmu MFK Karviná:
    ze hřiště odchází Sebastian Boháč, přichází Juraj Teplan.
     
    83
    Daniel Bartl přifilmoval pád po souboji s Adamem Rychlým, který nevěřícně rozhodil rukama. Je z toho dnes už druhá žlutá karta za simulování.
     
    81
    Adam Gorčica odcentroval z pravé strany do před sebou stojícího Dávida Krčíka. Ten zasáhl balon rukou, sudí Křepský ale navzdory protestům penaltu pro Opavu neodpískal.
     
    75
    Střídání v týmu SFC Opava:
    ze hřiště odchází Patrik Haitl, přichází Adam Gorčica.
     
    70
    Adam Ščudla předložil z levé strany míč k Adamovi Rychlému. Jeho pohotovou ránu vyrazil Vladimír Neuman! Následně byl pískán ofsajd jednoho z domácích.
     
    69
    Střídání v týmu SFC Opava:
    ze hřiště odchází Miloš Kopečný, přichází Michal Bílek.
     
    69
    Střídání v týmu SFC Opava:
    ze hřiště odchází Tomáš Rataj, přichází Petr Rybička.
     
    68
    Střídání v týmu MFK Karviná:
    ze hřiště odchází Amar Memić, přichází Lucky Ezeh.
     
    68
    Střídání v týmu MFK Karviná:
    ze hřiště odchází Adeleke Akinyemi, přichází Michal Papadopulos.
     
    64
    Mohlo být vyrovnáno! Kryštof Lasák teď nadvakrát vyrážel – nejprve dalekonosnou ránu Daniela Bartla, následně i dorážku v podání Adelekeho Akinyemiho.
     
    61
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezský FC otáčí skóre ve svůj prospěch! Po chybě Dávida Krčíka pláchl po levé straně Adam Ščudla a předložil balon na střed úplně volnému TOMÁŠI RATAJOVI, jenž přeloboval vyběhnuvšího Vladimíra Neumana.
     
    59
    Patrik Haitl chtěl prostrčit obloučkem míč do vápna. Balon byl sražen k Adamovi Rychlému, který pohotovou střelou z voleje pořádně protáhl Vladimíra Neumana! Ten vyrážel balon v letu za levou tyč.
     
    55
    Záblesk šance také na druhé straně. Amar Memić potáhl balon. Místo přihrávky pod sebe na úplně volného spoluhráče zvolil nepovedenou přízemní střelu zpoza vápna vedle levé tyčky.
     
    55
    Zajímavá možnost pro Opavu, Tomáš Rataj se ale ve vápně ke střele neobtočil. Nakonec přenechal míč Adamovi Rychlému, jehož pokus byl zablokován.
     
    54
    Adam Ščudla centroval z levé strany na zadní tyč. Miloš Kopečný zboural v souboji Filip Antovského, kterému naskočil na záda. Je z toho žlutá karta.
     
    46
    Střídání v týmu MFK Karviná:
    ze hřiště odchází Jaroslav Málek, přichází Daniel Bartl.
     
    43
    Solomon Omale zastavil na polovině hřiště taktickým faulem rozběhnutého Sebastiana Boháče a vykoledoval si žlutou kartu.
     
    41
    Penaltový specialista Jaroslav Málek selhal! Jeho střelu do levé části branky dokázal Kryštof Lasák tygřím skokem vyrazit! Následně mohl prvně jmenovaný dorážet do odkryté svatyně, ale trestuhodně přestřelil!
     
    40
    Po faulu Jegora Cykala rozehrála Karviná nákopem Lukáše Budínského akci, na jejímž konci byl faul Kryštofa Lasáka uvnitř pokutového území na rozběhnutého Amara Memiće. Sudí Křepský píská penaltu!
     
    38
    Jaroslav Málek centroval z pravé strany na rozběhnutého Adelekeho Akinyemiho. Ten se odpoutal od obránce, naštěstí pro Opavu ale na balon nedosáhl. Jinak z toho mohla být další pohroma.
     
    18
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezský FC srovnává stav! Patrik Haitl odcentroval z levé strany na zadní tyč, odkud hlavičkoval ke vzdálenějšímu konci branky Jegor Cykalo. Míč doklepával do odkryté branky z bezprostřední blízkosti ještě TOMÁŠ VINCOUR.
     
    15
    Střídání v týmu MFK Karviná:
    ze hřiště odchází Jan Žídek, přichází Filip Antovski.
     
    8
    Teď domácím zatrnulo. V pokutovém území upadl Amar Memić a rozhodčí foukl do píšťalky. Je z toho ovšem jen žlutá karta za nasimulovaný pád pro bosenského štírka.
     
    3
    Karviná právě vstřelila branku!
    Hosté jdou velmi rychle do vedení. Jaroslav Málek se uvolnil na pravém křídle a odcentroval na zadní tyč, kde se do vzduchu pověsil ADELEKE AKINYEMI a hlavou z bezprostřední blízkosti překonal Lasáka.

    Filip Lefenda

    Branky: 18. Vincour, 61. Rataj – 3. Akinyemi

    Karty:   43. Omale (OPA), 54. Kopečný (OPA) – 8. Memić (KAR), 83. Bartl (KAR), 87. Budínský (KAR)

    Neproměněná penalta: 41. Málek (KAR), brankář Lasák zneškodnil


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 1:4. Rohy: 3:1.
    Slezský FC Opava: Lasák – Cykalo, Helebrand (C), Vincour, Kadlec – Kopečný (69. Bílek), Omale, Rychlý, Ščudla (90+5. Dostál) – Haitl (75. Gorčica), Rataj (69. Rybička).
    Náhradníci: Číž – Hranoš, Macháček.

    Trenér: Miloslav Brožek

    MFK Karviná: Neuman – Soukeník, D. Krčík, Bederka, Žídek (C) (15. Antovski) – Mikuš, Boháč (87. Teplan), Málek (46. Bartl), Budínský, Memić (68. Ezeh) – Akinyemi (68. Papadopulos).
    Náhradníci: Ciupa – Vrba.

    Trenér: Tomáš Hejdušek

    Rozhodčí: Křepský – Kotalík, Šafránková

    Diváci: 1885
    bahis siteleri