Polsko – Rumunsko 6:2 (kon.) | Litva – J. Korea 1:2 (kon.) | Itálie – Velká Británie 3:5 (kon.)
konec
Polsko
6:2 (0:1, 4:0, 2:1)
Rumunsko
Pátek 05.05.2023, 13:30 • Motorpoint Arena, Nottingham • Mistrovství světa - I. A Divize • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    Polsko se po 22 letech představí na mistrovství světa
     
    Nejlepší hráči: Grzegorz Pasiut – Hugo Gecse. (15:39:54)
     
    Střely na bránu: 39 – 15.
     
    Polsko si příští rok zahraje na mistrovství světa v Praze a Ostravě!

    Naši severní sousedé zvládli poslední potřebný krůček a v roli velkého favorita porazili Rumunsko 6:2. Vítězství se rodilo složitěji, než by se na první pohled mohlo zdát, neboť Rumuni po první části vedli těsným jednobrankovým rozdílem. Poláci o svém úspěchu rozhodli ve druhé části, v níž vstřelili čtyři góly a rázem bylo rozhodnuto. V závěrečné dvacetiminutovce se ještě outsider dostal na rozdíl dvou gólů, ale v posledních minutách byl jeho odpor zlomen gólem do prázdné brány, Polsko poté stihlo přidat ještě šestý kousek.

    Svěřenci kouče Kalabera se vrací na nejvyšší úroveň po dlouhých 22 letech, zůstává otázkou, jestli Poláky doplní Britové či Italové. Rumuni musí čekat na výsledek utkání Litva – Jižní Korea, jejich setrvání v I. A divizi ještě není stoprocentní.
     
    Konec zápasu.
    59:24 Kamil WALEGA - 6:2
     
    59:24
    Polsko právě vstřelilo branku!
    A ještě jeden kousek do rumunské sítě. Výbornou práci odvedl Pawel Zygmunt, když kolem tří pasivně bránících soupeřů dojel do levého kruhu, odtud nahrál před bránu KAMILU WALEGOVI. Centr třetí formace zakončil bekhendový blafák do pravé tyče, za záda si pak puk smolným zákrokem srazil Toke. Asistence: Pawel Zygmunt a Pawel Dronia.
     
    58:47
    Podél mantinelu se chtěl kolem osobního strážce protáhnout Alan Lyszczarczyk, ale tvrdě narazil, právě na mantinel ho totiž tvrdě přišpendlil Alpar Sallo.
    58:15 Krystian DZIUBINSKI - 5:2
     
    58:15
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Je to jasné, Polsko zvítězí! Ciura dostal kotouč pryč z obranného pásma a přes Fraszka se kus černé gumy dostal až ke KRYSTIANOVI DZIUBINSKÉMU, jemuž nedělalo žádné potíže touš dovézt do prázdné brány. Asistence: Bartosz Fraszko a Bartosz Ciura.
     
    57:33
    Definitivnímu rozhodnutí zabránil Huba Bors. Nejprve pokryl střelu Patryka Wronka, vleže si vzápětí poradil i s dorážkou Bartosze Fraszka. Měli jsme možnost vidět dva opravdu skvělé obranné zákroky.
     
    57:00
    Rumuni se nadále udržují v útočné třetině, což je signál pro Zoltana Tokeho k opuštění brány, svěřenci kouče Penzese zkouší powerplay.
     
    56:48
    Hokejisté ve žlutých dresech pokračují v útočení. Od modré střílel zápěstím Pavlo Borysenko, jeho pokus podržel Miarka v lapačce.
     
    56:30
    Od modré čáry vyslal ostrý projektil Huba Bors, Maciej Miarka musel reagovat a kus černé gumy odpálil s problémy vyrážečkou.
     
    55:55
    Situaci dvou proti dvěma Mircea Constantin nevyřešil vůbec dobře. Příliš dlouho avizoval přihrávku, kterou stejně poslal mimo Filipův dosah.
     
    55:23
    Rumuni rázem cítí, že by přeci jen ještě mohli mít šanci na bodový zisk. Zsombor Molnar vypálil z první o kus vedle levé tyče.
    54:20 Balazs GAJDO - 4:2
     
    54:20
    Rumunsko právě vstřelilo branku!
    Že by alespoň menší drama? Zpoza levého kruhu vyslal střelu zápěstím Zoltan Molnar a BALAZS GAJDO ji svým tělem tečoval tak šťastně, že puk odrazem od pravé tyče doputoval za Miarkova záda. Asistence: Zoltan Molnar a Jevhen Jemeljaněnko.
     
    53:39
    Rychlou polskou akci založil dlouhým pasem Oskar Jaskiewicz, Filip Starzynski převzal kotouč, avšak jeden na jednoho nevyzrál na Borse.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 22. Pasiut (Kolusz, Fraszko), 29. Jeziorski (Dziubinski), 38. Fraszko (Pasiut, Wronka), 39. Lyszczarczyk (Dziubinski, Ciura), 59. Dziubinski (Fraszko, Ciura), 60. Walega (Zygmunt, Dronia) – 10. Peter (Borysenko), 55. Gajdo (Zoltan Molnar, Jemeljaněnko)


    Polsko: Miarka (Zabolotny) – Wajda, Kruczek, Ciura, Kolusz (A), Kostek, Dronia – Jaskiewicz, Gorny – Fraszko, Pasiut (A), Wronka – Lyszczarczyk, Dziubinski (C), Jeziorski – Zygmunt, Walega, Pas – Galant, Starzynski, Michalski.
    Trenér: Robert Kalaber

    Rumunsko: Toke (Polc) – Sallo (C), Gecse, Bors, Borysenko, Jemeljaněnko (A), Rasulov, Farkas, Creanga – Gajdo, Zsombor Molnar, Zoltan Molnar – Constantin (A), Peter, Kovacs – Fodor, Teamriuc, Filip – Casaneanu.
    Trenér: Julius Penzes

    Rozhodčí: Holm (SWE), Zrnić (SLO) – Knosen (DEN), Merten (GER)

    Diváci: 1 441
    bahis siteleri