Polsko – Rumunsko 6:2 (kon.) | Litva – J. Korea 1:2 (kon.) | Itálie – Velká Británie 3:5 (kon.)
konec
Litva
1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Jižní Korea
Pátek 05.05.2023, 17:00 • Motorpoint Arena, Nottingham • Mistrovství světa - I. A Divize • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři nejlepší hráči Jižní Koreji na turnaji:

    Sihwan Kim (útočník)
    Minwan Kang (útočník)
    Seungjae Lee (obránce) (19:23:01)
     
    Tři nejlepší hráči Litvy na turnaji:

    Aivaras Bendžius (útočník)
    Kostas Gusevas (obránce)
    Nerijus Alisauskas (obránce)
     
    Nejlepší hráči: Mantas Armalis – Sanghoon Shin.
     
    Střely na bránu: 33 – 42.
     
    Litva sestupuje o úroveň níže, Jižní Korea je zachráněna! Přímý souboj o udržení zvládli lépe Jihokorejci, kteří do utkání vstupovali v lepší pozici, evropského soupeře porazili 2:1.

    Evropané věděli, že pro udržení potřebují za každou cenu zvítězit za tři body. Jenže první gól vstřelili Jihokorejci zásluhou Sanghoon Shina, soupeř dokázal pouze odpovědět trefou Ugniuse Čižase. Potřebného obratu se Litevci nedočkali, v závěru jim udělal pořádnou čáru přes rozpočet svým čtyřminutovým vyloučením Stankius. Litva zkusila odvolat gólmana, ale při hře pět na pět rozhodující úder nezaznamenala, naopak o jihokorejském vítězství rozhodl v poslední minutě základní hrací doby Sihwan Kim.

    Svěřenci kouče Kima končí ve skupině na konečném čtvrtém místě a ziskem šesti bodů. Litva v pěti zápasech nezískala jediný bod, její sestup je proto naprosto zasloužený, přičemž mrzet bude hlavně těsná porážka 2:3 s Rumunskem, kdy si favorit nechal protéct mezi prsty vedení 2:0.
     
    Konec zápasu.
    59:27 Si. KIM - 1:2
     
    59:27
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    Je to jasné, Litva zamíří o úroveň níže! I v oslabení kouč Pasco zkusil hru bez gólmana, nicméně kýžený efekt nepřišel a místo toho rozhodl o jihokorejském úspěchu SIHWAN KIM, který se schoval za soupeřovou defenzivní linií, dostal ideální nahrávku o mantinel od Songa a puk snadno dovezl do prázdné brány. Asistence: Sanghoon Shin.
     
    59:03
    Litevci vyrazili do dalšího z protiútoků, ale ani ten nebyl úspěšný, Emilijus Krakauskas vystavil do ofsajd s pukem jedoucího Aivarase Bendžiuse.
     
    58:37
    Na druhé straně sehráli Jihokorejci pěknou kombinaci na jeden dotek, Sihwan Kim ji zakončoval ránou z levého kruhu do pravého betonu brankáře.
     
    58:12
    Hokejisté ve žlutých dresech nemohou jenom bezhlavě vyhazovat, musí se zkrátka pokusit útočit i ve čtyřech. Martynas Grinius proti přesile neuspěl.
     
    57:33
    Konec litevských nadějím na udržení se? Mantas Stankius zasáhl protihráče vysokou holí do obličeje a v jeho ústech se objevilo krvavé zranění, takže se jedná o čtyřminutový trest. Evropané nutně potřebují skórovat v oslabení.
     
    57:18
    Jižní Korea si je vědoma, že bod jí k udržení stačí, a tak to také na ledě vypadá. Don Ku Lee pod tlakem vyhodil do středního pásma.
     
    56:39
    Z ostrého, téměř nulového úhlu vypálil Martynas Grinius. Strážce jihokorejské svatyně zůstal v pozoru a místo u levé tyčky nenechal.
     
    56:11
    Matt Dalton si vůbec nebyl jistý, kde je puk, dokonce se přetočil na záda. Volný hrací předmět si našel Kostas Gusevas, ale přes ležícího gólmana jej do sítě nedostal!
     
    55:55
    Aktivita Evropanů směrem dopředu roste. Od modré nahazoval Mantas Stankius, Ilja Četvertak tečoval bekhendovou stanou hole vedle levé tyče.
     
    55:22
    Přihrávka rukou znamenala konec pobytu Litevců v útočné třetině, Emilijus Krakauskas tímto způsobem postrčil kotouč k Ugniusi Čižasovi.
     
    54:48
    V permanenci musel bát gólman Mantas Armalis. Poradil si na jedničku s hvězdičkou, tvrdý pokus Kanga ukryl v lapačce.
     
    54:19
    Ugnius Čižas prokličkoval mezi dvěma konkurenty, načež vyprodukoval ostrou ránu z vrcholku levého kruhu, do brány se nevešla.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 34. Čižas (Jasinevičius, Krakauskas) – 21. Shin (Ahn), 60. Si. Kim (Shin)


    Litva: Armalis (Karla) – Jasinevičius, Alisauskas (C), Valivonis, Gusevas, Stankius, Mikalauskas – Gintautas (A), Grinius, Kaleinikovas – Krakauskas, Čižas (A), Bendžius – Bosas, Binkulis, Četvertak – Noreika, Laimutis, Krasilnikovas – Dumčius.
    Trenér: Ron Pasco

    Jižní Korea: Dalton (Ye. Lee) – Nam, Song, D. K. Lee (C), Jee, S. Lee, Oh, Yoo – Jeon (A), Ahn (A), Shin – Kang, Sa. Kim, K. Kim – G. Kim, Park, Si. Kim – M. Kang, Jeong, Yu. Lee.
    Trenér: Woojae Kim

    Rozhodčí: Dalton (GBR), Nagy (HUN) – Thomann (FIN), Zgonc (SLO)

    Diváci: 2 078
    bahis siteleri