Švýcarsko – Finsko 2:1 (kon.) | Česko – Švédsko cz 4:3 (kon.)
konec
Česko
4:3 (0:1, 3:0, 1:2)
Švédsko
Sobota 06.05.2023, 16:00Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny a Švédsko posílá do hry jednoho hráče navíc, Marcus Högberg už je na střídačce.
    57:40 Lucas RAYMOND - 4:3
     
    57:40
    Švédsko právě vstřelilo branku! Švédové využívají signalizovanou výhodu a radují se z kontaktní branky! Dramatickou zápletku připravil divákům v Brně LUCAS RAYMOND, jenž od modré čáry z voleje propálil Šimona Hrubce. Asistence: Rasmus Sandin.
     
    52:16
    Dnešní utkání sleduje 5278 diváků.
     
    49:15
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Dennis Everberg – 2 min., držení.
    48:52 Alexander NYLANDER - 4:2
     
    48:52
    Švédsko právě vstřelilo branku! V momentě kdy už Čechům spěchal na pomoc z trestné lavice Červenka, se přeci jen Švédsko prosazuje a využívá přesilovou hru. Kotouč obdržel na levý kruh ALEXANDER NYLANDER a přesnou střelou k tyči překonal Šimona Hrubce. Asistence: Jakob Silfverberg, Rasmus Sandin.
     
    47:30
    Komplikace pro český tým, který se bude muset po dobu jedné minuty a patnácti vteřin bránit ve třech proti pěti. Na trestnou lavici míří Lukáš Sedlák za sekání.
     
    46:45
    Možnost zdramatizovat utkání teď dostane tým Švédska. Viníkem této situace je český kapitán Roman Červenka, který si navzdory protestům půjde sednout na dvě minuty za hrubost.
    45:45 Ondřej BERÁNEK - 4:1
     
    45:45
    Česko právě vstřelilo branku! Obrovská chyba švédské obrany nebo spíš perfektní práce české čtvrté útočné formace? Každopádně Voženílek forčekoval švédskou rozehrávku a připravil pozici pro ONDŘEJE BERÁNKA, jenž z mezikruží propálil Högberga a Češi odskakují do tříbrankového trháku. Asistence: Daniel Voženílek.
     
    42:36
    Přesilovou hru si tentokrát zahraje český tým, dvě minuty za držení nafasoval André Petersson.
     
    41:47
    Šimon Hrubec nadále předvádí skvělé zákroky a deprimuje švédské střelce, Petersson dostal nabito od Perssona, jeho rána měla potřebnou přesnost, ale lapačka českého brankáře byla znovu pohotová!
     
    39:50
    Vyloučení v týmu Česko:
    Jakub Zbořil – 2 min., krosček.
    39:04 Jiří ČERNOCH - 3:1
     
    39:04
    Česko právě vstřelilo branku! Obrovská radost v brněnské Winnig Group aréně, kterou teď rozpoutal JIŘÍ ČERNOCH! Třetí brance českého týmu předcházelo nahození Jiříčka a poté výborná práce Voženílka, jenž adresoval přihrávku střelci. Asistence: Daniel Voženílek.
    37:25 Michael ŠPAČEK - 2:1
     
    37:25
    Česko právě vstřelilo branku! Češi otáčejí skóre zápasu! Elitní formace domácího výběru si znovu podmanila prostor v útočném pásmu, Kubalík sice nejprve přesně nezamířil, následně se ale dostal k další ráně, kterou dokázal usměrnit za záda Högberga MICHAEL ŠPAČEK. Asistence: Dominik Kubalík, Ronald Knot.
    35:16 Zeď jménem Šimon Hrubec zastavila další šanci Švédska
     
    35:16
    Šimon Hrubec předvádí nadále skvělý výkon, když teď zlikvidoval přečíslení Švédů! Bránící Němeček musel čelit kombinaci Berggrena s Lindbergem, druhý jmenovaný obdržel přesnou přihrávku, ale český tým znovu pohotovým přesunem podržel Hrubec. Tahle třetina zatím patří českému brankáři.
    33:20 Daniel VOŽENÍLEK - 1:1
     
    33:20
    Česko právě vstřelilo branku! Je vyrovnáno! Aktivita českého týmu v útočném pásmu vedla k vyrovnání ve skóre! Puk obdržel na vrcholek pravého kruhu DANIEL VOŽENÍLEK, skvělou práci před brankou předvedl clonící Špaček, díky čemuž Högberg v utkání poprvé inkasoval. Asistence: Ondřej Beránek.
     
    27:50
    Na druhé straně se znovu vytáhl brankář Šimon Hrubec, který betonem zastavil slibný únik Raymonda!
    23:34 Český brankář dál likviduje švédské šance
     
    23:34
    Šimon Hrubec předvádí nadále parádní zákroky, nyní nad jeho počinem kroutil hlavou Berggren, jehož ránu pod horní tyč zastavil český brankář pohotovým semaforem!
    22:43 A opět skvělý Šimon Hrubec
     
    22:43
    Další skvělý zákrok Šimona Hrubce, český brankář teď zareagoval na tečovaný puk z hole Silfverberga, jenž se snažil zužitkovat přihrávku od Peterssona, český brankář včas vytáhl svou lapačku.
    22:01 Hrubec zasáhl proti střele Peterssona lapačkou
     
    22:01
    Šimon Hrubec teď podržel český tým, když zlikvidoval únik Peterssona, jenž mířil nad lapačku českého brankáře, právě touhle části výstroje Hrubec hrozící nebezpečí druhé inkasované branky odvrátil!
     
    21:18
    Nakonec je potrestán český tým, dvě minuty obdrží Vladimír Sobotka za
    19:31 Pohotové Chlapíkovo zakončení
     
    19:31
    Chlapík byl blízko k tomu, aby potrestal zaváhání Berggrena, když švédský útočník před vlastní brankou ztratil kontrolu nad kotoučem, český střelec ale nedokázal přesně zamířit!
    16:22 Raymond na Hrubce nevyzrál
     
    16:22
    Švédové předvedli slibnou kombinaci, Berggren poslal puk z rohu pásma do slotu na hůl Carlssona, ten dost možná prováhal ideální pozici zakončit, nakonec se mu ale povedlo ještě vylepšit pozici pro Raymonda, jehož pokus Hrubec vyrazil.
     
    15:51
    Švédský tým si zahraje přesilovou hru 4 na 3, Čechy posílá do oslabení Jan Košťálek, který se provinil proti pravidlům sekáním.
     
    15:07
    Vyloučení v týmu Česko:
    Lukáš Sedlák – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Jonathan Pudas – 2 min., hrubost.
     
    06:43
    Český tým bude mít k dispozici druhou početní výhodu v utkání, menší trest obdržel Joel Persson za podrážení.
     
    05:53
    Tomášek poslal výzvu pro Kubalíka, jenž vypálil z voleje, výborně se stačil přemístit i brankář Högberg a připsal si důležitý zákrok proti českému útočníkovi!
    05:05 Oscar LINDBERG - 0:1
     
    05:05
    Švédsko právě vstřelilo branku! Nešťastný moment pro českého zadáka Jiříčka, jehož střelu vyblokoval OSCAR LINDBERG a díky tomu se rozjel k samostatnému úniku a překonal brankáře Hrubce ve vlastním oslabení. Bez asistence.
     
    04:05
    Anton Lindholm zastavil českého útočníka Lence jen za cenu podrážení, a bude tak z trestné lavice přihlížet první přesilové hře Čechů v utkání.
     
    01:01
    Hned v úvodu komplikace pro český tým, menší trest za držení obdržel Dominik Kubalík.
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 34. Voženílek (Beránek), 38. Špaček (Kubalík, Knot), 40. Černoch (Voženílek), 46. Beránek (Voženílek) – 6. Lindberg, 49. Nylander (Silfverberg, Sandin), 58. Raymond (Sandin)


    Česko: Hrubec (Langhamer) – Zbořil, Kundrátek, Němeček, Jiříček, Ščotka, Košťálek, Jeřábek, Knot – Červenka, Špaček, Kubalík – Lenc, Sobotka, Tomášek – Chlapík, Sedlák, H. Zohorna – Voženílek, Černoch, Beránek – Kovařčík.
    Trenér: Kari Jalonen

    Švédsko: Högberg (Wallstedt) – A. Lindholm, Pudas, Sandin, L. Bengtsson, Häman Aktell, Persson, Folin – Zetterlund, Carlsson, Raymond – Berggren, Lindberg, Silfverberg – Nylander, P. Lindholm, Petersson – Everberg, de La Rose, Sörensen.
    Trenér: Sam Hallam

    Rozhodčí: Stolc, Tscherrig – Lederer, Šimánek

    Diváci: 5278
    bahis siteleri