Finsko – USA 1:4 (kon.) | Slovensko – Česko cz 2:3 (kon.) | Švédsko – Německo 1:0 (kon.)
Lotyšsko – Kanada 0:6 (kon.)
konec
Slovensko
2:3 (2:3, 0:0, 0:0)
Česko
Pátek 12.05.2023, 15:20 • Arena Riga • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:57 Češi zvládli závěrečný tlak Slovenska a v úvodním utkání šampionátu berou tři body
     
    59:57
    Ještě jedná obrovská příležitost! Z úplně stejného místa jako před chvílí Hrivík pálil bek Michal Ivan, který mířil ještě lépe! Jeho rána na zadní tyč ovšem skončila jen těsně vedle a více už toho Slováci nestihnou!
     
    59:34
    O vyrovnání se jako správný kapitán snažil postarat Marek Hrivík. Rána bez přípravy sice nebyla špatná, Hrubec ale dobře vyjel a kotouč se mu podařilo udržet. Bude se tak vhazovat.
     
    59:10
    Slováci opět hrají v šesti a momentálně honí kotouč po rozích české třetiny!
     
    58:41
    Škorvánek na střídačce, Slovensko hraje v šesti!
    58:18 Se zakončením Sobotky si Škorvánek poradil
     
    58:18
    Razítko na české vítězství mohl přidat z přečíslení Vladimír Sobotka! Zkušený útočník vzal situaci dva na jednoho na sebe a snažil se ranou švihem Škorvánka přelstít, brankář Slovenska ale spoluhráče drží ve hře!
    56:00 Regendovu střelu dokázal Hrubec vytáhnout lapačkou
     
    56:00
    Regenda měl na holi vyrovnání! Slovenský forvard mířil z levého kruhu na zadní tyč, Hrubcovi se ale podařilo kotouč líznout lapačkou do bezpečí! Velké štěstí pro Česko.
    52:35 Tomáškovu střelu skvěle vytáhl nad branku obránce Koch
     
    52:35
    Jak mohlo tohle neskončit brankou?! Po střele Kempného od modré dorážel do prázdné klece David Tomášek, na poslední chvíli ale do rány vložil svou brusli Patrik Koch a puk skončil v ochranné síti! Sudí však před tím stejně signalizoval vysokou hůl Sedlákovi, takže branka by podle všeho stejně neplatila.
     
    51:44
    Libor Hudáček nejprve z první prověřil Hrubce, který dobře vyjel a ránu lapil. Slovenský útočník následně úplně zbytečně sekl českého hráče přes hůl, což neuniklo pozornosti rozhodčích. Zahrajeme si tak přesilovku.
     
    45:45
    Matúš Sukeľ tvrdě vypálil od modré a Šimon Hrubec toho přes klubko těl příliš neviděl. Naštěstí se mu ale podařilo zasáhnout a puk poslat do bezpečí.
    44:42 Po Hrubcově nejistém zákroku měl český tým štěstí, k vyrovnání chyběl Slovákům jen kousek
     
    44:42
    Hrubcovi vypadl puk z lapačky a nebezpečně se povaloval v českém brankovišti. Po této situaci měli slovenští hokejisté šanci na vyrovnání, ale Richard Pánik promáchl před odkrytou brankou.
    32:01 Okuliarova střela byla sražena do ochranné sítě
     
    32:01
    Pozor, tohle mohlo dopadnout špatně! Oliver Okuliar vybojoval kotouč ve vlastní třetině a na pravé straně nabral poměrně zajímavou rychlost. V českém pásmu se dokonce dostal ke střele, jeho projektil ale naštěstí skončil vedle. Rána možná byla tečovaná.
     
    27:55
    Vyloučení v týmu Česko:
    Vladimír Sobotka – 2 min., podrážení.
    26:12 Škorvánek má tyče postavené opravdu velmi dobře
     
    26:12
    Další ohrožení Škorvánkovy klece přišlo z hole Filipa Chytila. Mladý útočník ve velké rychlosti vjel do útočné třetiny a jeho střela orazítkovala obě tyče slovenské branky!
    24:37 Český tým dělily od čtvrtého gólu jen centimetry
     
    24:37
    Jakub Zbořil byl blízko své první brance na mistrovství světa! Střela od modré čáry projela Škorvánkovy mezi betony a jen těsně minula klec slovenského brankáře.
     
    20:24
    Hodně prostoru dostal mezi kruhy kapitán Roman Červenka. Zkušený útočník vypálil na zadní tyč, Škorvánek ale výborně vykopl kotouč svým pravým betonem.
     
    19:51
    Košťálkovu střelu tečoval nebezpečně Chlapík, ale radost z branky mu překazila branková konstrukce.
    18:48 Lukáš SEDLÁK - 2:3
     
    18:48
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi se poprvé v dnešním utkání ujímají vedení! K využití přesilovky jim stačilo pouhých 9 sekund, poté se povedenou ranou z první prosadil LUKÁŠ SEDLÁK! Početní výhoda Česka navíc bude pokračovat. Asistence: Dominik Kubalík, David Tomášek.
    18:37 Po tomto zákroku míří Rosandič předčasně do kabin
     
    18:37
    Vyloučení v týmu Slovensko:
    Mislav Rosandić – 5 min. + OK, faul kolenem, odpyká Martin Chromiak.
     
    18:37
    Sudí ještě celou situaci kontrolují u videa!
     
    18:37
    Šimon Hrubec zatím nepůsobí úplně jistým dojmem! Nyní si nepohlídal ve svém brankovišti poskakující kotouč a k zakončení se kvůli tomu dostal Oliver Okuliar, který ale neproměnil. Vzápětí obdržel mezi kruhy nepříjemný úder Jiří Černoch, jenž v doprovodu spoluhráčů odjíždí do kabiny.
     
    17:20
    Davidu Němečkovi na útočné modré propadl puk ven ze třetiny a Slováci mohli trestat! Rychlý brejk zakončoval bekhendovou ranou Libor Hudáček, naštěstí ale minul zařízení a Hrubec nemusel zasahovat.
    13:48 Lukáš SEDLÁK - 2:2
     
    13:48
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi dorovnávají v oslabení! Jakub Flek skvělou přihrávkou našel LUKÁŠE SEDLÁKA, jenž se obtočil kolem branky a s pomocí betonu Škorvánka dostal puk do sítě. Asistence: Jakub Flek, Tomáš Kundrátek.
     
    12:45
    Tak pozor! Nakonec jde ven pouze reprezentace Česka. Dvouminutový trest za hrubost odpyká Michal Kempný.
    12:45 Kochův zákrok na Chlapíka u sudích prošel
     
    12:45
    Na ledě to už poněkolikáté jiskří! Patrik Koch tvrdě sestřelil Filipa Chlapíka a výsledkem následných potyček zřejmě budou vyloučení na obou stranách.
    10:57 Mislav ROSANDIĆ - 2:1
     
    10:57
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Kuriozní situace! Šimon Hrubec si puk chtěl stáhnout do lapačky, ale ten místo toho proklouzal mezi jeho betony a končí v brance. Střelcem byl označen MISLAV ROSANDIĆ. Asistence: Róbert Lantoši.
    06:38 Roman ČERVENKA - 1:1
     
    06:38
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno! Češi se vydali do rychlého kontru, sehráli povedenou akci na jeden dotek a mohou se radovat! Kombinaci zakončil střelou z levého kruhu ROMAN ČERVENKA! Asistence: Dominik Kubalík, Filip Chytil.
    04:52 Martin CHROMIAK - 1:0
     
    04:52
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Přesilovková souhra slovenským hokejistům vyšla! Tvrdou ránou z levého kruhu ji zakončil MARTIN CHROMIAK. Asistence: Samuel Kňažko, Peter Cehlárik.
     
    03:35
    Za katr nakonec putuje pouze Filip Chytil a Slováci si zahrají první přesilovku zápasu.
    03:35 První emoce. Už ve čtvrté minutě se strhla šarvátka před slovenskou brankou
     
    03:35
    Po vydařeném střídání a zákroku Škorvánka se poblíž slovenské branky strhla hromadná šarvátka a zřejmě uvidíme několik vyloučení.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Tomáš Chalupa

    Filip Prokeš

    Branky a nahrávky: 5. Chromiak (Kňažko, Cehlárik), 11. Rosandić (Lantoši) – 7. Červenka (Kubalík, Chytil), 14. Sedlák (Flek, Kundrátek), 19. Sedlák (Kubalík, Tomášek)


    Slovensko: Škorvánek (Hlavaj) – Kňažko, P. Koch, Grman, Ivan, Jánošík, Rosandić, Gajdoš – Kelemen, Hrivík (C), Pánik – Cehlárik (A), Hudáček, Sukeľ (A) – Chromiak, Tamáši, Regenda – Okuliar, Lantoši, Čacho.
    Trenér: Craig Ramsay

    Česko: Hrubec (Langhamer) – Kempný, Kundrátek, Dvořák, Košťálek, Jordán (A), Zbořil, Knot, Němeček – Červenka (C), Kubalík, Chytil – Smejkal, Chlapík, Špaček – Sedlák, Sobotka (A), Tomášek – Beránek, Flek, Černoch.
    Trenér: Kari Jalonen

    Rozhodčí: Fernandez, Schrader – Briganti, Kroyer

    Diváci: 7800
    bahis siteleri