USA – Maďarsko 7:1 (kon.) | Slovinsko – Kanada 2:5 (kon.) | Francie – Dánsko 3:4 (po pr.)
Norsko – Švýcarsko 0:3 (kon.) | Švédsko – Rakousko 5:0 (kon.) | Česko – Kazachstán cz 5:1 (kon.)
po prodl.
Francie
3:4 (0:2, 3:1, 0:0 - 0:1)
Dánsko
Neděle 14.05.2023, 15:20 • Nokia Arena, Tampere • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:43 Patrick RUSSELL - 3:4
     
    61:43
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dánové využívají přesilovku a berou dva body do tabulky! PATRICK RUSSELL dostal nahrávku na vrcholek levého kruhu a prudkou ranou ze zápěstí prostřelil Sebastiana Ylönena na jeho lapačku. Asistence: Markus Lauridsen, Nikolaj Ehlers.
    39:31 Justin ADDAMO - 3:3
     
    39:31
    Francie právě vstřelila branku!
    Devětatřicet vteřin před druhou sirénou je opět srovnáno! Jules Boscq vypálil od modré čáry a jeho střelu nešťastně tečoval jeden z dánských hráčů. Odraženou ránu ještě dokázal Frederik Dichow vykopnout betonem. Na následnou dorážku JUSTINA ADDAMA už ale nedosáhl. Asistence: Jules Boscq, Hugo Gallet.
    30:34 Nick OLESEN - 2:3
     
    30:34
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dánsko se znovu ujímá vedení. Chybu v rozehrávce v obranném pásmu Francie využil NICK OLESEN, který na nic nečekal a z levého kruhu propálil Sebastiana Ylönena nad jeho lapačku. Bez asistence.
    28:29 Anthony RECH - 2:2
     
    28:29
    Francie právě vstřelila branku!
    A máme srovnáno. Jeden z dánských hráčů při střele zlomil hokejku, čehož využil ANTHONY RECH, jenž ujel dánské obraně a v samostatném úniku bekhendovou kličkou překonal ležícího brankáře. Bez asistence.
    25:48 Guillaume LECLERC - 1:2
     
    25:48
    Francie právě vstřelila branku!
    Další přečíslení už ale končí snížením skóre! Anthony Rech v situaci dva na jednoho našel svého lépe postaveného spoluhráče a Ferrari ve službách Francie GUILLAUME LECLERC se do poloodkryté klece nemýlil. Asistence: Anthony Rech, Louis Boudon.
    18:03 Mikkel BOEDKER - 0:2
     
    18:03
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dánové využívají svoji dlouhou přesilovku. MIKKEL BOEDKER nejprve nastřelil z pravého kruhu nohy obránce, ale puk se mu odrazil na hokejku a bez přípravy prostřelil Sebastiana Ylönena. Asistence: Jesper Jensen Aabo, Mathias Bau Hansen.
    08:27 Nikolaj EHLERS - 0:1
     
    08:27
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    NIKOLAJ EHLERS nejprve nahazoval před branku, ale jeho nabídku tečoval Frederik Storm jen do betonů brankáře. Pak si to ale v dánské přesilovce opět vzala na sebe posila z NHL a ranou na vzdálenější tyč zapsala z levého kruhu svoji třetí branku v turnaji. Asistence: Markus Lauridsen, Nicklas Jensen.

    Petr Koval

    Branky a nahrávky: 26. Leclerc (Rech, Boudon), 29. Rech, 40. Addamo (Boscq, Gallet) – 9. Ehlers (M. Lauridsen, N. Jensen), 19. Boedker (Jensen Aabo, Bau Hansen), 31. Olesen, 62. Russell (M. Lauridsen, Ehlers)


    Francie: Ylönen (Junca) – Gallet, Boscq, Llorca, Chakiachvili, Crinon, Onno, Guebey – Addamo, Texier, K. Bozon – Claireaux (A), Perret, Fabre – Bertrand, Boudon, Rech – Leclerc, Ritz (A), Treille (C) – T. Bozon.
    Trenér: Philippe Bozon

    Dánsko: Dichow (Sorensen) – Lassen, M. Lauridsen, A. Koch, Jensen Aabo (C), O. Lauridsen, M. Jensen, Krogsgaard – N. Jensen, Ehlers, Russell (A) – Storm, Poulsen, Boedker (A) – Mølgaard, Aagaard, Andersen – Bau Hansen, Scheel, Wejse – Olesen.
    Trenér: Heinz Ehlers

    Rozhodčí: Tobias Bjork, Mikko Kaukokari – Jake Davis, Jiří Ondráček⁠.
    bahis siteleri