Německo – USA 2:3 (kon.) | Slovensko – Kanada 1:2 (2:3 po s.n.) | Finsko – Švédsko 1:2 (2:3 po s.n.)
Česko – Lotyšsko cz 3:4 (po pr.)
po prodl.
Česko
3:4 (1:0, 1:2, 1:1 - 0:1)
Lotyšsko
Pondělí 15.05.2023, 19:20 • Arena Riga • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:16 Oskars BATNA - 3:4
     
    64:16
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Arena Riga může oslavovat první vítězství svých oblíbenců, bohužel na úkor českých hokejistů! Janis Jaks nabral rychlost na levé straně a nahodil na bránu, přičemž Šimon Hrubec puk neudržel a srazil ho jen před odkrytou klec. Tam byl včas OSKARS BATNA, který ho i v pádu doklepl do sítě a spustil tak obrovskou vlnu euforie. Asistence: Janis Jaks.
    63:07 Obrovské šance na obou stranách hřiště
     
    63:07
    I brankář na druhé straně předvedl neskutečně důležitý zákrok, Lotyši totiž přečíslení dva na jednoho vyřešili více než dobře a do odkryté brány posílal kotouč Miks Indrašis. Šimon Hrubec ale nedovolil ukončení zápasu!
     
    62:58
    Vladimír Sobotka si objel bránu. Nakonec si najel do předbrankového prostoru, ale Arturs Šilovs ustál jeho dorážení.
    58:49 Obrovský závar v lotyšském brankovišti
     
    58:49
    Comeback byl málem dokonán v základní hrací době, Lotyši ale stále drží! Arturs Šilovs si však ani tentokrát nebyl vůbec jistý, po tečované střele Tomáše Kundrátka totiž kotouč chvíli ležel v brankovišti. Kus gumy se ale nakonec schoval pod domácího brankáře!
     
    57:39
    Arturs Šilovs málem soupeři daroval další branku, protože pomalé nahození Jakuba Zbořila srazil jen před sebe. Tam mu až na poslední chvíli pomohl jeden ze spoluhráčů.
    56:58 Michal KEMPNÝ - 3:3
     
    56:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi dávají neskutečně důležitý vyrovnávací gól a mohou si oddechnout, protože překvapivou porážku prozatím odvrátili! Klíčový podíl na důležité brance má kapitán Roman Červenka, který v pravém kruhu naznačil zakončení, čímž získal pozornost brankáře a následně přenesl hru na volného MICHALA KEMPNÉHO, jenž bez problémů zakončil do prázdné klece. Asistence: Roman Červenka, Dominik Kubalík.
     
    53:32
    Jakub Flek se toho nebál a vzal to do vlastních rukou. Sám přechytračil dva protihráče a vypálil, ale Arturs Šilovs se nachytat nenechal.
     
    47:24
    Vyloučení v týmu Lotyšsko:
    Rodrigo Abols – 2 min., držení.
    45:22 Oskars CIBULSKIS - 2:3
     
    45:22
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Lotyšsko jde do vedení. Hosté vyhráli buly a Deniss Smirnovs poslal puk Tomsi Andersonsovi, jenž jej přihrál na modrou čáru, kde byl OSKARS CIBULSKIS, který dělovkou prostřelil Šimona Hrubce. Českému brankáři ale ztěžoval puk hokejkou Michal Jordán. Asistence: Toms Andersons, Deniss Smirnovs.
    38:47 Černochovu dorážku skvěle chytil Šilovs
     
    38:47
    Arturs Šilovs vytáhl neuvěřitelný zákrok a jen díky němu platí vyrovnaný stav! Nahození Michaela Špačka se odrazilo před odkrytou klec a hned následovala dorážka. Jenže lotyšský gólman se bleskově přesunul a zabránil ve skórování dorážejícímu Jiřímu Černochovi!
     
    37:07
    Vyloučení v týmu Lotyšsko:
    Rihards Bukarts – 2 min., podrážení.
     
    33:34
    Vyloučení v týmu Česko:
    Jakub Zbořil – 2 min., podrážení.
    29:21 Dominik KUBALÍK - 2:2
     
    29:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    Stráže jsou zavolány tak akorát včas, protože Lotyši měli jednoznačně navrch! Jejich aktivitu ale utnul úspěšný střelecký pokus DOMINIKA KUBALÍKA, který mířil přesně ke vzdálenější tyči po přihrávce od Romana Červenky. Asistence: Roman Červenka, Tomáš Dvořák.
    27:44 Indrašisova střela skončila na boční síti české branky
     
    27:44
    Česko je pod obrovským tlakem, síť se navíc opět vlnila. Naštěstí pro české fanoušky ale Miks Indrašis trefil jen boční síť.
     
    26:26
    Vyloučení v týmu Česko:
    Tomáš Kundrátek – 2 min., hákování.
    23:18 Martinš DZIERKALS - 1:2
     
    23:18
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Čeští fanoušci zůstávají v šoku, protože Lotyšsko během minuty kompletuje obrat! Češi si nepohlídali pravé křídlo, kde se výborně prosmýkl MARTINŠ DZIERKALS. Ten se s kotoučem dostal až k brankáři a přesnou střelou nad lapačku ho překonal. Asistence: Ralfs Freibergs, Rudolfs Balcers.
    22:16 Rihards BUKARTS - 1:1
     
    22:16
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Hala propukla v jásot a je vyrovnáno! Andris Džerinš nahrál Oskarsi Cibulskisovi, jenž se pohyboval kolem levého kruhu. Následně se kotouč dostal na čepel RIHARDSE BUKARTSE, který ho poslal na bránu a Šimon Hrubec nedokázal kvůli clonícím hráčům zareagovat. Asistence: Oskars Cibulskis, Andris Džerinš.
     
    22:05
    Šimon Hrubec i nadále potvrzuje, že dnes byl tou správnou volbou! Toms Andersons totiž dostal v útočném pásmu příliš moc prostoru a najel si do dobré pozice, při které mířil do levé šibenice, ale český brankář jeho střelu zneškodnil ramenem!
    18:20 Tomášek se pěkně uvolnil a trefil tyč či oblou lotyšské branky
     
    18:20
    Česko se po delší době usadilo v útočném pásmu a málem z toho byla další branka, nadějný pokus Davida Tomáška ale zastavila tyčka!
     
    13:28
    Vyloučení v týmu Lotyšsko:
    Martinš Dzierkals – 2 min., nedovolené bránění brankáři.
     
    12:38
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Česko:
    Michal Kempný – 2 min., nedovolené bránění.

    Vyloučení v týmu Lotyšsko:
    Ralfs Freibergs – 2 min., vysoká hůl.
    08:25 David NĚMEČEK - 1:0
     
    08:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Národní tým úvodní tlak domácích Lotyšů ustál a následně proměňuje svou první velkou příležitost! Máme tu dalšího hráče s prvním gólem na mistroství, dočkal se ho DAVID NĚMEČEK, který si přebral kotouč na modré čáře, následně zmátl bránícího hráče včetně brankáře a zakončil k levé tyči. Puk nejspíš půjde rovnou na výstavku. Asistence: Ondřej Beránek, Jiří Černoch.
    03:02 Daugavinšovu šanci kryje Hrubec
     
    03:02
    Celý stadion hlasitě zaduněl, protože před bránou se zničehonic zjevil Kaspars Daugavinš, který ale ve velké příležitosti zakončil pouze do betonu Šimona Hrubce!
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Lukáš Mihal

    Šárka Kolková

    Branky a nahrávky: 9. Němeček (Beránek, Černoch), 30. Kubalík (Červenka, Dvořák), 57. Kempný (Červenka, Kubalík) – 23. Ri. Bukarts (Cibulskis, Džerinš), 24. Dzierkals (Freibergs, Balcers), 46. Cibulskis (Andersons, Smirnovs), 65. Batna (Jaks)


    Česko: Hrubec (Vejmelka) – Kempný, Kundrátek, Dvořák, Košťálek, Jordán (A), Zbořil, Němeček, Knot – Červenka (C), Sedlák, Kubalík – Smejkal, Špaček, Kaut – Flek, Sobotka (A), Tomášek – Voženílek, Černoch, Beránek.
    Trenér: Kari Jalonen

    Lotyšsko: Šilovs (Punnenovs) – Zile, Balinskis, Jaks, Mamčics, Freibergs, Čukste, Cibulskis – Balcers, Abols (A), Daugavinš (C) – Ro. Bukarts (A), Batna, Dzierkals – Andersons, Smirnovs, Keninš – Ri. Bukarts, Džerinš, Indrašis – Ločmelis.
    Trenér: Vitolins Harijs

    Rozhodčí: Heikkinen, Huerlimann – Nothegger, Yletyinen

    Diváci: 7780
    bahis siteleri