USA – Dánsko 3:0 (kon.) | Norsko – Česko cz 0:2 (kon.) | Rakousko – Finsko 1:3 (kon.)
Kanada – Švýcarsko 2:3 (kon.) | Švédsko – Francie 4:0 (kon.) | Kazachstán – Lotyšsko 0:7 (kon.)
konec
Kanada
2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
Švýcarsko
Sobota 20.05.2023, 15:20 • Arena Riga, Lotyšsko • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:14 Švýcaři jen o kousek minuli prázdnou kanadskou branku
     
    58:14
    Sotva deset centimetrů kolem odkryté kanadské brány teď projel někým ze Švýcarů vyhození kotouč!
     
    58:05
    Kanada to zkusí v šesti! Samuel Montembeault už odpočívá na střídačce.
    56:22 Michael CARCONE - 2:3
     
    56:22
    Kanada právě vstřelila branku!
    Brad Hunt napřáhl ke střele od modré a vypálil slušnou dělovku, kterou bravurně zvládl tečovat MICHAEL CARCONE. Máme tak zaděláno na pořádné drama! Asistence: Brad Hunt, Jack Neighbours.
    55:50 Hischierovi "Hertlovka" nevyšla
     
    55:50
    Nico Hischier získal kotouč na útočné modré čáře a mohl tak vyrazil do samostatného úniku. Zkusil překvapit Montembeaulta lišáckým zakončením, ale puk v konečné fázi netrefil tak, jak potřeboval.
     
    52:41
    Další velká šance pro Švýcarsko! Richard sebral puk na modré čáře, okamžitě otočil hru a v rychlém přečíslení nahrál na druhou stranu Bertschymu. Ten chtěl kanadského brankáře nechat vyjet a následně jej překonat, ale čekal příliš dlouho a pak už zakončoval z přílišného úhlu.
    52:08 Andres AMBÜHL - 1:3
     
    52:08
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři odskakují do dvougólového vedení! Nino Niederreiter s pukem na bekhendu objel branku a našel volného ANDRESE AMBÜHLA. Ten sice s prvním zakončení neuspěl, ale dostal ještě jednu možnost a té už se zhostil na výbornou. Asistence: Nino Niederreiter a Enzo Corvi.
     
    47:46
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Jack McBain – 2 min., napadení.
     
    39:40
    Švýcaři přežili velkou příležitost soupeře! Po střele Kanaďanů se kotouč povaloval v brankovišti a nebezpečně se k němu blížili kanadští hráči. Genoni ovšem tygřím skokem uhasil největší nebezpečí. Následně mu ještě pomohl jeden z jeho spoluhráčů, který kotouč vyhodil daleko od branky Švýcarska.
    37:00 Dario SIMION - 1:2
     
    37:00
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Marti vyslal dělovku od modré, kterou však trefil jenom svého spoluhráče DARIU SIMIONA. Ten kotouč zblokoval tak šťastně, že mu spadl prakticky přímo na hůl a stačilo mu tak již jen trefit puk mezi tři tyče, neboť Montembeault zůstal vyjetý proti prvnímu zakončení. Asistence: Christian Marti a Gaëtan Haas.
    34:52 Corvi si na Montembeaulta nepřišel
     
    34:52
    Švýcaři znovu ožili a jsou to nyní oni, kdo jednoznačně tvoří hru. Ve velké šanci se teď ocitl Corvi, který zakončoval těsně před brankovištěm jen do kanadského gólmana.
    33:24 Nico HISCHIER - 1:1
     
    33:24
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři vyrovnávají! Po rychlém přechodu do útočného pásma se k puku dostal NICO HISCHIER. Ten ukázal svoji šikovnost, vytočil se do předbrankového prostoru a střelou na bližší tyč prostřelil Montembeaulta. Asistence: Michael Fora a Kevin Fiala.
    29:58 Tyler TOFFOLI - 1:0
     
    29:58
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak skóre zápasu přeci jen otevírají hráči Kanady! TYLER TOFFOLI si v přesilovce zamíchal s pukem a z horní hranice kruhu docela z úhlu vystřelil. Genonimu skvěle clonil Crouse, švýcarský brankář tak viděl kotouč až na poslední chvíli a již nestihl zareagovat. Asistence: Scott Laughton, Jack Quinn.
    28:55 Fantilli Genoniho neprostřelil
     
    28:55
    Adam Fantilli dostal nabito na střelu z první. Leonardo Genoni se ovšem stihnul velmi rychle přesunout a jeho střelu zlikvidovat.
     
    28:48
    Nino Niederreiter opouští za naprosto ohlušujícího pískotu ledovou plochu poté, co před kanadskou bránou po vzájemném souboji sundal jednoho z Kanaďanů a jde si odsedět dvou minutový trest. Tomu však přitom předcházeli minimálně velmi hraniční zákroky z kanadské strany.
     
    19:55
    V samém závěru první dvacetiminutovky si nedovolený zákrok neodpustil Tyler Myers. Po krosčeku, který schytal Nico Hischier, si s velkou pravděpodobností ponese trest do začátku druhé třetiny.
    19:07 Švýcaři mohli v závěru první třetiny vstřelit první gól zápasu
     
    19:07
    Michael Fora míchal za bránou a pokusil se zasunout puk do brány, chybělo mu však hodně. O chvíli později se ve velké šanci ocitl Andrea Glauser, jenž dostal přihrávku do jízdy na levý kruh a Montembeault se musel hodně rychle přesunout.
     
    12:14
    Také Kanaďané si odbydou svoji dnešní premiéru na trestné lavici. Konkrétně si na dvě minuty odpočine Jacob Middleton za hákování.
     
    05:51
    Po vyhraném souboji u mantinelu se hra přenesla do mezikruží, kam si najížděl Gaëtan Haas. Švýcarský útočník měl spoustu prostoru pro střelu, a tak ho využil. Montembeault však levým betonem vystavil jeho ráně stopku.
     
    00:57
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Andrea Glauser – 2 min., hákování.
     
    00:54
    Adam Fantilli se dostal do obrovské šance, když se natlačil před Glausera a byl tváří v tvář Genonimu. Toho už překonal, kotouč na poslední chvíli takřka z brankové čáry vytáhl Moser. Fantilli byl navíc faulován, Kanadu tak čeká přesilovka.

    Filip Prokeš

    David Jabůrek

    Branky a nahrávky: 30. Toffoli (Laughton, Quinn), 57. Carcone (Hunt, Neighbours) – 34. Hischier (Fora, Fiala), 37. Simion (Marti, Haas), 53. Ambühl (Niederreiter, Corvi)


    Kanada: Montembeault (Levi) – Middleton, Weegar, Hunt, Bear, Joseph, Myers, Barron – Lučić (A), Veleno, Blais – Crouse, Laughton (A), Quinn – Neighbours, McBain, Carcone – Fantilli, Glass, Toffoli (C) – Krebs.
    Trenér: Andre Tourigny

    Švýcarsko: Genoni (van Pottelberghe) – Siegenthaler, Kukan, Moser, Glauser, Marti, Loeffel, Fora – Fiala, Hischier (A), Malgin – Niederreiter (C), Corvi, Ambühl – Miranda, Haas (A), Simion – Herzog, Richard, Bertschy – Riat.
    Trenér: Patrick Fischer

    Rozhodčí: Bjork, Frandsen – Hautamaki, Ondráček

    Diváci: 8234
    bahis siteleri