USA – Dánsko 3:0 (kon.) | Norsko – Česko cz 0:2 (kon.) | Rakousko – Finsko 1:3 (kon.)
Kanada – Švýcarsko 2:3 (kon.) | Švédsko – Francie 4:0 (kon.) | Kazachstán – Lotyšsko 0:7 (kon.)
konec
Kazachstán
0:7 (0:2, 0:3, 0:2)
Lotyšsko
Sobota 20.05.2023, 19:20 • Arena Riga, Lotyšsko • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:09
    Vyloučení v týmu Kazachstán:
    Batyrlan Muratov – 2 min., vysoká hůl.
     
    57:50
    Vše vyvrcholilo nebezpečnou tečí od Grence, který na poslední chvíli změnil směr a Arturs Šilovs zasáhl reflexivně betonem! Lotyši už jsou kompletní.
     
    55:52
    Vyloučení v týmu Lotyšsko:
    Ralfs Freibergs – 2 min., nedovolené bránění.
    51:40 Rodrigo ABOLS - 0:7
     
    51:40
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Kazachstán už si nejspíš přeje, aby utkání bylo u konce. Domácí se ve zbytku přesilovky jednoduše usadili v pásmu a kotouč putoval za brankou na Balcerse. Ten naznačil přihrávku na kruh, ale místo toho jej poslal před branku. Najíždějící RODRIGO ABOLS nejprve trefil jen beton brankáře, z dorážky už ale i prázdnou branku – 0:7. Asistence: Rudolfs Balcers, Kaspars Daugavinš.
     
    50:14
    Vyloučení v týmu Kazachstán:
    Dmitrij Grenc – 2 min., vysoká hůl.
    49:50 Kaspars DAUGAVINŠ - 0:6
     
    49:50
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Domácí si utkání užívají a završují – tenisovou hantýrkou řečeno – kanára. Po levém křídle projel do pásma Rudolfs Balcers a poslal krásnou žabičku na pravý kruh, kde si najížděl KASPARS DAUGAVINŠ. Ten si pro změnu vyjel v plné rychlosti mezi kruhy a pohotově prostřelil gólmana Kazachstánů – 0:6. Asistence: Rudolfs Balcers, Rodrigo Abols.
     
    46:02
    Abaj Mangisbajev se málem radoval ze snížení na 1:4. Před brankovištěm pohotově střílel, ale gól z toho není. Bud jeden z Lotyšů kotouč zblokoval, nebo možná puk skončil na tyčce.
     
    44:58
    Tutovka Lotyšů! Uvis Janis Balinskis se objevil sám před brankou a rozhýbal si gólmana, místo střely ale ještě přihrával pod sebe a jeho spoluhráč kotouč nedoklepl do prázdné branky...
     
    44:05
    Dans Ločmelis byl zcela sám před brankou, jeho bekhendový pokus ale Nikita Bojarkin zneškodnil!
     
    40:01
    Střídání v týmu Kazachstán:
    ze hřiště odchází Andrej Šutov, přichází Nikita Bojarkin.
    39:55 Miks INDRAŠIS - 0:5
     
    39:55
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Kazachstán je zralý na ručník. Domácí naposledy v prostřední třetině vyrazili vpřed. Rihards Bukarts zůstal sám na levém kruhu, odkud nikým nehlídán střílel a před brankou dobře postavený MIKS INDRAŠIS lišácky tečoval puk mimo dosah Šutova – 0:5. Asistence: Rihards Bukarts, Ralfs Freibergs.
     
    39:27
    Ještě jedna velká šance! Jaks sebral vysoký puk mezi kruhy a protáhl Šutova, dorážet mohl Oskars Batna, kterému chyběly centimetry, aby se zapsal mezi střelce. Puk vyjel těsně vedle tyče.
     
    37:59
    Do další šance se po zisku puku řítil Renars Krastenbergs, dostal se až před Šutova, ale v klíčové chvíli nezvedl tísněn obráncem kotouč nad jeho beton!
     
    36:49
    Vyloučení v týmu Lotyšsko:
    Oskars Cibulskis – 2 min., hrubost.
     
    31:25
    Arturs Šilovs po delší době v permanenci a musel vytáhnout těžký zákrok, skvěle se však přesunul proti ráně z první a zastavil ji betonem!
     
    29:56
    Další obrovská šance Lotyšů! Martinš Dzierkals dostal do druhé vlny přesnou přihrávku na levý kruh a skvěle mířil do šibenice, ale Andrej Šutov vytáhl neméně povedený zákrok a fantasticky zasáhl v pádu vyrážečkou.
    29:05 Rodrigo ABOLS - 0:4
     
    29:05
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Tohle už vypadá s Kazachstánem špatně. Skvělou práci odvedl za brankou Kaspars Daugavinš, který se obtočil a vypálil. Pohotový byl na brankovišti RODRIGO ABOLS a Lotyši už mají luxusní náskok. Asistence: Kaspars Daugavinš a Rudolfs Balcers.
     
    22:16
    Rudolfs Balcers se dostal ke dvěma slibným šancím. Jeho první pokus parádně vyrazil brankář Andrej Šutov, ten si poté poradil i s další střelou a přerušil hru.
     
    21:13
    Vyloučení v týmu Kazachstán:
    2 min. – zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu, odpyká Roman Starčenko.
     
    21:13
    Rozhodčí ovšem mají jasno. Třetí branka Lotyšska platí, a na tom se už nic nezmění. Pokračujeme dál.
     
    21:13
    Tak ještě jedna změna! Kazachstán si bere trenérskou výzvu pro nedovolené bránění brankáři.
    21:13 Martinš DZIERKALS - 0:3
     
    21:13
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Tak skutečně je to o tři branky! MARTINŠ DZIERKALS skutečně ve své sóloakci, kdy tísněn bekem zajel do brankáře Šutova, dostal kotouč pod jeho tělem do sítě dřív, než byla branka posunuta a gól platí – 0:3! Asistence: Oskars Batna, Roberts Bukarts.
     
    21:13
    Ovšem pozor, kotouč se pohyboval v době kontaktu někde pod kazašským gólmanem a je možné, že se za čáru dostal dřív, než byla branka posunuta. Rozhodčí jde na video!
    17:19 Oskars BATNA - 0:2
     
    17:19
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    A je tu další gól! Zile nahodil kotouč od modré čáry a před brankovištěm ho dokázal ještě tečovat OSKARS BATNA. Kazachstán tak během chvíle prohrává o dvě branky. Asistence: Kristaps Zile.
    15:39 Rihards BUKARTS - 0:1
     
    15:39
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Tak tomu se opravdu říká "nedáš-dostaneš". Po velké šanci Kazachstánu vyrazili domácí hned vpřed, Martinš Dzierkals vytáhl puk až do pásma a poslal jej za sebe na RIHARDSE BUKARTSE. Ten měl dost prostoru si vyjet mezi kruhy a povedenou ranou zápěstím se trefit mimo dosah lapačky brankáře k tyči. Druhou asistenci si díky úspěšnému zákroku proti úniku soupeře připsal i gólman Arturs Šilovs – 0:1. Asistence: Martinš Dzierkals, Arturs Šilovs.
    15:29 Šestakov svůj brejk v oslabení neproměnil v gól
     
    15:29
    Arkadij Šestakov se dostal do obrovské šance, když ujel v oslabení. Jeho pokus ale zneškodnil brankář Arturs Šilovs.
     
    14:55
    Vyloučení v týmu Kazachstán:
    Jevgenij Rymarev – 2 min., vražení na hrazení.
    10:10 Skvělý Šutov drží bezbrankové skóre
     
    10:10
    Po ráně Cibulskise od modré už to vypadalo, že Rihards Bukarts zamete puk do polokryté branky, ale minul! Zatím největší šance duelu...
     
    09:43
    Vyloučení v týmu Lotyšsko:
    Kaspars Daugavinš – 2 min., nedovolené bránění brankáři.
     
    09:32
    Adil Beketajev vyslal pořádnou ránu od modré, domácí brankář zasáhl vyrážečkou. Následně měl ještě daleko větší šanci Arkadij Šestakov, když dostal pas do slotu a z první pálil, ale gólman Lotyšska opět skvěle zasáhl!
     
    08:51
    Vyloučení v týmu Lotyšsko:
    Kaspars Daugavinš – 2 min., vysoká hůl.

    Daniel Kinc

    Josef Prášek

    Branky a nahrávky: 16. Ri. Bukarts (Dzierkals, Šilovs), 18. Batna (Zile), 22. Dzierkals (Batna, Ro. Bukarts), 30. Abols (Daugavinš, Balcers), 40. Indrašis (Ri. Bukarts, Freibergs), 50. Daugavinš (Balcers, Abols), 52. Abols (Balcers, Daugavinš)


    Kazachstán: Šutov (41. Bojarkin) – Danijar, Beketajev, Polochov, Orechov, Butěnko, Dichanbek, Koroljov, Gajtamirov – Rymarev, Šestakov, Starčenko – Savickij, Grenc, Michajlis – Omirbekov, Muchametov, Muratov – Rachmanov, Mangisbajev, Kajyržan.
    Trenér: Galym Mambetalijev.

    Lotyšsko: Šilovs (Gudlevskis) – Zile, Balinskis, Jaks, Cibulskis, Freibergs, Čukste, Bergmanis, Ločmelis – Balcers, Abols, Daugavinš – Ro. Bukarts, Batna, Dzierkals – Andersons, Smirnovs, Krastenbergs – Ri. Bukarts, Džerinš, Indrašis.
    Trenér: Harijs Vitolins.

    Rozhodčí: Huerlimann, Macfarlane – Hynek, Synek.

    Diváci: 9200.
    bahis siteleri