Liam Etebar - Amiran Gogoladze Vítěz: Gogoladze (kon.) | Robert Pukač - Miroslav Brož Vítěz: Brož (kon.)
Mateusz Legierski - Matěj Kuzník Vítěz: Legierski (kon.) | Louis Glismann - Melvin van Suijdam Vítěz: Glismann (kon.)
David Kozma - Alex Lohoré Vítěz: Kozma (kon.) | Patrik Kincl - Karlos Vémola Vítěz: Kincl (kon.)
konec
Liam Etebar - Amiran Gogoladze

Vítěz: Gogoladze

Sobota 20.05.2023, 19:30 • O2 arena, Praha • Oktagon MMA
     
    Amiran Gogoladze zvládl svůj premiérový zápas v OKTAGON MMA a jednoznačně porazil Liama Etebara. Po úvodních minutách na nohou zjistil, že nejsnadnější cesta k dnešnímu úspěchu povede přes zem. Tam se mu dařilo celkem snadno Brita dostávat a kontrolovat.
    Všichni tři rozhodčí mu přidělili všechna kola, ale je nutné také dát kredit Etebarovi, který vzal duel pouhé dva dny před samotným turnajem. (19:58:37)
     
    Vítěz: Amiran Gogoladze (na body – 30:27, 30:27, 30:26).
     
    05:00
    Konec zápasu.
     
    04:38
    Gruzínec pochopil, že toto je nejlehčí způsob, jak dnes vyhrát. Stále posílá údery a boduje.
     
    04:19
    Frekvence a tvrdost úderů je jasně na straně Gogoladzeho. Etebar by ze zad musel vytáhnout nějakou zázračnou submisi, ale už vypadá jen v módu setrvání do konce duelu bez toho být ukončen.
     
    03:03
    Blíží se vítězný konec pro gruzínského bojovníka. Etebar se nemůže dostat ze země a točí se na bok. Fasuje při tom údery do žeber.
     
    02:21
    Gruzínec svou levou rukou kontroluje pravé zápěstí Etebara. Jakmile ho pustí, naopak se mu snaží chytat ruku Brit. Gogoladzemu kape z nosu krev.
     
    01:40
    Etebar zavřel za Gogoladzem nohy a nepouští ho z full guardu. Toto ale Britovi zápas nevyhraje. Amiran se zapřel o nohy a tlačí Liama k zemi. Sem tam pošle nějaký úder.
     
    00:57
    Gogoladze však pozici otočil a hned vzal Etebara na zem. Tam se ho bude nejspíš snažit kontrolovat a neudělat při tom zbytečnou chybu, aby pozici ztratil.
     
    00:22
    Britský bojovník zahajuje tlakem a opírá se o Gogoladzeho u pletiva.
     
    00:00
    Začátek 3. kola.
     
    Další kolo pro Amirana Gogoladzeho. Pokud chce Etebar toto kolo vyhrát, musí zápas ukončit před limitem.
     
    05:00
    Konec 2. kola.
     
    04:44
    Etebar na sobě nedává výrazem moc znát, jestli mu údery vůbec vadí. Na jeho obličeji je však vidět poškození. Nebojí se jít znovu dopředu, ale toto kolo prohraje.
     
    04:21
    Další změna pozice. Etebar se zvedal, ale Gogoladze si ho zezadu chytil a tvrdě ho ze strany udeřuje.
     
    03:44
    Etebar naštěstí pro něj drží Gogoadzeho jen ve full guardu a nepouští ho do lepších příležitostí.
     
    03:31
    Gogoladze klečí namáčknutý na Etebara a zásobuje ho údery.
     
    02:49
    A máme tu další takedown od Gogoladzeho. Etebarovi už se zavírá oteklé oko a k tomu se musí bránit v nelichotivé pozici na zemi u pletiva.
     
    02:20
    Liam se dokázal postavit, ale má stále soupeře v zádech.
     
    02:03
    Konečně se Gurzíncovi daří držet Etebara na zemi. Kontroluje mu ruku a posílá několik úderů do hlavy. Brit se snaží zvednou a schytává kolena do stehen.
     
    01:23
    Krásný loket z klinče do tváře Etebara! Gogoladze následně double leg takedownem bere Brita na zem.
     
    00:50
    Schovaná zadní od Gruzínce by leckoho posadila. Liam Etebar však drží.
     
    00:25
    Etebar je stále nebezpečný. Schytal sice úder jako první, ale tlačí dopředu.
     
    00:00
    Začátek 2. kola.
     
    První kolo získal na svou stranu pravděpodobně Gogoladze. V rohu mu cutman řeší tržnou ránu na kořenu nosu.
     
    05:00
    Konec 1. kola.
     
    04:49
    Etebar se ze země dostal, ale schytává další kop a tvrdou zadní. Hodně nepříjemné údery Gogoladzeho.
     
    04:19
    Etebar byl svým soupeřem hozen na zem. Gruzínec hned zaujímá horní pozici, ale Etebar ho ze spodní pozice otevírá úderem! Na Brita kape Amiranova krev.
     
    03:45
    Gogoladze naznačil chycení guillotiny, ale následně se oba rozpojili a zase si to rozdávají svými údery uprostřed klece.
     
    03:20
    Gogoladze opět zády k pletivu. Etebar drží ve vzduchu jeho levou nohu.
     
    02:35
    Rozhodčí Balej vyzýval borce k aktivitě a Gogoladze ihned hodil Etebara na zem, kde však nezůstali ani několik sekund a zápas je zpět v postoji.
     
    01:56
    Gruzínec stále tlačí Etebara na pletivo, ale ideální moment k takedownu mu už ušel. Brit dokonce soupeře přetáčí a dupnul mu na prsty.
     
    01:17
    Teď byl dokonce k vidění vzájemný kop, ale nikým to neotřáslo. Následně Amiran zatlačil kombinací úderů Brita k pletivu a chce ho vzít na zem.
     
    00:41
    Etebar nyní zabral střed klece a také okopává soupeře.
     
    00:28
    Gogoladze bojuje z leváckého guardu. Ihned útočí tvrdým round kickem pod ruce.
     
    00:00
    Začátek 1. kola.
     
    Také Gogoladzeho už vítá dobře zaplněná O2 arena. Konečně tedy budeme svědky jeho debutu v OKTAGON MMA.
     
    Liam Etebar už se loučí s trenérským týmem a jde vstříc životní příležitosti. Zápas přijal opravdu last minute, tak uvidíme, jak se s tím vypořádá.
     
    Vážení:

    Liam Etebar navážil 81,1 kilogramu. Gogoladze měl rovných 80 kilo.
     
    Amiran „The Sniper“ Gogoladze
    Bilance v MMA: 12 výher/3 prohry (OKTAGON MMA: 0/0)


    Gruzínský šampion a číslo 210 na světě se v organizaci neuvedl příliš lichotivě, jelikož svou první šanci v osmifinále proti Glismannovi prováhal, protože převážil welterový limit o celé čtyři kilogramy. Jeho poslední zápas se tak datuje do srpna loňského roku, kde neúspěšně bojoval o smlouvu s UFC v Dana White's Contender Series. Předtím působil bez prohry v domácí GFC nebo v ruské M-1, kde vyhrál všechny čtyři zápasy.
    Dokonce osm výher ze svých patnácti ukončil předtím než první kolo dosáhlo času 100 vteřin! Do dnes je držitelem nejrychlejšího KO organizace M-1, a to 10 sekund.
    Přezdívka „sniper“ napovídá o jeho stylu, který je zaměřen na přesný a smrtící postoj. Zároveň má ale tři úspěšné submise v tomto směru by mohl být lepší než Etebar a nemuselo by tedy být překvapením, kdyby zvolil jinou taktiku než čistý postoj, jak to často dělá.
     
    Liam „Bad Boy“ Etebar
    Bilance v MMA: 8 výher/2 prohry (OKTAGON MMA: 0/0)


    Angličan s kořeny v karate se loni vrátil do profi MMA po čtyřech letech a hned předvedl KO za 16 a posléze za 10 sekund. Už dříve ale stihl rozhodnout i po šesti vteřinách! Jeho desetisekundový sprint je rekordem největší nizozemské organizace LFL, kde si v říjnu střihl svůj zatím poslední souboj. Druhé kolo a pevně utažený Guillotine choke od Melvina van Suijdama však zhatil jeho plány a nyní přichází nová výzva.
    Reprezentant Southcoast MMA a 423. muž v pořadí welterových vah dle FightMatrix už se měl představit v dubnu v Bratislavě s Holotou, ale zápas byl nakonec zrušen. Nová posila zapadající do britské expanze OKTAGON MMA nabízí divoké zápasy plné tvrdých úderů a kopů. Něco podobného snad můžeme čekat i nyní.
     
    V rezervním zápase TIPSPORT GAMECHANGER se měl původně proti Gogoladzemu představit Ion Surdu, když si Moldavana v hlasování vybrali sami fanoušci, kteří volili mezi poraženými osmifinalisty. Kvůli zranění byl ale nucen dva dny před konáním souboje odstoupit a nahrazuje ho tak britský bojovník Liam Etebar.
    Gogoladze má ještě jeden pokus zabojovat o životní peníze poté, co v Ostravě nenavážil před soubojem s Glismannem. Nyní po odstoupení Surdua byl váhový limit změněn ze 77 na 81 kilogramů, aby Etebar zvládl navážit, ale tento krok jistě ocení také Gruzínec.
     
    V pražské O2 areně představí organizace OKTAGON MMA jednu z největších, ne-li tu úplně největší událost bojových sportů, na česko-slovenském území.
    Patrik Kincl se utká v odvetě se svým rivalem Karlosem Vémolou a v sázce bude Kinclův pás šampiona střední váhy.
    David Kozma se po pěti letech vrací před pražské publikum, jakožto jediný český zástupce ve čtvrtfinále welterové pyramidy TIPSPORT GAMECHANGER. Soupeřem mu bude dvojnásobný vyzyvatel o titul střední váhy, Alex Lohoré.
    Druhé čtvrtfinále obstará Dán Glismann s Nizozemcem van Suijdamem a diváci se můžou těšit také na jména jako Robert Pukač, Miroslav Brož, Robert Bryczek nebo Mateusz Legierski.
    OKTAGON 43 slibuje strhující podívanou a extrémně důležité zápasy pro další směřování nejen samotných aktérů, ale také organizace a možná celé domácí MMA scény.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 19:30.

    Michal Hromas

    Petr Balej
    bahis siteleri