Německo – Maďarsko 7:2 (kon.) | Slovinsko – Slovensko 0:1 (kon.) | USA – Francie 9:0 (kon.)
Česko – Švýcarsko cz 2:4 (kon.)
konec
Česko
2:4 (1:1, 0:2, 1:1)
Švýcarsko
Neděle 21.05.2023, 19:20 • Arena Riga • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:20.
     
    Všem našim příznivcům přejeme krásný den. Jsme rádi, že jste se rozhodli pro sledování našeho textového přenosu. Nedělní program zakončí v Rize Češi, kteří se střetnou se Švýcary.
     
    Česko

    České výkony neurazí, ale nijak zvlášť nemáme z výběru Kariho Jalonena pocit, že by měl být adeptem na medailové příčky. Po oznámení několika zranění se k týmu připojil Radan Lenc, jehož výkon byl poté, co neabsolvoval s týmem ani trénink výborný. Skvělé výkony předvádí na turnaji i Dominik Kubalík, který se proti Norům trefil už posedmé. Podle očekávání se ze zámoří připojí k týmu Radim Zohorna, pro kterého to bude premiérová účast mezi nejlepšími. Podle informací by měl do Rigy dorazit v neděli odpoledne.

    Češi vyzvali v sobotním nabitém programu kádr Norska. Ač se zápas jevil jako jednoznačná záležitost, chvílemi tomu nic nenasvědčovalo. Ano, Dominik Kubalík využil výhodu v pěti proti třem a rychlík Jakub Flek Norům ujel, ale trestů bylo ve druhé třetině víc než dost. Norové sice taktéž byli několikrát potrestáni ve třetí třetině, ale Češi početní výhodu nevyužili. Přesto vedení udrželi, Karel Vejmelka udržel čisté konto a tři body přistály Čechům do tabulky.

    Výsledky Česka na MS:

    Slovensko – Česko: 2:3
    Česko – Kazachstán: 5:1
    Česko – Lotyšsko: 3:4pp
    Česko – Slovinsko: 6:2
    Norsko – Česko: 0:2


    Sestava z posledního zápasu: Vejmelka (Langhamer) – Kempný, Kundrátek, Dvořák, Košťálek, Jordán (A), Zbořil, Němeček – Červenka (C), Kubalík, Sobotka (A) – Beránek, Flek, Černoch – Smejkal, Špaček, Tomášek – Chlapík, Lenc, Kaut – Voženílek
     
    Švýcarsko

    Švýcarsko turnajem postupuje jako ostřílené mužstvo. Možná právě fakt, že se sestava téměř nemění, má vliv na tým Patricka Fišera a jednoznačně můžou na větší úspěch pomýšlet. Za posledních deset let se Švýcaři ocitli ve finále dvakrát, v obou případech proti Švédsku a v obou prohráli. Letos k tomu nemá daleko, jak země Tre Kronor, tak švýcarský výběr. Prozatím se takových úvah zdržíme, protože další zápasy nás ještě čekají.

    Včera odehrál výběr švýcarského týmu zápas proti Kanadě. Arena Riga byla téměř vyprodaná a není se čemu divit, sešli se dva největší adepti na titul mistrů světa. První třetina nám žádnou branku nepřinesla, ve druhé se vedení ujala Kanada. Netrvalo dlouho a Švýcaři srovnali krok, a navíc se dostali do vedení. Ve třetí třetině vedli už 3:1, ale javorové listy snížily. Nicméně v závěru byl odvolán kanadský gólman, ale žádná branka nepadla, a tak si Švýcaři došli s grácií pro další bodový příděl.

    Výsledky Švýcarska na MS:

    Švýcarsko – Slovinsko: 7:0
    Norsko – Švýcarsko: 0:3
    Švýcarsko – Kazachstán: 5:1
    Švýcarsko – Slovensko: 4:2
    Kanada – Švýcarsko: 2:3

    Sestava z posledního zápasu: Genoni (van Pottelberghe) – Siegenthaler, Kukan, Moser, Glauser, Marti, Loeffel, Fora – Fiala, Hischier (A), Malgin – Niederreiter (C), Corvi, Ambühl – Miranda, Haas (A), Simion – Herzog, Richard, Bertschy – Riat
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Langhamer (Hrubec) – Kempný, Kundrátek, Dvořák, Košťálek, Jordán (A), Zbořil, Němeček – Červenka (C), Sobotka, Kubalík (A) – Flek, Černoch, Beránek – Smejkal, Špaček, Tomášek – Voženílek, Zohorna, Lenc – Kaut.
    Trenér: Kari Jalonen.

    Švýcarsko: Mayer (van Pottelberghe) – Siegenthaler, Kukan, Moser, Fora, Marti, Loeffel, Geisser – Niederreiter (C), Hischier (A), Corvi – Fiala, Malgin, Ambühl – Miranda, Haas (A), Simion – Herzog, Richard, Riat – Senteler.
    Trenér: Patrick Fischer.

    Rozhodčí: Kaukokari, Macfarlane – Hautamaki, Wyonzek.
    Vychytá výhru?
     
    Příjemný nedělní večer z Areny Riga. Dnes nás čeká zajímavý duel dvou celků s nejhlasitějšími a nejpočetnějšími fanouškovskými skupinami v této lotyšské části turnaje. Oba tábory již přivítaly týmy na ledové ploše, od úvodní buly nás dělí okamžiky.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Buly vyhráli Švýcaři a hned se pouští do útočné kombinace.
     
    00:25
    Enzo Corvi hledal na brankovišti Gaëtana Haase, ale tomu odskočil kotouč a k zakončení se nedostal.
     
    00:48
    Fiala šikovně zasekl puk a Švýcaři rozjížděli v klidu novou akci od své brány. Při výjezdu z pásma ale dobře napadala druhá česká formace, jež se však následně dopustila ofsajdu.
     
    01:17
    Švýcaři se dostali opět do útočného pásma, ale Gaëtan Haas neudržel kotouč u pravého mantinelu a Češi mohou vyjet do útoku.
     
    01:33
    Košťálek tvrdým hitem přitlačil Haase k mantinelu, následně Miranda v postavení mimo hru.
     
    01:49
    Radan Lenc dostal kotouč od Špačka a střílel z pravé strany na bližší tyč. Švýcarský brankář střelu vyrazil.
     
    02:07
    Čechům se nepodařilo úplně vymanit ze švýcarského tlaku. Puk sice na chvíli získali, vyvezli jej však jen ze svého pásma a následně jej přebral znovu soupeř.
     
    02:25
    Radan Lenc vystihl pas Švýcarska, ale ti se i tak dostali do útočného pásma. V tomto prostoru dlouho nepobyli a Češi se s kotoučem přesunují do neutrální zóny.
     
    03:04
    Fiala a po něm Loeffel vyzkoušeli Langhamera střeleckými pokusy z levé strany. Český gólman oba pokryl.
     
    03:35
    Jakub Flek a ani Ondřej Beránek nezvládli udržet kotouč při přejezdu středním pásmem, ale i tak zůstáváme nadále na kotouči.
     
    03:59
    Neuvěřitelně rychlý Jakub Flek ujel švýcarské obraně, vytáhl Mayera z brány a zpoza brány zkoušel přihrát před bránu, kde si kotouč našel Košťálek. To už však švýcarskou svatyni bránila hned trojice obránců, z nichž jeden pokus českého obránce dokázal zablokovat.
    03:59 První gólovku zápasu měl český tým


     
    04:22
    Fabrice Herzog měl chvilku prostoru na levém kruhu a dostal puk. Díky rychlé reakci obrany o kotouč přišel ještě před zakončením.
     
    04:42
    Po obloučku Enza Corviho to jenom zahučelo! Puk totiž přeletěl branku a dopadl zvenku na síť, jež se rozvlnila.
     
    05:14
    Jordán nahodil puk za branku Mayera, jenže Češi nebyli dostatečně silní v souboji u mantinelu a Švýcaři získávají kotouč pro sebe.
     
    06:20
    Neúspěšný švýcarský pokus o založení akce za hlasitého pokřiku českých fanoušků „my chceme gól”.
     
    06:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    češi jdou do vedení. Vladimír Sobotka vystřelil od modré čáry a branku minul. a kotouč se dostal do rohu hřiště. Odtud se po špatném pasu Dario Simiona dostal do mezikruží, kde byl úplně volný ROMAN ČERVENKA, jenž prostřelil Mayera k pravé tyčce. Bez asistence.
    06:47 Roman ČERVENKA - 1:0


     
    07:00
    Boj o puk v půlkruhu středního pásma vyhrává český tým.
     
    07:33
    Ondřej Beránek rozjížděl podél pravého mantinelu českou ofenzivu, ale bravurním hitem jej zastavil Christian Marti a hrací předmět si sebral.
     
    08:36
    David Němeček se pokusil rozjet útočnou akci ze své třetiny, ale nepřesná přihrávka celý útok zbrzdila.
     
    09:04
    Košťálek se pokusil obkroužit švýcarskou bránu, ale neuspěl a puk přebírají Švýcaři.
     
    09:18
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Marco Miranda – 2 min., podrážení.
     
    09:37
    Michal Kempný nepřesnou přihrávkou po modré čáře vystrnadil český tým z útočného pásma.
     
    10:09
    Češi dlouho drželi kotouč v pásmu. Po několika přihrávkách zakončil puk střelou nad lapačku Červenka, ale Mayer zvládl letící puk vyrazit.
    10:09 Červenkova střela trefila Mayera do lapačky
     
    10:28
    Kempného tvrdá rána od modré, po níž to hledištěm jen zahučelo. Před bránou totiž clonil Červenka, jenže nakonec to byl nejspíš právě on, na kom střela skončila.
     
    10:58
    Gaëtan Haas vybojoval puk a po dlouhé době se mu podařilo vyhodit puk ze švýcarského pásma.
     
    11:25
    Švýcaři už byli v plném počtu, ovšem nadále se museli bránit. Špaček zavezl puk na levou stranu hřiště a poslal puk před branku, odkud rychle zakončoval Jiří Černoch. Mayer byl pozorný a střelu schoval v lapačce.
     
    11:29
    Lenc prakticky ihned po buly fauloval a jde si sednout na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    11:33
    Švýcaři vhazování vyhráli, Loeffelovi však puk přeskočil čepel a kotouč tak vyjel ven z pásma.
     
    11:48
    Tomáš Kundrátek získal puk v pravém rohu vlastního pásma a ihned jej poslal až na druhý konec kluziště.
     
    12:21
    Největší švýcarské hvězdy teď drží Česko pod velkým zámkem. Fiala tvrdě vystřelil zápěstím, výborný blok však udělal Košťálek.
     
    12:41
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři přesilovou hru využívají. Před Markem Langahamerem byl provoz a příliš toho neviděl. Kevin Fiala poslal puk na modrou čáru, odkud nechytatelně vypálil ROMAIN LOEFFEL, jenž trefil přesně levý roh české branky. Asistence: Nico Hischier a Kevin Fiala.
    12:41 Romain LOEFFEL - 1:1
     
    13:08
    Po špatném českém přechodu přes útočnou modrou se vhazuje ve středním pásmu.
     
    13:28
    Mayer si připisuje zákrok proti slabšímu pokusu Černocha. Následovala drobnější strkanice, ale nic vážného.
     
    13:50
    Damien Riat projel do útočného pásma po levé straně a ihned mířil na branku. Jeho střelu hokejkou dostal David Tomášek do ochranné sítě.
     
    13:57
    Loeffelova pumelice šla vedle Langhamerovi brány, Švýcaři přichází o kotouč.
     
    14:22
    Daniel Voženílek využil, že Švýcaři střídali a sebral puk u jejich střídačky. Přejel do útočného pásma a poslal puk přes šířku kluziště na Dominik Kubalíka, který tvrdě pálil k bližší tyči. Mayer se rychle přesunul a vyrážečkou střelu vyrazill.
    14:22 Kubalíkovu bombu k tyči si Mayer pohlídal


     
    14:54
    Radim Zohorna ukázal bojovnost za švýcarskou bránou a přetlačoval se se soupeřem o kotouč. Souboj však nakonec nemohl vyhrát, neboť na pomoc přispěchal ještě jeden ze Švýcarů.
     
    15:43
    Už to vypadalo, že Nino Niederreiter půjde do slibné šance, jenže jej naštěstí pro české barvy zastavil ofsajd.
     
    16:03
    Další extrémně nebezpečný útok první švýcarské formaci, jež je dost možná tím nejlepším, co je tady na turnaji vůbec k vidění.
     
    16:20
    Denis Malgin dostal puk do ideální střelecké pozice a hned pálil do protipohybu Marka Langhamera, ten vytáhl skvělý zákrok a udržel nerozhodné skóre.
    16:20 Langhamer si poradil se střelou Malgina
     
    17:22
    Jiří Černoch byl ve vyložené šanci, když se s kotoučem dostal na levý kruh pro vhazování a nikdo jej nehlídal. Vypálil s příklepem a Mayer musel také vytáhnout parádní zákrok.
    17:22 Dvě velké šance českého týmu


     
    18:14
    Zohorna znovu velmi důrazný u mantinelu, tentokrát za vlastní bránou. Češi po jeho úspěšném zisku mohli rozjet jeden z posledních útoků první části.
     
    19:33
    Půlminuty trvající česká kombinace v útočném pásmu úspěch nepřinesla.
     
    19:47
    Marco Miranda byl úplně volný před Markem Langhamerem, který pohotově vyrazil jeho prudkou ránu a poradil si i s dodatečnou dorážkou Svena Sentelera a jedním dalším pokusem. Češi velmi ostrý závěr přežili bez inkasování.
    19:47 Langhamer zvládl těžké momenty v samotném závěru první třetiny
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:11.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 12-11
    Zásahy brankářů: 10-11
    Trestné minuty: 2-2
    Po oboustranně skvělé první třetině je stav utkání nerozhodný 1:1
     
    První třetina nabídla solidní, vyrovnaný hokej a slušnou atmosféru, o níž se starají hlasití fanoušci obou reprezentací. Skóre otevřel v sedmé minutě po chybě obrany Roman Červenka, což však Švýcary vůbec nepoložilo a ve třinácté minutě vyrovnal stav v přesilovce Romain Loeffel. K tomu bylo k vidění i nemalé množství šancí. V dalších čtyřiceti minutách se máme ještě rozhodně na co těšit.
     
    Start druhé periody je na spadnutí, hráči nastupují na ledovou plochu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:07
    Nino Niederreiter protečoval puk za branku Česka a hrát chtěl Marek Langhamer, ovšem jeho rozehrávka nebyla jistá a Švýcaři zůstávají v útoku.
     
    20:23
    Nico Hischier z otočky poslal puk na českou bránu. Langhamera tohle pomalé zakončení málem zaskočilo, betonem jej však dokázal vyrazit.
     
    20:34
    Zakázané uvolnění českého národního týmu.
     
    21:00
    Ondřej Beránek si neprohodil Janis Mosera, puk se dostal do rohu hřiště, kde si jej převzal švýcarský obránce.
     
    21:20
    Svěřenci Patricka Fischera zřejmě přidali na otáčkách a od úvodního buly drží český tým prakticky mimo hru.
     
    21:55
    Jonas Siegenthaler špatně poslal puk do středního pásma a Češi se zmocňují černé pryže.
     
    21:58
    Vyloučení v týmu Česko:
    Michael Špaček – 2 min., hákování.
     
    22:28
    Kevin Fiala si s pukem vyjel blíž k bráně od vrcholu levého kruhu a přízemní střelou chtěl překonat českého brankáře na bližší tyč. Švýcar branku minul. Následně Češi vyhazují do bezpečí.
     
    23:08
    Jedovatá švýcarská přesilovka bránicí českou čtyřku dosti otrávila. Hráči v bílých dresech kombinují a zakončují ze všech stran.
     
    23:30
    Nico Hischier vyprodukoval velmi nepřesnou střelu z pravé strany a kotouč se odrazem od mantinelu dostává do středního pásma.
     
    23:59
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Přesilovku Švýcaři nevyužili, ale ihned po návratu Špačka rozjeli pěknou kombinaci. Na konci bylo posunutí puku z pravé strany od Enzo Corviho do mezikruží, odkud ihned vypálil nad vyrážečku ANDRERAS AMBÜHL. Marek Langhamer neměl jedinou možnost pokus zlikvidovat. Asistence: Enzo Corvi a Dean Kukan.
    23:59 Andres AMBÜHL - 1:2


     
    24:15
    Švýcarsko má podstatně lepší vstup do druhé třetiny, Čechům se v ní ještě nepodařilo pořádně ohrát v útočném pásmu.
     
    25:21
    Tobias Geisser se pokoušel prudším pasem najít Daria Simiona. Přihrávka šla však příliš před něj a přeletěla celé kluziště. Píská se tak icing.
     
    25:47
    Jakub Flek si vyjel více na střed útočného pásma a pálil do horních pater branky. Puk byl dvakrát tečován a vyletěl až nad horní tyčku.
     
    26:01
    Kundrátek šel u mantinelu hodně tvrdě do Simiona, puk ale získat nedokázal, švýcarská akce pokračuje.
     
    26:30
    Nico Hischier vystřelil ihned po přejetí útočné modré, ale kotouč mu sjel a český brankář nemusel pořádně zasahovat.
     
    27:11
    Bravurní Radim Zohorna ukazuje, proč si jej Martin Havlát povolal do Rigy! Krásně se prokličkoval až do útočného pásma a z horní hranice kruhu docela nenápadně skrz jednoho ze švýcarského beků velmi jedovatě vystřelil. Mayer až úplně na poslední chvíli reagoval lapačkou.
    27:11 Proti překvapivé střele Zohorny vytáhl Mayer efektní zákrok
     
    27:18
    Češi vybojovali vhazování a s kotoučem pracoval Voženílek, jenž naznačil střelu na bližší tyč a rychle objel bránu. Bohužel se mu nepovedlo zasunout do branky, jelikož na toto zakončení byla švýcarská obrana připravena.
     
    28:05
    Janis Moser pouze vyhodil kotouč do středního pásma, kde si jej přebrali čeští hráči, ale ani oni nebyli při rozehrávce úspěšní.
     
    28:37
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři odskakují do dvoubrankového vedení. Denis Malgin poslal puk zpoza brány do levého křídla na Kevina Fialu, ten viděl před brankou volnou hokejku ANDRES AMBÜHLA, na kterou nasměroval puk a švýcarský útočník šikovně puk protečoval mezi betony Marka Langhamera. Asistence: Kevin Fiala a Denis Malgin.
    28:37 Andres AMBÜHL - 1:3


     
    29:08
    Třetí rána pro český tým přichází v době, kdy se začínal po druhé inkasované brance a nedobrém vstupu do třetiny pozvolna nadechovat. Snad to hru svěřenců Kariho Jalonena zase zcela neudusí.
     
    30:00
    Marco Miranda se ocitl ve velké šanci, když v přečíslení dvou na jednoho dostal přihrávku a z prvního střílel do rychle se přesunuvšího Langhamera.
    30:00 Miranda pálil z voleje, ale branku netrefil
     
    30:37
    Dělovka Romaina Loeffela skončila na betonu českého brankáře, jenž ji vykopl do rohu kluziště.
     
    30:55
    Dean Kukan si připsal další švýcarský střelecký pokus na českou bránu. Langhamer se musí v poslední minutách hodně činit.
     
    31:21
    Daniel Voženílek se probojoval do útočného pásma, jenže byl v obklíčení dvou obránců a o kotouč rychle přišel.
     
    31:58
    Roman Červenka předal zadovkou kotouč na Dominika Kubalíka, který ihned vystřelil z vrcholu levého kruhu, ale jeho ránu zblokoval dojíždějící obránce.
     
    32:04
    Nico Hischier na levém křídle natáhl krok a natlačil se až do samostatného úniku. Chtěl si Langhamera trochu vytáhnout a zakončit až u zadní tyčky, ale český brankář mu skórovat nepovolil.
    32:04 Langhamer si proti Hishierovi pohlídal mezírku mezi betony
     
    32:45
    Marek Langhamer si připisuje další zákrok po útočném výpadu Švýcarska a přerušuje hru.
     
    33:19
    Denis Malgin kličkoval po přejetí modré útočné čáry. Místo zakončení přišla nahrávka, která však nebyla nejlepší a Švýcaři přichází o pásmo.
     
    34:17
    David Tomášek ze středového kruhu viděl skvěle si najíždějícího Smejkala. Pokud by si dobře zpracoval puk, vzhledem k náskoku nad švýcarskými beky mohl ujíždět sám proti Mayerovi.
     
    34:31
    A Tomášek znovu při přechodu modré čáry hledal Jiřího Smejkala, ale ani teď to nepřineslo zisk pásma.
    35:00 Švýcarská střela skončila na pravé tyčce české branky
     
    35:31
    Nebezpeční byli opět Švýcaři. Po rychlém pasu pálil z levé strany Sven Senteler a Langhamer musel rychle střelu vyrážet.
     
    35:58
    Kempný pálil od modré, když před švýcarskou svatyní „zavazel” Voženílek. Po vyražení Mayera se ještě snažil dorážet, ale neúspěšně.
     
    36:46
    Jan Košťálek vystřelil od modré. Červenka stál před branou volný a prudkou ránu tečoval, jenže kotouč nezamířil mezi tři tyčky a Mayer nemusel zasahovat.
     
    37:07
    Přerušení hry, Švýcaři po sérii tvrdých soubojů vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    37:23
    Obrovská česká gólovka! Střelu od modré tečoval Ondřej Beránek do tyčky, od níž se kotouč ještě odrazil do švýcarského brankoviště. Tam se po hlavě vrhnul Jakub Flek a snažil se všemi silami dotlačil hrací předmět až za brankovou čáru. Rychleji se ale zorientoval Mayer a situaci zachránil.
    37:23 Beránka dělily od snižující branky jen centimetry
     
    37:45
    Kubalík pustil nahození na branku, jenže bruslařský souboj prohrál a Janis Moser vyváží kotouč do středního pásma.
     
    38:41
    Čtvrtá česká formace s Voženílkem, Zohornou a Lencem dnes z národního týmu funguje jednoznačně nejlépe a téměř při každém střídání svému soupeři zatápí.
     
    38:55
    Češi sevřeli soupeře v útočném pásmu. Zohorna našel na modré Tomáše Dvořáka, který svou tvrdou střelu namířil na lapačku, kterou měl Mayer připraven, ovšem puk si jen srazil mezi betony a až následně přerušil hru.
    38:55 Dvořákova střela nadělala Mayerovi problémy
     
    39:13
    Fiala měl na hokejce čtvrtou švýcarskou branku, když po nahrávce pálil z mírného nápřahu z první. Česká branka byla poodkrytá, buď trefil tyčku, nebo šlo o bravurní zákrok Langhamera.
    39:13 Fiala netrefil prázdnou českou branku
     
    39:32
    Po českém zakázaném uvolnění se hra přesunuje před Marka Langhamera.
     
    39:42
    Denis Malgin pálil z pravé strany, ale branku netrefil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 21:03.
    Po čtyřiceti minutách ztrácí český tým na Švýcary dvě trefy
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na bránu: 17:24
    Zákroky brankářů: 21:16
    Trestné minuty: 4:2
     
    Druhá třetina byla velmi bohatá na brankové příležitosti a k vidění byly i dvě branky. O obě se postaral švýcarský harcovník Andres Ambühl, když se nejdříve prosadil střelou z mezikruží a následně šikovně usměrnil nabídku Kevina Fialy mezi betony. Češi měli několik slibných šancí. Největší pravděpodobně Beránek, kterého dělily centimetry od doražení puku za Mayera. Švýcaři ovšem také nezaháleli a několikrát byli od dalších branek, ale český brankář Marek Langhamer drží šance českého týmu v tomto duelu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Nahození Nino Niederreitera český brankář vyráží ke Kundrátkovi.
     
    40:53
    Hned na začátku třetiny jsou hodně aktivní čeští fanoušci, kteří by chtěli vidět kontaktní gól.
     
    41:20
    Český tým se drží v prvních desítkách vteřin na kotouči, k zakončení se však nedostává.
     
    41:46
    Jordán chvíli čekal s nahozením puku za branku Mayera. Útočníci si nenačasovali dobrý přechod modré čáry a je odpískán ofsajd.
     
    42:20
    Docela poklidné jsou první minuty třetí dvacetiminutovky, nic moc se zatím neděje, oba celky si vesměs vyměňují hrací předmět.
     
    42:39
    David Němeček trefil při nahrávce pukem do brady Voženílka, ten však jen rychle zkontroloval rukavicí, jestli mu neteče krev a vrhá se do napadání.
     
    43:08
    Niederreiter nekontrolovaně proletěl brankoviště a svalil Langhamera na zem, oba jsou naštěstí v pořádku.
     
    43:41
    Janis Moser nahodil kotouč na branku a těsně před českým brankářem nepříjemně kotouč tečoval Enzo Corvi. Puk naštěstí pro národní tým zamířil nad branku.
     
    43:54
    Roman Červenka v souboji jeden na jednoho se švýcarským obráncem neuspěl.
     
    44:42
    Švýcarům při rozehrávce u vlastní branky ujel puk a málem se k němu dostal Jakub Flek, jenž by byl v ideální střelecké pozici, jenže mu ke kotouči krok chyběl.
     
    45:37
    Tvrdě napadaný Jordán při rozehrávce neztratil hlavu a přes tvrdý hit u střídačky puk pro české barvy uchránil.
     
    46:00
    Čechům se nepodařilo dvakrát probojovat přes střední pásmo a Švýcaři se opět dostali před Langhamera. Ten zasahovat nemusel.
     
    46:42
    První česká formace na krátko zavřela Švýcary v pásmu, nic zajímavého z toho však nevzešlo.
     
    47:04
    První formace se usídlila před švýcarskou brankou. Když už to vypadalo, že z toho nebude lepší zakončení, tak Červenka našel Kubalíka na levé straně, který prověřil Mayera na bližší tyč a zvládl i dorazit odražený puk. Jenže ani tento pokus nemění skóre na české straně.
    47:04 Kubalík ani nadvakrát Mayera nepřekonal
     
    47:45
    Jiří Černoch byl při tažení puku vpřed osekáván, sudí však ani tentokrát nic netrestají a nechávají obě paže podél těla.
     
    49:30
    Těžké boje v rohu českého pásma o kotouč. Lépe z nich vzešli hráči s helvétským křížem na prsou a Christian Marti následně vyzkoušel pozornost Marka Langhamera.
     
    49:58
    Nino Niederreiter ztratil kotouč v útočném pásmu a Jordán má čas rozehrát. To vše za přítomnosti mexické vlny, o kterou se starají fanoušci obou zemí.
     
    50:45
    Zatím to příliš nevypadá, že by měl český tým zvrátit nepříznivý vývoj utkání. Má sice místy solidní pasáže, ale k žádnému většímu ohrožení Mayerovi klece se ještě ve třetí třetině nedostal.
     
    51:15
    Češi budou hrát přesilovou hru. Po odpískaném ofsajdu neudržel nervy Denis Malgin, který nepříjemně dal ránu rukavicemi do tváře Jiřího Černocha a jde si sednout na dvě minuty za hrubost.
    51:15 Malginův nesportovní zákrok na Černocha
     
    51:24
    Rána Dominika Kubalíka z první po pasu od Červenky k brance nevedla. Efektní zákrok lapačkou vytáhl Robert Mayer.
     
    51:50
    Švýcarům se rychle po vhazování daří odpálit kotouč až za českou branku.
     
    52:14
    Česko právě vstřelilo branku!
    Drama bude! Český tým využívá přesilovku a nemůže to ani být nikdo jiný než DOMINIK KUBALÍK, kdo se prosazuje po přihrávce Romana Červenky z první zcela nekompromisně pod břevno. Stává se tak nejlepším českým střelcem na jednom šampionátu v historii! Asistence: Roman Červenka, Michal Kempný.
    52:14 Dominik KUBALÍK - 2:3


     
    52:41
    Voženílek vybojoval útočné pásmo a předal puk na modrou čáru, odkud pálil Jan Košťálek. Mayer toho příliš neviděl, ale zvládl zasáhnout a puk vyrazit před sebe.
     
    54:00
    Češi chtěli opět rychle přejít do ofenzivy, jenže Beránek se neprosmýkl přes obránce na modré čáře a jsou to Švýcaři, kteří mohou útočit.
     
    54:23
    Gaëtan Haas je u mantinelů hodně agresivní. Teď doslova sundal Daniela Voženílka, který si to nenechal jen tak líbit.
     
    55:09
    Dominik Kubalík vypíchl puk na útočné čáře a šel sám na brankáře. Pokusil se zakončit mezi betony, ale Mayer stihl ucpat mezeru.
    55:09 Mayer vyhrál další souboj s Kubalíkem
     
    55:40
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Obrovská hrubka české obrany vede k dalšímu švýcarskému odskočení! Riat si všiml zaváhání Košťálka, vzal si puk, nahrál Moserovi a ten rychle našel TANNERA RICHARDA, který už měl lehkou práci. Langhamer byl totiž podobně překvapen jako další čeští hráči a na Richarda tak již číhala odkrytá brána. Asistence: Janis Moser, Damien Riat.
    55:40 Tanner RICHARD - 2:4


     
    56:27
    Po špatné střele Romaina Loeffela se dostal puk za branku, odkud jej vyváží Kempný do středního pásma.
     
    57:25
    Kubalíkovi se nepodařilo obejít soupeře při přechodu do útočného pásma a Švýcaři vyhazují do bezpečné vzdálenosti.
     
    58:05
    Gaëtan Haas se dostal s pukem do útočného pásma. Český brankář už je na střídačce, takže stačilo trefit prázdnou branku, jenže on zamířil do tyčky.
     
    59:10
    Švýcarům se opět povedlo získat puk a do prázdné mířil Nino Niederreiter, ale ani on netrefil branku.
     
    59:50
    Čechům se nedaří udržet v útočném pásmu.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání:
    Česko: Michal Kempný
    Švýcarsko: Andres Ambühl
    Napínavý duel nakonec vyhráli Švýcaři a zajistili si první místo ve skupině
     
    Utkání o první místo v české skupině je u konce a dopadlo lépe pro Švýcarsko. Češi šli do vedení po brance Romana Červenky, jenže švýcarský celek rychle kontroval v přesilovce gólem Romaina Loeffela. O výhře rozhodl soupeř ve druhé třetině, když se dvakrát před brankou prosadil Andres Ambühl. Češi měli své šance, ale v prostřední části ani jednou neskórovali. To se povedlo až v té třetí, když se svou osmou trefou na turnaji zapsal do statistik Dominik Kubalík. Vypadalo to, že to v závěru bude drama a Češi se požehnou za vyrovnáním, jenže naděje rychle uhasil v 56. minutě Tanner Richard. V úplném závěru to zkoušel národní tým bez brankáře, ale nedokázal se udržet v útočném pásmu a ke kontaktní brance, nebo vyrovnání už nedošlo. Švýcaři tak berou tři body a mají jistotu, že ovládnou skupinu hranou v Rize.
    To je pro dnešek vše. Česká reprezentace má den pauzu, ale textové přenosy ne a my se na vás budeme těšit opět zítra. (21:41:50)

    Matouš Vojáček

    David Jabůrek

    Branky a nahrávky: 7. Červenka, 53. Kubalík (Červenka, Kempný) – 13. Loeffel (Fiala, Hischier), 24. Ambühl (Corvi, Kukan), 29. Ambühl (Fiala, Malgin), 56. Richard (Moser, Riat)


    Česko: Langhamer (Hrubec) – Kempný, Kundrátek, Dvořák, Košťálek, Jordán (A), Zbořil, Němeček – Červenka (C), Sobotka, Kubalík (A) – Flek, Černoch, Beránek – Smejkal, Špaček, Tomášek – Voženílek, Zohorna, Lenc – Kaut.
    Trenér: Kari Jalonen.

    Švýcarsko: Mayer (van Pottelberghe) – Siegenthaler, Kukan, Moser, Fora, Marti, Loeffel, Geisser – Niederreiter (C), Hischier (A), Corvi – Fiala, Malgin, Ambühl – Miranda, Haas (A), Simion – Herzog, Richard, Riat – Senteler.
    Trenér: Patrick Fischer.

    Rozhodčí: Kaukokari, Macfarlane – Hautamaki, Wyonzek

    Diváci: 7150
    bahis siteleri