Německo – Maďarsko 7:2 (kon.) | Slovinsko – Slovensko 0:1 (kon.) | USA – Francie 9:0 (kon.)
Česko – Švýcarsko cz 2:4 (kon.)
konec
Česko
2:4 (1:1, 0:2, 1:1)
Švýcarsko
Neděle 21.05.2023, 19:20 • Arena Riga • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nejlepší hráči utkání:
    Česko: Michal Kempný
    Švýcarsko: Andres Ambühl
     
    58:05
    Gaëtan Haas se dostal s pukem do útočného pásma. Český brankář už je na střídačce, takže stačilo trefit prázdnou branku, jenže on zamířil do tyčky.
    55:40 Tanner RICHARD - 2:4


     
    55:40
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Obrovská hrubka české obrany vede k dalšímu švýcarskému odskočení! Riat si všiml zaváhání Košťálka, vzal si puk, nahrál Moserovi a ten rychle našel TANNERA RICHARDA, který už měl lehkou práci. Langhamer byl totiž podobně překvapen jako další čeští hráči a na Richarda tak již číhala odkrytá brána. Asistence: Janis Moser, Damien Riat.
    55:09 Mayer vyhrál další souboj s Kubalíkem
     
    55:09
    Dominik Kubalík vypíchl puk na útočné čáře a šel sám na brankáře. Pokusil se zakončit mezi betony, ale Mayer stihl ucpat mezeru.
    52:14 Dominik KUBALÍK - 2:3


     
    52:14
    Česko právě vstřelilo branku!
    Drama bude! Český tým využívá přesilovku a nemůže to ani být nikdo jiný než DOMINIK KUBALÍK, kdo se prosazuje po přihrávce Romana Červenky z první zcela nekompromisně pod břevno. Stává se tak nejlepším českým střelcem na jednom šampionátu v historii! Asistence: Roman Červenka, Michal Kempný.
    51:15 Malginův nesportovní zákrok na Černocha
     
    51:15
    Češi budou hrát přesilovou hru. Po odpískaném ofsajdu neudržel nervy Denis Malgin, který nepříjemně dal ránu rukavicemi do tváře Jiřího Černocha a jde si sednout na dvě minuty za hrubost.
    47:04 Kubalík ani nadvakrát Mayera nepřekonal
     
    47:04
    První formace se usídlila před švýcarskou brankou. Když už to vypadalo, že z toho nebude lepší zakončení, tak Červenka našel Kubalíka na levé straně, který prověřil Mayera na bližší tyč a zvládl i dorazit odražený puk. Jenže ani tento pokus nemění skóre na české straně.
    39:13 Fiala netrefil prázdnou českou branku
     
    39:13
    Fiala měl na hokejce čtvrtou švýcarskou branku, když po nahrávce pálil z mírného nápřahu z první. Česká branka byla poodkrytá, buď trefil tyčku, nebo šlo o bravurní zákrok Langhamera.
    38:55 Dvořákova střela nadělala Mayerovi problémy
     
    38:55
    Češi sevřeli soupeře v útočném pásmu. Zohorna našel na modré Tomáše Dvořáka, který svou tvrdou střelu namířil na lapačku, kterou měl Mayer připraven, ovšem puk si jen srazil mezi betony a až následně přerušil hru.
    37:23 Beránka dělily od snižující branky jen centimetry
     
    37:23
    Obrovská česká gólovka! Střelu od modré tečoval Ondřej Beránek do tyčky, od níž se kotouč ještě odrazil do švýcarského brankoviště. Tam se po hlavě vrhnul Jakub Flek a snažil se všemi silami dotlačil hrací předmět až za brankovou čáru. Rychleji se ale zorientoval Mayer a situaci zachránil.
     
    36:46
    Jan Košťálek vystřelil od modré. Červenka stál před branou volný a prudkou ránu tečoval, jenže kotouč nezamířil mezi tři tyčky a Mayer nemusel zasahovat.
    32:04 Langhamer si proti Hishierovi pohlídal mezírku mezi betony
     
    32:04
    Nico Hischier na levém křídle natáhl krok a natlačil se až do samostatného úniku. Chtěl si Langhamera trochu vytáhnout a zakončit až u zadní tyčky, ale český brankář mu skórovat nepovolil.
    30:00 Miranda pálil z voleje, ale branku netrefil
     
    30:00
    Marco Miranda se ocitl ve velké šanci, když v přečíslení dvou na jednoho dostal přihrávku a z prvního střílel do rychle se přesunuvšího Langhamera.
    28:37 Andres AMBÜHL - 1:3


     
    28:37
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři odskakují do dvoubrankového vedení. Denis Malgin poslal puk zpoza brány do levého křídla na Kevina Fialu, ten viděl před brankou volnou hokejku ANDRES AMBÜHLA, na kterou nasměroval puk a švýcarský útočník šikovně puk protečoval mezi betony Marka Langhamera. Asistence: Kevin Fiala a Denis Malgin.
    27:11 Proti překvapivé střele Zohorny vytáhl Mayer efektní zákrok
     
    27:11
    Bravurní Radim Zohorna ukazuje, proč si jej Martin Havlát povolal do Rigy! Krásně se prokličkoval až do útočného pásma a z horní hranice kruhu docela nenápadně skrz jednoho ze švýcarského beků velmi jedovatě vystřelil. Mayer až úplně na poslední chvíli reagoval lapačkou.
    23:59 Andres AMBÜHL - 1:2


     
    23:59
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Přesilovku Švýcaři nevyužili, ale ihned po návratu Špačka rozjeli pěknou kombinaci. Na konci bylo posunutí puku z pravé strany od Enzo Corviho do mezikruží, odkud ihned vypálil nad vyrážečku ANDRERAS AMBÜHL. Marek Langhamer neměl jedinou možnost pokus zlikvidovat. Asistence: Enzo Corvi a Dean Kukan.
     
    21:58
    Vyloučení v týmu Česko:
    Michael Špaček – 2 min., hákování.
    19:47 Langhamer zvládl těžké momenty v samotném závěru první třetiny
     
    19:47
    Marco Miranda byl úplně volný před Markem Langhamerem, který pohotově vyrazil jeho prudkou ránu a poradil si i s dodatečnou dorážkou Svena Sentelera a jedním dalším pokusem. Češi velmi ostrý závěr přežili bez inkasování.
    17:22 Dvě velké šance českého týmu


     
    17:22
    Jiří Černoch byl ve vyložené šanci, když se s kotoučem dostal na levý kruh pro vhazování a nikdo jej nehlídal. Vypálil s příklepem a Mayer musel také vytáhnout parádní zákrok.
    16:20 Langhamer si poradil se střelou Malgina
     
    16:20
    Denis Malgin dostal puk do ideální střelecké pozice a hned pálil do protipohybu Marka Langhamera, ten vytáhl skvělý zákrok a udržel nerozhodné skóre.
    14:22 Kubalíkovu bombu k tyči si Mayer pohlídal


     
    14:22
    Daniel Voženílek využil, že Švýcaři střídali a sebral puk u jejich střídačky. Přejel do útočného pásma a poslal puk přes šířku kluziště na Dominik Kubalíka, který tvrdě pálil k bližší tyči. Mayer se rychle přesunul a vyrážečkou střelu vyrazill.
    12:41 Romain LOEFFEL - 1:1
     
    12:41
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři přesilovou hru využívají. Před Markem Langahamerem byl provoz a příliš toho neviděl. Kevin Fiala poslal puk na modrou čáru, odkud nechytatelně vypálil ROMAIN LOEFFEL, jenž trefil přesně levý roh české branky. Asistence: Nico Hischier a Kevin Fiala.
     
    11:29
    Lenc prakticky ihned po buly fauloval a jde si sednout na dvě minuty za nedovolené bránění.
    10:09 Červenkova střela trefila Mayera do lapačky
     
    10:09
    Češi dlouho drželi kotouč v pásmu. Po několika přihrávkách zakončil puk střelou nad lapačku Červenka, ale Mayer zvládl letící puk vyrazit.
     
    09:18
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Marco Miranda – 2 min., podrážení.
    06:47 Roman ČERVENKA - 1:0


     
    06:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    češi jdou do vedení. Vladimír Sobotka vystřelil od modré čáry a branku minul. a kotouč se dostal do rohu hřiště. Odtud se po špatném pasu Dario Simiona dostal do mezikruží, kde byl úplně volný ROMAN ČERVENKA, jenž prostřelil Mayera k pravé tyčce. Bez asistence.
    03:59 První gólovku zápasu měl český tým


     
    03:59
    Neuvěřitelně rychlý Jakub Flek ujel švýcarské obraně, vytáhl Mayera z brány a zpoza brány zkoušel přihrát před bránu, kde si kotouč našel Košťálek. To už však švýcarskou svatyni bránila hned trojice obránců, z nichž jeden pokus českého obránce dokázal zablokovat.

    Matouš Vojáček

    David Jabůrek

    Branky a nahrávky: 7. Červenka, 53. Kubalík (Červenka, Kempný) – 13. Loeffel (Fiala, Hischier), 24. Ambühl (Corvi, Kukan), 29. Ambühl (Fiala, Malgin), 56. Richard (Moser, Riat)


    Česko: Langhamer (Hrubec) – Kempný, Kundrátek, Dvořák, Košťálek, Jordán (A), Zbořil, Němeček – Červenka (C), Sobotka, Kubalík (A) – Flek, Černoch, Beránek – Smejkal, Špaček, Tomášek – Voženílek, Zohorna, Lenc – Kaut.
    Trenér: Kari Jalonen.

    Švýcarsko: Mayer (van Pottelberghe) – Siegenthaler, Kukan, Moser, Fora, Marti, Loeffel, Geisser – Niederreiter (C), Hischier (A), Corvi – Fiala, Malgin, Ambühl – Miranda, Haas (A), Simion – Herzog, Richard, Riat – Senteler.
    Trenér: Patrick Fischer.

    Rozhodčí: Kaukokari, Macfarlane – Hautamaki, Wyonzek

    Diváci: 7150
    bahis siteleri