Německo – Francie 5:0 (kon.) | Slovensko – Norsko 4:1 (kon.) | Kanada – Česko cz 3:1 (kon.)
Švédsko – USA 3:4 (po pr.) | Švýcarsko – Lotyšsko 3:4 (po pr.) | Finsko – Dánsko 7:1 (kon.)
konec
Slovensko
4:1 (3:0, 0:1, 1:0)
Norsko
Úterý 23.05.2023, 11:20 • Arena Riga, Lotyšsko • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:41 Richard PÁNIK - 4:1
     
    58:41
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovensko zvyšuje vedení! Gólem do prázdné brány se trefil RICHARD PÁNIK, jenž vyhrál souboj v pravém kruhu a dokázal obejít norského hráče a poslat kotouč do prázdné brány. Bez asistence.
     
    58:21
    Slováci jeli ve třech na opuštěnou branku, Hudáček mířil pouze do boční sítě.
     
    56:36
    Haukeland je na střídačce! Norové zkouší power-play.
    49:31 Lunterova rána trefila spojnici.
     
    49:31
    Mário Lunter trefuje z nenápadné rány z kruhu spojnici! Slovensko zvyšuje svou aktivitu v útočném pásmu.
    48:05 Přečíslení Slováků skončilo na dalším skvělém zákroku Haukelanda.
     
    48:05
    Matúš Sukeľ a Róbert Lantoši jeli sami na norskou bránu, jenomže Haukeland vytahuje znovu fantastický zákrok! Rozštěpem vyráží slovenskou střelu mimo dosah dorážejících soupeřů.
    44:11 Martinsen napravil svou chybu a vypíchl Hrivíkovi kotouč.
     
    44:11
    Marek Hrivík mířil sám na branku, nicméně neskutečný Andreas Martinsen skočil v poslední chvíli s hokejkou do trajektorie prvně jmenovaného a odvrátil tutovku Slovenska. Arena Riga ani nedýchala.
    43:34 Kňažkova střela zamířila vedle brány.
     
    43:34
    To byla rána! Samuel Kňažko vypálil z osy pásma parádní projektil, který mířil těsně vedle tyče. Haukeland si musel pořádně, ale pořádně oddechnout.
     
    36:02
    Slovensko se dočká další přesilovky! Petter Vesterheim (NOR) míří na trestnou lavici za podrážení, kterého se dopustil v obranném pásmu.
    24:40 Škorvánek předvedl v oslabení několik důležitých zákroků.
     
    24:40
    To je kolotoč! Johannes Johannesen pálil diagonálou zpoza kruhu posléze měli šance Thomas Valkvae Olsen a Einar Engeland Andersen. Škorvánek nicméně zatím drží.
     
    24:15
    Michal Ivan se dopustil prohřešku vůči Noahu Steenovi a v posedu bude muset přečkat dvouminutový trest. Norové si zahrají první přesilovku.
    23:10 Markus VIKINGSTAD - 3:1
     
    23:10
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Fantastický signál! Berg-Paulsen se podíval v rohu do hry a uviděl přesně najíždějícího MARKUSE VIKINGSTADA, který se zjevil ve slotu nikým nebráněn a pouze napálil puk do šibenice. Škorvánek byl takřka bez šance. Zápas nabírá nový náboj. Asistence: Thomas Berg-Paulsen, Thomas Valkvae Olsen.
     
    18:27
    Róbert Lantoši skončil na ledě po tvrdém hitu, což sudí nenechají bez potrestání. Emil Lilleberg (NOR) je vyloučen za naražení zezadu.
    15:43 Róbert LANTOŠI - 3:0
     
    15:43
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byla velká paráda! Róbert Lantoši se rozjel od Škorvánkovy branky a nekompromisně prokličkoval skrze norskou defenzívu a dvě pásma. Před Haukelandem udělal hbitý blafák a zasunul puk do šibenice. Žasneme! Stejně jako prořídlé ochozy Areny Riga. Asistence: František Gajdoš.
    10:19 Haukeland podržel norský výběr dalším skvělým zákrokem.
     
    10:19
    A další slovenská tutovka! Libor Hudáček rozjel další přečíslení dvou proti jednomu a excelentně nahrál krosem na Cehlárika. Jeho rána z levé strany nicméně končí na Haukelandově hrudi. To je střelnice!
    07:30 Peter CEHLÁRIK - 2:0
     
    07:30
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovensko jde do dvoubrankového vedení! Samuel Kňažko poslal puk na Mislava Rosandiće, který za modrou čárou poslal puk na bránu. Před Haukelandem byl volný PETER CEHLÁRIK, jenž zamíchal s pukem a dostal jej za brankovou čáru. Asistence: Mislav Rosandić, Samuel Kňažko.
    07:14 Cehlárik nepřekonal Haukelanda!
     
    07:14
    Mário Grman vyzval při akci na dva na jednoho Cehlárika, který stál tváří tvář Haukelandovi úplně sám! Tutovku ovšem slovenský forvard nezužitkoval. Norský golman jeho blafák fantasticky vychytal.
    06:37 Einar Engeland Andersen neproměnil velkou šanci.
     
    06:37
    A další bomba Richarda Pánika! Kotouč proletěl těsně nad horní tyčkou, o chvíli později měl tutovku na opačné straně Einar Engeland Andersen. Dělovku norského beka vyrazil Škorvánek do ochranné sítě.
    05:34 Pánikova střela byla ztečována vedle.
     
    05:34
    Tečovaná rána Pánika mířila těsně vedle tyče! Norsko je znovu pod tlakem.
    03:58 Marek HRIVÍK - 1:0
     
    03:58
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Pavol Regenda vyvezl puk do útočného pásma. Poslal přihrávku na Richarda Pánika, který jej vyvezl za norskou bránu. Sem nabruslil kapitán MAREK HRIVIK, jenž poslal puk Haukelandovi za záda přímo zpoza brány. Asistence: Richard Pánik, Pavol Regenda
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Johan Čáp

    Šárka Kolková

    Branky a nahrávky: 4. Hrivík (Pánik, Regenda), 8. Cehlárik (Rosandić, Kňažko), 16. Lantoši (Gajdoš), 59. Pánik – 24. Vikingstad (Berg-Paulsen, Valkvae Olsen)


    Slovensko: Škorvánek (Hlavaj) – P. Koch, Nemec, Ivan, Grman, Kňažko, Rosandić, Jánošík, Gajdoš – Regenda, Hrivík (C), Pánik – Cehlárik (A), Hudáček, Kelemen – Kudrna, Sukeľ (A), Lantoši – Tamáši, Čacho, Lunter.
    Trenér: Craig Ramsay.

    Norsko: Haukeland (Arntzen) – Lilleberg, Hansen, Johannesen (A), Engeland Andersen, Krogdahl, Kåsastul – Berg-Paulsen, Vikingstad, Valkvae Olsen – Olimb (C), Trettenes (A), Martinsen – Olden, Haga, E. Salsten – Steen, Hoff, H. Salsten – Vesterheim.
    Trenér: Tobias Johansson.

    Rozhodčí: Bloski, Hunnius – Cattaneo, Wyonzek.

    Diváci: 4170
    bahis siteleri