Německo – Francie 5:0 (kon.) | Slovensko – Norsko 4:1 (kon.) | Kanada – Česko cz 3:1 (kon.)
Švédsko – USA 3:4 (po pr.) | Švýcarsko – Lotyšsko 3:4 (po pr.) | Finsko – Dánsko 7:1 (kon.)
po prodl.
Švýcarsko
3:4 (0:0, 1:2, 2:1 - 0:1)
Lotyšsko
Úterý 23.05.2023, 19:20 • Arena Riga, Lotyšsko • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:25 Rudolfs BALCERS - 3:4
     
    62:25
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Je to tady! Úžasná výhra Lotyšů a obrovská euforie tribun i na ledové ploše. Balinskis posnul puk z osy na pravou stranu, kde pálil příklepem RUDOLFS BALCERS! Puk mířil přímo do pravé šibenice. Asistence: Uvis Janis Balinskis, Janis Jaks.
    54:56 Kaspars DAUGAVINŠ - 3:3
     
    54:56
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Arena Riga div že nepadá! Kapitán KASPARS DAUGAVINŠ slaví už bez helmy v totálním transu krátce poté, co dokázal zakončit přečíslení dvou proti jednomu. S nahrávkou Abolse se nerozpakoval a poslal ji do odkryté části klece. Lotyšská šance na čtvrtfinále znovu žije. Asistence: Rodrigo Abols, Rudolfs Balcers.
    53:46 Andres AMBÜHL - 3:2
     
    53:46
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Obrovská radost Švýcarů! Totální kombinace v hloubi lotyšského pásma nakonec vykrystalizovala v mohutný nápřah veterána ANDRESE AMBÜHLA, jehož dělovka zaletěla do šibenice. Lotyšští diváci nevěří vlastním očím. Asistence: Kevin Fiala.
    47:03 Marco MIRANDA - 2:2
     
    47:03
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Neskutečná kombinace s koncem lotyšského trestu! Totální kolotoč okolo statických Lotyšů nakonec skončil ránou z levé strany do odkryté části branky a následného doťuknutí MARCA MIRANDY. Situace ohledně nasazení do čtvrtfinále se začíná dramatizovat. Asistence: Damien Riat, Enzo Corvi.
    26:34 Rodrigo ABOLS - 1:2
     
    26:34
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Vyrovnaný stav dlouho nevydržel a Lotyšsko je zase blíže k postupu! RODRIGO ABOLS projel přes pravou stranu a natlačil se až před brankáře, ale nestačil ideálně zakončit. Měl však velké štěstí, protože kotouč v pádu usměrnil přesně mezi betony Jorena van Pottelbergha. Asistence: Rudolfs Balcers, Ralfs Freibergs.
    26:02 Kevin FIALA - 1:1
     
    26:02
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Fantastická technická práce! KEVIN FIALA se po buly nerozpakoval a díky vyhranému vhazování se chopil puku, příklepem trefil přesně horní růžek branky. V lotyšské aréně je hrobové ticho. Asistence: Enzo Corvi.
    21:43 Ralfs FREIBERGS - 0:1
     
    21:43
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Peklo v Rize! Aréna vybuchuje lotyšskou euforií. Po ráně od modré čáry RALFSE FREIBERGSE se dostal puk do levé šibenice. Joren van Pottelberghe pouze promáchl lapačkou. Tohle byla parádní rána s neskutečnou kadencí. Asistence: Miks Indrašis.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Johan Čáp

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 27. Fiala (Corvi), 48. Miranda (Riat, Corvi), 54. Ambühl (Fiala) – 22. Freibergs (Indrašis), 27. Abols (Balcers, Freibergs), 55. Daugavinš (Abols, Balcers), 63. Balcers (Balinskis, Jaks)


    Švýcarsko: van Pottelberghe (Genoni) – Fora, Siegenthaler, Glauser, Moser, Loeffel, Marti (A), Geisser – Ambühl (A), Corvi, Fiala – Simion, Haas (C), Miranda – Bertschy, Richard, Herzog – Riat, Senteler.
    Trenér: Patrick Fisher

    Lotyšsko: Šilovs (Gudlevskis) – Balinskis, Zile, Rubins, Jaks, Čukste, Freibergs, Golovkovs, Cibulskis – Daugavinš (C), Abols (A), Balcers – Dzierkals, Batna, Ro. Bukarts (A) – Krastenbergs, Smirnovs, Andersons – Indrašis, Ločmelis, Ri. Bukarts.
    Trenér: Harijs Vitolinš

    Rozhodčí: Kaukokari (FIN), MacFarlane (USA) – Mackey (CAN), Ondráček (CZE)

    Diváci: 9178
    bahis siteleri