Německo – Francie 5:0 (kon.) | Slovensko – Norsko 4:1 (kon.) | Kanada – Česko cz 3:1 (kon.)
Švédsko – USA 3:4 (po pr.) | Švýcarsko – Lotyšsko 3:4 (po pr.) | Finsko – Dánsko 7:1 (kon.)
po prodl.
Švýcarsko
3:4 (0:0, 1:2, 2:1 - 0:1)
Lotyšsko
Úterý 23.05.2023, 19:20 • Arena Riga, Lotyšsko • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:25 Rudolfs BALCERS - 3:4
     
    62:25
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Je to tady! Úžasná výhra Lotyšů a obrovská euforie tribun i na ledové ploše. Balinskis posnul puk z osy na pravou stranu, kde pálil příklepem RUDOLFS BALCERS! Puk mířil přímo do pravé šibenice. Asistence: Uvis Janis Balinskis, Janis Jaks.
     
    61:19
    Oddechový čas pro Lotyšsko.
     
    61:19
    Tanner Richard (SUI) zatáhl za záchrannou brzdu a sudí jej posílají po zásluze za držení trestnou lavici. Přesilovka pro Lotyše!
     
    61:17
    Oskars Batna spálil dvě obrovské příležitosti! Nejprve se protlačil před švýcarského gólmana, kterého napálil do ramena a následně dorážel, ale i tentokrát byl Joren van Pottelberghe včas na svém místě!
     
    61:09
    Romain Loeffel si připsal parádní šanci! Z mezikruží měl celkem dobrý výhled a zejména minimální clonu, Šilovs ovšem vytahuje výborný zákrok.
     
    59:59
    Romain Loeffel si v poslední sekundě připsal ještě jeden pokus, ten ale neprošel na bránu a Lotyšsko může slavit postup do čtvrtfinále!
     
    59:53
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Kevin Fiala – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Lotyšsko:
    Kaspars Daugavinš – 2 min., hrubost.
    54:56 Kaspars DAUGAVINŠ - 3:3
     
    54:56
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Arena Riga div že nepadá! Kapitán KASPARS DAUGAVINŠ slaví už bez helmy v totálním transu krátce poté, co dokázal zakončit přečíslení dvou proti jednomu. S nahrávkou Abolse se nerozpakoval a poslal ji do odkryté části klece. Lotyšská šance na čtvrtfinále znovu žije. Asistence: Rodrigo Abols, Rudolfs Balcers.
    53:46 Andres AMBÜHL - 3:2
     
    53:46
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Obrovská radost Švýcarů! Totální kombinace v hloubi lotyšského pásma nakonec vykrystalizovala v mohutný nápřah veterána ANDRESE AMBÜHLA, jehož dělovka zaletěla do šibenice. Lotyšští diváci nevěří vlastním očím. Asistence: Kevin Fiala.
    48:08 Ločmelis mohl vrátit vedení svému týmu, trefil tyč!
     
    48:08
    Lotyši mohli zase bleskově zareagovat na inkasování, tentokrát to měl na hokejce Dans Ločmelis. Ten ale ve slušné pozici těsně přestřelil!
    47:03 Marco MIRANDA - 2:2
     
    47:03
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Neskutečná kombinace s koncem lotyšského trestu! Totální kolotoč okolo statických Lotyšů nakonec skončil ránou z levé strany do odkryté části branky a následného doťuknutí MARCA MIRANDY. Situace ohledně nasazení do čtvrtfinále se začíná dramatizovat. Asistence: Damien Riat, Enzo Corvi.
     
    45:07
    Kevin Fiala pokračuje ve své dnešní aktivitě a málem si připsal druhý úspěšný zásah. Arturs Šilovs však řekl důrazné ne a dorážku nedovolil ani dotírajícímu Fabrici Herzogovi!
     
    44:58
    Haas najížděl do velké šance, Janis Jaks (LAT) se rozhodl pro záchrannou brzdu a vrhl se pod brusle soupeře. Sudí jej posílají na trestnou lavici v rámci menšího trestu za podrážení.
     
    44:06
    Sven Senteler v rohu kluziště díky své bojovnosti získal kotouč a následně si mohl dovolit i výpad před bránu. Ten zakončoval střelou ke vzdálenější tyči, ale prostor mezi tyčemi netrefil!
     
    40:18
    Andres Ambühl nebyl daleko od branky! Po nahrávce od mantinelu v podání Enzo Corviho pálil švýcarský veterán těsně nad břevno. V Areně Riga to vře nervozitou.
     
    39:00
    Kaspars Daugavinš (LAT) jednoznačně v rohu kluziště trefil protihráče do hlavy holí, sudí přerušují hru a pískají dvouminutový trest.
     
    35:49
    Lotyšsko se dočká další přesilové hry. Po faulu Romaina Loeffela (SUI) je pískáno hákování.
     
    32:01
    Karlis Čukste schytal při souboji od Kevina Fialy (SUI) pořádnou ránu rukavicí do hlavy, sudí jej nekompromisně posílají na 2 minuty za hrubost na trestnou lavici.
     
    30:07
    Andres Ambühl se nečekaně dostal do pásma a po lehkém obloučku vystřelil z mezikruží, Šilovs jen tak tak vytáhl beton. Lotyšsko si nyní pořádně oddechlo.
    29:05 Haas zakončil do betonu Šilovse
     
    29:05
    Série obrovských šancí pokračuje, na stadionu nikdo nemůže zůstat klidným! Tentokrát se do úniku prokličkoval Gaëtan Haas, který si chtěl vymíchat i gólmana, ale ten se udržel u puku a nakonec úspěšně zasáhl!
    26:34 Rodrigo ABOLS - 1:2
     
    26:34
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Vyrovnaný stav dlouho nevydržel a Lotyšsko je zase blíže k postupu! RODRIGO ABOLS projel přes pravou stranu a natlačil se až před brankáře, ale nestačil ideálně zakončit. Měl však velké štěstí, protože kotouč v pádu usměrnil přesně mezi betony Jorena van Pottelbergha. Asistence: Rudolfs Balcers, Ralfs Freibergs.
    26:02 Kevin FIALA - 1:1
     
    26:02
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Fantastická technická práce! KEVIN FIALA se po buly nerozpakoval a díky vyhranému vhazování se chopil puku, příklepem trefil přesně horní růžek branky. V lotyšské aréně je hrobové ticho. Asistence: Enzo Corvi.
     
    25:43
    Arturs Šilovs odvádí výbornou práci a díky němu pořád Lotyši drží vedení! Nyní neuvěřitelně vyrazil tvrdé zakončení Tobiase Geissera, následně ještě dorážel Fabrice Herzog, ale ten v těžké pozici nedostal puk za brankovou čáru!
     
    23:04
    Janis Moser před bránou předvedl několik skvělých baseballových úderů, jenže přitom poslal puk mimo hrací plochu, takže z toho bude dvojnásobné oslabení pro Švýcary!
     
    21:43
    Po neúspěšné coach challenge následuje automatický menší trest za zdržování hry, dvouminutovku odpyká Kevin Fiala (SUI).
     
    21:43
    Gól platí a lotyšské oslavy mohou propuknout podruhé! Domácí mančaft si navíc ještě zahraje přesilovou hru.
     
    21:43
    Pozor, branka možná nebude platit, protože Rihards Bukarts byl bruslí v brankovišti. Švýcarský realizační tým proto sahá po trenérské výzvě!
    21:43 Ralfs FREIBERGS - 0:1
     
    21:43
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Peklo v Rize! Aréna vybuchuje lotyšskou euforií. Po ráně od modré čáry RALFSE FREIBERGSE se dostal puk do levé šibenice. Joren van Pottelberghe pouze promáchl lapačkou. Tohle byla parádní rána s neskutečnou kadencí. Asistence: Miks Indrašis.
     
    19:07
    Kristians Rubins zvedl ze sedaček domácí příznivce, ale ani tentokrát se nemohlo slavit! Lotyšský obránce od modré čáry vyslal na bránu nebezpečný pokus, ale Joren van Pottelberghe si opět poradil!
     
    17:22
    Stadion se otřásá v základech, ale pořád platí bezbrankový stav! Nyní vyložené příležitosti prováhali Sven Senteler a Damien Riat, kteří zakončovali z bezprostřední blízkosti, ale ani jeden se nedostal přes lotyšského brankáře!
     
    15:43
    Kevin Fiala zapisuje další obrovskou šanci zápasu! Natlačil se před Šilovse a několikrát se pokusil došťouchnout skákající puk přes ležícího brankáře. Skrumáž nakonec ukončují sudí, strkanice neměla dlouhého trvání.
     
    13:20
    Lotyši jsou zabetonovaní před Šilovsem. Neskutečná obětavost baltických hokejistů! Jednu ránu za druhou vyrážejí. Tutovku Gaëtana Haase vychytal právě domácí muž v masce.
     
    12:47
    Švýcarsko také konečně pořádně zahrozilo! Před lotyšským gólmanem vznikl obrovský závar, který vedl k několika střelám, jednu z nich si připsal Marco Miranda. Na branku si ale stále budeme muset počkat.
     
    11:29
    Rudolfs Balcers, Rodrigo Abols a Kaspars Daugavinš zaměstnali švýcarského brankáře, když z hranice brankoviště sázeli do jeho výstroje jednu dorážku za druhou. Arena Riga bouří, nicméně sudí přerušují hru.
     
    10:51
    Tanner Richard mířil z vrcholu kruhů těsně vedle! To byla velká šance. Lotyši nyní mohou do kontru.
     
    08:45
    Stadion zaduněl, ale gól to opět není! Roberts Bukarts totiž dostal fantastický pas přímo do prostoru mezi kruhy, ale v klíčové pozice se netrefil mezi tři tyče!
     
    06:59
    První větší závar před švýcarskou svatyní! Renars Krastenbergs dostal spoustu prostoru na levé straně a odtud zakončil, ale Joren van Pottelberghe byl připraven. Puk však vyrazil jen před sebe, kde číhal Toms Andersons, ten mířil pouze mimo.
    03:52 Pevná lotyšská obrana zvládla první závar od Švýcarska
     
    03:52
    To byl závar! Christian Marti a Enzo Corvi měli hned několik tutovek. Co ovšem předvedla lotyšská defenzíva spolu Šilovsem v bráně, to zaslouží absolutorium. Extrémně náročnou situaci zvládli, puk zůstal před brankovou čárou.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Johan Čáp

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 27. Fiala (Corvi), 48. Miranda (Riat, Corvi), 54. Ambühl (Fiala) – 22. Freibergs (Indrašis), 27. Abols (Balcers, Freibergs), 55. Daugavinš (Abols, Balcers), 63. Balcers (Balinskis, Jaks)


    Švýcarsko: van Pottelberghe (Genoni) – Fora, Siegenthaler, Glauser, Moser, Loeffel, Marti (A), Geisser – Ambühl (A), Corvi, Fiala – Simion, Haas (C), Miranda – Bertschy, Richard, Herzog – Riat, Senteler.
    Trenér: Patrick Fisher

    Lotyšsko: Šilovs (Gudlevskis) – Balinskis, Zile, Rubins, Jaks, Čukste, Freibergs, Golovkovs, Cibulskis – Daugavinš (C), Abols (A), Balcers – Dzierkals, Batna, Ro. Bukarts (A) – Krastenbergs, Smirnovs, Andersons – Indrašis, Ločmelis, Ri. Bukarts.
    Trenér: Harijs Vitolinš

    Rozhodčí: Kaukokari (FIN), MacFarlane (USA) – Mackey (CAN), Ondráček (CZE)

    Diváci: 9178
    bahis siteleri