Ostrava B – Vítkovice 8:0 (kon.) | Vrchovina – Hlučín 0:1 (kon.) | Uh. Brod – Kroměříž 1:3 (kon.)
Frýdlant n/O – Znojmo 0:3 (kon.) | Uničov – Vel. Meziříčí 5:1 (kon.) | Blansko – Rosice 0:1 (kon.)
Hranice – Zlín B 2:1 (kon.)
konec
SK Uničov
5:1 (2:1)
FC Velké Meziříčí
Středa 24.05.2023, 17:00 • Uničov-tráva • Moravskoslezská fotbalová liga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné středeční odpoledne. Vítám vás při sledování 30. kola MSFL, u zápasu mezi Uničovem a Velkým Meziříčím.
     
    SK Uničov

    Fotbalisté Uničova prožívají parádní jarní fázi sezóny. Na úvod sice prohráli 0:2 v Hlučíně, ale od té doby táhnou parádní jedenáctizápasovou sérii vítězství za sebou, díky nimž se tabulkou postupně prokousali až na třetí místo, přičemž na druhý Hlučín ztrácí čtyři body, na vedoucí Kroměříž bodů šest. V doposud posledním utkání svěřenci trenéra Balcárka zvítězili s přehledem 3:0 v Hodoníně. Nejlepším střelcem týmu je Aleš Krč s 19 góly.
     
    FC Velké Meziříčí

    Velké Meziříčí řeší záchranářské starosti. Situaci má ve svých rukou, protože figuruje na patnácté příčce, ovšem náskok na v sestupovém zóně se nacházející Uherský Brod čítá jediný bod. Šimáčkova družina bezpochyby bude chtít navázat na víkendové utkání, v němž na domácím hřišti zdolala zlínskou rezervu výsledkem 3:1. Střelecké produktivitě mužstva vévodí patnáctigólový Antonín Plichta.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Uničov: Uvízl – Diblík, David, Svoboda, Ambrozek, Vichta, Komenda (C), Vybíral, Sečkář, Krč, Koutný.
    Náhradníci: Kvapil – Saňák, Coufal, Hausknecht, Kirschbaum, Kamas, Javůrek.
    Trenér: Jiří Balcárek

    FC Velké Meziříčí: Lancman – Hron, Puža (C), Dolejš, Šuta, Franěk, Partl, Plichta, Mrňa, Sysel, Mucha.
    Náhradníci: Pelán – Havlík, Štourač, Lokvenc, Crhan.
    Trenér: Jan Šimáček

    Rozhodčí: Tomanec – Grečmal, Brázdil.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí zahrozili krátce po startu! Levou stranou utekl Jakub Vichta, ale nechal se dostihnout protihráčem, střela proto byla zblokována mimo hrací plochu.
     
    3
    Fotbalisté Uničova pokračovali v tlaku a získali volný přímý kop, z něž Jan Ambrozek vyzkoušel přímou střelu na bránu, trefil ale jenom dobře postavenou zeď.
     
    4
    Velké Meziříčí konečně může vydechnout a důvodem je postavení mimo hru u pravé lany, rozehrávat se chystá gólman Michal Lancman.
     
    5
    Příliš dlouho si hráči v červených dresech míče neužili, protože dlouhý nákop brankáře byl prodloužen do země nikoho.
     
    6
    Standardka pro hosty. Velmi dobé krytí balónu ukázal Antonín Plichta, jehož zezadu nedovoleně stáhl k zemi Jakub Svoboda.
     
    7
    Favorit se ubránil a okamžitě otočil hru. Jakub Vichta se obtočil kolem osobního strážce, načež si do dalších dvou protihráčů nevěřil, nahrával pod sebe Komendovi.
     
    7
    Velké Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Obrovská hrubka domácího gólmana vedla k prvnímu gólu střetnutí. Nejenže Tomáš Uvízl neudržel v rukavicích pomalý přízemní pas z levé strany, ale balón navíc posunul před sebe přímo k PAVLU PARTLOVI, jemuž nedělalo žádné potíže usměrnit míč k levé tyči.
    7. Pavel PARTL - 0:1
     
    9
    Bude zajímavé sledovat, jak Uničov na situaci zareaguje. V úvodu je totiž jasně lepším týmem a Velké Meziříčí mělo velké potíže stíhat tempo.
     
    10
    Uničov právě vstřelil branku!
    Favoritovi stačily na odpověď tři minuty! Centr od rohového praporku si našel osamocený kapitán TOMÁŠ KOMENDA, za dobře umístěnou hlavičkou k levé tyčce se bezmocný Lancman jenom podíval.
    10. Tomáš KOMENDA - 1:1
     
    12
    Nákop za obranu obdržel Pavel Partl. Zpracování zvládl na jedničku, jenže byl sám proti třem, proto hrál směrem dozadu na Plichtu, čímž celou akci zbrzdil.
     
    13
    Dobrou práci odvedl směrem do defenzivy Martin Puža, když zkřížil cestu Aleši Krčovi a kulatý nesmysl ve skluzu odklidil za postranní čáru.
     
    14
    Obrat mohl dokonat Martin Vybíral, k němuž na pravou stranu velkého vápna propadla nahrávka zleva, z prvního doteku ovšem zamířil trestuhodně nad břevno, možná si ještě mohl míč zpracovat.
    14. Vybíral z dobré pozice přestřelil
     
    15
    Střeleckou pozici si hledal Jan Ambrozek, leč nenašel, Radim Šuta jej obtěžoval tak dlouho, dokud mu kulatý nesmysl nevypíchl.
     
    16
    Úmysl dobrý, realizace pokulhávala. Jakub Svoboda vymýšlel oblouček za obranu, jenže adresát Aleš Krč se rozběhl příliš pozdě.
     
    17
    Neúspěšná rozehrávka i na druhé straně, kde jsme měli možnost sledovat nákop k pravé lajně, na nějž Pavel Partl nedoskočil.
     
    18
    Pěknou zasekávačkou si Jan Ambrozek udělal prostor k centru z hranice velkého vápna, našel Aleše Krče a rána útočníka z voleje nad břevno přišla z ofsajdu.
     
    19
    Zkušeně si pod tlakem poradil Michael Sečkář. Nenechal se rozhodit dotíraícím konkurentem a v nelehké situaci balón hlavou usměrnil do rukavic brankáře.
     
    20
    Podobná situace i na druhé straně. Aleš Krč byl z úhlu, proto nestřílel, příliš nízký oblouček doprava Vojtěch Hron hlavou sklepl pro Lancmana.
     
    21
    Jan Ambrozek počkal na doplnění, načež k levé lajně posunul míč na Michaela Sečkáře. Přetažený centr si našel Martin Vybíral, při snaze vrátit hrací předmět do ohně napálil prvního protihráče.
     
    22
    Kousek za polovinou hřiště fauloval Martin Puža, který se vytáhl s Alešem Krčem, tomu ve finále bolestivě stoupl na pravou nohu.
     
    23
    Zůstává zřejmě bez překvapení, že Uničov dominuje. Velké Meziříčí má problémy vůbec se dostat s míčem na útočnou polovinu.
     
    24
    Každopádně směrem dozadu hosté nehrají vůbec zle. Martin Puža pokryl Aleše Krče, pas na jeho osobu odpálil ve skluzu.
     
    25
    Pravou lajnou vystartoval do protiútoku Pavel Partl. S velkým štěstím se procpal do vápna a obelstil i konkurenta, ve snaze o zakončení levačkou napálil jiného soka.
     
    26
    S dlouhým autovým vhazováním měli domácí ve vlastním vápně poměrně velké problémy, míč nakonec odpálil Jan David.
     
    27
    Dlouhý nákop brankáře výborně zpracoval Martin Diblík, ale nahrávku nezvládl, poslal ji totiž až za postranní čáru.
     
    28
    Příkladně zabojoval Martin Vybíral, který vyvinul velký tlak na Tomáše Fraňka a výsledkem je rohový kop pro třetí tým tabulky.
     
    29
    Sledovali jsme rozehrávku na krátkou vzdálenost. Nakonec přeci jen přiletěl do vápna centr, s nímž si hostující defenziva věděla rady.
     
    30
    Netrvalo dlouho a hráči v modrých dresech znovu dominovali na míči, do vápna přihrával Sečkář a Hron odvracel jenom za cenu dalšího rohu.
     
    31
    Uničov právě vstřelil branku!
    Obrat dokonán! Krásnou individuální akcí se prezentoval MARTIN VYBÍRAL, který se kličkou ze středu na pravou stranu s přehledem zbavil protihráče a rázem byl ve vápně, na brankáře vyzrál křižnou přízemní ránou.
    31. Martin VYBÍRAL - 2:1
     
    32
    Střídání v týmu FC Velké Meziříčí:
    ze hřiště odchází Radim Šuta, přichází Adam Havlík.
     
    33
    Nechybělo moc, aby domácí okamžitě odskočili na rozdíl dvou gólů, po centru zprava zakončoval Aleš Krč hlavou těsně nad břevno.
     
    34
    Aleš Krč mohl zakončovat sám, ale ještě viděl vlevo dobře postaveného Jakuba Vichtu, kterého přihrávkou viditelně zaskočil, spoluhráč dostihl míč až u lajny.
     
    35
    Domácí pokračují v dominanci v držení míče. V poklidu kombinují kolem poloviny hřiště, presink Velkého Meziříčí není vůbec účinný.
     
    36
    Bylo zřejmé, že Aleš Krč velmi dobře viděl zabíhajícího Martina Vybírala, avšak přes tři protihráče k němu přihrávku nepropasíroval.
     
    37
    Pohybem za obranu si řekl o balón za obranu Pavel Partl. Dostal jej, ale až v momentě, kdy už se nacházel za posledním konkurentem. Ofsajd.
     
    38
    Střílený centr od pravé lajny v blízkosti rohového praporku vyprodukoval Martin Diblík, Jakubu Vichtovi letěl balón za paty.
     
    39
    Tentokráte bylo vše v pořádku. Antonín Plichta v rychlostním souboji porazil obránce, jehož vzápětí nastřelil a pro svůj tým získal rohový kop.
     
    40
    Hosté kopali dokonce dva rohy v krátkém časovém sledu, ale srovnání se nedočkali ani v jednom případě, domácí defenziva zaváhání nepřipustila.
     
    41
    Zpracování dalo Janu Ambrozkovi poměrně zabrat, nicméně drobné zaváhání napravil bojovností, ve skluzu zvládl na dlouhou nohu posunout míč na osamoceného Sečkáře.
     
    42
    Zdálo se, že by Pavel Partl mohl postupovat z pravé strany sám na bránu, zdviženým praporkem signalizujícím ofsajd ho však zastavil pomezní.
     
    43
    Úmysl dobrý, realizace pokulhávala. Jakub Vichta viděl u pravé lajny Martina Vybírala, ovšem nákop poslal mimo jeh dosah.
     
    44
    Velké Meziříčí zahrozilo po levém křídle. Z tohoto prostoru přišel centr do vnitra pokutového území, Antonín Plichta na míč nedoskočil.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.
     
    45+1
    Volný prostor se otevřel před Jakubem Vichtou, jenž s hlavou nahoře hledal na středu Tomáše Komendu, před ním skvěle zakročil ve skluzu Patrik Mucha.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas zápasu mezi Uničovem a Velkým Meziříčím přinesl tři góly, přičemž těsným náskokem disponuje domácí favorit. Do vedení se přitom dostali hosté, v 9. minutě využil velkou chybu brankáře Pavel Partl. Domácí se nepříjemným momentem nenechali rozhodit a odpověděli o pouhé tři minuty později zásluhou kapitána Tomáše Komendy, aktuální podobu výsledku určuje 31. minuta, v níž uspěl po krásné individuální akci Martin Vybíral křižnou přízemní střelou k pravé tyči.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:04.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě. Jediným střídáním tak zůstává vynucené stažení zraněného Šuty, toho nahradil Havlík.
     
    48
    Domácí hráči nechtějí nechat nic náhodě a od startu druhé půli diktují tempo hry. Tomáš Komenda pálil jenom do dobře postaveného obránce.
     
    49
    Jako další si o slovo řekl Martin Vybíral, když zprava centroval do vápna, trefil ovšem včas vyskočivšího Vojtěcha Hrona.
     
    50
    Uvnitř pokutového území upadl Martin Diblík, ale o penaltě nemohla být řeč. Pravý bek se ještě zvednul a přihrával pod sebe, spoluhráče nenašel.
     
    51
    Pokus o rychlý protiútok hostům vůbec nevyšel, vysoký balón pohlídal Jakub Svoboda a bez problémů jej sklepl k Janu Davidovi.
     
    52
    Příliš prudkou přihrávku za obranu obdržel Aleš Krč, brzy pochopil, že balón nemá šanci doběhnout, a proto zpomalil.
     
    53
    Zpoza velkého vápna vypálil Jakub Svoboda. Střela těsně nad zemí neměla moc šancí na úspěch, míč se zastavil v houfu těl před bránou.
     
    54
    Hrací předmět poslal do šestnáctky soupeře Petr Dolejš. Dobře zareagoval Tomáš Uvízl, vyběhl z bráně a míč sebral do rukavic.
     
    55
    Přenesení doleva nevyšlo, protože Martin Diblík zareagoval bleskově a nepustil balón až k Dolejšovi, navíc zvládl odkopem najít Svobodu.
     
    56
    A znovu v akci Martin Diblík, jenž sice nepřetlačil Antonína Plichtu, ale dostatečně ho zpomalil, volný balón posléze převzal Jan David.
     
    57
    Tomáš Franěk měl v plánu prodloužit autové vhazování za sebe, pravou nohou však míč vůbec netrefil. Hraje Uničov.
     
    58
    Centr do vnitra pokutového území vyzkoušel Martin Vybíral. Proti balónu vystartoval Michal Lancman a sebral ho před Alešem Krčem.
     
    59
    Záložník Jan Ambrozek mohl střílet, ale ještě přihrával pod sebe Martinu Vybíralovi, tomu rána z první nesedla, takže hosté budou vhazovat.
     
    60
    Uničov právě vstřelil branku!
    Obrovské nedorozumění mezi stoperem a brankářem bylo potrestáno. Obránce pouštěl míč gólmanovi, jenže ten pochopil úmysl pozdě, situace využil uničovský kapitán TOMÁŠ KOMENDA, před jiným skluzujícím obráncem poslal kulatý nesmysl do prázdné brány.
    60. Tomáš KOMENDA - 3:1
     
    62
    Velké Meziříčí chtělo přispěchat s rychlou odpovědí, ovšem centr z pravé strany skončil v rukavicích připraveného Tomáše Uvízla.
     
    63
    Volný přímý kop pro hosty. Dobrou práci odvedl Tomáš Franěk, jenž pokryl míč a zezadu ho zfauloval Jakub Svoboda.
     
    64
    Hosté postupovali čtyři na čtyři. Tomáš Mrňa nahrával doprava na paty protihráči, čímž celou útočnou akci zabrzdil.
     
    65
    Jakub Svoboda si vyměnil balón s Alešem Krčem, následně mu narazil i Martin Vybíral, pak ale sám neuspěl proti dvěma.
     
    66
    Střídání v týmu FC Velké Meziříčí:
    ze hřiště odchází Petr Dolejš, přichází Leo Štourač.
     
    66
    Střídání v týmu FC Velké Meziříčí:
    ze hřiště odchází Patrik Mucha, přichází Kryštof Crhan.
     
    67
    Už to vypadalo, že by Aleš Krč mohl postupovat sám na brankáře, avšak Michal Lancman včas vyběhl z brány a u míče byl jako první.
     
    68
    Fotbalisté Uničova postupovali do příležitosti. Tomáš Komenda hledal průnikovou nahrávkou Aleše Krče, toho tělem příkladně pokryl Martin Puža.
     
    69
    Pozorný Michal Lancman zabránil čtvrtému inkasovanému gólu ve své síti. Zareagoval na tvrdou ránu Jakuba Vichty mířící doprostřed, rukama balón úspěšně vyrazil.
    69. Vichta tvrdou ránou neuspěl
     
    70
    Střídání v týmu SK Uničov:
    ze hřiště odchází Tomáš Komenda, přichází Marek Hausknecht.
     
    70
    Střídání v týmu SK Uničov:
    ze hřiště odchází Jakub Vichta, přichází Jan Javůrek.
     
    70
    Střídání v týmu SK Uničov:
    ze hřiště odchází Martin Vybíral, přichází Jaroslav Saňák.
     
    71
    Michael Sečkář nabral vysokou rychlost po pravé lajně, cestu mu zkřížil Vojtěch Hron a až do vápna ho nepustil.
     
    72
    Na druhou stranu vyrazil Antonín Plichta. Vyzkoušel oblouček na Pavla Partla, hlavou balón sklepl pro spoluhráče Jan David.
     
    73
    Na polovině hřiště vybojoval faul na svou osobu Jan Ambrozek, jehož při kličce po pravé ruce ukázkově podrazil Leo Štourač.
     
    74
    Levou lajnou pokusil štěstí Michael Sečkář. Na osobního strážce nevyzrál, vybojoval pro Uničov alespoň autové vhazování.
     
    75
    Opět v akci Michael Sečkář, ten pro změnu centroval bez přípravy, Martin Puža zdárně přehlavičkoval Aleše Krče.
     
    76
    Uničov právě vstřelil branku!
    Dominance Uničova pokračuje. Na středu pokutového území si vytvořil prostor pro zakončení střídající MAREK HAUSKNECHT, za dobře umístěnou střelou k pravé tyči se Lancman natahoval marně.
    76. Marek HAUSKNECHT - 4:1
     
    78
    Nohama si zahrál i domácí brankář Tomáš Uvízl, který dostal hodně prostoru na zpracování, potom rozehrál doprava na Diblíka.
     
    79
    Fotbalisté v modrých dresech nikam přehnaně nespěchají, což je vzhledem k výsledku pochopitelné, zase s nahrávky dočkal Uvízl.
     
    80
    Střídání v týmu SK Uničov:
    ze hřiště odchází Martin Diblík, přichází Jakub Coufal.
     
    80
    Střídání v týmu SK Uničov:
    ze hřiště odchází Jakub Svoboda, přichází Marek Kirschbaum.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. O vítězství Uničova není pochyb, domácí celek je lepším týmem a jeho vedení je zasloužené.
     
    82
    Přetažený centr z pravé strany si domácí defenziva bez problémů poradila, pro hrací předmět si vyběhl Tomáš Uvízl.
     
    83
    Uničov právě vstřelil branku!
    Svěřenci kouče Balcárka odskakují na rozdíl čtyř branek! Centrovaný balón z levé strany skončil pod skluzujícím JAROSLAVEM SAŇÁKEM, ten se však stihl ještě rychle zorientovat a ze země kopl balón k pravé tyči mimo dosah gólmana.
    83. Jaroslav SAŇÁK - 5:1
     
    84
    Střídání v týmu FC Velké Meziříčí:
    ze hřiště odchází Matěj Sysel, přichází Marek Lokvenc.
     
    85
    Utkání se dohrává už jenom z povinnosti. Na hostech je znát, že už chtějí mít dnešní vložené kolo co nejrychleji za sebou.
     
    86
    S malou domů si poradil Michal Lancman bez větších problémů, z první poslal polovysoký nákop na osamoceného Tomáše Fraňka.
     
    87
    Středem postupoval Pavel Partl. Na dlouhou nohu zkusil prostrčit balón ke kopačkám Antonína Plichty, což se mu nepovedlo.
     
    88
    Přenesení hry mířilo na levou stranu. Matěj Sysel se balónu nedočkal, mimo jeho dosah kulatý nesmysl přizvedl Jakub Coufal.
     
    89
    Odvážná malá domů Janu Davidovi vyšla, kolem dotírajícího protihráče píchl hrací předmět k nohám připraveného Uvízla, následoval odkop z první.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby dvě minuty.
     
    90+1
    Hosté měli možnost snížit z rohového kopu. Po centru na přední tyč došlo k poslání míče mimo vápno, odražený balón byl z voleje vyslán vysoko nad břevno.
     
    90+2
    Ze střední vzdálenosti ještě pokusil střelecké štěstí Jan Ambrozek, pravou nohou vyslal balón vysoko nad horní tyč.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Fotbalisté Uničova potvrdili roli velkého favorita a v rámci 30. kola MSFL zdolali na domácím hřišti soupeře z Velkého Meziříčí vysoko 5:1.

    Vedení na svou stranu strhli překvapivě hosté, ale favorit dokonal obrat ještě před odchodem do kabin. Druhé dějství uničovští fotbalisté opanovali, k náskoku přidali další tři góly, na druhou trefu Tomáše Komendy navázali střídající Marek Hausknecht a Jaroslav Saňák.

    Navzdory vítězství se svěřenci kouče Balcárka propadli na čtvrté místo, z důvodu horšího skóre klesli za rezervu ostravského Baníku. Velké Meziříčí zůstává patnácté s náskokem jediného bodu na v sestupovém pásmu figurující Uherský Brod. (19:00:21)

    Milan Huppert

    Branky: 10. Komenda, 31. Vybíral, 60. Komenda, 76. Hausknecht, 83. Saňák – 7. Partl


    SK Uničov: Uvízl – Diblík (80. Coufal), David, Svoboda (80. Kirschbaum), Ambrozek, Vichta (70. Javůrek), Komenda (C) (70. Hausknecht), Vybíral (70. Saňák), Sečkář, Krč, Koutný.
    Náhradníci: Kvapil – Kamas.

    Trenér: Jiří Balcárek

    FC Velké Meziříčí: Lancman – Hron, Puža (C), Dolejš (66. Štourač), Šuta (32. Havlík), Franěk, Partl, Plichta, Mrňa, Sysel (84. Lokvenc), Mucha (67. Crhan).
    Náhradníci: Pelán.

    Trenér: Jan Šimáček

    Rozhodčí: Tomanec – Grečmal, Brázdil

    Diváci: 136
    bahis siteleri