Barcelona – Wolfsburg 3:2 (kon.)
konec
FC Barcelona
3:2 (0:2)
VfL Wolfsburg
Sobota 03.06.2023, 16:00 • Philips Stadion, Eindhoven • Liga mistryň • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Vítám tu všechny fotbalové příznivce! Philips Stadion v nizozemském Eindhovenu v sobotu hostí vrchol ženské klubové sezóny – finále Ligy mistryň. O trofej se utkají fotbalistky Barcelony a Wolfsburgu. Katalánský celek absolvuje finále soutěže potřetí v řadě. Předloni uspěl. Wolfsburg si v minuloti připsal v LM dva triumfy. Je tedy jasné, že se střetávají giganti evropského ženského fotbalu.
     
    VfL Wolfsburg:
    Wolfsburg je v rámci ženského fotbalu nejen německým, ale i evropským velkoklubem. Sekce fotbalistek ve městě automobilky Volkswagen vznikla v roce 2005. Od té doby Vlčice sedmkrát vyhrály Bundesligu – naposledy v loňské sezóně, a také hned desetkrát DFB Pokal. Právě v pohárové soutěži zcela dominují, když ji ovládly v posledních devíti případech. Prosazovat se německý celek dokáže i na mezinárodním poli. Ligu mistryň vyhrál dvakrát. Poprvé v sezóně 2012/13, následující rok pak triumf obhájil. Poté se hráčky VfL dostaly ještě třikrát do finále, naposledy v sezóně 2019/20, ale to už vždy zůstaly těsně pod vrcholem.

    V letošní sezóně Wolfsburgu nevyšla obhajoba německého titulu. O dva body byl lepší mnichovský Bayern. Opět ale zvedly nad hlavu již zmíněný Pokal.

    Skupinovou fázi LM zvládly hráčky Wolfsburgu suverénně. V konkurenci AS Řím, rakouského St. Poltenu a pražské Slavie ztratily body jen za remízy na hřišti AS Řím a doma s českými mistryněmi. Pražankám vychytala senzační bezgólovou plichtu především vynikající brankářka Lukášová. Dál tak šly Vlčice z prvního místa tabulky skupiny B. Ve čtvrtfinále přešly přes kvalitní francouzské PSG. Po výhře 1:0 v Paříži stačila remíza 1:1 doma. Maximální drama pak přineslo semifinále s Arsenalem. Oba zápasy se hrály na hlavních klubových stadionech a na odvetu na londýnském Emirates Stadiom přišlo 60 000 diváků! V obou případech se hrálo po 90 minutách nerozhodně 2:2 (Wolfsburg doma neudržel dvougólový náskok) a o postupujícím muselo rozhodnout až prodloužení. V něm poslala Němky dál svou trefou ve 119. minutě střídající Pauline Bremerová.

    34letý trenér Tommy Stroot může do základní sestavy nasadit samé reprezentantky. Ty německé doplňují také zahraniční hráčky. Z nich můžeme vyzdvihnout dvě Nizozemky – obránkyni Dominique Janssenovou a produktivní záložnici Jill Roordovou, dále pak polskou kanonýrku Ewu Pajorovou (letos 12 gólů v Bundeslize a 8 v LM) či rychlonohou křídelnici Sveindís Jane Jónsdóttirovou z Islandu. Z německých hráček je pak největší osobností zkušená ofenzivní univerzálka Alexandra Poppová, která je rovněž kapitánkou týmu. Důležitými členkami německého nároďáku jsou také křídelnice či útočnice Svenja Hutová, brankářka Merle Frohmsová, obránkyně Kathrin Hendrichová s Felicitas Rauchovou a za zmínku stojí rovněž defenzivní záložnice Lena Oberdorfová. Stále teprve 21letá fotbalistka debutovala v národním týmu v pouhých 17 letech na MS v roce 2019 a od té doby patří do základní sestavy reprezentace.
    Hráčky Wolfsburgu vyrazily do Eindhovenu natěšené.
     
    FC Barcelona:
    Katalánský celek se postupně vypracoval v absolutní elitu doma ve Španělsku i na evropské scéně. Domácí Ligu F ovládl osmkrát, letos se radoval počtvrté v řadě. K tomu Barca přidala osm triumfů v pohárové Copa de la Reina a tři Superpoháry – ten poslední v průběhu tohoto ročníku. Pohár pro vítězky Ligy mistryň zvedly hráčky Barcelony nad hlavy v sezóně 2020/21. Loni mohly obhájit, když se potřetí v historii probojovaly do finále, tam ale nestačily na historicky nejúspěšnější celek soutěže z Lyonu.

    V letošním ročníku hráčky Barcelony počtvrté v řadě vyhrály ligový titul. Ze 30 utkání ztratily body pouze dvakrát za jednu remízu a jednu porážku a o 10 bodů předčily Real Madrid. V poháru si však vedení klubu uřízlo ostudu, když v osmifinále sice sice Barca zvítězila 9:0 na hřišti Osasuny, ale vzápětí byla ze soutěže diskvalifikována kvůli neoprávněnému startu hráčky.

    Ze Základní slupiny LM Barcelona hladce postoupila jako první celek skupiny D. Nasbírala stejně bodů jako druhý Bayern Mnichov, ovšem rozhodla lehce lepší bilance ze vzájemných zápasů (3:0 v Barceloně, 1:3 v Mnichově). Ve čtvrtfinále si Katalánky poradily po výsledcích 1:0 venku a 5:1 doma s AS Řím a v semifinále dokázaly udolat i Chelsea. Vyhrály 1:0 venku a remíza 1:1 před 72 000 diváky na Camp Nou k finálové účasti stačila.

    Také Barcelona má kádr složen z mixu domácích a zahraničních reprezentantek. Z domácích fotbalistek je velkou oporou brankářka Sandra Pañosová. Dále můžeme jmenovat obránkyně Maríu Pilar Leónovou či Martu Torrejónovou, středové záložnice Patricii Guijarrovou s Aitanou Bonmatíovou a další. Největší hvězdou nejen Barci, ale možná i současného ženského fotbalu, je ale Alexia Putellasová. Technicky mimořádně nadaná fotbalistka v předchozích dvou letech obdržela ceny Ballon d'Or i FIFA pro nejlepší hráčku světa. Letošní ročník ji bohužel pokazilo vážné zranění kolene. Nyní se už ale vrací do plné kondice a v posledních pěti duelech La Ligy již stačila naskočit alespoň na omezenou minutáž. Ve finále LM by tak měla být schopna Barceloně pomoci.

    Podívejme se ještě i za zahraniční stopu. Tu tvoří třeba anglické reprezentantky a loňské mistryně Evropy Lucy Bronzeová a Keira Walshová, Norky Ingrid Engenová s Caroline Graham Hansenovou, švédská útočnice Fridolina Rolfövá nebo Brazilka Geyse.
    Na místo konání se chystá řada fanoušků Barcelony.
     
    Oba celky se v minulosti utkaly v rámci LM hned pětkrát. Z toho čtyři zápasy vyhrál Wolfsburg, hráčky Barcelony se radovaly jen jednou. V loňském semifinále soutěže to ale bylo hodně důležité. Na Camp Nou před více než 90 000 diváky totiž Katalánky rozstřílely své německé soupeřky 5:1 a v odvetě ve Wolfsburgu jim pak už stačila i porážka 0:2.
     
    Finále Ligy mistryň bude provázet velmi důstojná kulisa. Domov klubu PSV Eindhoven Philips Stadion bude totiž vyprodán. V hledišti by mělo být zhruba 34 000 diváků.
    Kulisy zápasu jsou připraveny.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Barcelona: Pañosová (C) – Bronzeová, Paredesová, Leónová, Rolföová – Bonmatíová, Walshová, Guijarrová – Hansenová, Paralluelová, Caldenteyová.
    Náhradníci: Collová – Codinaová, Fernándezová, Pinaová, Crnogorčevićová, Torrejónová, Putellasová, Geyse, Vilamalaová, Rábanová, Engenová, Lópezová.
    Trenér: Jonatan Giráldez

    VfL Wolfsburg: Frohmsová – Wilmsová, Hendrichová, Janssenová, Rauchová – Oberdorfová, Roordová – Jónsdóttirová, Huthová (C), Poppová – Pajorová.
    Náhradníci: Weißová, Kiedrzyneková – Agrežová, Bremerová, Lattweinová, Demannová, Wolterová, Blomqvistová, Wedemeyerová, Waßmuthová, Brandová, Hegeringová.
    Trenér: Tommy Stroot

    Rozhodčí: Fosterová (WAL) – O'Neillová (IRL), Overtoomová (NED).
     
    Jen na lavičce Barcelony zůstala dvojnásobná nejlepší hráčka světa Alexia Putellasová, která po zranění ještě zřejmě není v takové kondici, aby zvládla celé utkání. Wolfsburg nastupuje v očekávané sestavě.
    Do Eindhovenu vyrazila spousta příznivců německého týmu.
     
    Na stadionu probíhá předzápasový ceremoniál. Právě byl přinesen pohár, o který se dnes bude hrát. Aktérky zápasu už jsou přichystány v tunelu.
     
    Oba týmy mají v hledišti početné kotle svých fanoušků. Poprvé v historii je finále Ligy mistryň beznadějně vyprodáno. Hráčky a rozhodčí právě nastupují na hrací plochu.
     
    Ještě fotografie obou týmů a kapitánky se již přesunuly k rozhodčím, kde proběhne los.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Finále bylo rozehráno. S míčem začínají hráčky Barcelony. Odezva z hlediště je opravdu hlasitá. Takovou atmosféru bychom čekali spíše na velkých mužských zápasech. Fotbalistky si to ale rovněž nesporně zaslouží.
     
    1
    První práce pro Merle Frohmsovou. Brankářka Wolfsburgu lapila střelecký pokus Patricie Guijarrové, která to zkoušela po zablokované ráně spoluhráčky Bonmatíové.
     
    2
    Keira Walshová faulovala Jónsdóttirovou. Míč pro Vlčice.
     
    3
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Tak to je pro německý tým začátek jako hrom! Nejlepší střelkyně letošního ročníku LM EWA PAJOROVÁ obrala o míč rozehrávající Bronzeovou, následně na nic nečekala a z nějakých 20 metrů vystřelila. Sandra Pañosová si na balón směřující k tyči po její pravé ruce konečky prstů sáhla, ale vytěsnit ho nedokázala.
    3. Ewa PAJOROVÁ - 0:1
     
    5
    Utkání tedy nabralo rychlé tempo. Barcelona musí hned od úvodu dotahovat.
     
    7
    Nástřel Maríe Pilar Leónové ze standardní situace odvrátila na přední tyči na roh Pajorová. Polka je zatím velmi platná na obou stranách hřiště.
     
    7
    Rohový kop opět v režii Leónové. Její centr byl kvalitní. Míč se z malého vápna odrazil k Salmě Paralluelové, která přestřelila.
     
    9
    Salma Paralluelová posílala balón na zadní tyč, kde tušila Carolinu Hansenovou. Až k ní ale balón neprošel. Vzápětí byla hra přerušena, protože na hrací ploše zůstala ležet obránkyně VfL Kathrin Hendrichová.
     
    10
    Hendrichová je už v pořádku a může pokračovat v zápase.
    Autorka prvního gólu zápasu Ewa Pajorová.
     
    11
    Mariona Caldenteyová to zkusila z dálky. Netrefila ale bránu německých soupeřek.
     
    12
    Dobré roztažení hry na Fridolinu Rolföovou. Ta z levé strany posílala přízemní centr na zadní tyč, který odklidila na roh bránící Felicitas Rauchová.
     
    13
    Mohlo být srovnáno! Obrovskou šanci spálila Irene Paredesová, která po rohu Leónové hlavičkovala zcela volná na zadní tyči. Zblízka však nedokázala trefit bránu!
    13. Nepokrytá Paredesová hlavičkovala vedle brány.
     
    15
    Merle Frohmsová nakopla míč na půlící čáru. Ten se odrazil k Leně Oberdorferové, která se snažila z první startovat některou ze spoluhráček. Pro Pajorovou i Poppovou to byl ale nechytatelný balón.
     
    16
    Barca se snaží hrát aktivně. Fridolina Rolföová se dostala s míčem do pokutového území a zkoušela nahrát před bránu. Dobře postavená Kathrin Hendrichová odkopává do autu.
     
    17
    Ewa Pajorová postupovala dopředu na levé straně. Tentokrát neobehrála Lucy Bronzeovou, po jejíž chybě otevřela skóre duelu.
     
    18
    Několik nepřesností ve středu hřiště na obou stranách. Další útok nakonec startují katalánské fotbalistky.
     
    20
    Hráčky Wolfsburgu se hodně zatáhly. Křídelnice zalehly až na kraje obrany. Na pravé straně si hledala prostor pro střelu Caroline Graham Hansenová, která ale trefila jen Janssenovou. Rauchová pak balón odkopla. Vzápětí zůstala ležet na trávníku Bonmatíová, kterou zasáhla přes míč skluzem Oberdorferová. Vše končí podáním rukou. Lena Oberdorferová je častým skluzováním známá, většinou si ale počíná čistě.
     
    22
    Kathrin Hendrichová si pomohla rukama v souboji s Paralluelovou a jako první je dnes potrestána žlutou kartou.
     
    23
    Standardní situaci zahrávala María Pilar Leónová, jejíž centr dolétl až do zámezí.
     
    24
    Držení míče – 65 % : 35 %
     
    25
    V zápise je psaná jako hrotová útočnice Wolfsburgu Ewa Pajorová a Alexandra Poppová by měla operovat na levém křídle. Hráčky si ale své pozice mění. Z křídla teď hraje spíše Polka a Poppová se pohybuje na hrotu, kde napadala rozehrávku brankářky Pañosové.
     
    26
    Sveindís Jane Jónsdóttirová měla trošku prostoru na pravé straně. Její střílený centr zkrotila v rukavicích brankářka Pañosová.
     
    27
    Caroline Hansenová na pravé straně šestnáctky přetlačila bránící Rauchovou. Poté míč předala Aitaně Bonmatíové, která střílela z dobré pozice jen do bránící Lynn Wilmsové. Ta možná zabránila gólu!
     
    29
    Barcelona se snaží vyrovnat. Rozhodně je aktivnější. Tento obraz hry asi nastolil rychlý gól německého týmu, který se nemusí nikam hnát.
     
    31
    Za námi je půlhodina zápasu. Wolfsburg dal rychlý gól a od té doby především brání. Barca více drží míč a měla tam několik náznaků.
     
    32
    Alexandra Poppová se vydala za nákopem Janssenové. Paredesovou prohnala, španělská obránkyně ale zvládla odehrát míč do autu o soupeřku.
     
    33
    Po střetu s Aitanou Bonmatíovou zůstala ležet na trávníku Svenja Huthová. Záložnice Barcelony dostává žlutou kartu, Huthová její zákrok rozchodí a bude pokračovat.
     
    34
    Obrovská šance Blaugranas! Fantastický míč Maríe Pilar Leónové z levé strany našel před bránou volnou Carolinu Graham Hansenovou. Norská fotbalistka nedokázala zblízka usměrnit míč mezi tyče!
    34. Hansenová neusměrnila do brány míč po centru Leónové.
     
    36
    Wolfsburg zatím odolává, ale v obraně se občas nějaká díra objeví. Nyní pronikla na levé straně dopředu Rolföová. Její zpětná přihrávka našla spoluhráčku před šestnáctkou, která míč posunula na Lucy Bronzeovou. Ta vystřelila, ovšem míč zablokovala obrana a pak ho lapila Bronzeová.
     
    37
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Vlčice zatím udělují Barceloně lekci z produktivity! Felicitas Rauchová vyvezla míč z vlastní poloviny dopředu. Tam nahrála doleva Ewě Pajorové, která poslala před bránu přesný centr, který nabíhající ALEXANDRA POPPOVÁ jako kvalitní kladivo precizně zatloukla za záda bezmocné Pañosové – 0:2.
    37. Alexandra POPPOVÁ - 0:2
     
    38
    VAR ještě hledal údajný útočný faul, který měl gólové akci předcházet. Provinění proti pravidlům tam ale nebylo a dvougólový náskok německého týmu je tedy potvrzen.
     
    40
    Barcelona nyní získala rohový kop.
     
    41
    Centr Leónové na bližší tyč byl odvrácen. Hráčky Barci pak ještě dostaly míč do šestnáctky, kde vznikl závar. Zakončení ale scházelo.
     
    42
    Rychlonohá Sveindís Jónsdóttirová zamířila do šestnáctky z pravého křídla. Tam byla zastavena čistým skluzem obránkyně Barcelony a míč skončil v autu právě od křídelnice Wolfsburgu. Kope se tedy od brány Pañosové.
     
    43
    Barcelonský trenér Jonatan Giráldez poslal rozcvičovat několik hráček z lavičky včetně hvězdné Alexie Putellasové. Na tu velmi vřele reagují příznivci španělských mitryň. Dá se očekávat, že Putellasová nastoupí do druhé půle.
     
    45
    Pajorová napadala rozehrávku brankářky Pañosové. Ta před ní míč odkopla na půlku.
     
    45+1
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+2
    Fridolina Rolföová posunula na hranici šestnáctky míč na Lucy Bronzeovou. Ta ho protlačila za obranu na Salmu Paralluelovou, proti které však okamžitě vystartovala z brány Merle Frohmsová a útočnice Barcelony ji už nedokázala prostřelit!
    45+2. Frohmsová snížila Paralluelové střelecký úhel.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Po prvním poločase se nachází blíže k trofeji pro vítězky Ligy mistryň hráčky Wolfsburgu! Ty jdou do kabin s vedením 2:0. Už na konci 3. minuty otevřela skóre Ewa Pajorová, která obrala o míč Bronzeovou a přesnou střelou ze střední vzdálenosti překonala brankářku Pañosovou. Barcelona se po inkasovaném gólu vrhla do tvorby hry, byla aktivnější, ale její hráčky nedokázaly několik příležitostí využít. Tu největší měla asi Paredesová, která po rohu hlavičkovala zblízka vedle brány. Ve 37. minutě naopak udeřilo na druhé straně. Hrdinka úvodního dějství Pajorová tentokrát centrovala a její spoluhráčka Alexandra Poppová zatloukla balón do sítě. V nastaveném čase pak ještě mohla snížit Paralluelová, jenž ale neprostřelila vybíhající Frohmsovou v bráně Wolfsburgu.
     
    Statistiky po 1. poločase:
    Držení míče – 59 % : 41 %
    Střely na bránu – 2:3
    Střely mimo – 7:0
    Rohové kopy – 3:0
    Hráčky Wolfsburgu mají nakročeno ke třetímu triumfu v Lize mistryň.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Začal druhý poločas. Žádný z týmů zatím nevystřídal.
     
    47
    Barcelona se usadila u pokutového území soupeřek. Bonmatíová sklepla míč pro Marionu Caldenteyovou. Jejíž střela z 18 metrů mířila do náruče Merle Frohmsové.
     
    48
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Barcelona se rychlým gólem ve druhé půli vrací do hry! Výborně to udělala Caroline Graham Hansenová, která si na pravé straně předkopla míč do pokutového území, využila, že obranu Wolfsburgu možná zmátla z ofsajdu se vracející hráčka, která se ale do hry nezapojila a míč si doběhla sama Hansenová. Ta pak nahrála před bránu PATRICII GUIJARROVÉ, která zblízka rozvlnila síť za Frohmsovou.
    48. Patricia GUIJARROVÁ - 1:2
     
    50
    Barcelona právě vstřelila branku!
    To je neuvěřitelné! Katalánkám stačily na vyrovnání necelé dvě minuty! Skvěle si počínala Aitana Bonmatíová, která u pravé postranní čáry vykoupala bránící hráčku. Poté odcentrovala a našla hlavu PATRICIE GUIJARROVÉ, která opět nedala Frohmsové žádnou šanci. Guijarrová je velkou hrdinkou úvodu druhé půle. Hráčky Wolfsburgu by si naopak asi nejraději vzaly time-out, kdyby to ve fotbale šlo – 2:2.
    50. Patricia GUIJARROVÁ - 2:2
     
    53
    Fanoušci Barcelony jsou v euforii a ženou své hráčky za totálním zvratem průběhu utkání.
     
    55
    Wolfsburg potřebuje přežít nejbližší minuty bez dalšího inkasovaného gólu. Hráčky jsou úvodem druhé půle viditelně velmi vykolejené.
     
    57
    Sveindís Jónsdóttirová posílala před bránu Barcelony přízemní centr z pravé strany, který zachytila bránící Rolföová.
     
    58
    Vlčice se snaží vzpamatovat. Poppová zády k bráně sklepla míč pro Jill Roordovou. Ta zkusila pravačkou vystřelit, trefila ale protihráčku.
     
    59
    Fridolina Rolföová obehrála na křídle Wilmsovou a odcentrovala před bránu. Před Paralluelovou zachraňovala Hendrichová.
     
    60
    Rohový kop Leónové. Obrana Wolfsburgu odvrací míč.
     
    61
    Hodina hry za námi. Barcelona stihla v úvodních pěti minutách druhého poločasu dorovnat dvougólové manko a teď mají její hráčky psychickou výhodu.
    Patricia Guijarrová vrátila Barcu do zápasu dvěma zásahy v rozmezí dvou minut.
     
    63
    Hráčky Wolfsburgu se nyní také nastěhovaly na útočnou polovinu a zkoušejí postupný útok.
     
    63
    Aitana Bonmatíová se na vlastní polovině vyhnula skluzu Oberdorferové a zkusila pas za obranu. Ten ale našel jen obránkyně soupeřek.
     
    65
    Alexandra Poppová dobře zapracovala u levé postranní čáry, odkud se přes přesilu dostala dokonce k centru. Ten byl zablokován, poté ale ještě Poppová získala aut.
     
    65
    Dlouhý aut Jónsdóttirové směřoval na Poppovou, která po kontaktu s protihráčkou spadla. Hlásila se o penaltu, tu však rozhodčí Fosterová rázně odmítá!
     
    66
    Aitana Bonmatíová rozjížděla zajímavou akci Barcelony. V rozhodující chvíli si ale dala míč daleko od nohy a v pádu už nedokázala přihrát. Německý celek se brání odkopem.
     
    67
    Teď se Vlčice vydaly na útočnou polovinu ve větším počtu hráček. Roordová nahrála u pokutového území doleva Ewě Pajorové. Ta si míč srovnala na pravačku a vystřelila. Pañosová si připisuje relativně snadný zákrok.
     
    69
    Lena Oberdorferová zastavila ostrým, ale čistým, zákrokem Bronzeovou a hra se otočila na druhou stranu. Míč se dostal k Ewě Pajorové, která tvrdě pálila z levé strany šestnáctky. Naštěstí pro Barcu mířila blízko brankářky Pañosové, která balón vyráží!
    69. Pajorová vyprášila rukavice brankářky.
     
    70
    Střídání v týmu FC Barcelona:
    ze hřiště odchází Salma Paralluelová, přichází Geyse.
     
    70
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Obrovská euforie na straně Barcelony! Wolfsburg se nechal chytit do Csaplárovy pasti! Obrovskou chybu udělala Lynn Wilmsová, která měla míč na kopačce ve vlastním malém vápně. Místo, aby ho odkopla do bezpečí, tak nastřelila spoluhráčku Hendrichovou, od níž se hrací předmět odrazil k Marioně Caldenteyové. Ta ho posunula doleva na FRIDOLINU ROLFÖOVOU, která střílela už na prázdnou bránu – 3:2.
    70. Fridolina ROLFÖOVÁ - 3:2
     
    72
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg:
    ze hřiště odchází Jill Roordová, přichází Lena Lattweinová.
     
    75
    Tohle finále má všechno! Napětí, góly, skvělou atmosféru a velký obrat! Přijde ještě další zvrat?
     
    77
    Sveindís Jane Jónsdóttirová byla pozdě v souboji s Geyse, kterou trefila skluzem do kotníků. Islanďanka ve službách Wolfsburgu dostala žlutou kartu.
     
    78
    Hráčka Barcelony byla ještě ošetřována. Bude ale v pořádku.
     
    79
    Střídání v týmu FC Barcelona:
    ze hřiště odchází Mariona Caldenteyová, přichází Claudia Pinaová,
    ze hřiště odchází Caroline Hansenová, přichází Ana-Maria Crnogorčevićová.
     
    80
    Roh Barcelony. Centr Leónové propadl na zadní tyč na hlavu Lucy Bronzeové. Ta chtěla sklepávat před bránu, našla ale jen Poppovou.
     
    81
    Brankářka Wolfsburgu Merle Frohmsová potřebovala lékařské ošetření, čehož hráčky využily k občerstvení u střídaček. Fotbalistky Wolfsburgu pak také k poradě s trenérem Strootem.
     
    82
    Už se opět hraje. Wolfsburg bude muset sebrat poslední síly a pokusit se vyrovnat.
     
    83
    Lynn Wilmsová, která zavinila třetí gól, má svou chybu asi v hlavě. Nyní nezachytila nahrávku od brankářky Frohmsové a musela chytat rukama Pinaovou. Je to za žlutou kartu.
     
    84
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg:
    ze hřiště odchází Ewa Pajorová, přichází Pauline Bremerová,
    ze hřiště odchází Lynn Wilmsová, přichází Marina Hegeringová.
     
    85
    Srážku s Bronzeovou bolestivě odnesla Alexandra Poppová. Ta je v péči fyzioterapeuta. Wolfsburgu byl přitom máván ofsajd, takže to Poppová odnesla trošku zbytečně.
    Radost Alexie Putellasové ze třetího gólu Barcelony.
     
    87
    Poppová se zapojuje zpátky do hry. Jsme v závěrečné fázi zápasu.
     
    89
    Centr Janssenové z hloubi pole nenalezl Alexandru Poppovou. To je ale výborná hlavičkářka. V případě dobrého míče by mohla takto zahrozit.
     
    90
    Střídání v týmu FC Barcelona:
    ze hřiště odchází Keira Walshová, přichází Ingrid Engenová,
    ze hřiště odchází Aitana Bonmatíová, přichází Alexia Putellasová.
     
    90
    Na trávník se v závěru dostala také dvojnásobná nejlepší hráčka světa Alexia Putellasová. Trenér ji dal šanci užít si vítěznou radost na hřišti. A také samozřejmě pomoci uhájit těsný náskok.
     
    90+1
    Rozhodčí nastaví sedm minut!
     
    90+1
    Dlouhý aut Jónsdóttirové. Míč se od hrudi Poppové odrazil k Oberdorferové, která spadla. Nebyla tam ale taková intenzita zákroku, aby se dalo uvažovat o penaltě.
     
    90+3
    Po ofsajdu Barcelony pospíchala pro míč Merle Frohmsová. Brankářka Wolfsburgu ho okamžitě nakopla dopředu.
     
    90+3
    Po hlavičkovém souboji zasáhla Irene Paredesová loktem do hlavy Alexandru Poppovou. Ta reagovala hodně podrážděně a vášně uklidňuje rozhodčí.
     
    90+4
    Obě hráčky nakonec dostaly žlutou kartu.
     
    90+5
    Barca mohla rozhodnout, pokud by nebyla Geyse sobecká! V situaci 2 na 1 mohla nahrát do vyložené šance Pinaové. Místo toho se pokusila obejít poslední bránící hráčku a balón ztratila.
     
    90+5
    Po střetu s Marinou Hegeringovou zůstala ležet na hřišti Patricia Guijarrová. Zdravotní problémy má také Alexandra Poppová, která dnes schytala hodně ran. Vypadá to, že se bude hrát v nastavení déle, než avizovaných sedm minut.
     
    90+7
    Sandra Pañosová odkopává míč na tribunu. Zřejmě přijde dlouhý aut.
     
    90+7
    Ano, házela Jónsdóttirová. Poppová hlavou prodlužovala před bránu, ovšem míč lapila Sandra Pañosová!
     
    90+8
    Sveindís Jónsdóttirová si to ještě namířila mezi obránkyně, ale Bronzeová odvrací míč do autu!
     
    90+9
    Jónsdóttirová házela další dlouhý aut. Ještě roh a poslední šance pro Wolfsburg!
     
    90+9
    Po rohu Felicitas Rauchové hlavičkovala Alexandra Poppová! Míč směřoval pod břevno, ale do místa, kde stála Pañosová, který tak chytá tento pokus!
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    Poté už následoval závěrečný hvizd! Na jedné straně vidíme obrovskou radost a vítězné skotačení hráček Barcelony. Na straně druhé obrovský smutek i slzy. Fotbalistky Wolfsburgu to měly skvěle rozehrané, ale ve druhém poločase přišel velký obrat katalánského týmu.
     
    Fotbalistky Barcelony tedy podruhé v historii vyhrávají Ligu mistryň! Po prvním poločase to přitom vypadalo na třetí triumf Wolfsburgu. Ten vedl po trefách Ewy Pajorové a Alexandry Poppové 2:0, ovšem po přestávce přišla smršť španělských šampiónek. V 50. minutě už bylo vyrovnáno, když se v rozmezí dvou minut dvakrát prosadila Patricia Guijarrová. Velký zvrat pak dokonala v 70. minutě Fridolina Rolföová, která po nahrávce Caldenteyové potrestala velkou chybu Wilmsové při odkopu. Wolfsburgu už pak nepomohlo ani devítiminutové nastavení.
     
    Vše se již chystá k závěrečnému ceremoniálu. Hráčky Wolfsburgu absolvovaly kolečko a vyslechly si promluvu kouče Stroota, který se asi snažil být pozitivní a trošku zmírnit smutek svých svěřenkyň. Právě Vlčice si za chvíli půjdou pro medaile pro poražené finalistky. Ještě před tím budou oceněny rozhodčí.
    Ženský tým Barcelony letos vládne Evropě!
     
    Hráčky Wolfsburgu už dostávají své medaile. Za potlesku diváků i soupeřek z Barcelony. Hlavním předávajícím je prezident UEFA Alexander Čeferin.
     
    A teď už přicházejí na řadu vítězky! Hráčky Barcelony nejprve převezmou také medaile a pak si přijde kapitánka Sandra Pañosová pro pohár.
     
    Tak pásku si na ceremoniál vzala Alexia Putellasová a právě ona si také přišla pro pohár. Nyní ho už zvedá nad hlavu v klubku slavících spoluhráček.
    Alexia Putellasová zvedla nad hlavu pohár pro vítězky Ligy mistryň.
     
    Statistiky zápasu:
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 10:1. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:13.
     
    Zatímco Philips Stadionem zní hit We are the Champions a hráčky Barcelony budou ještě dlouho slavit, já se s Vámi pro dnešek rozloučím. Rozhodně jsme sledovaly krásné finále, kterému nescházelo vůbec nic. Tak někdy zase u dobrého fotbalu na počtenou! (18:18:18)

    Martin Augustin

    Branky: 48. Guijarrová, 50. Guijarrová, 70. Rolföová – 3. Pajorová, 37. Poppová

    Karty:   33. Bonmatíová (BAR), 90+4. Paredesová (BAR) – 22. Hendrichová (WOF), 77. Jónsdóttirová (WOF), 83. Wilmsová (WOF), 90+4. Poppová (WOF)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 10:1. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:13.
    FC Barcelona: Pañosová (C) – Bronzeová, Paredesová, Leónová, Rolföová – Bonmatíová (90. Putellasová), Walshová (90. Engenová), Guijarrová – Hansenová (79. Crnogorčevićová), Paralluelová (70. Geyse), Caldenteyová (79. Pinaová).
    Náhradníci: Collová – Codinaová, Fernándezová, Torrejónová, Vilamalaová, Rábanová, Lópezová.

    Trenér: Jonatan Giráldez

    VfL Wolfsburg: Frohmsová – Wilmsová (84. Hegeringová), Hendrichová, Janssenová, Rauchová – Oberdorfová, Roordová (72. Lattweinová) – Jónsdóttirová, Huthová (C), Poppová – Pajorová (84. Bremerová).
    Náhradníci: Weißová, Kiedrzyneková – Agrežová, Demannová, Wolterová, Blomqvistová, Wedemeyerová, Waßmuthová, Brandová.

    Trenér: Tommy Stroot

    Rozhodčí: Fosterová (WAL) – O'Neillová (IRL), Overtoomová (NED)

    Diváci: 35 000
    bahis siteleri