NHL - Zahájení volných přestupů (kon.)
konec
NHL - Zahájení volných přestupů

Sobota 01.07.2023, 18:00Hokej
     
    Náš textový přenos po osmi hodinách končí, ale rozebírání volných hráčů je stále teprve na začátku. Další zpravodajství najdete na www.nhl.cz. (02:16:54)
     
    V otázce gólmanů byly týmy poměrně konzervativní. Nejzajímavější zboží většinou zůstalo na původních adresách, a to včetně dvojice Andersen-Raanta. Výjimkou je případ Joonase Korpisala, jenž na pět let zakotvil v Ottawě. V ostatních případech se podepisovalo jen na jeden rok – Talbot spojil budoucnost s LA Kings, Quick s NY Rangers a třeba z Alexe Nedeljkovice se stal Tučňák z Pittsburghu, kde bude krýt záda Tristanu Jarrymu. Jeho pětiletý kontrakt na 25 milionů zdaleka nebyl největší. Všechny trumfl Ilja Sorokin, jenž si za osm let přijde na astronomických 66 milionů dolarů.

    Ostatně Islanders dnes utráceli ze všech nejvíce. Dobře zaplaceno dostal druhý brankář Varlamov a na dalších sedm let mají vystaráno Mayfield s Engvallem, kterého si Lou Lamoriello přivedl z Toronta. Na opačném konci finančních tabulek jsou týmy Vegas, Calgary a Columbusu, které si z UFA nestáhly nikoho.

    V případě útočníků se nedostalo na Kanea, Tarasenka ani DeBrincata. O vzruch se místo nich postaral Ryan O´Reilly, když kývl na čtyřletou nabídku Nashvillu. Detroit se plácl přes kapsu při podpisu J. T. Comphera (5x5), Colorado si zase na šest let pojistilo služby Milese Wooda. K zajímavému kroku se rozhodl také Dallas, který si jednoletou smlouvou otestuje Matta Duchenea.

    A obránci? Velká část nejzvučnějších jmen se do nových angažmá rozprchla docela rychle. Dmitrij Orlov za dva roky v Carolině zbohatne o více než patnáct milionů dolarů a díky sedmileté smlouvě na 27 milionů nebude v Pittsburghu strádat ani Ryan Graves. Shayne Gostisbehere zvolil roční smlouvu u Detroitu. Podobný krok udělalo Toronto s Johnem Klingbergem. Kámen na kameni nezůstal v defentivě Foridy. Ta si během pár hodin přivedla Olivera Ekmana-Larssona, Nika Mikkolu, Dmitrije Kulikova nebo Mikea Reillyho.

    Z dostupných Čechů si angažmá našli dva. Hezkou smlouvu na 3 roky a 12 milionů dolarů dostal od Anaheimu Radko Gudas. Nedaleko od něj si kalifornského slunce bude užívat David Rittich, nově ve službách Los Angeles. Ze slovenských hokejistů došlo pouze na Mariána Studeniče, na kterého ukázal Seattle.
     
    02:13
    Konec on-line přenosu.
     
    02:08
    O místo v týmu Floridy bude v následující sezoně bojovat švédský útočník Kevin Stenlund, kterému vypršel kontrakt s Winnipegem. V Pittsburghu čeká stejně těžký úkol beka Ryana Sheae a finského útočníka Joonu Koppanena.
     
    02:02
    Starosti spojené se stěhováním nemusí řešit Andrew Cogliano. Colorado si šestatřicetiletého útočníka ponechalo v kádru i pro ročník 2023/24.
     
    01:44
    Třicetiletý zadák Shayne Gostisbehere se definitivně stává hráčem Detroitu! Jde o přechodný jednoletý kontrakt se čtyřmilionovým odhodnocením.
     
    01:35
    Colorado doplnilo farmářský tým o pět jmen. Konkurenci v brankovišti rozšíří Arvid Holm, do obrany přichází Jack Ahcan s Coreym Schuenemanem a do útoku Riley Tufte se zkušeným třicátníkem Chrisem Wagnerem.
     
    01:28
    Arizona nelenila a k dříve podepsanému Jasonu Zuckerovi přivedla do útočných řad Alexandera Kerfoota, s nímž uzavřela dvouletou smlouvu na sedm milionů dolarů.
     
    01:05
    Defenzivně laděný útočník Alexandre Carrier obnovil své působení v Nashvillu. Součástí jednoleté dohody je příjem v hodnotě $2,5M.
     
    01:02
    Útočník Connor Brown má namířeno do Edmontonu. Mistr světa z předminulého roku si na úplném začátku sezony 2022/23 zranil koleno a od té doby se na ledě neobjevil. Navzdory tomu mu Oilers dali roční smlouvu na čtyři miliony dolarů.
     
    00:55
    Výměna! Přesun Anthonyho Duclaira do San Jose je hotov. Opačným směrem, tedy na Floridu, se stěhuje útočník Steven Lorentz.
     
    00:48
    V Torontu dotáhli do zdárného konce čtyři příchody. Maxime Lajoie, Marshall Rifai a William Lagesson doplní defenzivu záložního týmu Marlies, kam se v dohledné době může z ruské VHL přesunout i brankář Artur Achťjamov.
     
    00:45
    Spekulace: Florida je připravena vytrejdovat Anthonyho Duclaira do San Jose. Jasno by mělo být velmi brzy. Mluví se také o obránci Gostisbehereovi, který je spojován s Detroitem.
     
    00:35
    San Jose poskytlo Fabianu Zetterlundovi skoro tři miliony dolarů a hlavně další dva roky k tomu, aby se nastálo etabloval v NHL. Po jarním příchodu z New Jersey švédský útočník v 22 zápasech za Sharks ani jednou neskóroval. Ke Kaliforňanům se připojí i forwardi Ryan Carpenter a Scott Sabourin.
     
    00:27
    Více než šest hodin po otevření přestupového okna zůstávají neaktivní ještě tři kluby – Calgary, Columbus a Vegas. Několik dalších se pak spokojilo s minimálním doplněním farmy.
     
    00:12
    Tampa se přihlásila o pozornost! O žádnou bombu ale nejde. Uvadající kariéru se na farmě pokusí oživit pětadvacetiletý útočník Mitchell Chaffee. V předešlém ročníku AHL naskočil jen do deseti zápasů za Iowu s bilancí 5+2.
     
    23:59
    John Klingberg si z dostupných nabídek vybral tu od Toronta, které mu dalo roční smlouvu za čtyři miliony dolarů. Třicetiletý bek má za sebou asi nejhorší sezonu v kariéře, takže si musel nechat zajít chuť na dlouhodobý kontrakt za velké peníze.
     
    23:52
    Už sedmé angažmá v rozmezí čtyř let si vyzkouší Erik Gustafsson. Roční smlouvu s takřka minimální mzdou s ním podepsali NY Rangers. Gólmana Anthonyho Stolarze naopak čeká cesta na Floridu.
     
    23:49
    Aktivita na trhu ochabla. Velká jména přitom zůstávají v osudí. Namátkou jde o Patricka Kanea, Vladimira Tarasenka, Johna Klingberga, Alexe DeBrincata, Matta Dumbu, Tylera Bertuzziho nebo Shaynea Gostisbeherea. Z československých hráčů jsou ne čekačce Tomáš Nosek, Libor Hájek, Jaroslav Halák nebo Tomáš Tatar.
     
    23:34
    David Rittich pokračuje v kariéře za mořem! Po roční anabázi v Nashvillu po něm sáhlo Los Angeles. Podobnou smlouvu na jeden rok dali Kings i ruskému útočníkovi Michailu Malcevovi a obránci Stevenu Santinimu.
     
    23:31
    Životní sezóna v Coloradu vynesla J. T. Compherovi velmi štědrou smlouvu od Detroitu. Steve Yzerman vymyslel dohodu na pět let za celkových 25 milionů dolarů.
     
    23:16
    Dvojnásobný šampion s Pittsburghem, jednatřicetiletý obránce Brian Dumoulin, jde za novou výzvou do Seattlu. Na kontě mu přistane $6,3M.
     
    23:08
    Jen krátkého trvání mělo působení dánského útočníka Larse Ellera v Coloradu. Pro nadcházející dva roky ho ulovil Pittsburgh, jenž bude muset vytáhnout z kapsy skoro pět milionů dolarů.
     
    23:05
    Jak už bylo zmíněno, tak Jonathan Drouin putuje z Montrealu do Colorada, a to za pouhých 825 tisíc dolarů na jeden rok. Zároveň Avs dojednali příchod Milese Wooda (6x2,5M) a dvouleté prodloužení s obráncem Bowenem Byramem.
     
    22:57
    Lou Lamoriello za to vzal a investoval obrovský balík! Ilja Sorokin od svého generálního manažera obdržel lukrativní osmiletou smlouvu na 66 milionů dolarů. Ostatně celý brankářský tandem NY Islanders zůstane nezměněn, neboť o čtyři roky prodloužil také Semjon Varlamov. V neposlední řadě dostal sedmiletý kontrakt obránce Scott Mayfield.
     
    22:52
    Výměna! V Torontu už nebude působit švédské křídlo Pierre Engvall. NY Islanders za něj obětovali volbu ve druhém a třetím kole draftu 2024 a rovnou s daným hráčem podepsali dvacetimiliónovou smlouvu do konce sezony 2030.
     
    22:43
    Spekulace: Těsně před podpisem v Coloradu by měl být Jonathan Drouin. V Torontu se zase finalizuje dohoda se švédským obráncem Williamem Lagessonem.
     
    22:40
    Brankář Matthew Villalta se neprosadil v Los Angeles a po působení na farmě v Ontariu bude jeho novým domovem záložní tým Arizony. V prvním týmu Coyotes mají své místo jisté Karel Vejmelka a Connor Ingram.
     
    22:26
    Pětadvacetiletý bek Ben Gleason dlouhých pět let zamrznul na farmě Dallasu, a tak se nyní vydává vstříc novému dobrodružství. V organizaci Edmontonu podepsal na dva roky.
     
    22:24
    Dlouho očekávané oficiální prohlášení je na světě. Obránce Dmitrij Kulikov se přes Buffalo, Winnipeg, New Jersey, Edmonton, Minnesotu, Anaheim a Pittsburgh stěhuje zpět na Floridu, kde působil mezi lety 2009 až 2016.
     
    22:18
    S výkony Codyho Glasse bylo vedení Nashvillu očividně spokojeno, protože mu nabídlo dvouleté pokračování. A to čtyřiadvacetiletý útočník akceptoval, takže se může těšit na pětimiliónový balík. To Anthony Angello (neplést s Anthonym DeAngelem) se u Preds musí spokojit s dvouletou dohodou a místem na farmě.
     
    22:16
    Od konce v Montrealu platí Alex Galchenyuk za velkého cestovatele. Jen pár hodin po trejdu z Colorada do Nashvillu se ocitl na listině volných hráčů a z té ho nyní vysvobodila Arizona, za kterou tento kanadský útočník už jednou hrál. V sezoně 2020/21 nastřádal za 60 zápasů 21 bodů.
     
    22:13
    Hlavním konkurentem Tristana Jarryho bude v Pittsburghu Alex Nedeljkovic, který souhlasil s jednoroční smlouvou. To ale zdaleka není vše. Nový GM Kyle Dubas se rozhodl vzít beka Ryana Gravese (naposledy v New Jersey) a dát mu 27 milionů dolarů za šest let!
     
    22:08
    Minnesota v rámci dvoucestných smluv počítá s Vinnim Lettierim a Jakem Lucchinim. Další forward Rhett Gardner na dva roky podepsal ve Philadelphii a obránce Brogan Rafferty v Detroitu.
     
    22:05
    Otazníky kolem postu brankáře jsou v Pittsburghu rázně vyřešeny. Tristan Jarry zůstane Tučňákem pro nadcházejících pět let, v jejichž průběhu zinkasuje téměř 27 milionů dolarů!
     
    21:57
    Pittsburgh našel společnou řeč s Noelem Acciarim. Jednatřicetiletý dříč do „bottom“ 6 v minulosti podával stabilní výkony za Boston, Floridu, St. Louis a Toronto. U Penguins si Američan během tří let přijde na $6M.
     
    21:51
    Logan Brown se do ligy nastálo neprosadil jako hráč Ottawy a pak ani v St. Louis. Nyní mu dává příležitost Tampa, byť jde pouze o dvoucestný kontrakt na jeden rok.
    Novinky z Columbusu
     
    21:47
    O něco méně zajímavé dohody zprostředkovalo New Jersey, které dalo dvoucestné smlouvy útočníkům Joshi Dowlingovi, Kyleu Criscuolovi a brankáři Eriku Källgrenovi. Podobně se Boston dohodl s Anthonym Richardem.
     
    21:44
    Anaheim se plácl přes kapsu a v příštích čtyř letech vydá 25 milionů dolarů na účet Alexe Killorna! Zkušený Kanaďan končí v Tampě po dlouhých patnácti letech. V Kalifornii by měl být až do konce sezony 2026/27.
     
    21:38
    Parker Wotherspoon se loučí s New Yorkem Islanders, když v hlavním týmu odehrál od draftu v roce 2015 jen dvanáct zápasů. Odteď patří Bostonu. Křídelník Jeffery Viel bude o místo v lize bojovat ve Winnipegu.
     
    21:35
    Švéd Jonas Johansson opět odchází z Colorada a tentokrát doplňuje brankářský tým Tampy. Stejně tak má o své budoucnosti jasno Zach Sawchenko. Ten se z farmy Caroliny přesouvá do brankoviště Vancouveru, respektive jeho záložního týmu.
     
    21:31
    Spojení Arizony a obránce Troye Stechera zůstává v platnosti i pro sezonu 2023/24. Spolu s ním v Mullet Areně zůstane vysoký centr Nick Bjugstad, pro kterého si Yotes nachystali dvouletý kontrakt na čtyři miliony.
     
    21:19
    Po dvouletém působení ve Vegas se brankář Laurent Brossoit vrací do Winnipegu. Kanadskému týmu se upsal na jediný rok, zatímco forward Vladislav Naměstnikov si s Jets plácl na dvě sezony.
     
    21:10
    Letní výprodej Seattlu se dotkl také Ryana Donata, který má před sebou dvouleté působení s Connorem Bedardem v Chicagu. Sedmadvacetiletý útočník si celkem přijde na čtyři miliony dolarů.
     
    21:08
    Příjmení Subban z hokejového světa nezmizí. Zanedlouho třicetiletý gólman Malcolm Subban přijal nabídku dvoucestné smlouvy se St. Louis. Ba co víc, zaskočit může i jako zpěvák státní hymny. Svou budoucnost s Blues spojili i obránci Josh Jacobs s Wyattem Kalynukem a útočník Mackenzie MacEachern.
     
    21:04
    Seattle posílil konkurenci v útočných řadách. O trvalé místo v NHL bude po nezdaru v Dallasu bojovat Slovák Marián Studenič a vedle něj John Hayden. Oba kývli na dvoucestné smlouvy.
     
    21:02
    Jako alternativu do čtvrtého útoku si Tampa pořídila centra Lukea Glendeninga, jenž má za sebou dvě kompletní sezony v kádru Dallasu. Řeč je o dvouletém kontraktu v celkové hodnotě $1,6M.
     
    20:59
    Kromě Dustina Tokarského si Buffalo v rámci dvoucestné smlouvy pojistilo dalšího brankáře Devina Cooleyho. Spolu s ním bude v organizaci Sabres forward Justin Richards.
     
    20:52
    Další starty za Seattle v dohledné době nepřidá útočník Daniel Sprong. Rodák z nizozemského Amsterdamu bude v příštím roce hledat štěstí v Detroitu. Jedná se o dvoumilionový kontrakt.
     
    20:49
    Nick Bonino se při posledním „trade deadline“ přemístil ze San Jose do Piitsburghu. Za Pens však odehrál pouhé tři zápasy a nyní se stěhuje znovu. Na rok si jej vybrali NY Rangers.
     
    20:47
    Zkušenosti z Anaheimu a Minnesoty se Sam Steel pokusí zužitkovat v našlapaném kádru Dallasu. Stále teprve pětadvacetiletý útočník má v kapse roční smlouvu na necelý milion.
     
    20:45
    Pětadvacetiletý bek Lucas Carlsson bude i příštím ročníku pendlovat mezi hlavním týmem Floridy a farmou v Charlotte. Dvoucestnou smlouvu s Vancouverem rovněž přijal o deset let starší Matt Irwin.
     
    20:42
    Už několikáté zajímavé jméno sehnalo vedení Caroliny. V tomto případě jde o bývalého křídelníka Toronta Michaela Buntinga, kterému během tří let vyinkasuje třináct a půl milionu dolarů.
     
    20:40
    Poprvé se do hry o volné hráče zapojila Arizona. Na nabídku jednoleté smlouvy v hodně $5,3M slyšel Jason Zucker, který se po několika slabších letech slibně uvedl v Pittsburghu (27+21).
     
    20:38
    Drake Caggiula zvládl za Pittsburgh pouze čtyři zápasy. Na farmě však zaznamenal bilanci 22+31 a na to slyšel Edmonton, jenž se s útočníkem domluvil na dvoucestné smlouvě. O něco jistější místo v NHL bude mít Josh Archibald. Odborníka na černou práci na dvě sezony získala Tampa.
     
    20:30
    Matt Duchene bez práce dlouho nezůstal. Po předčasném rozchodu s Nashvillem jde do Dallasu, který v tomto případě nemá co ztratit. Dvaatřicetiletému útočníkovi dalo jednoletou smlouvu na tři miliony.
     
    20:26
    V posledních minutách vyplouvají na povrch hlavně podpisy hráčů, kteří nebudou patřit do hlavních mužstev. Montrealu se upsali Brady Keeper a Philippe Maillet. Ottawě Matthew Highmore a Garrett Pilon. Všichni čtyři mají roční smlouvy s nejnižší možnou gáží.
     
    20:22
    Výměna! Obránce Colin Miller po jediném roce v Texasu mění Dallas za New Jersey. Opačným směrem putuje volba v pátém kole draftu 2025.
     
    20:18
    Gólman, a téměř celoživotní farmář, Dustin Tokarski si o rok prodloužil angažmá v Buffalu. Podobný osud má i brankář Collin Delia, ten se nově upsal Winnipegu. Jednatřicetiletého útočníka Patricka Browna zase čeká štace v Bostonu.
     
    20:11
    Conor Sheary si udělal dobré jméno ve Washingtonu, ale v příštích třech letech už bude hájit barvy Tampy. Na jih USA putuje také finský obránce Niko Mikkola. Toho pro změnu čeká tříleté působení v mužstvu Floridy.
     
    20:00
    Ryan Poehling před několika lety zazářil při debutu v NHL hattrickem, ale jinak výraznější stopu v Montrealu nezanechal. Nyní se po jediném roce v Pittsburghu přesouvá k rivalovi z Philadelphie.
     
    19:57
    Florida o dva roky prodloužila dohodu s ruským útočníkem Grigorijem Denisenkem, který během tří sezon nedal v NHL ani jeden gól.
     
    19:54
    Dvě nové akvizice oznámilo San Jose. Tříletý kontrakt podepsalo s obráncem Kylem Burroughsem. O rok kratší smlouvu dostal útočník Givani Smith.
     
    19:51
    Posily pro Boston! Ofenzivní řady rozšiřuje Morgan Geekie ze Seattlu, kdežto zkušenosti do obrany přinese na jednu sezonu podepsaný Kevin Shattenkirk.
     
    19:48
    Comeback do Los Angeles hlásí šestatřicetiletý veterán Trevor Lewis. V kalifornském týmu se potká s obráncem Andreasem Englundem, jenž naposledy krátce působil v Chicagu.
     
    19:46
    Třiatřicetiletý křídelník Craig Smith zabojuje o místo v Dallasu. Roční šanci v Ottawě zase dostane trojice forwardů Bokondji Imama, Josh Currie a Rourke Chartier.
     
    19:44
    Seattle definitivně přichází o Carsona Soucyho. Osmadvacetiletý zadák se na tři roky stěhuje do Vancouveru!
     
    19:43
    Kvůli vážnému zranění si Max Pacioretty zahrál za Carolinu jen pět zápasů. V následující sezóně se pokusí vrátit do hokejového kolotoče ve službách Washingtonu, který mu dá 2 miliony dolarů.
     
    19:41
    V docela velké míře zbrojí Nashville, který už má v hrsti Lukea Schenna a Ryana O´Reillyho. Dalším do party zkušených je Gustav Nyquist.
     
    19:39
    Gólman Alex Lyon na jaře zaujal svými výkony na Floridě a po letní pauze na ně zkusí navázat v Detroitu, kde podepsal na dva roky. Naopak Panthers se domluvili na roční smlouvě s obráncem Mikem Reillym, jenž se nevmístil do sestavy Bostonu.
     
    19:36
    Nového zaměstnavatele si sehnal asi nejžádanější obránce na trhu! Dmitrij Orlov se na dva roky upsal Carolině, která ho odmění více než patnácti miliony dolarů.
     
    19:33
    Připomněl se také Vancouver. Ke Kosatkám se na jeden rok přidá obránce Ian Cole a lotyšský křídelník Teodors Blugers.
     
    19:31
    To, o čem se už několik dní mluvilo, se stává skutečností. Po osmi letech se do Bostonu vrací Milan Lucic, jenž za čtyři sezony v Calgary nikdy nepřekonal metu pětadvaceti kanadských bodů.
     
    19:29
    Na Manhattanu nemají dost s rozšiřováním kádru. Primárně do farmářského týmu NY Rangers přivádí rovnou tři hráče – obránce Nikolase Brouillarda s Connorem Mackeym a útočníka Alexe Belzilleho.
     
    19:26
    Český obránce Radko Gudas odchází z Floridy, ale o teplo a slunce rozhodně nepřichází. Ukázal na něj Anaheim, kde si za tři roky vydělá 12 milionu dolarů.
     
    19:24
    Velmi štědrou nabídku poskytl Detroit obránci Justinu Hollovi. V součtu příštích tří let dostane bývalý hráč Toronta přes deset milionů dolarů.
     
    19:20
    Poprvé v kariéře si Connor Clifton zahraje NHL v jiném, než bostonském dresu. S bezmála desetimilionovou smlouvou míří americký obránce do Buffala.
     
    19:13
    Až do konce sezony 2024/25 bude v Dallasu působit obránce Joel Hanley. Dvaatřicetiletý hráč zdaleka nepatřil do základní sestavy, ale i tak se mu dostalo jednocestné smlouvy s průměrným příjmem 787,5 tisíc dolarů.
     
    19:10
    Další novic v organizaci NY Rangers. V NHL nedal gól od sezony 2020/21, ale díky úspěšnému ročníku na farmě Floridy si Riley Nash přesto zasloužil dvouletou smlouvu.
     
    19:05
    Jacob Bernard-Docker bude nadále pod smlouvou v Ottawě. Vítěz juniorského i seniorského mistrovství světa obdrží v následujících dvou sezonách něco málo přes milion a půl dolarů.
     
    19:01
    Po třinácti letech strávených v Coloradu si Erik Johnson prodlouží kariéru v Buffalu. Pětatřicetiletý obránce akceptoval nabídku jednoleté smlouvy na 3,25 milionu dolarů.
     
    18:59
    S důležitou novinkou přichází Ottawa. Jako novou brankářskou jedničku si vybrala Joonase Korpisala. Finský gólman podepsal s kanadským týmem na pět let.
     
    18:57
    Generální manažer NY Rangers Chris Drury chce být s doplňováním kádru rychle hotový. Jako dalšího si k podpisu jednoleté smlouvy vyhlédl jednatřicetiletého útočníka Tylera Pitlicka, pro kterého to bude už osmé angažmá v osmi letech.
     
    18:52
    Spekulace: Vypadá to, že k dohodě mezi Bostonem a Tylerem Bertuzzim nedojde. Zároveň se čeká, jak se vyvrbí situace okolo Erika Karlssona. Švédský obránce je sice smluvně vázán v San Jose, ale všeobecně se očekává jeho trejd.
     
    18:46
    Tyson Jost zůstává hráčem Buffala. V kapse má roční kontrakt na dva miliony dolarů.
     
    18:45
    O brankářském postu mají jasněji také v Los Angeles. Pro nastávající sezonu si Kings plácli s Camem Talbotem, jenž si vystačil s milionovou výplatou.
     
    18:42
    Carolina úspěšně obnovila své loňské brankářské duo. Konkurentem Anttiho Raanty zůstává Dán Frederik Andersen, jenž kývl na dvouletou smlouvu.
     
    18:36
    O další podpis brankáře postaralo San Jose. Na dvouletém kontraktu v celkové hodnotě $4,7M se dohodl Mackenzie Blackwood.
     
    18:34
    Jen u jednoho veterána nezůstalo. Jako zkušenou dvojku k Igoru Šesťorkinovi vedení NY Rangers přivedlo Jonathana Quicka. I v jeho případě jde o jednoletou dohodu pod milion dolarů.
     
    18:32
    Velmi zajímavý přírůstek pro NY Rangers! Na jeden rok se z Winnipegu do Madison Square Garden stěhuje Blake Wheeler. Šestatřicetiletý útočník, který nastřádal v minulé sezoně 55 bodů (16+39), souhlasil s nízkým platem 800 tisíc dolarů.
     
    18:24
    Stejně tak se potvrdila informace o příchodu Jamese van Riemsdyka do Bostonu. Pro nejlepší tým předešlé základní části jde o posilu za hubičku. V příští sezoně si zkušený střelec vydělá milion dolarů.
     
    18:22
    Centr Ryan O´Reilly skutečně spojuje budoucnost s Nashvillem!. U Predátorů by někdejší kapitán St. Louis měl hrát po dobu čtyř let s celkovým příjmem 18 mil. dolarů.
     
    18:19
    New Jersey nedělá žádné velké změny. Kromě Bratta, Meiera a Hauly bude v jeho červenočerném dresu pokračovat i duo Michael McLeod (1x1,4mil) a Nathan Bastian (2x1,35 mil).
     
    18:16
    Spekulace: Boston se údajně blíží k dohodě s Jamesem van Riemsdykem. Carolina zase jedná na prodloužení s brankářem Frederikem Andersenem. A Ryan O´Reilly? Zkušený centr je údajně v hledáčku Nashvillu.
     
    18:14
    Toronto hodlá přitvrdit! Jako bourače do čtvrté formace si vyhlédlo Ryana Reavese, kterému nabídlo rovnou tříletou smlouvu s průměrnou gáží $1.35M.
     
    18:13
    Třicetiletý forward Matt Nieto se po angažmá v San Jose a Coloradu přesouvá do Pittsburghu. Jedná se o smlouvu na dva ročníky.
     
    18:09
    Urostlý obránce Luke Schenn si domluvil tříleté angažmá v Nashvillu. Predators mu budou ročně vyplácet 2,75 milionu dolarů.
     
    18:07
    Los Angeles dává další šanci Jaretu Andersonovi-Dolanovi. Třiadvacetiletý útočník bude v příštím roce pobírat nejnižší možnou výplatu v NHL – 775 tisíc dolarů.
     
    18:04
    Výměna! Po třech letech se s Montrealem loučí Joel Edmundson. Habs se domluvili s Washingtonem na trejdu třicetiletého obránce za 3. a 7. volbu v draftu.
     
    18:00
    Přestupové okno je oficiálně otevřeno.
     
    17:57
    Ze Severní Karolíny se letos nebude stěhovat ani Antti Raanta. Zkušený gólman, jehož kariéru sráží častá zranění, podepsal v Carolině jednoletý kontrakt, kterým zatíží platový strop pouhým milionem a půl.
     
    17:51
    Švédský křídelník Jesper Fast si prodlouží pobyt v Carolině o další dvě sezony. Dohromady si přijde bezmála na pět milionů dolarů.
     
    17:47
    Oliver Ekman-Larsson se po nepovedeném působení ve Vancouveru přesouvá k poraženým finalistům Stanley Cupu! S Floridou podepíše jednoletou smlouvu v hodnotě dvou a čtvrt milionu dolarů.
     
    17:29
    V Ottawě bude pokračovat Erik Brännström. Nevysoký obránce se ve své páté sezoně v organizaci Senators stal stabilním členem sestavy a vysloužil si novou roční smlouvu na 2 miliony dolarů.
     
    17:23
    S první várkou podpisů přispěchal Detroit. Generální manažer Steve Yzerman si na další rok pojistil služby švédského obránce Gustava Lindströma a útočníka Matta Luffa. Dokonce na dva roky podepsal Klim Kostin, kterého si Red Wings ve čtvrtek pořídili spolu s Kailerem Yamamotem z Edmontonu. V jeho případě však k žádné dohodě nedošlo.
     
    Nejdůležitější novinky z 30. června:

    • Winnipeg vykoupil ze smlouvy bývalého kapitána Blakea Wheelera.
    • Nashville předčasně vypověděl smlouvu Mattu Ducheneovi.
    • Vegas se dohodlo s brankářem Adinem Hillem na dvouletém kontraktu.
    • Vegas se rozloučilo s Nolanem Patrickem. Dvojka draftu 2017 kvůli problémům s hlavou promarodila už čtvrtou sezonu.
    • Edmonton o rok prodloužil s útočníkem Mattiasem Janmarkem.
    • Carolina již nepočítá s čtyřkou draftu 2016, Finem Jessem Puljujärvim.
    • Po dvou vynechaných sezónách ukončil kariéru devětadvacetiletý obránce Markus Nutivaara (Columbus, Florida, San Jose).
    • Mezi desítkami hráčů, kteří nedostali kvalifikační nabídku, jsou i Češi Tomáš Vomáčka, Libor Hájek, Filip Král a Matěj Pekař. Stejně tak volný trh okusí Slovák Marián Studenič.
    Boston řeší odcházení hvězdných centrů
     
    Co už se událo?

    Přestupový kolotoč roztočili představitelé Columbusu posílením obrany o Ivana Provorova a Damona Seversona. Pořádný rozruch na trhu ale udělali jiní. Například Los Angeles ulovilo ve Winnipegu nespokojeného Pierrea-Luca Duboise, ale současně se zbavilo hned šesti hráčů. Brankář Petersen s obráncem Walkerem zamířili do Philadelphie, šikovného beka Seana Durziho získala Arizona a jako protihodnota za Duboise odešel do Manitoby balíček s útočníky Vilardim, Iafallem a Kuparim.

    S uvolněným prostorem pod platovým stropem svérázně naložili v Chicagu. Společně s Taylorem Hallem Hawks získali z Bostonu veterána Nicka Foligna a záhy ho obdarovali čtyřmilionovou smlouvou. Stejně štědré odměny se po trejdu z Tampy dočkal Corey Perry.
    Nenudili se ani v Coloradu. To nejprve rozšířilo kádr o Fredrika Olofssona z Dallasu a poté se s Nashvillem domluvilo na výměně Ryana Johansena za cestovatele Alexe Galchenyuka. Odchod Alexe Newhooka do Montrealu Avs vykompenzovali slibným příchodem Rosse Coltona z Tampy.

    Na čtyřletém pokračování v Carolině se domluvil kapitán Jordan Staal. Dokonce dvě osmileté smlouvy rozdali Ďáblové z New Jersey, kteří si pojistili služby útočníků Tima Meiera a Jespera Bratta. Ve stejném týmu bude nadcházející tři roky pokračovat také Erik Haula. Působiště nebudou měnit ani dva čeští forwardi. David Kämpf si plácl s Torontem, Lukáš Rousek s Buffalem.

    Mistři z Vegas se kvůli drahému prodloužení smlouvy s Ivanem Barbaševem rozloučili s křídelníkem Reillym Smithem, který nově patří Pittsburghu. Flyers rádi přenechali Kevina Hayese St. Louis, kdežto mezi New Jersey a Calgary došlo k výměně útočníků Toffoliho a Šarangoviče.
    Poctivý pracant má podepsáno do roku 2027
     
    Kdo je k mání?

    Ve výčtu dostupných hokejistů vyčnívá jméno Patricka Kanea který se aktuálně zotavuje z operace kyčle. Čtyřiatřicetiletý útočník se v průběhu jara rozloučil s Chicagem a po krátké epizodě u newyorských Rangers je k dispozici všem klubům. K mání je i Kaneův dlouholetý kapitán Jonathan Toews, byť u toho není jasné, zda mu postcovidový syndrom ještě dovolí hrát na profesionální úrovni.

    Mezi žádané zboží patří i mnozí další útočníci. Nového zaměstnavatele hledají Vladimir Tarasenko, Ryan O´Reily, Alex DeBrincat, James van Riemsdyk, Michael Bunting, Tyler Bertuzzi a mnozí další. Z česko-slovenské kotliny by o nabídky neměl mít nouzi Tomáš Tatar. Rodák z Ilavy má za sebou dobrý rok v New Jersey a ve dvaatřiceti letech může směle myslet i na dlouhodobější kontrakt.

    V případě obránců budí pozornost postava Dmitrije Orlova, jenž v uplynulé sezóně vyměnil Washington za Boston a v dresu nejlepšího týmu základní části sbíral téměř bod na zápas. Dále jsou bez smlouvy K'Andre Miller, John Klingberg, Matt Dumba, Shayne Gostisbehere, Kevin Shattenkirk Vince Dunn či Oliver Ekman-Larsson, s nímž se předčasně rozloučili ve Vancouveru. Po úspěšném angažmá na Floridě čeká na novou výzvu i český mistr bodyčků, třiatřicetiletý Radko Gudas.

    Hned tři gólmany pustili šampioni z Vegas, jsou to Jonathan Quick, Laurent Brossoit a Jiří Patera. Dále mezi „UFA“ patří borci jako Semjon Varlamov, Frederik Andersen, Anti Raanta, Tristan Jarry, Ilja Samsonov, Jeremy Swayman či Cam Talbot. Z etablovaných česko-slovenských brankářů mají nejistou budoucnost Jaroslav Halák s Davidem Rittichem. Potvrzeno není ani pokračování Lukáše Dostála v Anaheimu.
     
    Ačkoliv ledy NHL roztály, patří přelom června a července mezi nejdůležitější dny v hokejové sezoně. Krátce po skončení mimořádně kvalitního draftu nastává čas na další ostře sledovanou událost, kterou je otevření trhu s volnými hráči. Podrobný on-line souhrn podpisů odstartujeme v 18:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 18:00.

    Michal Břuchanský

    Přehled (1.7.2023)
    Gustav Lindström (O) -> DET - 1 rok / $950k
    Klim Kostin (Ú) -> DET - 2 roky / $2M AAV
    Matt Luff (Ú) - DET - 1 rok / $775k
    Erik Brännström (O) -> OTT - 1 rok / $2M
    Oliver Ekman-Larsson (O) -> FLA - 1 rok / $2,25M
    Jesper Fast (Ú) -> CAR - 2 roky / $2,4M AAV
    Antti Raanta (B) -> CAR - 1 rok / $1,5M
    Jaret Anderson-Dolan (Ú) -> LAK - 1 rok / $775k
    Luke Schenn (O) -> NSH - 3 roky / $2,75M AAV
    Matt Nieto (Ú) -> PIT - 2 roky / $900k AAV
    Ryan Reaves (Ú) -> TOR - 3 roky / $1,35M AAV
    Michael McLeod (Ú) -> NJD - 1 rok / $1,14M
    Nathan Bastian (Ú) -> NJD - 2 rok / $1,35M AAV
    Ryan O´Reilly (Ú) -> NSH - 4 roky / $4,5M AAV
    James van Riemsdyk (Ú) -> BOS - 1 rok / $1M
    Blake Wheeler (Ú) -> NYR - 1 rok / $800k
    Jonathan Quick (B) -> NYR - 1 rok / $825k
    Mackenzie Blackwood (B) -> SJS - 2 roky / $2,35M AAV
    Frederik Andersen (B) -> CAR - 2 roky / $3,40M AAV
    Cam Talbot (B) -> LAK - 1 rok / $1M
    Tyson Jost (Ú) -> BUF - 1 rok / $2M
    Tyler Pitlick (Ú) -> NYR - 1 rok / $787k
    Joonas Korpisalo (B) -> OTT - 5 let / $4M AAV
    Erik Johnson (O) -> BUF - 1 rok / $3,25M
    Jacob Bernard-Docker (O) -> OTT - 2 roky / $800k AAV
    Riley Nash (Ú) -> NYR - 2 roky / $775k AAV
    Joel Hanley (O) -> DAL - 2 roky / $787,5k AAV
    Connor Clifton (O) -> BOS - 3 roky / $3,33M AAV
    Justin Holl (O) -> DET - 3 roky / $3,4M AAV
    Radko Gudas (O) -> ANA - 3 roky / $4M AAV
    Milan Lucic (Ú) -> BOS - 1 rok / $1M
    Ian Cole (O) -> VAN - 1 rok / $3M
    Teodors Blugers (Ú) -> VAN - 1 rok / $1,9M
    Dmitrij Orlov (O) -> CAR - 2 roky / $7,75M AAV
    Alex Lyon (G) -> DET - 2 roky / $900k AAV
    Mike Reilly (O) -> FLA - 1 rok / $1M
    Gustav Nyquist (Ú) -> NSH - 2 roky / $3,19M AAV
    Max Pacioretty (Ú) -> WSH - 1 rok / $2M
    Carson Soucy (O) -> VAN - 3 roky / $3,25M AAV
    Craig Smith (Ú) -> DAL - 1 rok / $1M
    Bokondji Imama (Ú) - OTT - 1 rok / $775k
    Josh Currie (Ú) - OTT - 1 rok / $775k
    Rourke Chartier (Ú) - OTT - 1 rok / $775k
    Trevor Lewis (Ú) - LAK - 1 rok / $775k
    Andreas Englund (O) - LAK - 2 roky / $1M AAV
    Morgan Geekie (Ú) -> BOS - 2 roky / $2M AAV
    Kevin Shattenkirk (O) -> BOS - 1 rok / $1M
    Kyle Burroughs (O) -> SJS - 3 roky / $1,1M AAV
    Givani Smith (Ú) -> SJS - 2 roky / $800k AAV
    Grigorij Denisenko (Ú) -> FLA - 2 roky / $775k AAV
    Ryan Poehling (Ú) -> PHI - 1 rok / $1,4M
    Conor Sheary (Ú) -> TBL - 3 roky / $2M AAV
    Niko Mikkola (O) -> FLA - 3 roky / $2,5M AAV
    Dustin Tokarski (B) -> BUF - 1 rok / $775k
    Collin Delia (B) -> WIN - 1 rok / $775k
    Patrick Brown (Ú) -> BOS - 2 roky / $800k AAV
    Matt Duchene (Ú) -> DAL - 1 rok / $3M
    Drake Caggiula (Ú) -> EDM - 2 roky / $775k AAV
    Josh Archibald (Ú) -> TBL - 2 roky / $800k AAV
    Jason Zucker (Ú) -> ARI - 1 rok / $5,3M
    Michael Bunting (Ú) -> CAR - 3 roky / $4,5M AAV
    Lucas Carlsson (O) -> FLA - 1 rok / $775k
    Matt Irwin (O) -> VAN - 1 rok / $775k
    Sam Steel (Ú) -> DAL - 1 rok / $850k
    Nick Bonino (Ú) -> NYR - 1 rok / $800k
    Daniel Sprong (Ú) -> DET - 1 rok / $2M
    Luke Glendening (Ú) -> TBL - 2 roky / $800k AAV
    Marián Studenič (Ú) -> SEA - 1 rok / $775k
    John Hayden (Ú) -> SEA - 1 rok / $775k
    Malcolm Subban (B) -> STL - 1 rok / $775k
    Josh Jacobs (O) -> STL - 1 rok / $775k
    Wyatt Kalynuk (O) -> STL - 1 rok / $775k
    Mackenzie MacEachern (Ú) -> STL - 2 roky / $775k AAV
    Ryan Donato (Ú) -> CHI - 2 roky / 1 rok / $2M AAV
    Laurent Brossoit (B) -> WIN - 1 rok / $1,75M
    Vladislav Naměstnikov (Ú) -> WIN - 2 roky / $2M AAV
    Troy Stecher (O) -> ARI - 1 rok / $1,1M
    Nick Bjugstad (Ú) -> ARI - 2 roky / $2,10M AAV
    Jonas Johansson (B) -> TBL - 2 roky / $775k AAV
    Zach Sawchenko (B) -> VAN - 1 rok / $775k
    Parker Wotherspoon (O) -> BOS - 1 rok / $775k
    Jeffery Viel (Ú) -> WIN - 1 rok / $775k
    Alex Killorn (Ú) -> ANA - 4 roky / $6,25M AAV
    Josh Dowling (Ú) -> NJD - 1 rok / $775k
    Kyle Criscuolo (Ú) -> NJD - 1 rok / $775k
    Erik Källgren (B) -> NJD - 1 rok / $775k
    Anthony Richard (Ú) -> BOS - 1 rok / $775k
    Logan Brown (Ú) -> TBL - 1 rok / $775k
    Noel Acciari (Ú) -> PIT - 3 roky / $2M AAV
    Tristan Jarry (B) -> PIT - 5 let / $5,38 AAV
    Alex Nedeljkovic (B) -> PIT - 1 rok / $1,5M
    Ryan Graves (O) -> PIT - 6 let / $4,5M AAV
    Vinni Lettieri (Ú) -> MIN - 2 roky / $750k AAV
    Jake Lucchini (Ú) -> MIN - 1 rok / $775k
    Rhett Gardner (Ú) -> PHI - 2 roky / $775k AAV
    Brogan Rafferty (O) -> DET - 2 roky / $775k AAV
    Alex Galchenyuk (Ú) -> ARI - 1 rok / $775k
    Cody Glass (Ú) -> NSH - 2 roky / $2,5M AAV
    Anthony Angello (Ú) -> NSH - 2 roky / $775k AAV
    Dmitrij Kulikov (O) -> FLA - 1 rok / $1M
    Ben Gleason (O) -> EDM - 2 roky / $775k AAV
    Matthew Villalta (B) -> ARI - 1 rok / $775k
    Pierre Engvall (Ú) – NYI - 7 let / $3M AAV
    Ilja Sorokin (B) -> NYI - 8 let / $8,25M AAV
    Semjon Varlamov (B) -> NYI - 4 roky / $2,75M AAV
    Scott Mayfield (O) -> NYI - 7 let / $3,5M
    Jonathan Drouin (Ú) -> COL - 1 rok / $825k
    Miles Wood (Ú) -> COL - 6 let / $2,25M AAV
    Bowen Byram (O) -> COL - 2 roky / $3,85M AAV
    J. T. Compher (Ú) -> DET - 5 let / $5,10 AAV
    David Rittich (B) -> LAK - 1 rok / $875k
    Steven Santini (O) -> LAK - 1 rok / $800k
    Michail Malcev (Ú) -> LAK - 1 rok / $775k
    Erik Gustafsson (O) -> NYR - 1 rok / $825k
    Anthony Stolarz (B) -> FLA - 1 rok / $1,1M
    John Klingberg (O) -> TOR - 1 rok / $4,15M
    Mitchell Chaffee (Ú) -> TBL - 1 rok / $775k
    Fabian Zetterlund (Ú) -> SJS - 2 roky / $1,45M AAV
    Ryan Carpenter (Ú) -> SJS - 1 rok /
    Scott Sabourin (Ú) -> SJS - 2 roky /
    Maxime Lajoie (O) -> TOR - 1 rok / $775k
    Marshall Rifai (O) -> TOR - 2 roky / $775k AAV
    William Lagesson (O) -> TOR - 1 rok / $775k
    Connor Brown (Ú) -> WSH - 1 rok / $4M
    Alexandre Carrier (Ú) -> NSH - 1 rok / $2,5M
    Alexander Kerfoot (Ú) -> ARI - 2 roky / $3,50M AAV
    Shayne Gostisbehere (O) -> DET - 1 rok / $4,13M
    Andrew Cogliano (Ú) -> COL - 1 rok / $825k
    Kevin Stenlund (Ú) -> FLA - 1 rok / $1M
    Ryan Shea (O) -> PIT - 1 rok / $775k
    Joona Koppanen (Ú) -> PIT - 2 roky / $775k AAV
    Výměny:
    Joel Edmundson (O) přestupuje z Montrealu do Washingtonu výměnou za 3. a 7. kolo draftu 2024.
    Colin Miller (O) přestupuje z Dallasu do New Jersey výměnou za 5. kolo draftu 2025.
    Pierre Engvall (Ú) přestupuje z Toronta do NY Islanders výměnou za 2. a 3. kolo draftu 2024.
    Anthony Duclair (Ú) přestupuje z Floridy do San Jose výměnou za Stevena Lorentze (Ú) a 5. kolo draftu 2025.
    bahis siteleri