Kanada East – Česko White cz 7:2 (kon.) | USA – Slovensko 5:4 (po pr.) | Švýcarsko – Velká Británie 6:3 (kon.)
Kanada West – Česko Red cz 1:2 (kon.)
konec
Kanada East
7:2 (3:1, 2:1, 2:0)
Česko White
Neděle 02.07.2023, 09:00 • Svijanská aréna 1 • Mistrovství světa hráčů do 16 let • O 5. - 6. místo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:00.
     
    Hezké dopoledne, v kategorii U16 nás čeká boj o konečné umístění. O pátou příčku se na na Svijanské Aréně 1 utká Česko White a Kanada East. Startujeme v 9:00!
     
    Úvodní sestavy:

    Kanada East: Vienneau (Arnold) – Bartlett, Dawe, Park, Barber, Burke, Pilgrim, Gobel, Doyle – Monk, Philpott, Davis, Birkett, Elliot-Aldred, O'Brien, Jackson, Hopcraft, Flynn, Chafe, Blake, Mitchell.

    Česko White: Šprync (Norek) – Besperát, Kvítek, Votava (A), Černý, Městka, Smejkal, Grof – Kupka, Walter, Hradil, Šimek, Javůrek, Kotrouš, Bár, Chýle, Jánoš, Nestrojil (C), Meiner (A), Pavlíček.

    Rozhodčí: Aerni, Vrba.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:55
    Birkett se postaral o kvalitně provedenou střelu z modré čáry, jeho rána, ovšem Šprynce nepřekvapila, lapil ji do výstroje. Hra je přerušena.
     
    01:22
    Hra je na poměry této kategorie relativně tvrdá, hit střídá hit a obecně zatím na hřišti vidíme velkou bojovnost. Obrany ovšem pracuji prozatím velmi účelně a hlídají střelbu.
     
    02:52
    Vyloučení v týmu Česko White:
    Meiner – 2 min., držení.
     
    03:56
    David se dostal na ose ke střelbě, jenomže mířil vedle. Šprync v čele s obranou zatím drží defenzivní linie aktivně.
     
    04:35
    Hopcraft se dostal k dorážce ve slotu, avšak Šprync předvádí skvělý zákrok! Nutno ovšem dodat, že kanadský útočník bekhend moc nevyšperkoval a šlo spíše o oblouček, než o tvrdou střelu.
     
    05:21
    Burke pálil těsně vedle branky. Opticky má Kanada převahu, určitě se to dá říct i o počtu střel. Česká obrana zažívá krušné chvíle.
     
    05:45
    Vyloučení v týmu Česko White:
    Smejkal – 2 min., krosček.
     
    06:51
    Tým Kanada East právě vstřelil branku!
    A je tu první trefa a jaká! Fantastická individuální akce BENAJAMINA O´BRIENA, který prošel mezi dvěma českými beky a dokráčel si hbitým krokem s rychlou kličkou pro radost. Míček napálil blafákem přesně pod víko. Asistence: Ryan Dawe.
    06:51 O'BRIEN - 1:0
     
    08:41
    Chafe pálil ze střední vzdálenosti, nicméně ránu zblokovala tuzemská obrana. Míček letí do ochranné sítě, po přerušení se bude vhazovat před Špryncem.
     
    09:43
    Česko White právě vstřelilo branku!
    Z ničeho nic se dostáváme na nerozhodné skóre. Nenápadná akce vedená Kupkou skončila zblokovanou ránou. Na slotu se ovšem zorientoval MATĚJ ŠIMEK, který vypálil přesně pod břevno. Vienneau se ani nestačil připravit. Asistence: Tomáš Kupka.
    09:43 ŠIMEK - 1:1
     
    11:34
    Vyloučení v týmu Kanada East:
    Birkett – 2 min., držení hole.

    Vyloučení v týmu Česko White:
    Smejkal – 2 min., hákování.
     
    11:34
    Tým Kanada East právě vstřelil branku!
    A dalšín obrat ve skóre! Po rychlém přečíslení se dostal ke střelbě ze slotu BRADEN DOYLE, Šprync byl bez jediné šance. Kanada ukazuje svou sílu. Asistence: Tyson Jackson, Jack Bartlett.
    11:34 DOYLE - 2:1
     
    12:20
    Tým Kanada East právě vstřelil branku!
    Další kanadská trefa! Davis vyvezl míček přes střední pásmo a po rychlém vběhu směrem k brance vyslal ukázkovou nahrávku na JACKA BARTLETTA. Jeho rána z pravé strany byla formalitou, Šprync se nedokázala přesunout od druhé tyče. Asistence: Jackson Davis, Benjamin O´Brien.
    12:20 BARTLETT - 3:1
     
    13:45
    Na ploše se strhl pořádný pěstní souboj. Pavel Nestrojil (CWI) a Will Hopcraft (CAE) obdrželi menší tresty za hrubost. Konkrétně 2+2 minuty za hrubost.
     
    14:57
    Vyloučení v týmu Česko White:
    Kotrouš – 2 min., sekání.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina byla pořádně vyhrocená. Mnoho tvrdých soubojů, hádek s rozhodčími. Převahu na hřišti si postupně vypracovala Kanada East, která je efektivnější po střelecké stránce a po vyrovnání Čechů se vzmohla na další dvě branky. Pokračujeme v cca 9:37.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:58
    Kanaďané pořádně zlobí. Mitchell a Jackson zaměstnávali Šprynce, leč český brankář tentokrát nápor ustál. Česká defenzíva hraje na hraně.
     
    16:51
    Vyloučení v týmu Česko White:
    Grof – 2 min., držení.
     
    18:12
    Hradil nebyl daleko od kontaktní trefy! Jeho přečíslení a rána z osy vylekala Vienneaua, míček nakonec tak tak vyrazil betonem.
     
    19:18
    Vyloučení v týmu Kanada East:
    Birkett – 2 min., nedovolené bránění.
     
    19:34
    Česko White právě vstřelilo branku!
    Česká přesilovka byla veleúspěšná! Kontaktní trefu přineslo rychlé přenesení hry na pravou stranu klasického diamantu. Tvrdou ránou příklepem pak mohl odstartovat radost PAVEL NESTROJIL. Vienneau zjevně na projektil ani dobře neviděl. Asistence: Sebastian Jánoš, Adam Votava.
    19:34 NESTROJIL - 3:2
     
    19:34
    Rozhodčí objevili zjevně nesprávně fixní mantinel, hra je tak přerušena. Na plochu míří technik liberecké haly.
     
    20:07
    Gobel vypálil ze středního pásma krásný nadýchaný padáček, Šprync jej však bez potíží pojistil a lapil do výstroje. Vhazovat se bude v českém pásmu hned po přerušení.
     
    21:10
    Obrovská skrumáž před českou brankou! Šprync nyní vůbec nevěděl, kde mu hlava stojí. Doyle a O´Brien navíc nadvakrát pálil po dorážkách. Domácí tým ovšem ukázal obrovskou bojovnost. Na hranici svého zdraví odbránili míček a následně jej ukryli pod českého golmana.
     
    22:08
    Šprync je nyní pod permanentním vytížením! Kanada cítí šanci na vyjasnění dalšího průběhu zápasu, útočným akcím nyní ovšem dost účelně brání domácí defenzíva.
     
    23:58
    Na vedlejší hale probíhá medailový ceremoniál, aktuálně se tak hraje za doprovodu české a maďarské hymny. Na hřišti to ale nemá žádný vliv, stále se hraje velmi tvrdý a agilní hokejbal.
     
    24:28
    Vyloučení v týmu Kanada East:
    Hopcraft – 2 min., sekání.

    Vyloučení v týmu Česko White:
    Kotrouš – 2 min., sekání.
     
    24:56
    Vyloučení v týmu Česko White:
    Hradil – 2 min., vysoká hůl.
     
    25:35
    Grof nevěděl, co už by udělal pro přerušení hry a zalehl míček, který skákal před Špryncem. Sudí logicky budou trestat a budou to náročné chvíle pro český tým. Na řadě je trestné střílení.
     
    25:35
    Tým Kanada East právě vstřelil branku!
    BENJAMIN O´BRIEN při trestném střílení mnohé nevymýšlel a jednoduše zamíchal míček před slotem, jeho rána nakonec mířila k levé tyči. Kanada tak znovu vede o dvě branky.
    25:35 O´BRIEN - 4:2
     
    26:55
    Ačkoliv je kanadská přesilovka u konce, zatím to tak na hrací ploše moc nevypadá. Češi jsou pod obrovským tlakem.
     
    27:31
    Tým Kanada East právě vstřelil branku!
    Po rychlém přečíslení zde máme další trefu. LANDON MITCHELL se prodral na osu, kde po odražené střele se lapil míčku a napálil ho za bezmocného Šprynce. Potvrdila se tak jen přechozí velká dominance zámořského týmu. Asistence: Mason Burke.
    27:31 MITCHELL - 5:2
     
    29:00
    Vyloučení v týmu Kanada East:
    Blake – 2 min., hrubost + 2 min., nesportovní chování.
     
    29:55
    Šimek pálil těsně vedla! Česká eskadra má s koncem třetiny převahu.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina přinesla znovu zajímavé momenty. Nejprve kontaktní trefu Čechů, aby nakonec po trestném střílení a další trefě byla mnohem blíž výhře znovu Kanada. Český tým má zatím problém s mnoha vyloučeními a menší produktivitou oproti soupeři. Pokračujeme v cca 10:17.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:48
    Ačkoliv český tým stále pokračuje v přesilovce, ani nadále se nedokáže prosadit. Tentokrát snažení tuzemských borců překazil ofsajd.
     
    31:49
    Jánoš tvrdě pálil od Modré, Vienneau byl připraven a vyrazil míček do rohu. Český tlak poračuje.
     
    32:59
    Nestrojil měl obrovskou tutovku! Jeho bombu Vienneau jen tak tak zastavil lapačkou před brankovou čárou. Česká touha po další trefě roste raketovou rychlostí.
     
    33:14
    Vyloučení v týmu Kanada East:
    Doyle – 2 min., sekání.
     
    35:14
    Doyle se vrací na hrací plochu. Česká sestava měla tlak, jenže nedokázala si z šancí vybojovat větší příležitost. Kanaďané hrají závěr hodně zkušeně.
     
    36:40
    Javůrek měl obrovskou tutovku! Po brejku si navedl Vienneaua skoro až mimo branku, kanadský golman padající na poslední chvíli k tyči byl ale nepřekonán. Český forvard pálil v jasné šanci vedle brány.
     
    37:02
    Vyloučení v týmu Kanada East:
    Barber – 2 min., nedovolené bránění.
     
    38:06
    Český tým si ještě vybírá oddechový čas!
     
    38:06
    Český tým to zkouší bez brankáře, tohle je velký risk!
     
    38:45
    Tak to je velká rána pro český tým! Pavel nestrojil (CWI) dostává pětiminutový a osobní trest do konce utkání za bodnutí konce hole při přetlačování před bránou. Power-play je tak rázem u konce.
     
    39:06
    Na české straně dochází ke střídání brankářů, místo Davida Šprynce jde do klece Vojtěch Norek.
     
    40:31
    Vyloučení v týmu Kanada East:
    Monk – 2 min. + 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Česko White:
    Walter – 2 min. + 2 min., hrubost.
     
    41:02
    Tým Kanada East právě vstřelil branku!
    A je tu zjevně finální rozhodnutí! Po náporu na českou defenzívu se dostal k dorážce před brankou TYSON JACKSON a nekompromisně poslal míček do sítě za záda Šprynce. Asistence: Tommy Birkett, Will Hopcraft.
    41:02 JACKSON - 6:2
     
    42:38
    Situace v ochozech se vyhrocuje. Na plochu padají lahve nespokojených fanoušků. Na české straně se totiž bude vylučovat. Filip Kotrouš (CWI) trestal seknutí Hopcrafta (CAE) po lapačce Norka a po rozčilování obdržel osobní trest.
     
    43:41
    Tým Kanada East právě vstřelil branku!
    A je tu další kanadské potrestání. Z levé strany se dostal ke střelbě BENJAMIN O´BRIEN, který završuje hattrick vmetnutím balónku pod betony Norka. Asistence: Luke Gobel, James Park.
    43:41 O´BRIEN - 7:2
     
    44:25
    Vyloučení v týmu Kanada East:
    Dawe – 2 min., držení.
     
    44:34
    Vyloučení v týmu Česko White:
    Grof – 2 min., napadení.
     
    Konec zápasu.
     
    Kanada East nakonec zápas zvládla bez sebemenších problémů, když využila nakonec nekoncentrovanosti českých hráčů v samotném závěru, které rozhodil pětiminutový trest pro Pavla Nestrojila. Na vyrovnání nebo dramatizaci už neměl domácí tým ani síly a končí tedy celkově na turnaji šestý. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (10:51:31)

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 7. O'Brien (Dawe), 12. Doyle (Jackson, Bartlett), 13. Bartlett (Davis, O´Brien), 26. O´Brien (TS), 28. Mitchell (Burke), 42. Jackson (Birkett, Hopcraft), 44. O´Brien (Gobel, Park) – 10. Šimek (Kupka), 20. Nestrojil (Jánoš, Votava)


    Kanada East: Vienneau (Arnold) – Bartlett, Dawe, Park, Barber, Burke, Pilgrim, Gobel, Doyle – Monk, Philpott, Davis, Birkett, Elliot-Aldred, O'Brien, Jackson, Hopcraft, Flynn, Chafe, Blake, Mitchell.
    Česko White: Šprync (39. Norek) – Besperát, Kvítek, Votava (A), Černý, Městka, Smejkal, Grof – Kupka, Walter, Hradil, Šimek, Javůrek, Kotrouš, Bár, Chýle, Jánoš, Nestrojil (C), Meiner (A), Pavlíček.

    Rozhodčí: Aerni, Vrba
    bahis siteleri