Česko – USA cz 3:4 (kon.) | Švýcarsko – Slovensko 1:10 (kon.) | Slovensko – Česko cz 6:0 (kon.)
Kanada – USA 4:3 (po pr.)
konec
Česko
3:4 (1:1, 1:2, 1:1)
USA
Pondělí 03.07.2023, 09:00 • Svijanská aréna 1 • Mistrovství světa hráčů do 18 let
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:00.
     
    Hezké dopoledne, mistrovství světa juniorů v Liberci pokračuje dalšími dvěma hokejbalovými kategoriemi. V turnaji U18 zahájí souboj Česká a USA. Startujeme v 9:00!
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Kočka (Koudela) – Drechsler, Kamaryt (A), Plán, Malý, Musílek, Duchek, Zámečník, Vyhlídal – Pavlíček, Daníček (A), Pilař, Kantor, Kachlík, Mikšovský, Šlechta, Žežulka, Lehner (C), Rod, Jedelský, Krbec, Mikula

    USA: Scanlon (Silva) – Regalski, Morin (C), Warner-Senee, Johnson, Bigenho, O'Meila – Meek, O'Connor, Biagetti, Dibenedetto, Nackrelli, Impagliazzo, Heenan, Battista (A), Tosh, Thomas, Cadwallader, Alter, Manning-Almeida

    Rozhodčí: Michael Vitello, Roman Jančík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Česká osmnáctka je na začátku velmi aktivní, kapitán Lehner a jeho rána nakonec ale mířila po bloku mimo branku. Americká defenziva tohle zvládla.
     
    00:44
    USA právě vstřelily branku!
    Studená sprcha pro domácí barvy. Po rychlém úniku se z první velké šance prosazuje ETHAN ALTER. Ten se nerozpakoval a po rychlém zamíchání v kontru propálil mezírku mezi betony Kočky. Česká střídačka se drží za hlavu, to byla laciná chyba. Asistence: Jacob Battista, Zach Warner-Senee.
    00:44 Ethan ALTER - 0:1
     
    01:06
    Vyloučení v týmu Česko:
    Drechsler – 2 min., nedovolené bránění.
     
    02:41
    Vyloučení v týmu USA:
    Warner-Senee – 2 min., sekání.
     
    03:41
    Zajímavá tec Pavlíčka na slotu, nicméně Scanlon byl ready a míček vyrazil mimo nebezpečnou zónu. Češi se nyní postupně osmělují.
     
    04:25
    Daníček se nerozpakoval a díky velkému prostoru se postaral o zajímavou bombu z půlící čáry. Míček letěl těsně vedle americké brány, Svijanskou arénou to jen zahučelo.
     
    06:03
    Na hrací ploše vidíme mimořádně běhavý hokejbal, oba týmy mají na startu turnaje viditelně ještě hodně sil. Z české strany nyní ovšem musí přijít pečlivá práce v obraně. Američané si hodně věří.
     
    07:41
    Pavlíček mířil směrem k brance, jenže od marické strany přišla záchranná brzda. Alex Thomas (USA) zatáhl hokejkou za záchrannou brzdu a srazil domácího hráče k zemi. Logicky přichází dvouminutový trest.
     
    08:21
    Před bránou se to hodně mlelo, česká přesilovka nicméně zatím postrádá přesnost střelby. Míček éta hlavně mimo bránu Scanlona nebo hlavně do amerických bloků.
     
    09:04
    Několik bomb letělo na Scanlona, ten však prozatím drží americké akcie pevně v rukou. Několika zákroky vytěsnil míček a navíc vždy mimo slot nebo dorážející hráče. Americká spolupráce funguje špičkově.
     
    09:44
    Aktivní forčekink amerického týmu se vyplatil. Filip Kamaryt (CZE) se ve snaze získat míček pod svou kontrolu v obranném pásmu bude pykat za sekání.
     
    10:29
    Na Kočku hned dvojice amerických hráčů dorážela, nicméně čeští beci si sjednali respekt. Hra pokračuje po přerušení, sudí vše řeší jen domluvou.
     
    11:48
    DiBenedetto se pokusil o mohutný nápřah, jeho dělovka se otřela o záda českého bloku a míří do ochranné sítě. Americký tlak na českou klec tudíž bude pokračovat po přerušení.
     
    12:07
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nenápadný brejk a je z toho rázem vyrovnání! Ačkoliv česká eskadra nyní dlouho neměla příliš možností na zvrácení vývoje zápasu, po rychLém spurtu vpřed se z pravé strany ránou příklepem prosadil MAREK DANÍČEK. Scanlonovi rána proletěla nad ramenem. Asistence: Jakub Mikula, Jiří Rod.
    12:07 Marek DANÍČEK - 1:1
     
    13:18
    Česká sestava je nyní polita živou vodou. Mikšovský zabral ve středním pásmu a po vybojovaném míčku se mohl prosadit z velkého úhlu. Scanlon ovšem byl soustředěn a ránu vykryl, navíc ji ukryl rovnou do betonu a zabránil nepříjemnostem.
     
    13:54
    Český tým čeká další přesilovka. PJ Biagetti (USA) je trestán za podrážení ve středním pásmu.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině se nejprve jevilo, že Američané si přivezli do Liberce obrovsky silný kádr. Česká sestava se ale postupně rozjížděla a závěr duelu už byl naprosto vyrovnaný. Čeká nás tak ještě rozhodně zajímavý duel, pokračujeme za malou chvíli.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:54
    Česká sestava se ještě snažila tlačit, nicméně po dalším vyhození už je jasné, že tato přesilovka využita nebude. Američané pozičně ve druhé periodě zatím excelují.
     
    16:53
    Kočka nyní musel být hodně ve střehu, protože Biagetti se vydal na ofenzivní výpravu a jeho rána z úhlu z pravé strany nebyla vůbec beznadějná. Český brankář ale vyráží balónek betonem do rohu.
     
    17:10
    Vyloučení v týmu USA:
    Cadwallader – 2 min., krosček.
     
    18:55
    Lehnerova formace se snaží narušit americkou poziční hru, jenže zatím je to hodně bezzubé. Mnoho ran mířilo mimo bránu.
     
    19:18
    O´Meila si připsal obrovskou šanci" jeho únik po levé straně nakonec skončil i díky Scanlonovi nad brankou.
     
    19:51
    USA právě vstřelily branku!
    A je tu zvrat! ZACH WARNER-SENEE si perfektně naběhl do volného prostoru na pravém kruhu a po diagonále od Manninga-Almeidy poslal projektil přímo do šibenice české brány. Pro Kočku neřešitelná situace. Asistence: Drake Mannine-Almeida, Kenny, Cadwallader.
    19:51 Zach WARNER-SENEE - 1:2
     
    21:49
    Kamaryt pálil ze středního pásma pouze vedle, česká útočná pětka bude ale pokračovat v tlaku.
     
    22:22
    Filip Kamaryt (CZE) se při vracení do defenzivních řad před běžícím soupeřem dopustil okatého faulu, sudí jej vylučují za podražení. Čechy čeká další oslabení.
     
    22:38
    Pavlíček schytal za americkou brankou tvrdý direkt, za podražení půjde pykat Drake Manning-Almeida (USA).
     
    22:44
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je tu brzké potrestání! Po ráně Roda se míček odrazil do slotu k MARKU DANÍČKOVI, který se postaral o parádní ránu pod víko. Scanlon byl bez šance. Asistence: Jiří Rod, Aleš Duchek.
    22:44 DANÍČEK - 2:2
     
    23:32
    USA právě vstřelily branku!
    Další velký zvrat! Po propadnutém míčku do obrany se za českou dvojicí objevil JACOB BATTISTA, který se prodral přesně mezi beky a dokráčel až na brankoviště, kde i v pádu byl schopen napasovat rychlým blafákem míček pod betonem Kočky. Asistence: Zach Warner-Senee.
    23:32 Jacob BATTISTA - 2:3
     
    25:32
    Česká sestava se snaží něco s aktuálním skóre dělat, jenže tlak nyní vychází naprázdno. Scanlon a jeho parťáci před ním se drží.
     
    27:55
    Americký forčeking je hodně nebezpečný. Česká sestava má vůbec co dělat, aby rozehrála. Zatím pro českou osmnáctku velmi ostrý start turnaje-.
     
    28:38
    Thomas měl velkou tutovku! Po obtočení na osu sice pálil jen bekhendem, jenže Kočka měl velké starosti. Nakonec míček ukryl pod sebe a přerušil na chvíli hru.
     
    29:08
    Pavlíček se prodíral do útočného pásma, jenže pod tlakem beka nakonec vypálil jen s tečí do ochranné sítě. Česká sestava bude pokračovat tlakem před Scanlonem.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině jsme viděli podobný průběh tomu v první periodě. Američané šli do vedení, nicméně po Daníčkově vyrovnání se síly na ploše hodně vyrovnaly. Seč za necelou minutu si zámořští borci vzali vedení zpět. Prozatím česká osmnáctka nepředvádí dominantní výkon, jak se možná čekalo. Pokračujeme v cca 10:03.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:59
    Daníček si zajímavě vyjel směrem k brance, jenže palba nakonec byla sražená mimo bránu. Na řadě je další pokračování českého útoku, hned po přerušení.
     
    31:40
    Vyloučení v týmu USA:
    Manning-Almeida – 2 min., podražení.
     
    31:57
    Daníček se proháčkoval na pravé straně do střelby, jenže pálil nad bránu.
     
    32:55
    Drechsler mířil z velké dálky přesně, ale Scanlon vyrazil míček mimo dosah českých hráčů. Tlak domácích hráčů ovšem i nadále pokračuje.
     
    33:58
    Ammerická eskadra v čele s Battistou a Thomasem mířila na zteč, jenže nahrávka byla příliš dlouhá. Míček tak skončil pouze flooringem.
     
    34:23
    Cadwallader si připsal neskutečnou tutovku! Po rychlém brejku už už zasunoval kotouč do pravé části branky, kam Kočka nestačil vyrazit beton, jenže míček americkému hráči poskočil na čepeli. Češi infarktovou situaci přežili bez úhony.
     
    35:58
    Pilař nahazoval míček směrem k brance, kde už Scanlon raději řeší situaci jednoduše a přikrývá jej pod sebe. Česká sestava nyní má trošku menší převahu, ale jen optickou.
     
    36:23
    Vyhlídal pálil po buly těsně vedle branky, česká sestava pokračuje v kombinaci u americké brány. Zámořský celek ale zatím situaci zvládá.
     
    36:43
    USA právě vstřelily branku!
    Americký úder! Po buly se do zajímavé pozice u místa vhazování dostal KENNY CADWALLADER, který rychle míček zpracoval a ze zákrytu poslal svou bombu přímo na přední tyč do šibenice. Kočka na ránu vůbec neviděl. Asistence: Jacob Battista.
    36:43 Kenny CADWALLADER - 2:4
     
    37:29
    Pilař vyslal ostrou jedovku z modré čáry, ale Scanlon i přes dorážející hráče udržel míček pod výstrojí. Český tlak bude pokračovat po vhazování.
     
    38:34
    Ve středním pásmu je pískána přihrávka rukou, hra se přesune do amerického obranného perimetru.
     
    38:55
    Kachlík se postaral o dobrou tutovku! Po rychlém přechodu do pásma vypálil přízemní ránu, kterou Scanlon zastavil až špičkou betonu. Americká sestava je pod masivním náporem.
     
    39:28
    Battista se houževnatě prodral do zakončení, jenže jeho rána nakonec i kvůli tlaku českého beka byla nepřesná. V české obraně se ovšem čím dál častěji objevují zadní vrátka.
     
    40:25
    Daníček se prodíral do zakončení, jenže sudí dobře viděli faul amerického hráče. Adam Regalski (USA) si půjde odsedět menší trest za hákování.
     
    41:46
    Daníček mířil z modré čáry pouze mimo, ovšem český pres je stále v procesu. Americká čtyřka nyní hodně nestíhá.
     
    42:13
    Česko právě vstřelilo branku!
    Naděje v přesilovce vykřesána! Po obrovské skrumáži nakonec dokázal prodrat míček přes ležícího Scanlona RADEK VYHLÍDAL. Česká střídačka včetně tribuny mohutně slaví. Do konce zbývají necelé tři minuty a osmnáctka ztrácí stále gól. Asistence: Marek Daníček.
    42:13 Radek VYHLÍDAL - 3:4
     
    43:00
    Lehner nebyl daleko vyrovnání! Dokázal si najít volný prostor před slotem a bekhendem nečekaně obloučkem vyzkoušel pozornost Scanlona. Americký brankář v klíčové chvíli obstál.
     
    43:32
    Po vzájemné potyčce se bude vylučovat na obou stranách. Své menší tresty odsedí Denis Krbec (CZE) za sekání a za krosček Declan O´Meila (USA).
     
    43:32
    Český tým si vybírá oddechový čas! Po jeho konci míří Kočka na střídačku.
     
    44:20
    Český tlak roste, ale Scanlon zatím předvádí úctyhodný výkon. I při další skrumáží zvládl bez potíží uspět.
     
    44:35
    Vyhlídal na poslední chvíli zabránil )úniku amerického hráče na prázdnou branku, české naděje ještě žijí.
     
    44:51
    Vyhlídal pálí z první pouze do Scanlonova betonu! Posledních pár sekund.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání: Marek Daníček (CZE) – Bryce Scanlon (USA)
     
    Úvodní zápas na MS do 18 let se českému týmu nepovedl. V Liberci sice hned dvakrát vyrovnal a v závěru měl obrovskou šanci na minimálně prodloužení, jenže americká sestava předvedla po taktické i fyzické stránce lepší výkon. Po zásluze si tak odnáší velmi cenný triumf. Ode mě je pro dnešek ze severu Čech, přeji hezký zbytek dne. (10:36:47)

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 13. Daníček (Mikula, Rod), 23. Daníček (Rod, Duchek), 43. Vyhlídal (Daníček) – 1. Alter (Battista, Warner-Senee), 20. Warner-Senee (Manning-Almeida, Cadwallader), 24. Battista (Warner-Senee), 37. Cadwallader (Battista)


    Česko: Kočka (Koudela) – Drechsler, Kamaryt (A), Plán, Malý, Musílek, Duchek, Zámečník, Vyhlídal – Pavlíček, Daníček (A), Pilař, Kantor, Kachlík, Mikšovský, Šlechta, Žežulka, Lehner (C), Rod, Jedelský, Krbec, Mikula
    USA: Scanlon (Silva) – Regalski, Morin (C), Warner-Senee, Johnson, Bigenho, O'Meila – Meek, O'Connor, Biagetti, Dibenedetto, Nackrelli, Impagliazzo, Heenan, Battista (A), Tosh, Thomas, Cadwallader, Alter, Manning-Almeida

    Rozhodčí: Michael Vitello, Roman Jančík
    bahis siteleri