Švýcarsko – Česko cz 3:5 (kon.) | Slovensko – Kanada 3:2 (kon.) | Česko – Kanada cz 5:3 (kon.)
USA – Švýcarsko 12:2 (kon.)
konec
Švýcarsko
3:5 (2:1, 1:3, 0:1)
Česko
Úterý 04.07.2023, 09:00 • Svijanská aréna 1 • Mistrovství světa hráčů do 18 let
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:00.
     
    Hezké dopoledne, mistrovství světa juniorů v Liberci pokračuje druhým hracím dnem turnajem U18. Úterní program zahájí souboj Švýcarska a Česka. Startujeme v 9:00!
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Della Rossa (Stuchly, Nussbaum) – Flüeler, Wyss, Spahni, Bernhard, Riesen, Lüscher, Uhr, Vanoli, Leutert, Plattner, Hegglin, Andermatt, Stein, Canosa, Berchtold, Bongni, Lüthi, Kohli (A), Huber, Klaus, Straub (A), Jaussi (C)
    Trenér: Nick van Orsouw

    Česko: Kočka (Koudela) – Drechsler, Kamaryt (A), Pavlíček, Daníček (A), Pilař, Palán, Malý, Musílek, Kantor, Kachlík, Duchek, Mikšovský, Šlechta, Žežulka, Zámečník, Lehner (C), Rod, Jedelský, Krbec, Vyhlídal, Mikula
    Trenér: Martin Davídek

    Rozhodčí: Michael Vitello, Roman Jančík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:44
    Vyloučení v týmu Česko:
    Jiří Rod – 2 min., podražení.
     
    00:54
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    A je tu brzy využitá přesilovka! Po náporu na Kočkovu bránu a tvrdé střele ze střední vzdálenosti se prosazuje LOUIS KLAUS. Tohle je tvrdý úder pro českou osmnáctku, která patří mezi favorita zápasu. Asistence: Benjamin Kohli, Colin Andermatt.
    00:54 KLAUS - 1:0
     
    01:48
    Švýcaři pokračují v relativně zajímavém výkonu, prozatím jsou domácím borcům naprosto vyrovnaným soupeřem a nenechají české útoky příliš pronikat do pásma.
     
    03:40
    Hegglin už mířil směrem na branku, ale česká defenzíva v podobě Kamaryta na poslední chvíli zasáhla. Tohle bylo hodně těsné
     
    05:24
    Jaussi se dostal velmi rychle do akce, nicméně jeho průnik po levém křídle skončil nakonec jen ránou na Kočkově betonu. Další potvrzení švýcarské nebezpečnosti.
     
    06:03
    Po Vyhlídalově ráně se snažil dorážet Pavlíček, jenže Della Rossa předvedl jistý zákrok a míček vytěsnil mimo dosah dalších českých hráčů. Tlak české eskadry postupně roste.
     
    06:32
    Malý pálil hned po buly, za další chvíli i Jedelský, nicméně Della Rossa obstál. Česká sestava má nyní jednu šanci za druhou a síly se srovnávají.
     
    07:57
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Druhý švýcarský úder! Po nenápadné akci zůstal ležet skákající míček u ležícího českého beka, od něj se odrazil na čepel LUISE KLAUSE, který dokázal ránu procedit nad ramenem Kočky. České zklamání z průběhu zápasu pokračuje. Asistence: Colin Andermatt.
    07:57 KLAUS - 2:0
     
    09:04
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Moritz Huber – 2 min., nedovolené bránění.
     
    09:51
    Obrovská šance! Kočka vyjel hodně dopředu a švýcarský hráč ve snaze o přehození trefil břevno. Česká osmnáctka byla nedaleko od další pohromy.
     
    11:10
    Jaussi s Lüthim mířili sami na českou branku, ale nakonec je zastavil ofsajd. Česká defenzíva není vůbec jistá, Helvéti zatím opravdu překvapují.
     
    12:07
    Palán mohl zužitkovat volného prostoru a po přechodu modré s mohutným nápřahem pálil na švýcarskou branku. Della Rossa předvádí spektakulární zákrok.
     
    12:13
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nádherná individuální akce! MATĚJ PAVLÍČEK po vyhraném buly vyjel okolo kruhu až na osu do slotu, kde se parádním blafákem postaral o krásnou šibenici. Della Rossa překvapením ztuhl. Bez asistence.
    12:13 PAVLÍČEK - 2:1
     
    13:08
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Oscar Hegglin – 2 min., nafilmovaný pád.

    Vyloučení v týmu Česko:
    Matěj Daníček – 2 min., krosček.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině se Švýcarsko postaralo o zajímavé překvapení. S českou osmnáctkou hraje kompletně vyrovnanou partii a prozatím nad ní dokonce vede. Pokračujeme za malinký okamžik.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:29
    Urostlý Pavlíček se prodíral do útočné třetiny, nicméně Della Rossa s kolegou z obrany to zvládli bez potíží. Míček nakonec skončí po velkém vypětí v rohu.
     
    16:17
    Drechsler pálil z horního oblouku a Della Rossa musely být velmi dobře soustředěn. Po skvělém zákroku betonem pokračuje český útok tlakem v pásmu.
     
    17:29
    Tadeáš Kantor měl obrovskou tutovku! Jeho bomba ze slotu ovšem skončila při dorážení pouze na spojnici, Della Rossa si může pořádně oddechnout. Češi ale nebyli daleko od vyrovnání.
     
    18:23
    Po nepřesné české rozehrávce je pískán flooring, hra se vrací zpátky před Kočku.
     
    19:02
    Mikšovský mířil z levé strany mezi betony, ale Della Rossa zvládl nohy sepnout k sobě. Další ránu si zapisuje Palán, ale mířil mimo bránu.
     
    19:43
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je tu vyrovnání! Po rychlém přečíslení se z pravé strany vřítil do pásma MATĚJ PAVLÍČEK, který zavěsil míček do šibenice. Češi se tak dotahují na své soupeře a stahují dvoubrankové manko. Zápas začíná takřka od začátku. Asistence: Petr Lehner.
    19:43 PAVLÍČEK - 2:2
     
    20:10
    Česko právě vstřelilo branku!
    Obrat dokonán! Míček se dostal do slotu, kde se jej ujal JAKUB MIKULA a parádně obkroužil ležícího švýcarského beka i brankáře Della Rossu. Míček zapadl parádně do šibenice. Asistence. Marek Daníček, Jiří Rod.
    20:10 MIKULA - 2:3
     
    20:34
    Vyloučení v týmu Česko:
    Petr Lehner – 2 min., krosček.
     
    21:52
    Daníček si nyní se soupeři dělá co chce. Dokázal udržet míček na čepeli dlouhé sekundy a ještě kličkovat mezi soupeři v obranném pásmu. Švýcaři nyní částečně čas v přesilovce prohospodařují.
     
    22:25
    Straub nevyslal vůbec špatnou ránu, jeho projektil nicméně po teči letěl dost nepřesně. Kočka jej pro jistotu ještě pohlídal vyrážečkou a míček míří do rohu.
     
    22:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je tu další domácí úder! Po rychlém forčekingu se podařilo tuzemským borcům vybojovat míček v rohu, odkud jej poslal Pavlíček krásnou diagonálou na PETRA LEHNERA, který napálil bombu přímo do švýcarské šibenice. Asistence: Matěj Pavlíček, Denis Krbec.
    22:40 LEHNER - 2:4
     
    22:40
    Švýcarsko si vybírá oddechový čas!
     
    22:53
    Vyloučení v týmu Česko:
    Marek Daníček – 2 min., hrubost.
     
    23:59
    Berchtold zkoušel obloučkem vybídnout své spoluhráče k aktivitě, nicméně balónek místo toho uzmul do lapačky Kočka. Hra je přerušena.
     
    24:20
    Vyloučení v týmu Česko:
    Matěj Pavlíček – 2 min., nedovolené bránění.
     
    25:06
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Záblesk naděje pro helvétský tým! Po rychlém kombinaci během přesilovky se dostal míček na modrou čáru k PABLO BERCHTOLDOVI, jenž úžasnou dělovkou trefil šibenici Kočkovy klece. Švýcarsko se tak dotáhlo na rozdíl jediné branky. Asistence: Fadri Straub.
    25:06 BERCHTOLD - 3:4
     
    25:43
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Andri Uhr – 2 min., podražení.
     
    27:02
    Rod pálil po nádherné kombinaci na jeden dotek, jeho bomba skončila sice mezi betony Della Rossy, jenže švýcarský brankář doskákat míček za záda nedovolil. Češi jsou v presu.
     
    27:20
    Daníček mě obrovskou tutovku, ale Della Rossa po skrumáži mna slotu vítězoslavně zatíná pěst, protože této gólovce s obětavými beky zabránil. Česká ofenzíva stále tlačí.
     
    27:57
    Flooring Švýcarů, už jsou totiž v plném počtu.
     
    28:25
    Mikula zkoušel michigan, nicméně obtočit okolo branky se mu nepovedlo. Švýcaři mu následně odebírají míček z hole.
     
    29:47
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Andermatt – 2 min., hákování.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině přišlo obrovské české vzedmutí, které dopomohlo k obratu z 0:2 na 4:2. Švýcarsko začalo postupně ztrácet v ofenzivní fázi hry svou přechozí převahu a ještě se sice vzmohlo na kontaktní trefu, na světelné tabuli ale zatím svítí skóre výhodnější lehce pro Čechy. Pokračujeme v cca 10:10.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:48
    Neskutečný nápor českého týmu! Lehner pálil po krásné diagonále z levé strany, ale Della Rossa předvedl exkluzivní zákrok. Hra pokračuje hned po přerušení. Míček skončil tečován v ochranné síti.
     
    31:43
    Česko právě vstřelilo branku!
    Další tvrdý úder českého týmu! Po Mikulově obrovské tutovce se už domácí mančaft dočkal. Po rychlém přečíslení se tvrdou ránou postaral OLIVER MALÝ, jehož bomba skončila v šibenici. Na tribunách vypuká mohutná oslava. Asistence: Marek Daníček, Jiří Rod.
    31:43 MALÝ - 3:5
     
    32:44
    Vyloučení v týmu Česko:
    Denis Krbec – 2 min., nedovolené bránění.
     
    33:52
    Daníček se dostal do samostatného úniku, ale v obrovském spurtu nakonec pálil pouze na lapačku Della Rossy. Švýcarský brankář zapisuje další exkluzivní zákrok ze své kolekce.
     
    34:25
    Vyloučení v týmu Česko:
    Filip Kamaryt – 2 min., nedovolené bránění.
     
    35:01
    Vyloučení v týmu Česko:
    Daniel Zámečník – 2 min., nedovolené bránění.
     
    36:11
    Švýcaři při dvojnásobné přesilovce nikam nespěchají. Spahni mířil při palbě z levého kruhu o pár centimetrů mimo tyč.
     
    37:25
    Kohli mířil i díky lehké teči nakonec mimo branku. Česká sestava se nyní může usadit v útočném pásmu.
     
    37:33
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Fabian Jaussi – 2 min., sekání.
     
    38:58
    Jiří Rod mířil při palbě ze střední vzdálenosti těsně nad bránu, český tlak nyní kulminuje. Švýcarsko má v defenzívě velikánské problémy.
     
    39:14
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Benjamin Kohli – 2 min., podražení.
     
    39:57
    Denis Krbec dostal skvělou nahrávku skrze slot, ale tváří tvář Della Rossovy nedokázal vypálit přesně. Míček se mu zamotal pod nohama a dostal ho jen k švýcarskému brankáři.
     
    40:41
    Pavlíček pálil těsně vedle bližší tyče po výběhu z kruhu. Češi nyní masivně soupeře presují.
     
    41:25
    Po jasném faulu v rohu je na trestnou lavici poslán Janik Bernhard (SUI), obdržel menší trest za podražení.
     
    43:09
    Vyloučení v týmu Česko:
    Oliver Malý – 2 min., sekání.
     
    43:50
    Daníček už mířil vstříc prázdné švýcarské brance, jenže trefil jen holi mohutně dobíhajícího beka. Pro domácí borce nyní zahrála roli paní Smůla.
     
    44:26
    A další spurt na prázdnou branku! Sudí ovšem pískají domácí eskadře ofsajdové postavení.
     
    44:57
    Neuvěřitelná situace! Kočka se pokusil vypálit míček daleko od brankovištěm, ale zákroky předvedl i na kruhu. Neskutečný výkon, nakonec je hra přerušena. Švýcaři nebyli daleko od kontaktní trefy.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání: Luis Klaus (SUI) – Petr Lehner (CZE)
     
    A je tu konec! Česká trápení nakonec nepokračuje v kategorii U18 a svěřenci kouče Davídka si připisují první tři body. Ve třetí třetině ještě zvýšili náskok na konečných 5:3 a nakonec toto skóre i v závěrečném švýcarském power-play ubránili. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (10:37:49)

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 1. Klaus (Kohli, Andermatt), 8. Klaus (Andermatt), 26. Berchtold (Straub) – 13. Pavlíček, 20. Pavlíček (Lehner), 21. Mikula (Daníček, Rod), 23. Lehner (Pavlíček, Krbec), 32. Malý (Daníček, Rod)


    Švýcarsko: Della Rossa (Stuchly, Nussbaum) – Flüeler, Wyss, Spahni, Bernhard, Riesen, Lüscher, Uhr, Vanoli, Leutert, Plattner, Hegglin, Andermatt, Stein, Canosa, Berchtold, Bongni, Lüthi, Kohli (A), Huber, Klaus, Straub (A), Jaussi (C)
    Trenér: Nick van Orsouw

    Česko: Kočka (Koudela) – Drechsler, Kamaryt (A), Pavlíček, Daníček (A), Pilař, Palán, Malý, Musílek, Kantor, Kachlík, Duchek, Mikšovský, Šlechta, Žežulka, Zámečník, Lehner (C), Rod, Jedelský, Krbec, Vyhlídal, Mikula
    Trenér: Martin Davídek

    Rozhodčí: Michael Vitello, Roman Jančík
    bahis siteleri