Tisková konference FC SILON Táborsko (kon.) | Tisková konference MFK Vyškov (kon.)
Tisková konference k 52. BARUM CZECH RALLY ZLÍN (kon.) | Tisková konference SFC Opava (zruš.)
konec
Tisková konference FC SILON Táborsko

Úterý 18.07.2023, 09:00Tiskové konference
     
    Tisková konference končí, Táborsko sehraje první utkání nové sezony v sobotu 22. července od 17 hodin proti Kroměříži. (09:45:47)
     
    Nádvorník může nasadit dva až tři hráče z nováčků a zatím má jeden otazník.
     
    Nádvorník má jasno, že bude gólmanská jednička, rozhodování bylo ale těžké. Brankáře na zápas proti Kroměříži si ale zatím nechá pro sebe. Táborsko má vyrovnané gólmany Pastornického a Kerla.
     
    Klub klade velký důraz na on-line prodej vstupenek, který je finančně výhodnější, a na prodej permanentek, které platí i na ČFL, MOL Cup, případnou baráž i na reprezentační zápas s Itálií.
     
    Táborsko chce do sezony vstoupit dobře, což je podle něj nejdůležitější. Táborsko plánuje podle Nádvorníka ofenzivní hru.
     
    Nádvorník si myslí, že soutěž bude ještě vyrovnanější, než byla v minulé sezoně.
     
    Dvořák se vyjádřil k hernímu dni, kterým je nově sobota. První tři kola rozhodnou, jak si diváci na tetno termín zvyknou, zda dají přednost FNL či nižším soutěžím. Klub bude jednat s kluby, aby hrály v jiné časy. Nabízí klubům permanentky zdarma, pokud čas svých domácích zápasů změní.
     
    Klub jedná o převodu stadionu na město. Klub to již schválil, pracovní skupina také. Teď je podle Vozábala na tahu město, které by mělo věc projednat v září na zastupitelstvu. Táborsko řeší osvětlení na stadionu a hledá způsob financování, čeká na granty NSA, řeší to s městem i s krajem.
     
    Do B-týmu se vrací Leoš Vozihnoj, který hrával za A-tým. Pak odešel do Rakouska. Pokud bude mít výkonnost, může se podle Vozábala prosadit zpět do A-týmu.
     
    Vozábal promluvil o B-týmu, který bude hrát ČFL. Kádr bude 15+2. Ředitel zmínil, že B-tým musí být samostatný. Béčko bude věkově starší a v sestavě bude mít z 90 procent hráče z táborského regionu. Pokud nebudou hráči z A-týmu vytížení, budou nastupovat za B-tým.
     
    Novák věří, že mu bude držet zdraví. Dohodl se s vedením klubu na další spolupráci.
     
    Dvořákovi se v přípravě nejvíce líbil Zeman, s jakou lehkostí dával góly. Zeman je podle něj černý kůň. Dále se těší na Matouše Varačku, který udělal velký pokrok.
     
    Ředitel Vozábal nechce skončit hůř než loni, kdy byl tým sedmý. Připomněl slova většinového majitele Petra Koláře, aby se neplácali po zádech za desáté místo. Vozábal chce hrát naplno každý zápas a je přesvědčený, že tým má na to, aby hrál v horní polovině tabulky.
     
    Novák dále věří, že si s kapitánstvím poradí, je novou tváří po Jakubu Navrátilovi, který ukončil na konci loňského ročníku aktivní kariéru.
     
    Kapitán Pavel Novák už vyhlíží utkání s Kroměříží a ví, že vstup do sezony je pro sebevědomí kabiny důležitý. Novák věří, že tým bude hrát co nejvýše a připomněl progres v přípravě.
     
    Ředitel klubu Martin Vozábal připomněl, že tým bude hrát v nových italských dresech Macron. Tuto značku nosí Plzeň nebo třeba Bruggy.
     
    Dvořák láká na atraktivní podzimní soupeře v čele se Zbrojovkou, Spartou B či Vyškovem.
     
    Dvořák oznámil, že Táborsko bude atakovat hranici 350 prodaných permanentek. Vylepší se občerstvení na protější tribuně s pevným posezením.
     
    Ondřej Dvořák zmínil, že klub má 65 partnerů, což se po odchodu Jiřího Smrže za uplynulých šest let hodně změnilo, tehdy bylo partnerů osmnáct. Předseda správní rady vyzdvihl nové tváře vlastníků klubu v čele s Petrem Kolářem.

    Josef Janda

    bahis siteleri