Finsko – Česko 5:4 (kon.)
konec
Finsko
5:4 (1:1, 3:3, 1:0)
Česko
Pondělí 24.07.2023, 14:00 • Vierumäki, Finsko • Reprezentace do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Zdravím všechny hokejové fanoušky! Českou dvacítku čeká poslední přátelské utkání ve Finsku, kde se opět střetne s domácím výběrem, tentokrát však s mančaftem do dvaceti let. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    Finsko: Kokko (Vali) – Kiviharju, Salin (A), Grönlund, Väisänen, Pieniniemi, Kulonummi, Vuori, Minkkinen – Kaskimäki, Lassila (C), Hämeenaho – Kiiskinen, Helenius, Nyman (A) – Nurmi, Rönni, Halttunen – Koskipirtti, Bau, Tolppola.
    Trenér: Antti Pennanen.

    Česko: Hrabal (Špunar) – Cibulka, Alscher (A), Kočí, Ročák, Matějíček, Port, Šprynar – Štancl, Sapoušek (C), Formánek – Rymon, Melovský, Senčák – Bareš, Felcman, Slavíček (A) – Hradec, Hujer, Redlich.
    Trenér: Patrik Augusta a Radim Rulík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Kvůli technickým potížím budeme schopni z první poloviny první třetiny přinášet pouze změny stavu, omlouváme se za komplikace.
     
    05:59
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Niko Minkkinen – 2 min., nedovolené bránění.
     
    07:38
    Česko právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je TOMÁŠ CIBULKA. Asistence: Marek Alscher, Robin Sapoušek.
     
    12:00
    Vyloučení v týmu Česko:
    Adam Bareš – 2 min., sekání.
     
    12:45
    Hämeenaho řídí finskou přesilovku a vymýšlí velmi nebezpečné přihrávky, nebezpečná střela ale zatím nepřichází.
     
    13:12
    Od modré čáry to nakonec zkusil Kiviharju, ale tomu se rána hodně nepovedla. Kotouč letěl jen po ledě a Hrabal si ho tedy bez problémů našel.
     
    14:15
    Češi už hrají v plném počtu, ale pořád se musí bránit. Domácí mančaft samozřejmě není spokojený s aktuálním výsledkem a chce ho co nejdříve upravit.
     
    14:54
    Přečíslení tři na jednoho totálně zazdil nepřesnou přihrávkou Rönni, díky tomu se čeští hráči stihli vrátit a žádnou střelu nedovolili.
     
    16:28
    Vyloučení v týmu Česko:
    Šimon Slavíček – 2 min., vysoká hůl.
     
    16:42
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové také využívají svou přesilovku, i když až na druhý pokus! V jejich podání to byla velmi jednoduchá akce, Salin totiž nabil JANIMU NYMANOVI do pravého kruhu, který odtud překonal českého brankáře střelou ke vzdálenější tyči. Asistence: Otto Salin, Jesse Kiiskinen.
    16:42 Jani NYMAN - 1:1
     
    18:02
    Domácí zůstávají při chuti, o průnik se tedy pokoušel Koskipirtti. Toho ale obránci včas zastavili, takže finský forvard nakonec mohl jen nahodit.
     
    19:18
    Česko už se snaží nápor soupeře pouze ustát, přestávka přece jen není daleko. A vyrovnaný stav není nic hrozného, pořád se s tím dá pracovat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 14:45.
     
    V prvním dějství jsme sledovali vyrovnanou podívanou, čemuž odpovídá i výsledek. Zpočátku byli o něco nebezpečnější Češi, kteří i díky tomu získali přesilovku. Tu využili po přesné ráně Cibulky. Finům se však ztráta vůbec nelíbila a od té doby byli lepší oni, z čehož také vypramenil přesilovkový zásah. O ten se postaral Nyman a zbytek zápasu tedy může být hodně zajímavý.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Salin po prohraném vhazování dobře zachytil kotouč ve vlastním pásmu a velmi zkušeně rozehrál.
     
    20:39
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finský obrat je velmi rychle dokonán! Domácí opět ukázali sílu své kombinace. Tentokrát se ve výborné pozici octil LENNI HÄMEENAHO, na kterého zapomněla celá česká obrana a díky tomu zakončoval do odkryté klece. Asistence: Otto Salin, Aron Kiviharju.
    20:39 Lenni HÄMEENAHO - 2:1
     
    21:23
    Hradec po delší době rozjel českou ofenzivu, ale hned se na něj sesypali dva protihráči, kteří mu u mantinelu vystavili stopku.
     
    23:00
    Nyman individuálně dostal kotouč do útočného pásma a díky tomu mohla následovat střela od jeho spoluhráče, ta se však mezi tyče nevešla.
     
    23:24
    Vyloučení v týmu Česko:
    Vojtěch Hradec – 2 min., nedovolené bránění.
     
    24:56
    Finský tlak v přesilovce je samozřejmě zase velký, přišlo už i několik střel. Hrabal ale zatím zvládá odolávat.
     
    25:10
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Jesse Kiiskinen – 2 min., držení.
     
    25:26
    Vyloučení v týmu Česko:
    Adam Bareš – 2 min., hákování.
     
    25:56
    Češi vyhráli buly ve vlastním pásmu a dobře mířili pomoci nahození, to ale domácí bez problémů pokryli.
     
    26:30
    Cibulka šikovně udržel útočné pásmo, i když schytal tvrdý hit. Jeho spoluhráči ale toho následně nedokázal využít.
     
    27:28
    Po delší době se hraje na obou stranách v plném počtu, to více svědčí Finům, kteří se hned usadili v útočném pásmu.
     
    28:58
    Salin je i nadále velmi aktivní a po dvou asistencích nemá dost. Nabízel tedy další nebezpečný kotouč před bránu, Česko si to ale tentokrát pohlídalo.
     
    29:45
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Suomi už vede o dvě branky! Za další branku může opět skvělá kombinace, při které se Češi zatáhli v plném počtu k vlastní bráně. Do levého kruhu následně dostal nabito EMIL PIENINIEMI, který střelou z první překonal brankáře. Hrabal si sice na puk sáhl, ale nezastavil ho. Asistence: Konsta Helenius, Jesse Nurmi.
    29:45 Emil PIENINIEMI - 3:1
     
    29:56
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tvrdá rána po české hráče, kteří zničehonic ztrácejí tři góly! JANI NYMAN se dostal do rychlého protiútoku, který nakonec zakončil sám a udělal dobře, protože Hrabala úspěšně prostřelil. Asistence: Joona Väisänen, Thomas Grönlund.
    29:56 Jani NYMAN - 4:1
     
    30:16
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi ihned odpovídají! Postaral se o to DOMINIK RYMON, který se po pěkné kličce dostal k pravé tyči a bekhendem přehodil beton Kokka. Asistence: Matias Melovský, Marek Alscher.
    30:16 Dominik RYMON - 4:2
     
    30:29
    Česko právě vstřelilo branku!
    Velká přestřelka rozhodně nekončí a je to jen o jeden gól! ADAM BAREŠ před bránou předvedl výborné baseballové dovednosti, protože po zákroku finského brankáře si našel kotouč ve vzduchu a dorazil ho do sítě. Asistence: Jiří Felcman.
    30:29 Adam BAREŠ - 4:3
     
    33:00
    Česko právě vstřelilo branku!
    Bleskově je srovnáno a bude to ještě velký boj! Kulonummi přišel o puk na modré čáře, díky čemuž mohli jít Češi do přečíslení. To vzal na sebe FRANTIŠEK FORMÁNEK, který neomylně vymetl pravou šibenici. Asistence: Jakub Štancl.
    33:00 František FORMÁNEK - 4:4
     
    35:18
    Finové chtějí další gól, tentokrát samozřejmě v české síti. Od modré čáry se proto zkoušel prosadit Vuori, ale netrefil bránu.
     
    35:43
    Nyman se také mohl prosadit, jenže prudkou přihrávku si nezpracoval, kvůli čemuž skončil finský útok bez zakončení.
     
    36:42
    Kočí chytře nahodil kotouč do útočného pásma a vrhl se za ním, protože jeho spoluhráči potřebovali vystřídat. Ti to navíc zvládli velmi rychle a kus gumy mohou v útoku bojovat.
     
    37:23
    Ani jeden tým samozřejmě není spokojený s velkou přestřelkou, všichni hráči proto nyní začali hrát hlavně směrem dozadu. Nikdo už nechce nic riskovat.
     
    38:04
    Melovský se dobře uvolnil na levé straně a po přihrávce odtud mohl střílet, Kokko si ale napravuje ztracené sebevědomí a jistě zasahuje ramenem.
     
    38:46
    Další nebezpečný střelcem byl Štancl, jehož pokus od modré čáry byl ještě tečovaný, ale i tentokrát si finský gólman nějak poradil.
     
    39:03
    Další střelu měl na svědomí Sapoušek, Kokko ale dobře viděl a připsal si další důležitý zákrok.
     
    39:56
    Vyloučení v týmu Česko:
    František Formánek – 2 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:32.
     
    Druhá perioda byla jako na houpačce a žádný divák se rozhodně nenudil. Zpočátku pokračovalo ve své dominanci Finsko, které hned odskočilo do vedení po střele Hämeenaha. To ale nebylo vše, v závěru třetí desetiminutovky se prosadili ještě Pieniniemi a Nyman, Finové tak vedli o tři branky a pro Čechy to vypadalo velmi špatně. Nikdo však nečekal, co bude následoval. Česko totiž během tří minuty úspěšně smazalo tříbrankové manko, góly padaly hlavně z protiútoků. Postupně se prosadili Rymon, Bareš a Formánek, před třetím dějství je pořád všechno otevřené.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Finové začínají závěrečnou část v početní výhodě a hned se usadili vepředu, tam ale přes napadající protihráče nic nevymysleli.
     
    41:01
    Rymon se ve vlastním oslabení dostal do slibné protiakce, kterou po šikovných kličkách dokonce zakončil, proti gólu byl ale beton brankáře.
     
    42:04
    Na druhé straně to zkoušel Koskipirtti, který také vystřelil, do cesty se mu ale postavil jeden z bránících hráčů a kus gumy srazil mimo tři tyče.
     
    43:00
    Kiviharju v klidu dojel za svou bránu, aby se pískalo zakázané uvolnění. Bude se tedy vhazovat po levé ruce Hrabala.
     
    43:26
    Čechům se začíná na vhazování dařit a vyhráli ho i tentokrát. Díky tomu rozjeli rychlou útočnou akci, kterou ale tentokrát úspěšně zpracovala finská obrana.
     
    44:18
    Kokko musel krýt tvrdou ránu od modré čáry, což zvládl na jedničku a následně přerušil hru. I před ním se bude konat buly.
     
    45:00
    Všichni hráči si pořád dávají pozor zejména na to, aby neudělali zbytečnou chybu. Proto se často střídá a hraje se ve vysokém tempu.
     
    45:48
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finští beci jsou pořád produktivní a hlavně díky nim domácí tým opět vede! KASPER KULONUMMI měl velké problémy s tím, aby udržel kotouč na modré čáře, což se mu jen tak tak povedlo. Následně z nouze nahodil kotouč na branku, který se se štěstím odrazil od tyčky do sítě. Hrabal nic neviděl a nemohl reagovat. Asistence: Emil Pieniniemi, Jesse Nurmi.
    45:48 Kasper KULONUMMI - 5:4
     
    47:24
    Vyloučení v týmu Česko:
    Matteo Kočí – 2 min., hákování.
     
    47:55
    Slavíček při napadání odvedl dobrou práci, protože vybojoval kotouč. Následně hned pálil a zkoušel tak zaskočit Kokka, ten ale nakonec ani nemusel zasahovat.
     
    48:09
    Vyloučení v týmu Česko:
    Šimon Slavíček – 2 min., sekání.
     
    48:28
    Salin se v přesilovce dostal hodně blízko k bráně a stačilo kotouč jen dobře umístit, to se mu ale nepovedl, takže kus gumy skončil pouze na hrazení.
     
    49:25
    Česko už hraje v plném počtu a opět může pomýšlet na vyrovnání. Nejdřív ale musí vybojovat puk, kterého se Finové jen tak nevzdají.
     
    50:25
    Kokko byl po zákroku poslán k zemi svým spoluhráčem, čehož Češi okamžitě zkoušeli využít, ale kotouč k bráně už nedostali.
     
    51:04
    Cibulka také pořád hraje skvěle, nyní vystihl vzdušnou přihrávku a zahájil protiútok. Ten ale nakonec sám ukončil neúspěšným pasem.
     
    52:05
    Finsko nyní využívá zbytek svých sil a díky tomu je směrem dopředu o něco nebezpečnější. Hrabala tak nyní čeká krušná pasáž.
     
    52:34
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Topi Rönni – 2 min., hrubost.
     
    53:26
    Česko má velkou příležitost k vyrovnání, ale v početní výhodě se mu zatím nedaří, protože se nemůže dostat ani do pásma.
     
    54:13
    Cibulka při rozehrávce skončil na zemi, ale faul si nevybojoval. Útěchou pro něho může být aspoň to, že jeho spoluhráči hned získali puk zpátky.
     
    54:32
    Finsko už je z nejhoršího venku, ale na defenzivu se nejspíš bude soustředit pořád. Do konce základní hrací doby už příliš času nezbývá, takže je to nejspíš nejlepší taktika.
     
    55:48
    Hrabal si připsal důležitý zásah, který jeho tým ještě drží ve hře. Čas ale velmi rychle dochází.
     
    56:27
    Lassila svou střelou sice netrefil prostor mezi tyčemi, ale svým průnikem alespoň koupil další sekundy.
     
    57:38
    Češi vyhráli buly v útočném pásmu a kvůli tomu musel vzápětí zasahovat Kokko. Zuby si na něm vylámal Štancl.
     
    57:53
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Jere Lassila – 2 min., napadení.
     
    57:53
    Oddechový čas pro Česko.
     
    58:20
    Česko už hraje bez Hrabala a pokouší se o vyrovnání s šesti bruslaři!
     
    58:42
    Nepřesný pas vyhnal české hokejisty z útočného pásma, hlavní ale je, že mají kotouč pořád pod kontrolou.
     
    59:28
    Kotouč se pořád nachází ve finském pásmu, ale stále nepřichází žádná pořádná šance.
     
    59:42
    Kočí šel na modré čáře do zbytečného souboje s protihráčem, což ho stálo kus gumy a nejspíš tak pokazil i šanci na české vyrovnání.
     
    Konec zápasu.
     
    Po velké přestřelce se nakonec z těsného vítězství radují Finové, které jim v závěrečné třetině zajistil přesnou střelou z dálky Kulonummi. Česko se ale za svůj výkon rozhodně stydět nemusí, vstřelit tři góly během tří minut, zatímco prohráváte o tři branky, je hodně působivé. Nakonec to ale k výhře nestačilo.
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dne. (16:03:56)

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 17. Nyman (Salin, Kiiskinen), 21. Hämeenaho (Salin, Kiviharju), 30. Pieniniemi (Helenius, Nurmi), 30. Nyman (Väisänen, Grönlund), 46. Kulonummi (Pieniniemi, Nurmi) – 8. Cibulka (Alscher, Sapoušek), 31. Rymon (Melovský, Alscher), 31. Bareš (Felcman), 33. Formánek (Štancl)


    Finsko: Kokko (Vali) – Kiviharju, Salin (A), Grönlund, Väisänen, Pieniniemi, Kulonummi, Vuori, Minkkinen – Kaskimäki, Lassila (C), Hämeenaho – Kiiskinen, Helenius, Nyman (A) – Nurmi, Rönni, Halttunen – Koskipirtti, Bau, Tolppola.
    Trenér: Antti Pennanen.

    Česko: Hrabal (Špunar) – Cibulka, Alscher (A), Kočí, Ročák, Matějíček, Port, Šprynar – Štancl, Sapoušek (C), Formánek – Rymon, Melovský, Senčák – Bareš, Felcman, Slavíček (A) – Hradec, Hujer, Redlich.
    Trenér: Patrik Augusta a Radim Rulík.
    bahis siteleri