Česko – Německo 21:4 (kon.) | Česko – Švýcarsko 6:3 (kon.)
konec
Česko
6:3 (4:2, 2:1)
Švýcarsko
Pondělí 24.07.2023, 15:55Mistrovství Evropy v inline hokeji U19
Partner:
     
    Česko ve skupině o prezidentský trofej ve čtyřech zápasech nenašlo jediného přemožitele, v posledním čtvrtém skupinovém klání porazilo Švýcarsko 6:3.

    Favoritovi nevyšel úvod, když prohrával 1:2, ale postupně se dostal do tempa, konkurentovi ve zbytku střetnutí povolil už jen jeden gól, zatímco Češi přidali do statistik dalších pět zásahů do černého. Utkání mělo dva dvougólové střelce, kapitána mužstva Pavla Šimka a Lukáše Nováka.

    Česko tedy se ziskem plného počtu dvanácti bodů obsadilo první místo a slaví zasloužený zisk trofeje, což je alespoň částečná náplast na vypadnutí z bitvy o cenné kovy. Švýcaři skončili ve skupině na čtvrtém místě s bilancí dvou výher a dvou porážek. (17:09:51)
     
    Konec zápasu.
     
    39:58
    Polední útočná akce patřila českému celku. Filip Žaba střílel zápěstím od levého mantinelu, jeden z bránících hokejistů puk nasměroval mimo hrací plochu.
     
    39:19
    Pohlednou přesilovkovou akci završil Jakub Žmola přihrávkou do pravého kruhu na Matyáše Berana, který křižnou ránou minul cílové zařízení.
     
    38:57
    Tvrdou střelu vyslal Pavel Šimek. Zpomalil ji dobře stojící Gian Niederberger, brankář Matteo Müller měl o to snazší práci.
     
    38:21
    A další vyloučení do švýcarských řad. Do zápasových statistik se zapsal Rämon Machler, rozhodčí jej poslali pryč ze hry za nedovolené bránění.
    37:32 Lukáš NOVÁK - 6:3
     
    37:32
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tentokráte si Žmola počínal o poznání lépe! V levém kruhu naznačil střelu, čímž zmátl celou švýcarskou defenzivu a spoluhráče, který už nadskakoval, aby nakonec vyslal křižný pas do pravého kruhu na LUKÁŠE NOVÁKA. jemuž stačilo puk usměrnit do prázdné brány. Asistence: Jakub Žmola.
     
    37:20
    Nejprve Jakub Žmola naznačil nahrávku, aby následně z levého kruhu vypálil ze zápěstí, Matteo Müller včas schoval mezeru mezi pravou rukou a tělem.
     
    37:12
    Moc nechybělo. Pěknou, svižnou akci zakončoval Jan Hanák, nicméně místo odkryté levé části brány trefil levý beton brankáře.
     
    36:49
    Vyhozením po levém mantinelu se prezentoval Janick Rickenbach, a to znamená, že Adam Hamrla začíná akci od vlastní brány.
     
    36:11
    Pavel Šimek už mohl střílet, ale zprava hledal křižnou přihrávkou lépe postaveného spoluhráče, pasu zabránil v úspěchu zakleknuvší Ruchti.
     
    35:50
    Česko může navýšit náskok v početní převaze. V blízkosti vlastní brány Matteo Fosanelli podrazil do příležitosti mířícího soka.
     
    35:24
    Pěknou kličkou se Filip Žaba v pravém kruhu zbavil osobního strážce, vzápětí vypálil ze zápěstí o kousek nad břevno.
     
    34:55
    Matteo Fosanelli křižnou přihrávkou našel rozjetého Janicka Rickenbacha, ten se vlastní vinou dostal z ideálního úhlu.
     
    34:15
    Filip Žaba moc dobře věděl, že se k němu velkou rychlostí blíží Ramon Mächler, proto po mantinelu rozehrál na volného Zdeňka.
     
    33:46
    Na malém prostoru si našel prostor ke střele Marc Hammer, křižný projektil usměrnil o pár čísel vedle pravé tyčky.
     
    33:14
    Vysoko se vydal forčekovat Janick Rickenbach. Lukáš Novák zachoval chladnou hlavu a před protihráčem odjel za vlastní bránu.
     
    32:45
    Z velkého úhlu vyzkoušel pozornost gólmana Jonas Grob. André Lequin byl na svém místě a postaral se o přerušení hry.
     
    32:29
    Ve dvou proti třem si čeští inline hokejisté neporadili, Matyáš Beran nedostal touš k Filipu Žabovi přes Giana Niederbergera.
     
    31:53
    Ani další útok českému celku nevyšel. Na teč nahazoval Lukáš Novák, Jakob Kleeberg nasměroval kus černé gumy vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    31:09
    Švýcarská defenziva propadla a vstříc brankáři rázem postupoval Pavel Šimek, mezeru mezi Müllerovými betony však hledal bez úspěchu.
     
    30:58
    Češi střídali, takže Adam Vosmík neměl směrem dopředu podporu, útočícího hokejistu zpacifikoval Moritz Kellenberger.
     
    30:13
    Jakub Zdeněk vyzkoušel průnik po pravém mantinelu, který nebyl úspěšný, protože jej čistým způsobem zastavil Janick Rickenbach.
     
    29:49
    Mezi dvěma konkurenty se Miroslav Dobner sice prosmýkl, ale přes Levina Bühlera se přes protihráče k zakončení neprotlačil.
     
    29:11
    Pomalé nahození nebylo pro Andrého Lequina žádným problémem, brankář si dokonce troufl na rozehrávku k hokejce Hanáka.
    28:19 Lukáš NOVÁK - 5:3
     
    28:19
    Česko právě vstřelilo branku!
    Perfektní individuální akci, na jejímž konce evidujeme pátý český gól! LUKÁŠ NOVÁK převzal kotouč za vlastní bránou, odpoutal se od prvního protihráče, už v plné jízdě se zbavil dalších dvou, gólmana vykoupal bekhendovým blafákem a puk pověsil neomylně pod břevno. Bez asistence.
     
    27:37
    Pěkně sehraná kombinace, kromě finální fáze. Pavel Šimek vracel puk Adamu Vosmíkovi, ten se za kotoučem natahoval bez úspěchu.
     
    27:00
    Oddechový čas pro Česko.
     
    26:41
    A mohlo být bleskově vyrovnáno. Po sérii odrazů se před bránou zjevil osamocený Jonas Grob, leč bekhendem brankáře nepropálil.
    25:49 Moritz KELLENBERGER - 4:3
     
    25:49
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Početní převaha využita, Švýcaři jsou znovu na kontakt! Z poloviny hřiště napřáhl MORITZ KELLENBERGER, Lequinovi se zřejmě ztratil puk z dohledu a znovu jej spatřil až za svými zády. Asistence: Ramon Mächler.
     
    25:24
    Přeci jen se Švýcarsku povedlo usadit v útočném pásmu. Marc Hammer nabil Jonasi Grobovi, jehož pokus mezi tři tyče nemířil.
     
    24:45
    Češi se zatím brání bez problémů. Jakub Zdeněk nenechal za svá záda proniknout Ramona Mächlera a zdárně vyhodil po levém mantinelu.
     
    24:22
    Dlouho trvající výhoda Česka je u konce. Na lavici hanby zamířil dnes už podruhé Matyáš Beran, důvodem je podrážení.
     
    23:47
    Za bránou soupeře úřadoval Jonas Grob. Vybral si Levina Bühlera, jehož zakončení prosvištělo o kousek nad břevnem.
     
    23:24
    Při signalizované výhodě dlouho otálel s rozehrávkou Nico Ruchti, aby si nakonec vybral Mattea Fosanelliho, jemuž nevyšla klička na Dundu.
     
    22:58
    Práce pro Andrého Lequina. Český brankář do poslední chvíle počkal, co Jakob Kleeberg vymyslí, pokus zápěstím podržel ve výstroji.
     
    22:14
    Při hře pět na pět nabral po pravém mantinelu rychlost Adam Hamrla a před bránu touš nabízel Lukáši Novákovi, jenž promáchl naprázdno.
     
    21:49
    Už to vypadalo, že by Lukáš Novák mohl postupovat do úniku, jenže při úspěšném obranném zákroku ztratil rychlost, takže zklidnil akci pasem dozadu.
     
    21:13
    Před bránou se zničehonic zjevil Joaquin Odermatt, ale Češi měli štěstí, protože švýcarského hráče zradilo zpracování.
     
    20:47
    Cenné vteřiny pošetřil v blízkosti poloviny hrací plochy Pavel Šimek, českého kapitána nakonec obral Moritz Kellenberger.
     
    20:10
    Druhá půle je v plném proudu, tak pojďme na ni! Švýcarsko do ní vstupuje v přesilové hře, která může trvat ještě 111 vteřin.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    Česká reprezentace zatím potvrzuje roli velkého favorita a po prvním poločase vede nad Švýcarskem 4:2. Švýcaři začali zostra a po prvním inkasovaném gólu bleskově překlopili vedení na svou stranu, ovšem Češi zůstali koncentrovaní a třemi góly si pro druhou půli přeci jen vytvořili lepší výchozí pozici.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    19:52
    Češi zřejmě nastoupí do druhého poločasu ve čtyřech, pokud Švýcaři nestihnou bleskově využít přesilovku. Dvě minuty za zdržování hry totiž obdržel Matyáš Beran.
     
    19:47
    Ještě jeden zákrok v první půli pro Mattea Müllera, který velmi dobře viděl na nahození od levého mantinelu a touš bezpečně schoval do výstroje.
     
    19:12
    Švýcarsko v závěru úvodního dějství zas začalo kousat, Joaquin Odermatt vypálil v plném sprintu příklepem vysoko nad břevno.
     
    18:43
    Protože Lukáš Novák neměl komu nahrát, tak zkusil sjet k pravému mantinelu, avšak čistě mu kus černé gumy vypíchl Niederberger.
     
    18:18
    Zákrok z kategorie jednodušších pro Andrého Lequina, když zmenšil střelecký úhel Grobovi a zakončení směřující mezi betony si hravě pohlídal.
     
    17:46
    Poměrně dlouho Matteo Fosanelli váhal s řešením situaci, nakonec sáhl ke křižnému pasu, který proletěl mimo dosah Mächlera.
     
    17:16
    Lequinovi nepříjemně clonil Ramon Mächler, ovšem snaha Švýcara přišla vniveč, protože Nico Ruchti vypálil pouze do Dobnera.
     
    16:59
    Adam Vosmík na sebe mezi kruhy natáhl dva konkurenty, následně vyzkoušel zadovku do levého kruhu, ale adresát Pavel Šimek se nacházel trošku někde jinde.
     
    16:23
    Švýcaři ve dvou málem vymíchali celou českou pětku. Livio Jud už se chystal k forhendovému zakončení, když mu zablokoval hokejku Dunda.
     
    15:40
    Další česká střela už do prostoru brány mířila. Matteo Müller dostal pukem do masky, proto rozhodčí raději přerušil hru.
     
    15:23
    Do pedálů šlápl Adam Vosmík. Místo očekávané nahrávky volil přímou střelu, z úhlu však nezvládl zacílit mezi tři tyče.
    14:42 Jakub ŽMOLA - 4:2
     
    14:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česká reprezentace začíná potvrzovat vyšší výkonnostní level i ve výsledku. Znovu došlo k přečíslení, JAKUB ŽMOLA si vyměnil touš s Novákem a akci zakončil forhendovým pokusem nad levý beton ležícího brankáře. Asistence: Lukáš Novák.
     
    14:21
    Potlesk švýcarských fanoušků si vysloužil brankář Matteo Müller, protože předvedl pohledný zákrok pravým ramenem proti Hanákovi.
     
    13:32
    Švýcarská odpověď mohla přijít záhy, nicméně Jonas Grob nezvládl zdánlivě snadné zpracování, takže hraje Dunda.
    12:53 Pavel ŠIMEK - 3:2
     
    12:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    Favorit překlápí mis vah na svou stranu. Hamrla si narazil se spoluhráčem a rázem s PAVLEM ŠIMKEM postupovali dva na jednoho. Český kapitán dostal nahrávku v ideální moment, proti střele k pravé tyčce byl gólman bezmocný. Asistence: Adam Hamrla.
     
    12:20
    Bez podpory spoluhráčů Jakub Žmola neměl moc šancí na úspěch, nakonec vypálil zápěstím do clonícího Kellenbergera.
     
    11:56
    O něco podobného se na druhé straně pokusil Janick Rickenbach, nicméně André Lequin s tímto řešením počítal a puk přikryl lapačkou.
     
    11:23
    Po rychlé akci Jan Hanák chtěl překvapit brankáře střelou zápěstím na bližší tyč, kde bylo Müllerovo pravé rameno připravené.
     
    10:55
    Švýcarské přečíslení dvou na jednoho nevypadalo vůbec zle. Doleva dostával přihrávku Jakob Kleeberg, ale nedosáhl na ni.
     
    10:29
    Sám proti třem konkurentům Ramon Mächler neměl moc šancí na úspěch, přesto pokusil štěstí, ale ztroskotal na Zdeňkovi.
     
    09:42
    Vysokou rychlost nabral po levém mantinelu Pavel Šimek, pokusil se sjet až před bránu, v čemž mu zabránil Janick Rickenbach.
     
    09:11
    Moritz Kellenberger chtěl ke dvěma asistencím přidat i vstřelený gól, ale obhození Nováka po levém mantinelu mu vůbec nevyšlo.
    08:09 Adam HAMRLA - 2:2
     
    08:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    Další přesilovková kombinace už vyšla na jedničku. V levém kruhu zakvedlal s pukem Žmola a napříč kruhy vybídl ke skórování ADAMA HAMRLU, který z voleje vypálil do volného místečka u bližší tyčky. Asistence: Jakub Žmola.
     
    07:58
    Konečně se českým hokejistům povedlo usadit na polovině soupeře. Po křižném pasu chtěl pálit Lukáš Novák, jenže kus černé gumy mu mezitím sjel z čepele hole.
     
    07:30
    Z poměrně ostrého úhlu pálil forhendem po ledě Filip Žaba. Matteo Müller se překvapit nenechal, touš udržel pod levým betonem.
     
    06:57
    Hokejistům v bílých dresech se zatím nedaří ani v přesilovce. Pavel Šimek přecenil rychlostní schopnosti Václava Komínka a nahrávku poslal mimo jeho dosah.
     
    06:15
    Šance pro Česko k vyrovnání přichází v přesilové hře. Na trestnou lavici odjel Joaquin Odermatt, když protihráče sprintujícího po pravém mantinelu zastavil jen za cenu držení.
     
    05:52
    Nahrávat ještě mohl Lukáš Novák, ale věřil si individuálně, ze zápěstí vypálil z pravého kruhu vysoko nad horní tyčku.
     
    05:22
    Čechům se zatím směrem dopředu úplně nedaří. Matyáš Bean nahazoval před bránu a kotouč pro sebe neomylně zpracoval Kellenberger.
    04:33 Livio JUD - 1:2
     
    04:33
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Outsider během pár chvil obrací vývoj střetnutí a je o krok napřed! Kellenberger uzmul puk soupeři a do úniku vyslal středem LIVIA JUDA, na ránu zápěstím do pravého horního růžku byl Lequin krátký. Asistence: Moritz Kellenberger.
     
    03:30
    Středem si věřil Livio Jud. Jednoho protihráče se zbavil, ovšem na obránce jménem Václav Komínek už recept nenašel.
    02:50 Jakob KLEEBERG - 1:1
     
    02:50
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Odpověď na sebe nenechala dlouhou čekat. Kellenberger zatáhl puk po pravé straně a ve správný okamžik přihrál před bránu úplně volnému JAKOBU KLEEBERGOVI, jenž z bezprostřední blízkosti poslal touš mimo Lequinův dosah. Asistence: Moritz Kellenberger.
    02:23 Pavel ŠIMEK - 1:0
     
    02:23
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi bleskově udeřili při vlastním oslabení! Po buly získal u pravého mantinelu puk Hamrla, jenž bekhendem vyslal do úniku kapitána PAVLA ŠIMKA a ten tváří v tvář Müllerovi uspěl. Asistence: Adam Hamrla.
     
    02:17
    První přesilovou hru si zahrají Švýcaři. Menší dvouminutový trest za hru vysokou holí vyfasoval Miroslav Dobner.
     
    01:45
    Pod velkým tlakem Moritz Kellenberger nevymýšlel žádné složitosti a s hracím předmětem odjel až za vlastní svatyni.
     
    01:22
    Další zmatky před českou bránou řešil brankář André Lequin, když levým betonem zastavil nahrávku k levé tyči směřující k Judovi.
     
    00:53
    Nicméně první útočnou akci podnikli Švýcaři. Levin Bühler zleva přihrál do středu Jaobu Kleebergovi, jemuž střela z první vůbec nesedla.
     
    00:10
    Zápas mezi Českem a Švýcarskem odstartoval! Česká reprezentace je obrovským favoritem střetnutí, její neúspěch by byl nemilým překvapením.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Lequin (Hejpetr) – Šimek (C), Dobner, Hanák, Vosmík, Zdeněk (A), Komínek (A), Novák, Žmola, Beran, Hamrla, Dunda, Žaba.

    Švýcarsko: Müller (Düggelin) – Rickenbach, Jud, Mächler, Niederberger (C), Kleeberg, Fosanelli (A), Grob (A), Odermatt, Kellenberger, Ruchti, Bühler, Hammer.

    Rozhodčí: Herrero de Pablos, Jacobs.
     
    Češi ve tříčlenné skupině nevybojovali postup do medailových zápasů a zahrají si tedy pouze o prezidentský pohár. Šampionát začali slibně, jednogólovým vítězstvím nad Finskem, ale pak prohráli 3:7 se Slovenskem, a protože Finové porazili Slováky, tak rozhodovala minitabulka, z níž česká reprezentace vyšla nejhůře. K zisku prezidentského poháru má Česko nakročeno velmi dobře, v dosavadních třech zápasech si poradili s Belgičany (9:2), Brity (6:2) i Němci (21:4).

    Švýcarská reprezentace obsadila ve skupině 3 poslední čtvrtou příčku, ve společnosti Francie, Namibie a Velké Británie nezískala jediný bod. Ve skupině o prezidentský pohár se Švýcaři dočkali prvního vítězství, po Němcích (4:2) zdolali i Brity (7:6 pr.), ve třetím utkání nestačili na Belgii (1:5).
     
    Všem fanynkám a fanouškům inline hokeje přeju krásné pondělní odpoledne. Vítám vás při sledování evropského šampionátu hráčů do 19 let, u zápasu mezi Českem a Švýcarskem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 3. Šimek (Hamrla), 9. Hamrla (Žmola), 13. Šimek (Hamrla), 15. Žmola (Novák), 29. Novák, 38. Novák (Žmola) – 3. Kleeberg (Kellenberger), 5. Jud (Kellenberger), 26. Kellenberger (Mächler)


    Česko: Lequin (Hejpetr) – Šimek (C), Dobner, Hanák, Vosmík, Zdeněk (A), Komínek (A), Novák, Žmola, Beran, Hamrla, Dunda, Žaba.
    Švýcarsko: Müller (Düggelin) – Rickenbach, Jud, Mächler, Niederberger (C), Kleeberg, Fosanelli (A), Grob (A), Odermatt, Kellenberger, Ruchti, Bühler, Hammer.

    Rozhodčí: Herrero de Pablos, Jacobs
    bahis siteleri