Žalgiris Vilnius – Galatasaray 2:2 (kon.) | Helsinki – Molde 1:0 (kon.) | Dinamo Záhřeb – Astana 4:0 (kon.)
Dnipro-1 – Panathinaikos 1:3 (kon.) | Servette – Genk 1:1 (kon.) | Zrinjski Mostar – Slovan Bratislava 0:1 (kon.)
Breidablik – Kodaň 0:2 (kon.)
konec
SK Dnipro-1
1:3 (0:1)
Panathinaikos FC
Úterý 25.07.2023, 20:00 • Košická futbalová aréna, Košice • Liga mistrů (předkola) • 2. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00 a budeme z něj přinášet změny stavu.
     
    SC Dnipro-1

    Nástupce zaniklého klubu FC Dněpr Dněpropetrovsk figuruje na fotbalové mapě světa teprve od roku 2015. Během prvních dvou let existence postoupil do nejvyšší ukrajinské soutěže a letos na jaře v ní už podruhé obsadil pozice na pomyslných stupních vítězů. Dnipro skončilo druhé, když za mistrovským Šachtarem zaostalo o pět bodů. Hvězdou týmu je útočník Artem Dovbyk, který dal v uplynulé ligové sezoně 24 branek a suverénně ovládl soutěž o krále střelců. V přípravě sehráli svěřenci Oleksandra Kučera pět zápasů s ukrajinskými soupeři. Jedinkrát nedokázali zvítězit až v generálce s FK Kryvbas Kryvyj Rih (2:2). Kvůli válečném konfliktu Dnipro hrálo svá ligová utkání v Užhorodu, kdežto do pohárové Evropy vstoupí na rozestavěném stadionu v Košicích. Premiéru v Evropě tento tým absolvoval už před rokem. Povedlo se mu projít ze skupiny EKL až do jarní vyřazovací fáze, leč dvojzápas s Larnakou o postup do osmifinále skončil těsnou prohrou 0:1.
     
    Panathinaikos FC

    Jeden z nejslavnějších řeckých klubů si od posledního titulu ze sezony 2009/10 prošel těžkým obdobím. V současnosti už se Panathinaikos pomalu vrací mezi domácí elitu. V uplynulé sezóně za sebou dokonce nechal Olympiakos a nebýt nepovedeného závěru (3 body ze závěrečných 4 kol), tak mohl ještě více zatopit šampionům z AEK Atény, kteří celkově posbírali o pět bodů více. V přípravě Panathinaikos nelenil a sehrál v ní sedm zápasů. S přibývající kvalitou soupeřů se zprvu dobré výsledky zhoršily. Poslední test se španělským Vallecanem dopadl porážkou 0:1. Mezi čerstvé posily patří několik známých jmen – Tin Jedvaj (Lokomotiv Moskva), Tonny Vilhena (Espanyol), Filip Djuričić (Sampdoria), Filip Mladenović (Legia Varšava) a Zeca (Kodaň). Nejlepšími střelci z minulé sezony jsou osmigóloví Aitor Cantalapiedra a Andraž Šporar, kteří si ještě dobře pamatují na loňské vypadnutí z třetího předkola EKL. Nad síly Panathinaikosu byla pražská Slavia.
     
    Úvodní sestavy:

    SC Dnipro-1: Kinarejkin – Mirošničenko, Svatok (C), Sarapij, Kravec – Babenko, Felipe – Guculjak, Rubčynskyj, Treťjakov – Dovbyk.
    Náhradníci: Volynec, Walef – Adamjuk, Purita, Gadžyjev, Gorin, Gorbunov, Kogut, Kaplijenko, Kiwinda, Tančyk, Pasič.
    Trenér: Oleksandr Kučer

    Panathinaikos FC: Brignoli – Kotsiras, Schenkeneld (C), Magnússon, Carlos – Pérez, Djuričić, Vilhena – Palacios, Šporar, Bernard.
    Náhradníci: Lontigkin, Xenopoulos – Vagiannidis, Zeca, Ionannidis, Kleinheisler, Mancini, Çokaj, Jedvaj, Sideras, Mladenović, Verbič.
    Trenér: Ivan Jovanović

    Rozhodčí: Chiffi – Tegoni, Colarossi (ITA).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Na zaplněném košickém stadionu se zahajovacího výkopu zhostilo Dnipro, které nastupuje ve žlutých dresech. Panathinaikos je v zelenobílé kombinaci.
     
    7
    Rubčynskyj se vyfauloval na Djuričićovi. O realizaci přímého kopu se postaral stoper Magnússon, jenž z necelých třiceti metrů minul pravý horní roh branky.
     
    10
    Panathinaikos právě vstřelil branku!
    Kotsirasův aut převzal Bernard a přenesl hru na volnou levou stranu. Juan Carlos na rohu šestnáctky nasadil jesle Mirošničenkovi a objevil v malém boxu ANDRAŽE ŠPORARA. Sarapij nechal Slovince za svými zády a bývalý střelec Slovanu Bratislava doklepnutím levačkou rozradostnil několik stovek řeckých fanoušků, kteří vážili cestu na východ Slovenska.
    10. Andraž ŠPORAR - 0:1
     
    17
    Dovbyk nepotvrdil pověst obávaného střelce. Po akci Guculjaka se mu ani trochu nepovedla střela z patnácti metrů, jež šla daleko za pravou tyč.
     
    21
    Schenkeneld si z bezvýznamného souboje s Treťjakovem odnesl zraněný pravý stehenní sval. Ivan Jovanović okamžitě poslal rozcvičit náhradníky, ale vystřídání nizozemského stopera zatím potřebné není.
     
    23
    Svatok posunul míč do útočné vozby. Do sklepnutého míče se zpoza vápna opřel Guculjak, nicméně Brignoli v brance Panathinaikosu opět zasahovat nemusel.
     
    24
    Bart Schenkeneld brzo pochopil, že mu zranění hamstringu nedovolí pokračovat ve hře. Soutěžní premiéru v novém působišti si odbyde Tin Jedvaj, který přišel do Řecka hostovat z Lokomotivu Moskva.
     
    31
    Hraje se ve velmi nízké intenzitě. Panathinaikos nemá problém držet míč několik desítek sekund v kuse. Když už Dnipro vyrazí vpřed, tek mu na útočné třetině zoufale chybí kvalita.
     
    37
    Struhující akce nepředvádí ani Panathinaikos, který je neustále nastěhován na polovině soupeře. Destabilizovaný Palacios z hranice šestnáctky netrefil bránu, která pak nebyla v ohrožení ani při Bernardově standardce.
     
    42
    Ukrajinský vicemistr se ojedinělou sérií přihrávek dostal do křídelního prostoru. Kravec po zemi nahrál do vápna Dovbykovi, ten dával míč pod sebe, jenže Rubčynskému ho pak vyfoukl faulovaný Vilhena.
     
    45
    Nastavují se 3 minuty.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Z nezáživné první půle vybočila pouze jedna skvostně sehraná akce Panathinaikosu, na jejímž konci byla gólová trefa Andraže Šporara. Současně šlo o jedinou střelu na branku, kterou oba týmy dohromady vygenerovaly. Dnipro bude potřebovat markantní zlepšení, aby mohlo jít do odvety s nadějnějším výsledkem.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    50
    Dnipro se vrátilo z šatny o něco aktivnější. Mirošničenko zahrával dvojici rohových kopů, přičemž z druhého z nich vzešel nepřesný volej Sarapije.
     
    52
    Guculjak si v rychlosti narazil s Dovbykem a zhotovil se ke střele z delší vzdálenosti. Brignoli zůstal v klidu, míč mu proletěl asi metr nad břevnem.
     
    61
    Střídání v týmu SC Dnipro-1:
    ze hřiště odchází Maxym Treťjakov, přichází Volodymyr Adamjuk.
     
    61
    Střídání v týmu SC Dnipro-1:
    ze hřiště odchází Oleksandr Svatok, přichází Igor Kogut.
     
    65
    Panathinaikos přišel o svou dominanci, ale i tak mu zatím patří největší šance druhé půle. Čtyři hráči v jedné linii mířili vstříc Kinarejkinovi, jehož bránu výrazně přestřelil Vilhena.
     
    68
    Brignoli předvedl svůj první zákrok. Kvůli přímému kopu Mirošničenka si musel dojít pro balon do pravého dolního rohu branky.
     
    69
    Dovbyk přeběhl přihrávku do druhé vlny a navrch se rukou ohnal po hlavě Carlos, za což italský rozhodčí Chiffi poprvé vytáhl žlutou kartu.
     
    70
    Střídání v týmu Panathinaikos FC:
    ze hřiště odchází Bernard, přichází Benjamin Verbič.
     
    70
    Střídání v týmu SC Dnipro-1:
    ze hřiště odchází Tonny Vilhena, přichází Enis Çokaj.
     
    72
    Málem bylo vyrovnáno! Dovbyk na hrotu už poněkolikáté převzal přihrávku ze strany a přihrávkou do druhé vlny vylepšoval pozici pro Rubčynského. Ten to dobře zkoušel z hranice pokutového území a Brignoliho zachránil Carlos, který letící projektil přizvedl nad břevno.
     
    73
    Střídání v týmu SC Dnipro-1:
    ze hřiště odchází Vasyl Kravec, přichází Olexandr Kaplijenko.
     
    74
    Panathinaikos právě vstřelil branku!
    Rubčynského dalekonosný volej zaplul do Brignoliho náruče. Řecký tým si připravil rychlou odpověď. Carlos zleva zapojil do hry FILIPA DJURIČIČE a ten se z osmnácti metrů trefil do pravého dolního rohu Kinarejkinovy branky.
    74. Filip DJURIČIĆ - 0:2
     
    78
    Střídání v týmu Panathinaikos FC:
    ze hřiště odchází Andraž Šporar, přichází Fotios Ioannidis.
     
    78
    Střídání v týmu Panathinaikos FC:
    ze hřiště odchází Filip Djuričić, přichází Daniel Mancini.
     
    82
    Penalta pro Panathinaikos! Na levém okraji pokutového území ji pro zelenobílé barvy získal Juan Carlos, proti kterému nešikovně vystartoval Mirošničenko.
     
    83
    Střídání v týmu SC Dnipro-1:
    ze hřiště odchází Domingo Felipe, přichází Oleg Gorin.
     
    83
    Střídání v týmu SC Dnipro-1:
    ze hřiště odchází Ruslan Babenko, přichází Volodymyr Tančyk.
     
    84
    Panathinaikos právě vstřelil branku!
    FOTIOS IONNIDIS si zkušeně počkal na pohyb devatenáctiletého gólmana a ke gólu mu tak vystačila slabá střela doprostřed branky.
    84. Fotios IONNIDIS - 0:3
     
    90
    Dnipro-1 právě vstřelili branku!
    Ve spojitosti s Mirošničenkovou standardkou se Dovbyk netrefil do nůžek. Díky odrazu od Verbiče se v šanci nachomýtl Kaplijenko. Tomu se střela vůbec nepovedla. Šla daleko za levou tyč, kterou ale zavíral VOLODYMYR TANČYK a dopomohl míči za brankovou čáru.
    90. Volodymyr TANČYK - 1:3
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Panathinaikos v Košicích nakročil do třetího předkola Ligy mistrů. Díky trefě Andraže Šporara dlouho vedl 1:0. Dnipro se po přestávce zvedlo, ale po velké šanci na vyrovnání ho srazil na kolena gól Djuričiće. Z pokutového kopu se za hosty prosadil také střídající Ionnidis a většinu z pěti tisícovek diváků potěšilo až pozdní snížení Tančyka na konečných 1:3.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 5:4. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 17:9. (22:15:46)

    Michal Břuchanský

    Branky: 90. Tančyk (Kaplijenko) – 10. Šporar (Carlos), 74. Djuričić (Carlos), 84. Ionnidis (pen.)

    Karty:   69. Dovbyk (DN1)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 5:4. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 17:9.
    SK Dnipro-1: Kinarejkin – Mirošničenko, Svatok (C) (61. Kogut), Sarapij, Kravec (73. Kaplijenko) – Babenko (83. Tančyk), Felipe (83. Gorin) – Guculjak, Rubčynskyj, Treťjakov (61. Adamjuk) – Dovbyk.
    Náhradníci: Volynec, Walef – Purita, Gadžyjev, Gorbunov, Kiwinda, Pasič.

    Trenér: Oleksandr Kučer

    Panathinaikos FC: Brignoli – Kotsiras, Schenkeneld (C) (24. Jedvaj), Magnússon, Carlos – Pérez, Djuričić (78. Mancini), Vilhena (70. Çokaj) – Palacios, Šporar (78. Ionannidis), Bernard (70. Verbič).
    Náhradníci: Lontigkin, Xenopoulos – Vagiannidis, Zeca, Kleinheisler, Sideras, Mladenović.

    Trenér: Ivan Jovanović

    Rozhodčí: Chiffi – Tegoni, Colarossi (ITA)
    Úterý 01.08.2023
    Panathinaikos - Dnipro-1 2:2

    Branky: 15. Šporar (Jedvaj), 70. Šporar (Djuričić) – 24. Dovbyk, 54. Sarapij (Mirošničenko)

    Karty:   45+2. Palacios (PAN), 90+5. Cokaj (PAN) – 20. Blanco (DN1), 43. Rubčynskyj (DN1), 55. Pichalonok (DN1), 87. Kohut (DN1)   75. Tančuk (DN1)

    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 4:1. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 17:16.
    bahis siteleri