Japonsko – Kostarika 2:0 (kon.) | Španělsko – Zambie 5:0 (kon.) | Kanada – Irsko 2:1 (kon.)
konec
Kanada
2:1 (1:1)
Irsko
Středa 26.07.2023, 14:00 • Perth Rectangular Stadium, Perth • Mistrovství světa - ženy • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (16:34:00)
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 7:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 6:10.
     
    Irské fotbalistky mají jistotu, že pro ně bude pondělní zápas s Nigérií posledním na turnaji. Po dvou porážkách se už nemohou dostat na postupové pozice, kdežto Kanaďanky jsou se čtyřmi body jednou nohou v šestnáctifinále.
     
    Je dobojováno! Po těsné prohře s domácí Austrálií dokázaly Irky vydatně potrápit i Kanaďanky, které Katie McCabeová ve čtvrté minutě zaskočila parádním gólem z rohového kopu. Olympijské šampionky z Tokia si za celou první půli nevytvořily velkou šanci, ale i tak se jim v páté nastavené minutě podařilo vyrovnat vlastním gólem Connollyové. Před startem druhé poloviny udělala Beverly Priestmanová tři změny v sestavě. Kanadský výkon šel ihned nahoru, kdežto Irky začaly nestíhat v obraně. Klíčový moment zápasu nastal v 54. minutě. Střídající Schmidtová zapojila do útočné akce střelecky aktivní Leonovou a ta se mohla radovat z gólu na 2:1, jenž se nakonec ukázal být jako vítězný. Irky se snažila vrátit do hry všudypřítomná McCabeová. Často si ale počínala až moc individuálně a gólmanka Sheridanová si nakonec musela dát pozor jen na pár střel z delší vzdálenosti. Bez ohledu na horší kvalitu na posledních dvaceti metrech se 17 tisíc fanoušků v propršeném Perthu muselo fotbalem bavit. V součtu s nastavením se celých 105 minut odehrálo ve velké intenzitě.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Chapmanová úplně zbytečně namazala Shevaové, jejíž nákop z půlky hřiště ale nebyl pro Kanadu vůbec nebezpečný. Míč si zalehla Sheridanová.
     
    90+6
    Aggová z přemíry snahy faulovala na útočné polovině. Kanaďanky teď dělají všechno proto, aby míč Irkám nepůjčily. K vidění jsou další průtahy před opakovaným autem Schmidtové.
     
    90+5
    McCabeová se opět hezky uvolnila přes dvě hráčky. Centr zleva ale dostatečně nenatáhla a Gillesová bezproblémově odkldila míč mimo vápno.
     
    90+4
    Střídání v týmu Kanada:
    ze hřiště odchází Jayde Riviereová, přichází Allysha Chapmanová.
     
    90+3
    Kanaďanky už zdržují. S vhozením autu nejprve vůbec nespěchala Lawrenceová. Krátce poté se kvůli údajným křečím k zemi zřítila Rivierová.
     
    90+2
    Osmadvacetiletá brankářka Sheridanová se nezalekla náběhu Barrettové a chladnokrevně stáhla ze vzduchu centr Shevaové z pravé části hřiště.
     
    90+1
    Nastavuje se 5 minut.
     
    90
    Oba týmy docela často sází na střely z dvaceti metrů a více. Nyní se otevřel prostor před Aggovou, jež víceméně trefila dobře postavenou Sheridanovou.
     
    89
    Kanaďanky ve třech prohospodařily brejk do rozhozené obrany. Sinclairová si dlouho žádala míč a když ho konečně dostala, tak jí byl ihned odcizen.
     
    88
    Gillesová prodloužila roh Flemingové na zadní tyč. Stála u ní Huitemaová, ovšem Brosnanová se kvůli nedostatečně razantní hlavičce moc nenadřela.
     
    87
    Sinclairová prostrčila míč do vápna. Lacasseová si ho v jeden moment dala dál od nohy a Irky jí ho upálily na rohový kop.
     
    85
    Jordyn Huitemaová to jedna na jednu zkoušela na Shevaovou, nicméně ta ji v obou případech míč čistě vypíchla. Zanedlouho došlo k tvrdé srážce mezi Louise Quinnovou a Schmidtovou.
     
    84
    Standardní situace se ujala Flemingová. Příliš krátkým centrem irskou obranu moc neprověřila, ale míč přesto setrval v moci Kanaďanek.
     
    83
    Jordyn Huitemaová si s míčem na kopačkách vysloveně naběhla do nohy Aggové. Ta nemohla uhnout a argentinská sudí pískla její faul.

    Michal Břuchanský

    Branky: 45+5. Connollyová (vla.), 54. Leonová – 4. McCabeová

    Karty:   36. Buchananová (CAN), 61. Gillesová (CAN)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 7:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 6:10.
    Kanada: Sheridanová – Riviereová (90+4. Chapmanová), Buchananová (46. Zadorskyová), Gillesová, Lawrencová – Flemingová (C), R. Quinnová, Grossová (46. Schmidtová) – Huitemaová, Viensová (46. Sinclairová), Leonová (59. Lacasseová).
    Náhradníci: D'Angelová, Proulxová – Awujová, Carleová, Princeová, Roseová, O. Smithová.

    Trenér: Beverly Priestmanová

    Irsko: Brosnanová – Faheyová, Lo. Quinnová, Connollyová – O'Gormanová (59. Shevaová), O'Sullivanová, Littlejohnová (65. Aggová), McCabeová (C) – Lu. Quinnová (46. Larkinová), Carusaová (65. Barrettová), Farrellyová (65. Atkinsonová).
    Náhradníci: Moloneyová, Walsh – Caldwellová, Ci. Grantová, Mustakiová, O'Riordanová, H. Payneová.

    Trenér: Vera Pauwová

    Rozhodčí: Fortunatová – De Almeidaová, Miloneová (ARG)

    Diváci: 17 065
    bahis siteleri