Česko – Švédsko 9:2 (kon.)
konec
Česko
9:2 (4:2, 5:0)
Švédsko
Čtvrtek 27.07.2023, 21:00 • Charleroi, Belgie • Mistrovství Evropy v inline hokeji
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Češi vstoupili do evropského šampionátu vítězstvím s Velkou Británií 9:4. Výsledek se ale nerodil tak hladce, když soupeř v zápase dvakrát vedl. Český tým ale opanoval zejména druhou část, kdy nedal soupeři příliš prostoru zápas zdramatizovat.

    Česko – Velká Británie 9:4 (5:3)
    Branky a nahrávky: 4. Školoud (Šebek), 12. Kafka (Bernad), 14. Rubeš (Školoud), 19. Kafka (Loskot), 20. Rubeš (Šebek), 21. Kuťák (Loskot), 26. Kafka (Loskot), 29. Loskot (Šebek), 38. Kafka (Loskot) – 7. Niamatali, 11. Niamatali (Kingston), 13. Newell (Henderson), 36. Ramguy (Hutchinson).
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Schejbal (Gabriška) – Loskot, Kafka (C), Rubeš, Školoud, Bernad, Šebek, Kuťák, Jindra, Slavíček, Vyoral, Šimek, Andrýsek.

    Švédsko: Vall (Orlebäck) – Virtanen, T. Linnander, Siekkinen, J. Linnander, Harling, Karlsson, Kokkonen (C), Sundberg.

    Rozhodčí: Marechau, Hetterich.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Češi jsou pasováni do role velkého favorita, neboť přesvědčivě porazili Brity, zatímco Švédi s Brity prohráli. Úvodní útok zastavil Tim Linnander.
     
    00:41
    Na druhou polovinu hrací plochy se rozjel Lukas Sundberg, který nabral vysokou rychlost, ovšem bekhendem mířil příliš vysoko.
     
    01:21
    Marně hledal Tomáš Rubeš palebnou pozici. Udělal oblouk za bránou, aby nakonec nahrál směrem dozadu Andrýskovi.
     
    01:48
    Česko právě vstřelilo branku!
    Brzký gól českého mužstva! Kapitán Petr Kafka zatáhl puk po pravém mantinelu, s hlavou nahoře přihrál v pravý okamžik mezi kruhy PETRU KAFKOVI a ten propálil Valla mezi pravou rukou a tělem. Asistence: Marek Loskot.
    01:48 Petr KAFKA - 1:0
     
    02:23
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Joel Linnander, pokusil se zprava natlačit až před bránu, ale zabránil mu v tom Jan Vyoral.
     
    02:55
    Už znovu úřadují Češi. Z ostrého úhlu vyzkoušel střelecké štěstí Pavel Šimek, leč rozvlnil pouze boční síťku.
     
    03:22
    Dobrou práci odvedl v brankovišti Hallin Elliot Vall, šel včas do pokleku a betonem zastavil tvrdou střelu Petra Školouda.
     
    03:41
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno! Siekkinen na sebe natáhl dva konkurenty a bekhendem nahrál doleva ALEXI HARLINGOVI, který zvedl puk nad levé Schejbalovo rameno. Asistence: Lindeman Charlie Siekkinen.
    03:41 Alex HARLING - 1:1
     
    03:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    Perfektní česká odpověď! Ihned po vyhraném buly se po levé straně rozjel Kafka, ve středu našel pro změnu FILIPA KUŤÁKA a Vall se za ránou k pravé tyči natahoval bez úspěchu. Asistence: Petr Kafka.
    03:47 Filip KUŤÁK - 2:1
     
    04:29
    Na navýšení náskoku si dělal zálusk Pavel Šimek, který vyzkoušel ostrou střelu ze zápěstí, Vall kotouč udržel ve výstroji.
     
    04:54
    A další zákrok pro švédského brankáře, když si počkal na ostrý projektil z hole Sundberga a bez problémů ho schoval do lapačky.
     
    05:20
    Švédové ujeli do přečíslení. Lukas Sundberg vzal zodpovědnost na sebe, střelu k bližší tyči Schejbal pokryl pravým ramenem.
     
    05:57
    Lindeman Charlie Siekkinen naznačil střelu, aby nakonec ještě přihrával pod sebe Akimu Virtanenovi, dělovka z první proletěla vedle cílového zařízení.
     
    13:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Favorit odskakuje na rozdíl dvou branek. Zakončení Loskota ze slibné pozice ještě gólman pokryl, ale Kuťák vzápětí šťastně posunul puk za sebe na JANA VYORALA, proti jehož dělovce do pravého víka byl Vall bezmocný. Asistence: Filip Kuťák.
    13:55 Jan VYORAL - 3:1
     
    06:46
    Před švédskou svatyní zůstal zcela osamocený Šimon Slavíček, leč ani nadvakrát nezvládl kotouč propasírovat za Vallova záda.
     
    07:20
    Na konci pěkné kombinace stála přihrávka Patrika Šebka na Jana Andrýska, který z mírného úhlu pálil vedle pravé tyčky.
     
    07:49
    Švédská reprezentace má obrovské problémy držet tempo soupeře, do ofenzivy se v posledních chvílích vůbec nedostala. Robin Kokkonen s vypětím všech sil udržel na uzdě Školouda.
     
    08:17
    Byl to právě Petr Školoud, kdo si před bránou klepl o nahrávku a Marek Loskot jej vyslyšel, pas v poslední chvíli zastavil Virtanen.
     
    08:54
    Přečíslení tří proti dvěma se Petr Školoud rozhodl řešit prudkou střelou zápěstím, kterou Vall vytěsnil výborným zákrokem levým ramenem.
     
    09:12
    Oddechový čas pro Švédsko.
     
    09:58
    Po levém mantinelu ujel švédské defenzivě Filip Kuťák a vyzkoušel střelu zápěstím, připraveného Valla napálil do levého betonu.
     
    10:18
    V permanenci musel být i Adam Schejbal, nicméně poradil si na jedničku, ránu ze střední vzdálenosti sebevědomě podržel ve výstroji.
     
    10:45
    Situace dvou na gólmana gólem nekončí! Pavel Šimek vybídl ke skórování Šimona Slavíčka, Hallin Elliot Vall zvládl zasáhnout levým betonem.
     
    11:12
    Český gólman měl o poznání snazší práci, protože na slabou střelu zápěstím z levého kruhu velmi dobře viděl a mezeru mezi betony včas ucpal.
     
    11:44
    Česká dominance pokračuje. Mezi kruhy číhal opomenutý David Jindra, dělová rána z první prosvištěla vedle levé části brankové konstrukce.
     
    12:14
    Tomáš Rubeš moc dobře věděl, co chce udělat, ze středu se stáhl do levého kruhu a přihrávku napříč kruhy zdárně zblokoval Karlsson.
     
    12:57
    Defenzivní povinnosti si na jedničku splnil Jan Vyoral, jenž udržel tempo s protihráčem a ukázkovým způsobem mu puk vypíchl.
     
    13:22
    Brankář Vall je v jednom ohni. Ránu z pravé strany řešit nemusel, byla nepřesné, zakončení zleva vykopl betonem.
     
    13:58
    Švédský protiútok táhl Robin Kokkonen. Bez podpory spoluhráčů střílel přes obránce, Schejbal suverénně zasáhl levým betonem.
     
    14:25
    Dopředu vyrazil Joel Linnander, ale i on bez podpory, takže musel zkusit štěstí individuálně, proti třem neuspěl.
     
    14:41
    U křižné rány z pravého kruhu byl Hallin Elliot pozdě, švédského gólmana zachránila od čtvrtého inkasovaného gólu tyčka.
     
    15:00
    Na malém prostoru si Jakub Bernad našel prostor pro zakončení, forhendem plácl do puku a nasměroval ho nad břevno.
     
    15:39
    Jan Andrýsek zatáhl kus černé gumy za bránu, načež nabil na střed Petru Kafkovi, rána kapitána se minula účinkem.
     
    16:07
    Česko právě vstřelilo branku!
    Evidujeme čtvrtý gól ve švédské síti. Zakončovat mohl už Rubeš, ale před bránou se rozhodl zadovkou hrát na Bernada, který ještě vyšperkoval celou akci nahrávkou po levé ruce na PATRIKA ŠEBKA, Vall nedokázal zastavit dostatečně prudkou střelu pod břevno. Asistence: Jakub Bernad.
    16:07 Patrik ŠEBEK - 4:1
     
    17:20
    Zpracování Janu Andrýskovi nevyšlo ideálně, proto musel střílet forhendem z velkého úhlu a Vallovi moc starostí nenadělal.
     
    17:58
    Dlouho Robin Kokkonen váhal, aby nakonec nevymyslel nic dopředu, zpětnou přihrávkou zklidnil hru u Karlssona.
     
    18:29
    Patrik Šebek si počkal na nájezd Šimona Slavíčka před bránu a adresoval m střílený pas, který český hráč tečoval vedle levé tyče.
     
    18:57
    Pavel Šimek naznačil obtočení brány, ale řešení si rozmyslel a zprava zkusil překvapit brankáře, ten však nechal levé rameno přilepené u tyče.
     
    19:10
    Nepovedené střídání českého celku je potrestáno dvěma minutami. Trest míří odpykat Tomáš Rubeš.
     
    19:41
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka využita! V pravém kruhu dostal moře volného prostoru AKI VIRTANEN, zkontroloval postavení Schejbala a našel mezeru mezi jeho betony. Asistence: Lindeman Charlie Siekkinen.
    19:41 Aki VIRTANEN - 4:2
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Úvodní polovina zápasu mezi Českem a Švédskem přinesla šest gólů, přičemž favorit disponuje dvougólovým náskokem. Češi dokázali během úvodních deseti minut skórovat třikrát, soupeř našel odpověď jen na první trefu. Na rozdíl tří branek upravil Šebek, ovšem hráči ze severu Evropy v koncovce třetiny dokázali potrestat špatné české střídání, když přesilovku využil Virtanen.

    Střely na bránu v 1. poločase: 26 – 12.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:10
    Druhý poločas je v plném proudu, tak pojďme na něj! Češi začali zostra, ostrá rána Petra Kafky proletěla o pár čísel nad břevnem.
     
    20:58
    Marek Loskot si prohodil puk mezi dvojicí konkurentů, dojel ho za bránou, odkud do pravého kruhu touš předložil Kuťákovi a ten vypálil vedle pravé tyče.
     
    21:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi rozebrali švédskou defenzivu do posledního šroubku, nicméně to chvíli vypadalo, že k zakončení nedojde. Po obtočení brány ale přeci jen získal puk Šebek, pod sebe nabil JAKUBU BERNADOVI a rozhozený Orlebäck téměř nereagoval na ostrý projektil k levé tyčce. Asistence: Patrik Šebek.
    21:42 Jakub BERNAD - 5:2
     
    22:22
    Lindeman Charlie Siekkinen vyvinul vysokou rychlost po levém mantinelu, jenže zase byl na všechno sám, byl ztrojen a o touš přišel.
     
    22:55
    Filip Kuťák vymýšlel křižnou přihrávku zprava do kruhu, adresátovi Petru Kafkovi hrací předmět přeskočil přes čepel hole.
     
    23:23
    Švédští inline hokejisté vůbec nestíhají. Robin Kokonen nechal projet kolem sebe Tomáše Rubeše, který řešil akci příliš vysokou ránou.
     
    23:52
    Za mužstvo ze severu Evropy zahrozil Aki Virtanen dobře mířeným pokusem přes obránce, jenže puk doputoval těsně vedle levé části brankové konstrukce.
     
    24:22
    Pěknou akci vymyslel švédský kapitán Robin Kokkonen, když se v obležení dvou konkurentů stáhl ze středu do levého kruhu a křižnou střelou prověřil Schejbalovu pozornost.
     
    24:59
    Přečíslení dvou na jednoho šestým českým gólem neskončilo, protože Jens Karlsson správně očekával nahrávku a lehl do ní v pravý okamžik.
     
    25:20
    Další nápor soupeře hráči v modrých dresech přestáli jenom zásluhou dlouhého odpalu, který obstaral Aki Virtanen.
     
    25:54
    Občas přeci jen Švédsko dokáže zaútočit, ale podobné střely, jako teď z úhlu vyslal Lindeman Charlie Siekkinen, Schejbalovi moc starostí nedělají.
     
    26:23
    O poznání více se Adam Schejbal zapotil při nájezdu Joela Linnandera, s nímž si také poradil, bekhendový blafák kryl levým ramenem.
     
    26:45
    Adresátem střílené přihrávky před bránu byl Šimon Slavíček, ale hokejku umístil před sebe pozdě, puk projel pod ní.
     
    27:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    O českém vítězství není pochyb. Šestý kousek do sbírky přidal PAVEL ŠIMEK, když dostal přihrávku do středu, popojel mezi kruhy a svižnou střelou k levé tyči umístil puk vedle Orlebäckovy lapačky. Asistence: David Jindra.
    27:28 Pavel ŠIMEK - 6:2
     
    28:06
    V pravém kruhu čekal a dočkal se přihrávky Petr Školoud, v pozici, kdy měl levé koleno na zemi, vypálil forhendem do bližší tyčky.
     
    28:40
    Volnějšího středu si všiml Joel Linnander, jenže než stihl zrychlit, tak byl zdvojen, puk pro sebe uzmul Petr Kafka.
     
    29:14
    Češi rychle otočili hru na opačnou polovinu. Pavel Šimek zkoušel žabičku přes dva hráče, puk k Rubešovi nepustil Harling.
     
    29:36
    Jack Orlebäck byl v permanenci při střele Jakuba Andrýska, projektil mířený k levé tyči v poslední chvíli pokryl koncem vyrážečky.
     
    29:50
    Švédský brankář měl štěstí, když se ne zcela úplně stihl přesunout k tyči, když okamžitě pálil Petr Školoud. Vall ale puk našel pod betonem.
     
    29:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    Rychlá akce po vhazování a je to o pět branek. TOMÁŠ RUBEŠ si odbruslil do volného prostoru, kam mu nahrávku poslal Šebek a chytrým zakončením přelstil švédského brankáře. Asistence: Patrik Šebek.
    29:54 Tomáš RUBEŠ - 7:2
     
    30:10
    Zápas se přehoupl do závěrečné desetiminutovce. Česko míří za ziskem prvního místa ve skupině, po Britech s téměř stoprocentní pravděpodobností zdolá i Švédy.
     
    30:41
    Pavel Šimek zkusil vyslat obloučkem za obranu Tomáše Rubeše, tomu kus černé gumy přeskočil přes čepel hole.
     
    31:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ukázkově sehrané přečíslení a výsledkem je osmý gól ve švédské síti. Kapitán Kafka si počkal na ideální příležitost k přihrávce, puk naservíroval jako na zlatém podnose MARKU LOSKOTOVI, brankář se ani nesnažil k levé tyči přemístit. Asistence: Petr Kafka.
    31:36 Marek LOSKOT - 8:2
     
    32:11
    David Jindra ve spolupráci se Slavíčkem odstavili Virtanen, načež dojel až do levého kruhu, nahození propadlo vedle levé tyče.
     
    32:43
    Tentokráte již Jack Orlebäck práci měl, když z levého kruhu vypálil tvrdou forhendovou střelu Marek Loskot, puk zůstal v brankářově výstroji.
     
    33:12
    Přes tři protihráči dokázal Patrik Šebek přihrát k levému mantinelu Filipu Kuťákovi, střela z úhlu moc šancí na úspěch nemělo.
     
    33:46
    Patrik Šebek byl o pár vteřin později ve výrazně lepší pozici, po výměně puku s Bernadem na něj zívala odkrytá brána, ovšem Orlebäck se bleskurychle přemístil a vyprodukoval perfektní zákrok vyrážečkou.
     
    34:20
    Češi si jsou vědomi vítězství, a proto nikam nespěchají. Načas si dal s rozehrávkou Filip Kuťák, vybral si Petra Školouda.
     
    34:46
    Mezi kruhy našel volný hrací předmět Jan Vyoral, bekhendem ho však zvedl příliš vysoko, Jack Orlebäck zasahovat nemusel.
     
    35:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    Devátý český gól je na světě. Slavíček moc dobře věděl o situaci za zády, zpoza brány přihrál do středu Andrýskovi, jenž ještě vylepšil palebnou pozici pro DAVIDA JINDRU, jemuž se forhendem i s notnou dávkou štěstí povedlo zakončit přes brankářovu vyrážečku. Asistence: Jan Andrýsek.
    35:52 David JINDRA - 9:2
     
    36:23
    Padne desítka? Políčeno na ni měl Petr Kafka, v plné rychlosti ale vypálil forhendem poměrně výrazně mimo tři tyče.
     
    36:45
    Dozadu zapracoval dobře Lindeman Charlie Siekkinen, zachytil sprint Jana Andrýska a čistě protihráče odzbrojil od kotouče.
     
    37:12
    Při další útočné akce Jan Andrýsek nahrávku převzal, jenže ve snaze o zakončení rozlomil hokejku na dva kusy.
     
    37:49
    Přečíslení dvou na jednoho nevyšlo dle představ, adresát nahrávky Filip Kuťák totiž ztratil stabilitu, a proto vůbec nevystřelil.
     
    38:25
    Nyní už Filip Kuťák zůstal na bruslích, ale síť nerozvlnil ani ránou z mezikruží, úspěšný blok bruslí zaznamenal Jens Karlsson.
     
    38:53
    Na pravém boku zapsal Jack Orlebäck úspěšný zákrok, nenechal se přehodit forhendovou střelou Šimka.
     
    39:15
    V poslední minutě zápasu ještě jedno vyloučení do českých řad, menší trest za nedovolené bránění si vykoledoval Pavel Šimek.
     
    39:47
    Češi nepouští soupeře ke kombinaci v blízkosti vlastní brány, naopak sami na obranné polovině drží puk a soupeř už se ani nesnaží forčekovat.
     
    Konec zápasu.
     
    Česká reprezentace suverénním způsobem ovládla skupinu A a zůstává ve hře o medaile, ve svém druhém vystoupení rozstřílela Švédsko 9:2.

    Češi dominovali od úvodních minut, což se projevilo i na skóre. V prvním poločase ještě mužstvo ze severu Evropy dokázalo jakžtakž vzdorovat, když prohrávalo o dvě branky, nicméně ve druhé polovině zápasu prakticky celou dobu bránilo a s chutí hrající soupeř navýšil náskok o dalších pět gólů.

    V bitvě o medaile zůstalo posledních šest týmů, které podle umístění byly rozřazeny do dvou tříčlenných skupin, Češi změří síly se Švýcary a Španěly. (22:29:19)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 2. Kafka (Loskot), 4. Kuťák (Kafka), 14. Vyoral (Kuťák), 17. Šebek (Bernad), 22. Bernad (Šebek), 28. Šimek (Jindra), 30. Rubeš (Šebek), 32. Loskot (Kafka), 36. Jindra (Andrýsek) – 4. Harling (Siekkinen), 20. Virtanen (Siekkinen)


    Česko: Schejbal (Gabriška) – Loskot, Kafka (C), Rubeš, Školoud, Bernad, Šebek, Kuťák, Jindra, Slavíček, Vyoral, Šimek, Andrýsek.
    Švédsko: Vall (Orlebäck) – Virtanen, T. Linnander, Siekkinen, J. Linnander, Harling, Karlsson, Kokkonen (C), Sundberg.

    Rozhodčí: Marechau, Hetterich
    bahis siteleri