Japonsko – Španělsko 4:0 (kon.) | Kostarika – Zambie 1:3 (kon.) | Irsko – Nigérie 0:0 (kon.)
Kanada – Austrálie 0:4 (kon.)
konec
Japonsko
4:0 (3:0)
Španělsko
Pondělí 31.07.2023, 09:00 • Wellington Regional Stadium, Wellington • Mistrovství světa - ženy • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:00.
     
    Krásné pondělní dopoledne všem fotbalovým fanynkám a fanouškům! Ženský světový šampionát se blíží do finiše základních skupin. Dnes se společně podíváme na soubouj dvou již postupivších týmů, Japonsko vyzve Španělsko.
     
    JAPONSKO
    Japonský tým zatím prochází turnajem jako nůž máslem. V úvodním zápase japonský výběr rozstřílel Zambii vysoko 5:0, následně 2:0 porazil i Kostariku a zajistil si postup do vyřazovacích bojů. Se Španělskem si to dnes Japonci rozdají o první místo ve skupině a lepší výchozí pozici do vyřazovacích bojů. Produktivita japonského týmu je výrazně rozdělená, v kádru najdeme pouze jednu dvoubrankovou střelkyni, kterou je Hinata Miyazawa. Japonský výběr došel na posledním turnaji v roce 2019 do osmifinále, ambiciozní celek by se rád tentokráte podíval v turnaji ještě dále. Potvrdí své ambice v duelu se španělským týmem?
     
    ŠPANĚLSKO
    Španělky také kráčí turnajem suverénně. Na úvod turnaje si poradily s Kostarikou výsledkem 3:0, ještě lépe jim poté vyšel duel se Zambií. Outsidera světového šampionátu totiž reprezentace z Pyrejnejského poloostrova rozstřílela 5:0. Hned dvě branky dokázaly na turnaji vsítit Jenifer Hermoso a Alba Maria Redondo Ferrer. Právě od této dvojice mohou čekat Japonky největší nebezpečí. Na posledním šampionátu se Španělky poroučely domu po osmifinále, tentokráte míří výše. Ukáží svojí sílu proti Japonsku?
     
    Úvodní sestavy:

    Japonsko: Jamašitaová – Takahašiová, Kumagajová (C), Minamiová – Šimizuová, Naganová, Hajašiová, Endóvá – Naomotová, Uekiová, Mijazawaová.
    Náhradníci: Mo. Tanakaová, Hiraová – Išikawaová, Mijakeová, Morijaová, Sejkeová, Fudžinová, Hasegawaová, Sugitaová, Čibaová, Hamanová, Mi. Tanakaová.
    Trenér: Futoši Ikeda

    Španělsko: M. Rodríguezová – Batlleová, Paredesová, Gálvezová, Carmonaová – Abelleiraová – Bonmatíová, Putellasová – Paralluelová, Hermosová, Caldenteyová.
    Náhradníci: Salónová, Collová – Andrésová, Codinaová, O. Hernándezová, del Castillová, Guerrerová, M. Pérezová, Zornozaová, E. Gonzálezová, Navarrová, Redondová.
    Trenér: Jorge Vilda

    Rozhodčí: Korolevová – Nesbittová, Mariscalová.
     
    Všichni aktéři dnešního duelu již míří na hrací plochu, za malou chvilku půjdeme na to!
     
    Státní hymny máme za sebou, ještě předzápasové formality včetně focení obou týmů a můžeme jít na souboj o prvenství ve skupině C!
     
    Ve Wellingtonu panuje výrazný vítr, uvidíme, jak to může ovlivnit průběh utkání.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodního výkopu se ujaly Japonky, které posílají balon až k brankářce Jamašitaové.
     
    1
    První nepřesná přihrávka zápasu od Endové, poprvé se k balonu dostávají Španělky.
     
    2
    Uekiová si dobře počínala v napadání a získala balon, avšak rychle o něj přišla. Španělky dobře vypresovaly míč zpět na své kopačky.
     
    3
    Poprvé se Španělky dostávají ke své nejsilnější disciplíně, tedy k postupné a rychlé kombinaci.
     
    3
    Bonmatíová se pokoušel propasírovat balon rychle za obranu Japonska, Kumagajová vše dokázala vyřešit. Kapitánka asijského výběru odkopla balon daleko od své branky-
     
    4
    Hermosová to přehnala s důrazem, zatáhla za ruku protihráčku a k míči se tak dostávají hráčky v modrém.
     
    5
    Japonky zatím dobře dostupují soupeřky při jejich rozehrávce a nepouštějí je blíže ke své svatyni.
     
    6
    První vážnější ohrožení japonské branky! Caldenteyová načechrala balon do vápna, na který si nabíhala Bonmatíová. Jen o pár centimetrů prolétla balon kolem japonské branky!
     
    7
    Japonky se drží v úzkém bloku, Španělky v posledních minutách své soupeřky k balonu moc nepůjčují.
     
    8
    Paredesová poslala k zemi rozběhnutou Naomotovou, Japonky mají k dispozici volný přímý kop z levé strany.
     
    9
    Japonsko se pokusilo zahrát signál, který však moc nevyšel. Gálvezová bez problému odvrátila míč do bezpečí.
     
    10
    Hermosová zkusila parádičku na soupeřky, avšak neuspěla a musela raději faulovat. Japonky tak mají k dispozici další rozehrávku.
     
    10
    Japonky vytáhly při rozehrávce soupeřek své napadání, Španělky však nezpanikařily a s přehledem se ze složité situace dostaly.
     
    11
    Řada nepřesností teď ve středu hřiště, míč rychle měnil v posledních sekundách svého majitele.
     
    12
    Japonsko právě vstřelilo branku! Japonky jdou do vedení! Na perfektní balon za obranu Španělska si naběhla rychlá HINATA MIJAZAWAOVÁ, která při zakončení zachovala chladnou hlavu a obstřelila brankářku Španělska.
    12. Hinata MIJAZAWAOVÁ - 1:0


     
    14
    Na Španělkách je vidět, že je inkasovaný gól poněkud zaskočil. Tým z Pyrenejí inkasoval po velmi dlouhé době.
     
    15
    Bonmatíová krásně našla Hermosovou na hranici vápna, té však střela nesedla ideálně a nezamířila přesně.
     
    16
    Dlouhý balon za obranu Španělska si našla s přehledem brankářka Rodríguezová, která dlouhým výhozem rozjíždí další útočnou akci Španělska.
     
    17
    Japonský blok je zatím velmi pevný, Španělky zatím tápou, nemohou se do výborného bloku asijského celku dostat.
     
    17
    Nepřesný nákop na Hermosovou končí na kopačkách Takahašiové, Japonky si mohou dopřát trošku klidu v obraně.
     
    19
    První střela na branku v podání na branku. Paralluelová však svojí ránu zamířila přímo do středu branky, a tak Jamašitaová neměla s tímto pokusem větší problémy.
     
    21
    Hra Španělska pro oko diváka vypadá velmi dobře, avšak zatím bez většího úspěchu. Španělský tým kombinuje převážně uprostřed hřiště, nedokáže se dostat k blíže japonské brance.
     
    22
    Opět dlouhá kombinace Španělska končí nepřesnou přihrávkou, k balonu se dostává Jamašitaová, která se snaží rozjet postupnou kombinaci naopak svého výběru.
     
    25
    Paralluelová se skvěle uvolnila, avšak poté jí nevyšel centr, který skončil daleko za japonskou brankou. Jamašitaová bude odkopávat od své branky.
     
    26
    Paredesová zkusila zrychlit hru a přenést hru na druhou stranu, její nákop však nebyla přesný, končí na kopačkách Takahašiové.
     
    27
    Šimizuová se skvěle uvolnila a vynutila si faul, Japonky tak mají možnost se po delší době dostat na nějakou dobu na útočnou polovinu.
     
    29
    Japonsko právě vstřelilo branku! Japonky jdou do dvoubrankového vedení! Při dalším rychlém protiútoku se k balonu dostala RIKA UEKIOVÁ, která s přispěním teče Paredesové procpala balon za zády španělské brankářky!
    29. Riko UEKIOVÁ - 2:0


     
    30
    Japonky jsou v obraně opravdu precizní a zodpovědné, za což nesou výsledky. I přes menší držení míče dokáží zahrozit z rychlých protiútoků a naopak soupeřky nepouští k ničemu.
     
    31
    Španělky jsou evidentně výrazně zaskočené, Caldenteyová se teď pustila do křížku s asistentkou rozhodčí, která přisoudila balon na stranu soupeřek.
     
    32
    Japonky jsou opravdu velmi rychlé, což dělá Španělkám velké problémy a zatím si s rychlostí především Mijazawaové nevědí rady.
     
    34
    Po delším čase přilétl do vápna Japonska nebezpečný centr, i tentokrát však končí úspěchem hráčky Japonska. Kumagajová hlavičkou míč odvrací do bezpečí.
     
    35
    Paralluelová krásně přešla soupeřku, předložila míč Battleové, která však svůj centr nenamířila na žádnou ze spoluhráček.
     
    36
    Pokud si Japonky nevědí rady, tak celou situaci řeší dlouhým odkopem a nekomplikují si situaci. To se stalo i tentokrát, postarala se o to Minamiová.
     
    36
    Battleová odcentrovala do vápna, kde si míč našla Hermosová. Španělská útočnice svoji hlavičku poslala jen těsně nad branku.
     
    38
    Paralluelová na nic nečekala a zkusila zpoza vápna prověřit japonskou branku. Její rána byla sražena jednou z japonských hráček mimo, následuje rohový kop.
     
    39
    Rohový kop se španělskému výběru vůbec nepovedl, i tak však Španělsky zůstávají balonem u kopaček.
     
    40
    Japonsko právě vstřelilo branku! Neskutečný poločas Japonska! HINATA MIJAZAWAOVÁ opět utekla španělské obraně a krásnou ranou navyšuje vedení svého celku!
    40. Hinata MIJAZAWAOVÁ - 3:0


     
    42
    Carmonaová poslala do vápna další centr, který však vápnem Japonska pouze prolétl. Jamašitaová bude odkopávat od své svatyně.
     
    44
    Uekiová to tentokrát přehnala s důrazem, a tak v posledních sekundách prvního poločasu mají ještě Španělky možnost zahrozit.
     
    45+1
    Španělsko v posledních minutách navíc trápí i kombinace, která se jim moc nedaří na jejich poměry.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločase tři minuty.
     
    45+1
    Žlutá karta pro tým Španělsko (Olga Carmonaová).
     
    45+2
    Nebezpečný centr do vápna v podání japonského týmu, míč propadl až na hranici malého vápna, odkud ho španělský výběr s velkým vypětím sil odvrací.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou úvodních pětačtyřicet minut, které dopadly fantasticky pro tým Japonska. Výběr trenéra Ikedy totiž vede na Španělskem po dvou brankách Mijazawaové a jednom gólu Uekiové 3:0! Španělsky sice drží převážnou část zápasu balon a kombinují, avšak Japonky ukazují svoji bojovnost, nepouští soupeře do větších šancí a naopak hrozí z nebezpečných protiútoků. Zatím jsou opravdu nekompromisní a do druhé půle vstupují s výrazným náskokem, se kterým budou mít Španělky opravdu co dělat. Uvidíme, co nám ukáže druhý poločas!
     
    Všichni aktéři zápasu jsou zpět na hrací ploše, jdeme na druhý poločas!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Japonsko:
    ze hřiště odchází Hinata Mijazawaová, přichází Aoba Fudžinová.
     
    46
    Střídání v týmu Španělsko:
    ze hřiště odchází Olga Carmonaová, přichází Oihane Hernándezová.
     
    47
    Druhý poločas odstartoval v podobném duchu jako první, Španělsky kombinují a Japonky čekají ve svém bloku.
     
    47
    Nebezpečný balon prolétl do vápna Japonska, vše nakonec vyřešila Kumagajová, která odhlavičkovala balon za postranní čáru.
     
    48
    Battleová se skvěle prodral do zakončení, pokusila se obstřelit brankářku Jamašitaovou, avšak netrefila branku.
     
    50
    Hermosová je zatím skvěle bráněná, i k dalšímu centru se nebezpečná útočnice Španělska nedostala, opět balon odvrátila japonská kapitánka Kumagajová.
     
    51
    Do zajímavého protiútoku se hnala Uekiová, která však situaci zbrzdila, následně se pokoušela prokličovat španělskou obranou a nevedla si vůbec špatně. Vše nakonec čistým skluzem vyřešila Paredesová.
     
    52
    Japonky perfektně dostupují každý souboj, Španělky již z celého průběhu zápasu jsou opravdu otrávené.
     
    52
    Hermosová nestihla nakopávaný balon, míč končí v náruči Jamašitaové.
     
    54
    Z dlouhé, postupné kombinace nakonec Španělky vytěžily alespoň svůj druhý rohový kop v zápase.
     
    55
    Jamašitaová si naběhla na centr, avšak tentokráte její zákrok nebyl vůbec jistý. Japonská obrana však nakonec vše dobře zvládla.
     
    56
    Naomotová padá po souboji s jednou z protihráček, rozhodčí Korolevová však celou situaci pouští.
     
    58
    Japonsko ve druhém poločase vzdalo téměř své útočné šance, při rychlých protiútocích zůstává sama na hroti Uekiová, podpora od spoluhráček je často mizivá.
     
    62
    Střídání v týmu Španělsko:
    ze hřiště odchází Alexia Putellasová, přichází Alba Redondová,
    ze hřiště odchází Mariona Caldenteyová, přichází Eva Navarrová.
     
    63
    Hezky si míč mezi nohama protihráčky prohodila Šimizuová, která byla následně i faulována. Japonsko se po delší době dostane intenzivněji na útočnou polovinu.
     
    64
    Japonsky s vidinou toho, že mají nahráno, tak se nikam již netlačí. Soustředí se na svůj blok na své půlce.
     
    67
    Střídání v týmu Japonsko:
    ze hřiště odchází Riko Uekiová, přichází Mina Tanakaová.
     
    68
    Průběh utkání se zatím vůbec nemění, Španělky nedokáží své soupeřky ničím překvapit, zatím je to od týmu trenéra Vildy hodně stereotypní.
     
    69
    Dobrý centr poslala do vápna Battleová, avšak opět si skvěle počínala Kumagajová, která jako správná kapitánka opět dobře zasáhla.
     
    71
    Abelleiraová to zkusila z velké dálky, její rána zamířila vysoko nad branku.
     
    71
    Japonky neustupují ze své hry, stále mají dostatek energie a vyplňují všechny nebezpečné prostory, ze kterých by Španělky mohly hrozit. Perfektní práce od asijského výběru.
     
    72
    Paralluelová hezky přešla protihráčku, následně se jí však míč zamotal a rychle ho ztratila na hranici velkého vápna.
     
    72
    Střídání v týmu Španělsko:
    ze hřiště odchází Teresa Abelleiraová, přichází Claudia Zornozaová.
     
    74
    Po delší době se Japonky dostaly do kontru a opět to vypadalo velmi slibně, na poslední chvíli nakonec dobře zasáhla Gálvezová a zhatila šanci soupeře.
     
    75
    Patnáct minut do konce základní hrací doby zápas, dokáží Španělky se zápasem ještě něco udělat?
     
    76
    Tanakaová se zlobí, že byla faulována. Sudí Korolevová však dává jasně najevo, že se pískat nebude.
     
    77
    Hra postupně výrazně upadla, na Španělkách je cítit už trošku beznaděj z urputné japonské obrany.
     
    78
    Paralluelová opět ukázala své individiduální schopnosti, přešla přes dvě protihráčky, avšak neměla podporu od svých spoluhráček a následně míč ztratila.
     
    80
    Zpoza vápna to zkusila Hajašiová, střele ale chyběla patřičná razance, a tak s ní neměla Rodríguezová větší problémy.
     
    82
    Japonsko právě vstřelilo branku! Čtvrtá branka v síti Španělska! MINA TANAKAOVÁ si navedla míč na levačku a krásnou střelou do šibenice navyšuje náskok!
    82. Mina TANAKAOVÁ - 4:0


     
    85
    Střídání v týmu Japonsko:
    ze hřiště odchází Džun Endóvá, přichází Hina Sugitaová.
     
    85
    Utkání se spíše už jen dohrává, všichni aktéři již vědí, kdo si z dnešního klání odnese tříbodové vítězství.
     
    86
    Minamiová skluzem odvrátila balon alespoň na rohový kop.
     
    86
    Centr si ve vápně našla Jamašitaová, nadvakrát dostala balon do bezpečí.
     
    88
    Fudžinová si tentokráte nepohlídala ofsajdové postavení, k balonu se vrací Španělky, které se alespoň v závěrečných minutách pokusí snížit stav.
     
    88
    Dnešní utkání navštívilo na Wellington Regional Stadium 20 957 diváků!
     
    89
    Žlutá karta pro tým Španělsko (Oihane Hernándezová).
     
    89
    Hernándezová se provinila faulem a Japonky tak mají k dispozici zajímavou standardní situaci!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    90+1
    Naomotová to vzala na sebe a její rána jen těsně přelétla branku! Velmi dobře zahraná standardní situace.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je za námi duel skupiny C mezi Japonskem a Španělskem, tedy souboj o první místo ve skupině. Utkání vyšlo skvěle Japonsku, které díky své velké obětavosti, urputné obraně a efektivitě v útoku vítězí vysoko 4:0. Hrdinkou zápasu byla jednozačně Hinata Mijazawaová, která vstřelila dvě branky a na jednu nahrála. Španělky většinu zápasu sice držely balon, k výraznějším šancím to však vůbec nevedlo.

    Japonsko si tak zajistilo prvenství ve skupině a v osmifinále tak vyzve Norsko, Španělsko čeká evropský souboj se Švýcarskem. Oba osmifinálové duely jsou naplánované na sobotu.
     
    Pozápasové statistiky:
    Držení míče: 23 % : 77 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 2:5. Rohy: 0:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 3:12.
     
    To je ode mě pro dnešek vše, děkuji za pozornost a budu se těšit u dalších přenosů napočtenou! (10:58:13)

    Adam Černý

    Branky: 12. Mijazawaová, 29. Uekiová, 40. Mijazawaová, 82. Mi. Tanakaová

    Karty:   45+1. Carmonaová (ESP), 89. O. Hernándezová (ESP)


    Držení míče: 23 % : 77 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 2:5. Rohy: 0:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 3:12.
    Japonsko: Jamašitaová – Takahašiová, Kumagajová (C), Minamiová – Šimizuová, Naganová, Hajašiová, Endóvá (85. Sugitaová) – Naomotová, Uekiová (67. Mi. Tanakaová), Mijazawaová (46. Fudžinová).
    Náhradníci: Mo. Tanakaová, Hiraová – Išikawaová, Mijakeová, Morijaová, Sejkeová, Hasegawaová, Čibaová, Hamanová.

    Trenér: Futoši Ikeda

    Španělsko: M. Rodríguezová – Batlleová, Paredesová, Gálvezová, Carmonaová (46. O. Hernándezová) – Abelleiraová (72. Zornozaová) – Bonmatíová, Putellasová (62. Redondová) – Paralluelová, Hermosová, Caldenteyová (62. Navarrová).
    Náhradníci: Salónová, Collová – Andrésová, Codinaová, del Castillová, Guerrerová, M. Pérezová, E. Gonzálezová.

    Trenér: Jorge Vilda

    Rozhodčí: Korolevová – Nesbittová, Mariscalová

    Diváci: 20 957
    bahis siteleri