USA – Švédsko 6:1 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 1:3 (kon.) | Česko – Německo cz 6:2 (kon.)
Slovensko – Kanada 4:14 (kon.)
konec
USA
6:1 (2:1, 2:0, 2:0)
Švédsko
Úterý 01.08.2023, 15:30 • Fosfa aréna, Břeclav • Hlinka Gretzky Cup • Skupina A
Partner:
    44:13 Will ZELLERS - 6:1
     
    44:13
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Výběr Tre Kronor opět doplácí na nezachytávání soupeřů ve středním pásmu. Swanson vyrazil na zteč a v pravý čas vypustil přihrávku na WILLA ZELLERSE, jenž dopředu avizovaným bekhendem upravil stav na 6:1 pro USA.
    42:17 Chase STEFANEK - 5:1
     
    42:17
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Švédové propadli kvůli neadresné přihrávce Nordlunda. Brejk dvou na jednoho po levé straně vedl Monteiro, po jehož přihrávce dopravil puk do sítě CHASE STEFANEK.
    38:55 William FELICIO - 4:1
     
    38:55
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Henricksova střela zprava byla sražena zpět na hokejku amerického útočníka, který si pomohl přihrávkou na modrou. WILLIAM FELICIO si nabruslil do odkrytého levého kruhu a přesně se trefil k bližší tyčce. Asistence: Tanner Henricks.
    23:21 Chase STEFANEK - 3:1
     
    23:21
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Heil vyrážečkou posunul do rohu střelu Fernströma. Americkou odpověď si nachystal Spellacy. Zleva branku netrefil, což nakonec bylo ku prospěchu věci. Od zadního mantinelu odražený puk dorážel CHASE STEFANEK a s pomocí Härenstama ho podle všeho dostal za brankovou čáru. O platnosti gólu rozhodne video. Bez asistence.
    19:29 Aidan PARK - 2:1
     
    19:29
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    McNelis napravo vypustil slabší střelu do Härenstamova položeného betonu. Connelly našel volně ležící puk a z brankoviště ho přisunul AIDANU PARKOVI, který ho pohodlně dovezl k volné levé tyči. Švédský brankář se v rozkleku nemohl přemístit. Asistence: Trevor Connelly.
    16:54 Alexander ZETTERBERG - 1:1
     
    16:54
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Paradoxně až po skončení celé série přesilovek se reprezentace Tre Kronor dočkala srovnání! Erikssonova křížná přihrávka se dopotácela k ALEXANDERU ZETTERBERGOVI. Ten byl za zadní tyčkou úplně sám a střelou do prázdné zaevidoval pátý bod na turnaji. Asistence: Linus Eriksson, Alfons Freij.
    09:25 JJ MONTEIRO - 1:0
     
    09:25
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Navzdory menšímu počtu hráčů na ledové ploše otevírají Američané skóre! Connellymu protiakce úplně nevyšla. Cestu k přenechanému puku si ale našel JJ MONTEIRO a po rychlém objetí branky ho zasunul pod Härenstamovu pravou nohu. Asistence: Trevor Connelly.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 10. Monteiro (Connelly), 20. Park (Connelly), 24. Stefanek, 39. Felicio (Henricks), 43. Stefanek (Monteiro), 45. Zellers (Swanson) – 17. Zetterberg (Eriksson, Freij)


    USA: Heil (Bernstein) – Bales (A), Pitner (C), Felicio, McLaughlin, Keefe, Kleber, Henricks – Zellers, Swanson (A), Butella – Connelly, Young, Lee – Monteiro, Park, Frank – McNelis, Stefanek, Spellacy.
    Trenér: Luke Strand

    Švédsko: Härenstam (53. Liv) – Morin, Sahlin Wallenius, Persson, Freij, Olsson, Vilén, Eliasson – Nordlund, Pettersson (A), Zetterlund – Olofsson, Eriksson (C), Eklund – Sterner, Zetterberg, Fernström – Toresson (A), Björck, Jarbsjö – Holst-Persson.
    Trenér: Johan Rosén

    Rozhodčí: Mejzlík, Ondráček – Rampír, Šimánek
    bahis siteleri