USA – Švédsko 6:1 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 1:3 (kon.) | Česko – Německo cz 6:2 (kon.)
Slovensko – Kanada 4:14 (kon.)
konec
USA
6:1 (2:1, 2:0, 2:0)
Švédsko
Úterý 01.08.2023, 15:30 • Fosfa aréna, Břeclav • Hlinka Gretzky Cup • Skupina A
Partner:
     
    58:51
    Reprezentace USA bude mít v poslední minutě zápasu početní výhodu. Za držení byl vyloučen s trojkou hrající obránce Anton Olsson.
     
    52:08
    Love Härenstam se na úplném konci předcházející akce zranil a pro zbytek zápasu jej ve švédském brankovišti nahrazuje Herman Liv.
     
    52:08
    Trevor Connelly stál na konci amerického přečíslení do permanentně děravé obrany. Ležícího Härenstama nepřehodil a za brankou mu pak nevyšlo ani ambiciózní lakrosové zakončení. Přes Freije šel puk do vzdálenější tyče.
     
    51:15
    Nordlund ve středním pásmu přebruslil Felicia a řítil se sám na Heila. Korekce skóre nepřišla, puk po odrazu od vyrážečky prosvištěl vedle levé tyče.
    44:13 Will ZELLERS - 6:1
     
    44:13
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Výběr Tre Kronor opět doplácí na nezachytávání soupeřů ve středním pásmu. Swanson vyrazil na zteč a v pravý čas vypustil přihrávku na WILLA ZELLERSE, jenž dopředu avizovaným bekhendem upravil stav na 6:1 pro USA.
    42:17 Chase STEFANEK - 5:1
     
    42:17
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Švédové propadli kvůli neadresné přihrávce Nordlunda. Brejk dvou na jednoho po levé straně vedl Monteiro, po jehož přihrávce dopravil puk do sítě CHASE STEFANEK.
     
    41:01
    Skoro to bylo o čtyři góly! Po střele Connellyho a její dorážce zachránila nejmladšího brankáře na turnaji dobře postavená branková konstrukce.
     
    39:22
    Další problém před Švédy. Alfons Freij je oslabil podražením ve středním pásmu a hráči USA mohou v přesilovce udělat další krok za potřebnou výhrou.
    38:55 William FELICIO - 4:1
     
    38:55
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Henricksova střela zprava byla sražena zpět na hokejku amerického útočníka, který si pomohl přihrávkou na modrou. WILLIAM FELICIO si nabruslil do odkrytého levého kruhu a přesně se trefil k bližší tyčce. Asistence: Tanner Henricks.
     
    34:43
    Spojené státy si připomenou hru v oslabení. Trest za nedovolené bránění brankáři na nějakou dobu vyřadí ze hry JJ Monteira.
     
    33:50
    Šance Švédů! Vilén si neplánovaně narazil o nohu jednoho z protihráčů. Na pravé straně na něj zívala odkrytá branka, ale Heil mu střelu z těžkého úhlu přizvedl do břevna.
     
    27:42
    Rozhodčí viděli nedovolené bránění ze strany brankáře Heila. Trest za svého gólmana odpyká útočník Grant Young.
     
    24:33
    Rozhodčí si vystačili s jedním vyloučením. S trestem za nedovolené bránění odjel z ledu Eliasson.
     
    23:21
    Gól platí, reprezentace USA vede 3:1!
    23:21 Chase STEFANEK - 3:1
     
    23:21
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Heil vyrážečkou posunul do rohu střelu Fernströma. Americkou odpověď si nachystal Spellacy. Zleva branku netrefil, což nakonec bylo ku prospěchu věci. Od zadního mantinelu odražený puk dorážel CHASE STEFANEK a s pomocí Härenstama ho podle všeho dostal za brankovou čáru. O platnosti gólu rozhodne video. Bez asistence.
     
    22:35
    Z předchozí situace ihned vznikl Zetterbergův únik. Heil jeho bekhendové zakončení zlikvidoval a pak dokázal eliminovat i Sternerovu přihrávku do brankoviště, kde už číhal další Švéd.
     
    22:06
    Eriksson distribuoval puk na Olofssona, kterému nevyšlo zpracování. Na druhé straně to bylo mnohem zajímavější. Američané naprosto zadrbali překombinovaný únik čtyř na gólmana.
    19:29 Aidan PARK - 2:1
     
    19:29
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    McNelis napravo vypustil slabší střelu do Härenstamova položeného betonu. Connelly našel volně ležící puk a z brankoviště ho přisunul AIDANU PARKOVI, který ho pohodlně dovezl k volné levé tyči. Švédský brankář se v rozkleku nemohl přemístit. Asistence: Trevor Connelly.
     
    18:28
    A to rovnou dvojnásobné. Za vzájemnou hrubost byli ze hry vykázání Olsson a Zellers. Američanům zůstala přesilovka pět na čtyři.
     
    17:20
    Pouze milimetry dělily od gólu Swansona a jeho střelu z levého křídla na zadní tyč. Puk se o brankovou konstrukci nejspíše jemně otřel.
     
    17:11
    Hlavní rozhodčí ukazuje sekání a vyprovází na trestnou lavici Wilsona Björcka. Početní výhoda se stěhuje na stranu USA.
    16:54 Alexander ZETTERBERG - 1:1
     
    16:54
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Paradoxně až po skončení celé série přesilovek se reprezentace Tre Kronor dočkala srovnání! Erikssonova křížná přihrávka se dopotácela k ALEXANDERU ZETTERBERGOVI. Ten byl za zadní tyčkou úplně sám a střelou do prázdné zaevidoval pátý bod na turnaji. Asistence: Linus Eriksson, Alfons Freij.
     
    15:21
    Connelly naskočil z trestné lavice přímo do úniku. Z druhého gólu se hráči USA ale radovat nemohou, takovou radost jim nedopřál Härenstam.
     
    14:47
    V tomto případě je provinilcem William Felicio, jenž vyfasoval menší trest za vysokou hůl. USA budou dvacet sekund ve třech.
     
    13:33
    Aidan Park se srdnatě tlačil k Härenstamově brance. Byl přitom podražen, a tak si jde za na lavici hanby odpočinout Leo Sahlin Wallenius.
     
    13:08
    Na zahřátou trestnou lavici usedl na dvě minuty za sekání útočník Trevor Connelly.
     
    10:21
    Dlouho zámořský tým v plném počtu nevydržel. Kvůli pochybení při střídání bylo hráčů v bílém na ledě až příliš. Trest jede odpykat Grant Young.
    09:25 JJ MONTEIRO - 1:0
     
    09:25
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Navzdory menšímu počtu hráčů na ledové ploše otevírají Američané skóre! Connellymu protiakce úplně nevyšla. Cestu k přenechanému puku si ale našel JJ MONTEIRO a po rychlém objetí branky ho zasunul pod Härenstamovu pravou nohu. Asistence: Trevor Connelly.
     
    08:05
    Vyloučení v týmu USA:
    Ryker Lee – 2 min., sekání.
     
    01:38
    Po chybě Perssona získal puk Monteiro a hned ho dával doprostřed útočného pásma. Young pálil z jedné, ale Härenstam chybu svého beka odčinil.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 10. Monteiro (Connelly), 20. Park (Connelly), 24. Stefanek, 39. Felicio (Henricks), 43. Stefanek (Monteiro), 45. Zellers (Swanson) – 17. Zetterberg (Eriksson, Freij)


    USA: Heil (Bernstein) – Bales (A), Pitner (C), Felicio, McLaughlin, Keefe, Kleber, Henricks – Zellers, Swanson (A), Butella – Connelly, Young, Lee – Monteiro, Park, Frank – McNelis, Stefanek, Spellacy.
    Trenér: Luke Strand

    Švédsko: Härenstam (53. Liv) – Morin, Sahlin Wallenius, Persson, Freij, Olsson, Vilén, Eliasson – Nordlund, Pettersson (A), Zetterlund – Olofsson, Eriksson (C), Eklund – Sterner, Zetterberg, Fernström – Toresson (A), Björck, Jarbsjö – Holst-Persson.
    Trenér: Johan Rosén

    Rozhodčí: Mejzlík, Ondráček – Rampír, Šimánek
    bahis siteleri