Prostějov – Sparta B 3:3 (kon.) | Příbram – Opava 1:0 (kon.) | Žižkov – Líšeň 3:1 (kon.)
Chrudim – Táborsko 0:3 (kon.) | Brno – Dukla Praha 0:2 (kon.) | Vyškov – Kroměříž 5:1 (kon.)
Varnsdorf – Vlašim 3:3 (kon.) | Jihlava – Olomouc B 6:3 (kon.)
konec
FK Viktoria Žižkov
3:1 (0:1)
SK Líšeň 2019
Středa 02.08.2023, 18:00 • Seifertova ulice, Praha-Žižkov • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Zdravím všechny fanoušky českého fotbalu! Dnešek nenabízí jen evropské bitvy, ale také vložené 3. kolo druhé ligy, ve které se od 18 hodin představí Žižkov proti Líšni.
     
    Nováček druhé nejvyšší soutěže ze Žižkova prožívá krušný návrat o patro výš, jelikož na hřišti Prostějova i v Příbrami přišel o body gólem v 88. minutě. Na Moravě padl po domácím obratu 1:2, proti Příbrami vedl dokonce dvakrát, přestože nedal penaltu, ale nakonec prohrál 2:3.

    Brněnští fotbalisté z Líšně začali bezbrankovou remízou v Chrudimi, následně ale doma nestačili na Jihlavu. Ačkoliv zkraje první půle vedli, hosté ještě před půlí vyrovnali a nakonec rozhodli o líšeňské porážce 1:2.
     
    Když nám bude počasí přát, můžeme sledovat atraktivní podívanou. Vzájemné zápasy totiž nabízí dost branek. Od roku 2019 se v šesti zápasech ani jednou nestalo, že by jeden z týmů neskóroval.

    Líšeň však na své první body ze Žižkova čeká, jelikož Pražané ve všech třech domácích zápasech zvítězili, a to 2:1 a v posledních dvou duelech shodně 3:1.
     
    Sázkaři ale jistě ocení jednu zajímavost. Ve třech posledních vzájemných zápasech pokaždé skóroval jako první hostující tým, přičemž domácí vždycky dokázali otočit!
     
    Úvodní sestavy:

    FK Viktoria Žižkov: Kotek – M. Richter, Březina, Tregler – Petrák – Řezáč, Hönig, Rosa, Sixta, Muleme – Batioja (C).
    Náhradníci: Švenger – Kozojed, Štrombach, Jirásek, Voltr, Finěk, Oravec.
    Trenér: M. Horňák

    SK Líšeň 2019: Vajner – Pašek, M. Jeřábek (C), Jokovič – Čermák, Polášek – Sokol, Matocha, Machalík, Lutonský – Vlasák.
    Náhradníci: Marek – Mezera, Otrísal, Vandas, Aldin, Raab, Tauš.
    Trenér: P. Maléř

    Rozhodčí: Pechanec – Vlček, Vyhnanovský.
     
    Líšeň do utkání vstoupí s novou posilou, kterou se stal obránce Dušan Jokovič. Čtyřiadvacetiletý Srb strávil jaro v prvoligovém Vozdovacu, za který fanoušek Crvene zvezdy a Luky Modriče odehrál jen dva zápasy a zbytek strávil jen na lavičce.
     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše. Líšeň nastupuje v tmavě modré sadě, viktoriáni jsou v tradiční pruhované červeno-bílé kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Už v první minutě mohlo být zle, jelikož domácí obránce trošku zahnal gólmana Kotka, který musel míč odkopnout ve skluzu před napadajícím Čermákem – moc nechybělo.
     
    2
    Žižkov útokem po levé straně neuspěl, dlouhý přízemní míč zachytila hostující obrana, která přes Vajnera zakládá útočnou akci.
     
    2
    Povedená akce nakonec skončila Machalíkovým centrem z levé strany, který však Březina odhlavičkoval do bezpečí. Vzápětí je ve středu hřiště odpískán útočný faul Batiojy.
     
    3
    Žižkov zachytil hostující kombinaci, načež se Muleme snažil prosadit individuálním průnikem podél levé čáry, u které ho však zastavuje faul bránícího hráče.
     
    4
    Kotek si dal s rozehrávkou na čas. Na jeho obranu je potřeba říct, že ač byl vysoko, neměl moc komu, i proto zvolil riskantní přihrávku na Březnu, jemuž odskočil míč a Matocha zkoušel trefit odkrytou branku. Marně.
     
    5
    Po pravé straně se zkoušel prosadit Sokol, který se protlačil až do vápna, ale jeho pád po souboji byl až příliš komický – tohle penalta být rozhodně nemohla. Brejk Žižkova vzápětí odvrací hlavičkující Lutonský.
     
    6
    Viktorka je vzadu nejistá, čehož chtějí hosté využít. Sokol tentokrát po brejku od pravé čáry centroval, ale Březina byl znovu na místě – rohový kop.
     
    7
    Jokovič sice v úvodu sedmé minuty přetlačil bránícího hráče, jenže jeho hlavička byla nepřesná a Kotek může rozehrát od své branky.
     
    7
    Richterova přihrávka mezi obránce byla příliš čitelná, proto ji hosté zachytili, ale následný nákop na Vlasáka zastavuje zdvižený praporek.
     
    8
    Domácí se k zakončení nedostali, přesto jsou na koni. Nepříjemný vysoký centr Lutonský raději odvrátil na rohový kop.
     
    8
    Hezky zakroucený míč si ve středu vápna našel nehlídaný Muleme, jehož slušnou hlavičku však Vajner jen kontroloval při letu do horní sítě.
     
    9
    Zaváhání domácí defenzivy mohl využít Machalík, jehož prudká rána zpoza vápna trefila Richtera do kotníku. Ačkoliv zůstal domácí hráč ležet, hosté pokračovali a ke střele z otočky se ve vápně dostal Vlasák, jehož slabý pokus letěl jen vedle levé tyče.
     
    10
    Letní posila z Varnsdorfu potřebuje asistenci lékařů, kteří už jeho kotník kontrolují. Nevypadá to vůbec dobře, ačkoliv šlo jen o střelu, byla to pořádná šleha – nepřekvapilo by mě, kdyby Richter dohrál.
     
    11
    Rozhodčí už znovu pustil hru, jelikož je domácí borec za brankovou čárou. Vypadá to, že by nakonec měl pokračovat a kotník rozběhat.
     
    11
    Domácí mezitím zaútočili po pravé straně, kam dostal zajímavý míč Batioja, ale u rohového praporku zasáhl Jokovič a odvrátil míč na roh.
     
    12
    Žižkovu se rohový kop a složitá kombinace nevyplatila, a přestože nadále drží míč, musí se vracet ke Kotkovi, aniž by ohrozil branku soupeře.
     
    13
    Takhle si to Jeřábek rozhodně nepředstavoval, jelikož jeho nákop z hloubky vlastní poloviny letí jen do míst, které kontroluje domácí brankář.
     
    14
    Richterův lob za obranu hledal Batioja, ale Jokovič byl znovu ve správný čas na správném místě a odkopává míč do autu.
     
    15
    Žižkovu nelze odepřít snahu, míč je převážně v jeho moci, ale chybí tomu důslednost, přesnost a nápad. Líšeň se bez potíží brání.
     
    16
    Když už se zdálo, že Rosa uteče do zajímavého úniku, jeho cestu za vysokým míčem zastavuje ofsajdové postavení.
     
    17
    Celkem slušnou kombinaci Líšně završil Lutonského centr z pravé strany, a přestože byl jeho první pokus zablokován domácím hráčem, vzápětí skončil druhý pas na kopačce Sokola, který přes padajícího Mulemeho nezakončil ideálně.
     
    18
    Líšeň se udržela kolem vápna, načež do něj přiletěl další míč z boku, ale Kotek byl pohotový a ukryl míč do své náruče.
     
    18
    Machalík na vlastní polovině prohrál souboj se soupeřem, který si ovšem pomohl faulem. Sudí Pechanec tak přerušuje hru a hosté mohou v poklidu rozehrát.
     
    19
    Ve hře na soupeřově polovině je Líšeň jistější, ale na výraznější šanci čekáme, natož aby byla gólová. Úvodních dvacet minut příliš neoslnilo.
     
    20
    Ha ha, to jsem zakřikl! Na pravé straně se Sokol prokličkoval až na hranici vápna, kde ho poslal k zemi Muleme a Pechanec po tvrdém zákroku nařizuje penaltu pro Líšeň.
     
    21
    Líšeň právě vstřelila branku!
    Exekuce se zhostil ADRIÁN ČERMÁK, který v panenkovském stylu nedal Kotkovi šanci a poslal hosty do zaslouženého vedení.
     
    22
    Líšeň získala potřebný klid, naopak Žižkov musí odpovědět. Na pravé straně šestnáctky se hezky uvolnil Hönig a posunul míč na spoluhráče, jehož zakroucený míč prodloužil Batioja jen do zámezí.
     
    23
    Líšeň se trošku zatáhla, Žižkov drží míč a snaží se přenést hru na soupeřovu polovinu. Uvidíme, zda se směrem dopředu zlepší. Připomínám, že historická bilance hovoří pro něj – třikrát v řadě už skórovali hosté, z toho domácí dvakrát otočili.
     
    24
    Už to mohlo být! Ťukec na útočné polovině skončil nepříjemným centrem z levé strany, na který si na přední tyč naběhl Batioja, ale s obráncem na zádech neměl klid na ideální zakončení – odkop od branky.
     
    25
    Zajímavý brejk Žižkova skvěle vytáhl Řezáč, který dobře našel za obráncem Höniga, ale jeho nepřesná pobídka Rosovi kombinaci zazdila.
     
    26
    Vzápětí Marek Richter (ZIZ) zatáhl u pravé postranní čáry za ruční brzdu, za což vidí zaslouženou žlutou kartu.
     
    27
    Žižkov zkouší ve středu hřiště využívat Rosu, který je ale velmi dobře hlídaný. Odvracený míč hostujícími hráči musel odhlavičkovat Březina, který ale v souboji trefil hlavou Vlasáka – faul domácího hráče.
     
    28
    Líšeň rozehrála trpělivě, načež se pokoušela prosadit centrem z pravé strany, ale Jeřábek se k hlavičce nedostal.
     
    28
    Vzápětí zazněl na sympaticky zaplněné tribuně potlesk, jelikož Batioja byl ve slibné šanci, kterou mu zhatil skluz obránce a následně ho vychytal Vajner!
     
    29
    Tregler skvěle vyvezl míč, ale k čemu to je, když ho parťáci nedoplní. Řezáč na pravé straně trefil jen Lutonského, načež domácí skončili v zámezí.
     
    30
    Líšeň první náznaky šancí ustála, navíc se jí dobře daří bourat kombinaci Žižkova, který si sám komplikuje situaci nepřesnostmi a útočnými fauly.
     
    32
    Chvíli slávy střídá moment zatracení. Řezáč vedle svého vápna skvěle vymíchal Čermáka, ale oceňující potlesk vzápětí vystřídal postesk po příšerné nepřesné přihrávce. A to je dnešní Viktorka v kostce.
     
    33
    Vzápětí přiletěla střela zpoza vápna od jednoho z Líšeňských, jemuž pokus ale vůbec nevyšel a zakroucený míč míří hodně vedle levé tyče.
     
    34
    Zápas znovu spadl do šedi, vidíme hodně nepřesností, častá přerušování a spíš fotbalové trápení.
     
    35
    Líšeň už dvě minuty drží míč ve své moci a převážně z autů se snaží otevřít defenzivní blok Žižkova – zatím marně.
     
    35
    Řezáč zase předvedl dobré napadání, po němž ale míč sám ztratil. Nutno říct, že tentokrát to měl proti přesile bránících hráčů těžké. Celou snahu ukončuje Petrákův taktický faul.
     
    36
    Sixtův lob za obranu nemohl hostující defenzivu zaskočit, Líšeň odvrací do autu a může se v poklidu rozestavit.
     
    36
    Moravané ví, proč si Rosu bedlivě kontrolují. Posila Viktorie dostala před vápnem trošku prostoru, načež zakroucený míč našel nehlídaného Sixtu, jehož nepřesná a nedůrazná hlavička letí vedle branky.
     
    38
    Na druhé straně se příliš nepředvedl ani brankář Vajner se svými obrannými parťáky, ale nakonec nepříjemný nátlak tří dotírajících se útočníků ustál.
     
    39
    Vzápětí Moravané založili úspěšnou útočnou akci, na jejímž konci pálil jeden z hostujících hráčů vedle branky. Hodně nepřesný pokus.
     
    40
    Ale náznak tam je! Hezkou akci Žižkova dobře udržel Rosa, jenž přenesl hru doprava a povedený Řezáčův centr zakončoval Batioja hlavičkou jen těsně vedle branky!
     
    41
    Viktorka v závěru poločasu přidala na tempu, Petrák šel ale ve vápně k zemi příliš ochotně. Penalta nevyšla, nicméně vybojoval alespoň roh.
     
    42
    Líšeň standardní situaci ustála, přesto se domácí rychle vrátili a po parádní akci na jeden dotyk Petrák prověřil Vajnera, který parádním skokem míč vyrazil! Vzápětí pálil ze střední vzdálenosti ještě Rosa, leč pouze nad branku.
     
    43
    Rosa překvapivým centrem za obranu zaskočil Petráka i Höniga, které zaskočilo, že k nim míč proletěl. I kdyby se však do zakončení dostali, případný gól by kvůli ofsajdu neplatil.
     
    44
    Sympatický konec první půle v podání Žižkova nekončí, domácí mají zajímavý tlak, ale Hönigův centr tentokrát Vajner stahuje.
     
    45
    Líšeń na útočné polovině rychle ztrácí míč a musí se bránit postupnému útoku Žižkova. Tomu už moc času nezbývá.
     
    45+1
    Rozhodčí nastavuje minimálně dvě minuty, které domácí začínají s míčem na vlastních kopačkách.
     
    45+1
    První náznak akce hosté odvrací, ale nutno přiznat, že je v jejich šestnáctce rušno. Sudí vzápětí přerušuje hru, když se poštěkali Richter s Čermákem.
     
    45+2
    Druhá minuta nastavení už je rozkouskovaná, zdá se, že ani domácí tlak na výsledku prvních pětačtyřiceti minut nic nezmění.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Už je tomu tak! Nepříliš atraktivních dvacet minut ukončil domácí faul, po němž Adrián Čermák penaltou ve stylu Antonína Panenky otevřel skóre. Líšeň následně kontrolovala hru, a přestože se Žižkov v závěru poločasu zlepšil a byl nebezpečný, gólu se nedočkal.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov:
    ze hřiště odchází Michael Hönig, přichází Milan Jirásek,
    ze hřiště odchází David Sixta, přichází Radek Voltr.
     
    46
    Domácí mužstvo pokračuje tam, kde zakončilo první půli, a to ofenzivní aktivitou. Úvodní útočný výpad končí rohem.
     
    47
    Centrovaný míč Líšeň úspěšně odvrací, přesto se musí nadále bránit, jelikož Žižkov rychle útočí a u pravé postranní čáry si vybojoval faul.
     
    48
    Domácí se po rozehrávce dostali k centru, který dokázal odvrátit Vajner, před kterým zkoušel hlavičkovat Tregler, ale v tvrdém souboji s obráncem neuspěl.
     
    49
    Aktivní Muleme provětral levou stranu, kde si u postranní čáry vybojoval jasný faul Sokola. Viktorka rozehrává zajímavou standardku!
     
    50
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Krásný prudký centr Rosy proletěl vápnem až na zadní tyč, kde se po míči natáhl střídající RADEK VOLTR a usměrnil ho do horní části branky.
     
    51
    Žižkov je na koni, rychle zachytil soupeřovu rozehrávku na jeho polovině, načež byla hra přerušena po tvrdém faulu Michala Jeřábka (LIS), který vidí žlutou kartu.
     
    52
    K míči se pro změnu postavil Jirásek, jehož prudká střela ze středu hřiště letí jen nad branku Vajnera.
     
    54
    To si člověk říká, proč to nešlo dřív. Žižkov je ve druhé půli dominantní, ve středu hřiště mu pomáhá příchod Jiráska, který ulevil Rosovi a byl to právě střídající hráč, kdo po levé straně pobídl Mulemeho. Centr domácího hráče od levé čáry však letí jen do Vajnerovy náruče.
     
    55
    Žižkov znovu získává míč a přenáší hru na polovinu soupeře. Líšeň je ve druhé půli velmi pasivní.
     
    56
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Líšeň je jako na kolotoči, ale místo euforie se jí kroutí žaludek. Žižkov skvěle zakombinoval, když Rosa skvěle vybojoval míč a po následném útoku po straně našel centrovaný míč na malém vápně ISAACA MULEMEHO, který ho usměrnil do sítě.
     
    57
    Karty se rychle obrací, do útoku se pro změnu tlačí Líšeň. Centr Sokola dokázal Muleme přizvednout, a přestože trošku vyděsil domácí fanoušky, jeho hlavička letí nad branku – roh.
     
    58
    V hloučku těl vyskočil nejvýše Čermák, jehož snaha však byla podpořena útočným faulem. Sudí Pechanec však samozřejmě není slepý, proto faul píská.
     
    59
    A tentokrát sahá i do kapsičky, jelikož David Pašek (LIS) u postranní čáry posadil Muleme na saně. Líšeň by se měla srovnat hlavně po psychické stránce.
     
    60
    Aktivita Líšně kýžený efekt nepřinesla, jelikož se Muleme nenechal u postranní čáry přetlačit a vybojoval si faul Sokola.
     
    Dnešní utkání sleduje 1 057 diváků! Hraje se ve skvělé atmosféře.
     
    61
    Útočnou aktivitu Žižkova zastavuje útočný faul Voltra, který zasáhl jednoho ze soupeřů do obličeje, což sudí Pechanec nepřehlédl.
     
    61
    Střídání v týmu SK Líšeň 2019:
    ze hřiště odchází Adam Vlasák, přichází Pavel Vandas,
    ze hřiště odchází Marek Matocha, přichází Ibrahim Aldin.
     
    62
    V mezičase žižkovské rozehrávky mám dvě důležité informace. Když půjdete mrknout na zdejší fotbal, buďte v klidu, lze ve stánku platit kartou! A je to ještě lepší, místní našlapaná nabídka bistra se dnes rozrostla o skvělou sekanou v housce.
     
    63
    A zpátky na pažit, kde si hlavní aktéři musí sekačku zasloužit. Žižkov je k odměně o poznání blíž, jelikož otočil vývoj zápasu a je směrem dopředu aktivní.
     
    64
    Obléhání hostující šestnáctky nakonec končí jen nepřesnou střelou, kterou Vajner pouze kontroloval. Líšeň je po dvou gólech hodně opařená.
     
    65
    Na tahu je pro změnu Líšeň, které se však nedaří uklidnit hru na útočné polovině a drží míč jen na své části hřiště.
     
    65
    Aby toho nebylo málo, Valachovičovi svěřenci kupí chyby. Nepřesnou rozehrávku mohl potrestat Batioja, ale bohužel pro domácí mu chyběla potřebná rychlost – tlak Žižkova však nepolevuje.
     
    66
    Sudí Pechanec domácím trošku pomohl, když špatně otočil aut, za což se hostům omluvil. Viktorka vzápětí vybojovala rohový kop.
     
    67
    Hlavní rozhodčí pískl do píšťalky a vytáhl si Březinu s Aldinem, kterým hlasitě a důrazně promlouvá do duše.
     
    67
    Na krátkou rozehrávku navázal centr, který hosté odvrací do bezpečí. Žižkov však pokračuje v aktivitě a tlačí se do ofenzivy.
     
    68
    Tentokrát se musí pro změnu bránit, jelikož Muleme na útočné brankové čáře fauloval soupeře.
     
    68
    Střídání v týmu SK Líšeň 2019:
    ze hřiště odchází David Pašek, přichází Erik Otrísal.
     
    69
    Žižkov je jako vyměněný, jelikož i po druhém gólu nepolevil a nadále je aktivní, což se mu vyplatí. Po vybojování míče si domácí vybojovali další faul u postranní čáry a mají zajímavou standardku!
     
    70
    Prvotní nízký centr se okamžitě odrazil z hloučku těl na hranici vápna, kde se do vzduchu vyšvihl Petrák, a přestože jeho ninja zakončení gólem neskončilo, vysloužilo si alespoň potlesk publika.
     
    71
    Vzápětí se za dlouhým nákopem hnal Machalík, ale Kotek bleskově vyběhl na roh vápna a za hurónského křiku zalehl míč.
     
    71
    Viktorka vzápětí přenesla hru před vápno soupeře, kde se ke střele dostal Rosa, ale jeho pokus letí nad branku.
     
    72
    Dobývání líšeňské šestnáctky pokračuje, diváci se baví, ale Řezáčův ani Rosův centr adresáty nenašly.
     
    73
    Špatná rozehrávka Líšně darovala nadějný pokus Batiojovi, který zpoza vápna pálil pouze vysoko nad!
     
    74
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov:
    ze hřiště odchází Michal Řezáč, přichází Daniel Finěk.
     
    75
    Ojediněle se do útoku dostala také Líšeň, ale podobně jako nebozí turisti s neoznačeným lístkem na Veleslavíně narazila na obrannou zeď revizorů, kterými byli obránci Žižkova – rohový kop.
     
    76
    Z rohového kopu Líšeň zahrozila jen nepřesnou hlavičkou, po které hra pokračovala, ale Mulemeho zastavilo držení Pavla Sokola (LIS), jenž vidí žlutou kartu.
     
    76
    Z rohového kopu Líšeň zahrozila jen nepřesnou hlavičkou, po které hra pokračovala, ale Mulemeho zastavilo držení Pavla Sokola (LIS), jenž vidí žlutou kartu.
     
    77
    Střídání v týmu SK Líšeň 2019:
    ze hřiště odchází Pavel Sokol, přichází Martin Tauš,
    ze hřiště odchází Marek Polášek, přichází Lukáš Raab.
     
    78
    Líšeň vzápětí zaváhala, a protože Vajner si vyrazil na výlet, zkoušel jeden z domácích využít momentu. Padající míč do odkryté branky však Vajner dostihl a v poklidu si na něj počkal.
     
    79
    Ve středu hřiště se k míči dostal Finěk, a přestože měl na zádech bránícího hráče, nakonec si připravil střelu, která letěla vysoko nad branku.
     
    79
    Líšni se oproti první půli nedaří vůbec nic. Aby toho nebylo málo, tečou jí nervy, protože útočný faul Lukáš Raaba (LIS) byl spíš zbytečný.
     
    80
    Na druhé straně se provinil Finěk, který se podél postranní čáry hnal za skákajícím míčem, ale soupeře přišlápl podrážkou své kopačky.
     
    81
    Hezký brejk Žižkova završil na levé straně Petrák, jehož centrovaný míč našel ve vápně Rosu, kterému však nevyšel krok, proto pálil z voleje mimo!
     
    82
    Sudí přerušuje hru po hostujícím faulu na polovině hřiště, po kterém zůstává domácí hráč ležet. Chystá se střídání.
     
    83
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov:
    ze hřiště odchází Bernardo Rosa, přichází Jan Kozojed.
     
    84
    Líšeň ještě nic nebalí, což je pochopitelné, protože takovou štreku do Brna líp zvládnete alespoň s bodem. Machalík si vybojoval faul a standardku.
     
    85
    Neuvěřitelné, co Žižkov ustál! Nepříjemný Machalíkův centr způsobil pořádný rozruch, při kterém Kotek nejprve fantasticky prokázal reflexy na čáře, následně si domácí gólman poradil i s druhou střelou a při třetí mu pomohl jeden z obránců.
     
    86
    Žižkov odpovídá útokem po levé straně, při němž je Jiráskův centr sražen do autu. Viktorka nespěchá.
     
    87
    Nechci děsit, ale fanoušky Žižkova bude zajímat, že Líšeň drží míč, tlačí se do útoku a 88. minuta je za rohem!
     
    88
    Brňané se zahnali do zámezí. Tregler tak může vhazovat u střídaček. Nikam nespěchá.
     
    88
    Líšeň drží míč a z kritické žižkovské minuty zbývá ještě půlka, ve které hosté vhazují v blízkosti vápna.
     
    89
    Viktorka ustála minutu, ve které ve dvou předešlých zápasech přišla o body, přestože Čermák zkoušel zpracovat míč na vápně a vypálit – neúspěšně.
     
    89
    Žižkov už jen kouskuje hru, mezi střídačkami si vybojoval autové vhazování a samozřejmě se snaží tahat čas.
     
    90
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov:
    ze hřiště odchází Isaac Muleme, přichází Ondřej Oravec.
     
    90
    Petrák si u postranní čáry pomohl nedovoleným kopancem, což sudí Pechanec nepřehlédl.
     
    90+1
    Domácí fanoušci už rozhodčímu odpočítávali vteřiny do závěrečného hvizdu, jenže zkušený borec je nevyslyší – nastavuje čtyři minuty.
     
    90+1
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Doufám, že jste to před zápasem někdo vsadil! Žižkov nejen, že jako čtvrtý tým v řadě otáčí nepříznivý vývoj, ale už podruhé v řadě zvyšuje na 3:1, když se střelou zpoza vápna prosadil nehlídaný DANIEL FINĚK.
     
    90+2
    Hlasitý kotel domácích fanoušků už si užívá cestu za třemi body, ale stále je potřeba se mít na pozoru, jelikož Líšeň neskládá zbraně.
     
    90+3
    Ze střední vzdálenosti si připravil střelu Čermák, jehož zakroucená rána však letí přímo do Kotkovy náruče!
     
    90+4
    Líšeň dohrává s míčem na kopačkách a tlačí se do vápna, ale už jí moc času nezbývá. To chtělo zabrat dřív.
     
    90+4
    Oba týmy podstupují ve středu hřiště jeden vzdušný souboj za druhým, zdá se, že už bude za pár vteřin konec.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Zvuk pískotu píšťalky doprovází aplaus domácích fanoušků, kteří si užívají první vítězství v sezoně! Žižkov po ospalé první půli přidal, po pauze ožil a góly střídajícího Radka Voltra s Isaacem Mulemem během šesti minut otočil. Dominanci pečetil v nastavení Daniel Finěk.
     
    Skvělá tisícovka fanoušků si tak užívá oslavy vítězství, které potvrdilo zaběhnuté trendy. I v sedmém vzájemném utkání skórovaly oba týmy, počtvrté v řadě skórovali jako první hosté a Žižkov potřetí za sebou v domácím utkání zvítězil 3:1.
     
    Tímto vám děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek večera! (19:57:27)

    Daniel Ryl

    Branky: 50. Voltr, 56. Muleme, 90+1. Finěk – 21. Čermák (pen.)

    Karty:   26. M. Richter (ZIZ) – 51. M. Jeřábek (LIS), 59. Pašek (LIS), 76. Sokol (LIS), 76. Sokol (LIS), 79. Raab (LIS)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 12:5. Rohy: 5:4.
    FK Viktoria Žižkov: Kotek – M. Richter, Březina, Tregler, Petrák, Řezáč (74. Finěk), Hönig (46. Jirásek), Rosa (83. Kozojed), Sixta (46. Voltr), Muleme (90. Oravec), Batioja (C).
    Náhradníci: Švenger – Štrombach.

    Trenér: M. Horňák

    SK Líšeň 2019: Vajner – Pašek (68. Otrísal), M. Jeřábek (C), Jokovič – Čermák, Polášek (77. Raab) – Sokol (77. Tauš), Matocha (61. Aldin), Machalík, Lutonský – Vlasák (61. Vandas).
    Náhradníci: Marek – Mezera.

    Trenér: P. Maléř

    Rozhodčí: Pechanec – Vlček, Vyhnanovský
    bahis siteleri