Slovensko – USA 3:5 (kon.) | Česko – Švýcarsko 4:3 (kon.)
konec
Česko
4:3 (2:2, 2:1, 0:0)
Švýcarsko
Pátek 04.08.2023, 19:00 • ROCKNET ARÉNA, Chomutov • Turnaj pěti (U17)
Partner:
     
    55:09
    Po přerušení hry došlo k potyčce mezi Matějem Pelikánem a Danielem Wagnerem. Oba hráči dostali dvě minuty za hrubost, utkání bude pokračovat v pěti na obou stranách.
     
    51:52
    Česko čeká početní převaha pěti proti třem! Spoluhráče Blahu doplnil na trestné lavici Gabin Guinchard, když vysokou holí zasáhl do obličeje jednoho z konkurentů.
     
    50:36
    Pět vteřin se bude hrát čtyři na čtyři, potom začne česká přesilovka. Na dvě minuty byl z hry vykázán Noél Blaha za hrubost.
     
    48:41
    Další početní převaha pro Švýcarsko, které má ve třetí části zatím mírně navrch. Tomáš Mikel usedá na trestnou lavici z důvodu krosčeku.
     
    43:12
    Přesilovka pro Švýcarsko. Za katr usedl střelec dvou českých gólů František Netušil za nedovolený zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    38:27
    Švýcarsko má příležitost vrátit se do vedení v přesilové hře, menší dvouminutový trest za podrážení si vykoledoval kapitán Tomáš Poletín.
     
    29:06
    Autor zatím rozhodující trefy František Netušil je odeslán na dvě minuty na lavici hanby, důvodem je podrážení.
     
    25:36
    A Švýcaři nejspíše mohou na rychlou odpověď zapomenout, protože zase dochází k vyloučení v jejich řadách, za podrážení odjíždí pykat Joel Binder.
     
    21:51
    Švýcaři míří do čtyř. Důvodem je nedovolený zákrok Doriana Moreta, který podrazil konkurenta v obranném pásmu u pravého mantinelu.
     
    17:16
    Češi mají možnost vrátit stav do vyrovnané podoby v přesilové hře, při plnění defenzivních povinností Jan Kneubühler soka zahákoval.
     
    09:04
    Přesilovka Česka příliš dlouho netrvala. V útočném pásmu se totiž sekáním provinil kapitán mužstva Tomáš Poletín.
     
    08:40
    Český tým má možnost bleskově překlopit vývoj zápasu na svou stranu, protože Luca Nappiot vyfasoval dvě minuty za podrážení soka, kterého nestíhal.
     
    02:16
    První přesilovou hru si zahrají čeští hokejisté. Menší dvouminutový trest za sekání vyfasoval útočník Daniele Wagner.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 9. Pekař (Poletín, Pavlík), 19. Fasner (Mikel), 26. Netušil (Fasner), 32. Netušil (Pšenička) – 5. Etter, 10. Aeschlimann (Wagner), 37. Aeschlimann (Wagner)


    Česko: Fajmon (Höhlig) – Malínek, Mrtka, Pšenička, Holub (A), Pelikán, Černý, Mikel – Záhejský, Rozsíval, Lev, Netušil, Poletín (C), Novotný, Krčál, Pavlík (A), Hrubý, Pekař, Macek, Rybnikár, Fasner.
    Trenér: Pavel Patera

    Švýcarsko: Birchler (Gerber) – Bär, Bichsel, Haas, Heyer, N. Lehmann (C), Moret, Nappiot, Van der Kaaij – Aebli, Aeschlimann, Binder, Blaha, Dandois, Etter, Guinchard, Hasler, Kneubühler, L. Lehmann, Meier, Peter (A), Schenk, Wagner (A).
    Trenér: Fabio Schumacher

    Rozhodčí: Kosnar – Hnát, Pěkný

    Diváci: 378