Sparta – Pardubice 5:2 (kon.) | Karviná – Mladá Boleslav 1:2 (kon.) | Slovácko – Olomouc 0:2 (kon.)
Hr. Králové – Č. Budějovice 5:1 (kon.)
konec
1.FC Slovácko
0:2 (0:1)
SK Sigma Olomouc
Sobota 05.08.2023, 15:00 • Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty, Uherské Hradiště • FORTUNA:LIGA • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Příjemné sobotní odpoledne z Uherského Hradiště, vítám Vás u sledování 3 kola FORTUNA:LIGY, ve kterém se utkají 1. FC Slovácko a SK Sigma Olomouc.
     
    1. FC Slovácko

    Slovácko po dvou kolech je na čtvrtém místě se čtyřmi body, když v úvodním kole porazilo České Budějovice 4:1 a v minulém kole uhrálo ve Vítkovicích s Baníkem bod za remízu 0:0. Modrobílí byli aktivnější ze začátku utkání. Vytvořili si střelecké pozice Vechetou, Kimem a Havlíkem, jen poslední jmenovaný zamířil mezi tři tyče. Po dvaceti minutách se začal Baník čím dál tím více osmělovat a nakonec vyrovnal hru, po standardní situaci hlavičoval Bitri, jeho pokus zablokoval hostující obránce. Do další šance se dostal po přihrávce Ewertona Tanko, jeho přízemní střelu vyrazil Heča, to bylo z prvního poločasu vše. Druhý poločas začal Baník aktivně a postupně si vypracoval další možnosti ke vstřelení branky, pokus Tetoura zblokovala obrana Slovácka, hostům dvakrát pláchl Tanko, i když dal po první akci branku, tak stál v ofsajdu, ve druhém případě prázdnou svatyni minul, i kdyby akci proměnil, tak by branka neplatila pro ofsajdové postavení. Deset minut před koncem krásnou kolmicí vyslal do úniku Havlík střídajícího Jurošku, bůhví jak by to dopadlo, kdyby jej nefauloval Bitri, jemuž sudí mu hned ukázal červenou kartu. Slovácko početní převahu nevyužilo k zisku tří bodů.
     
    SK Sigma Olomouc

    Hanácká Sigma je na osmém místě, od Slovácka ji dělí jeden bod. Na úvod prohrála na Spartě 0:2, po dvou brankách Haraslína, jenž se trefil v každém poločase. Ve druhém zápase si spravili chuť, když porazili Karvinou 3:1. Po čtvrthodině šli domácí do vedení brankou Juliše, který si balon zpracoval ve vápně a pravačkou prostřelil brankáře Lapeše. Druhý zásah přidal Zmrzlý , Karviná brankou do šatny snížila na rozdíl jedné branky Papelelém, Hosté chtěli zahrávat pokutový kop za hraní rukou, sudí ji neodpískal, hra pokračovala, Sigma šla do útoku, velkou chybu udělal brankář Lapeš, který nedopravil míč do bezpečí, toho využil Navrátil a ze 40 metrů namířil obloučkem balon do opuštěné branky. VAR ještě vyhodnocoval pomyslnou penaltu, sudího Starého však k videu neposlal. Na konci zápasu předvedl dobrý zákrok Macík, který vytáhl Budínského střelu do šibenice.
     
    Vzájemná bilance mezi Slováckem a Olomoucí je vyrovnaná. Obě dvě mužstva odehrála 39 zápasů, Slovácko vyhrálo 13 z nich, 14 duelů dopadlo smírně a 12 zápasů vyhrála Sigma. Modrobílí naposledy prohráli doma v roce 2012. Sudí obvykle ukážou v zápase čtyři žluté karty.
     
    Do utkání nenastoupí dlouhodobí marodi Břečka s Kohútem, u soupeře Slovácka je počet absencí větší, z různých důvodů budou chybět Růsek, Sláma, Ventúra a Zifčák, u Pokorného visí nad dnešním startem otazník.
     
    Předpokládané sestavy:

    1.FC Slovácko: Heča – Reinberk, Daníček, Kadlec, Sinjavskij – Havlík, Trávník – Petržela, Kim, Holzer – Vecheta.

    SK Sigma Olomouc: Macík – Vraštil, Beneš, Křišťál – Chvátal, Breite, Pospíšil, Zmrzlý – Vodháněl, Juliš, Navrátil.
     
    V dnešním zápase už bude kouč Svědík přítomný na lavičce. Základní sestavu pozměnil. Do obrany se vrací Hofmann, Daníček se přesune do záložní řady, místo Kima bude hrát Valenta, také od první minuty nastoupí Pavel Juroška místo Sinjavského a na hrotu Cicilia. Václav Jílek udělal jednu změnu, v základní sestavě se objeví Pokorný místo Křišťála.
     
    Úvodní sestavy:

    1.FC Slovácko: Heča – Reinberk, M. Kadlec (C), Hofmann, Holzer – Daníček, Havlík – Petržela, Valenta, P. Juroška – Cicilia.
    Náhradníci: Fryšták – Srubek, Vecheta, Trávník, Brandner, Doski, Mihálik, Kim, Siňavskij, Kalabiška.

    SK Sigma Olomouc: Macík – Vraštil, Beneš, Pokorný – Chvátal, Breite (C), Pospíšil, Zmrzlý – Vodháněl, L. Juliš, Navrátil.
    Náhradníci: Trefil – Kramář, Zorvan, Israel, Matys, Fortelný, Ventúra, Přichystal.

    Rozhodčí: : S. Volek – K. Hájek, D. Žurovec | VAR: M. Radina | AVAR: I. Nádvorník.
     
    -15
    Obě dvě mužstva jsou již na hrací ploše a poctivě se rozcvičují.
     
    -1
    Trojice rozhodčích přivádí základní sestavy na hrací plochu. Jak je zvykem, Slovácko bude hrát v bílých kompletech a hanácká Sigma celá v modrém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Milan Petržela zahájil dnešní zápas, domácí se hned přesunulo na polovinu Sigmy.
     
    2
    Reinberk vhodil aut, míč mu vrátil Petržela, následně opět Reinberk přihrál domácímu matadarovi, která si narazil na hranici vápna se spoluhráčem, ale nevystřelil.
     
    2
    Slovácko bude kopat pokutový kop, Juroška obešel v pokutovém území Beneše a ten jej fauloval, sudí bez rozmyslu ukazuje na penaltový puntík.
     
    4
    Sudí Volek byl přivolán VARem k videu, následně pokutový kop zrušil a udělil Pavlu Juroškovi žlutou kartu.
    4. Juroška do Národního! Simuloval na penaltu, dostal žlutou
     
    5
    Havlík se snažil najít kolmicí rozběhnutého Holzera, který ale nestihl míč na hrací ploše.
     
    6
    Vraštil postrčil Petrželu, sudí odpýskal prohřešek proti pravidlům.
     
    7
    Od začátku utkání se hraje svižný fotbal, ani jedno mužstvo nechce hrát zanďoura.
     
    9
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Milan Heča neudržel centr Jakuba Pokorného, k míči se dostal Zmzlý a jen balon posunul přes Daníčka na zcela volného LUKÁŠE JULIŠE, který jej doklepl do prázdné brány.
    9. Lukáš JULIŠ - 0:1
     
    10
    Domácí ještě reklamovali faul na svého brankáře, ale bezúspěšně.
     
    11
    Holzer se odpoutal od Breiteho, přihrával do vápna, hosté odvrátili míč na roh.
     
    12
    Havlík jej zahrál na přední tyč, kde balon prodloužil Kadlec, Cicilia vrátil do ohně, z hranice vápna hlavičkoval pod břevno Valenta, Macík vytěsnil míč nad břevno.
     
    13
    Další roh už pro Sigmu nebezpečný nebyl.
     
    14
    Valenta vybojoval míč na polovině Sigmy, kolmicí našel Petrželu, jenž přihrál do druhé vlny Hofmanovi, jenž minul levou tyč.
     
    16
    Slovácko bylo blizoučko k vyrovnání. Cicilia přihrál Petrželovi, ten balon posunul zcela volnému Reinberkovi, který centroval z brankové čáry, Havlík byl na hranici malého vápna zcela sám a hlavičkoval balon do břevna.
    16. Havlík zblízka hlavičkoval do břevna
     
    19
    Domácí hráči si vynutili převahu a snaží se vyrovnat, nyní jim nevyšla ale kombinace po levé straně.
     
    20
    Sigma se uchýlila k nákopům na Juliše, které nejsou přesné.
     
    21
    Cicilia vybojoval míč na Vraštilovi, přihrál Petrželovi, jeho centr hlavičkoval Juroška nepřesně, nakonec balon skončil znovu u Cicilii po kombinaci mu předložil přihrávku do vápna Petržela, domácí forvard namířil balon do boční sítě.
     
    24
    Cicilia kolmicí míč adresoval na Petrželu, který ale začal sprintovat o trochu později než Zmrzlý, kterého nakonec před rohovým praporkem fauloval.
     
    27
    Pospíšil se balon přihrával do vápna na Juliše, který jej nechal za sebe projít, ale za ním nikdo z jeho spoluhráčů nebyl.
     
    28
    Havlík zahrál standardní situaci do vápna, hosté balon odvrátili, domácí kombinovali před vápnem, z brankové čáry centroval Reinberk, Macík balon ze vzduchu sebral.
     
    31
    Po dobré kombinaci měl čas na centr Holzer, nakonec jej přetáhl na za zadní tyč, kde nikdo z jeho spoluhráčů nebyl, odražený balon se dostal k Valentovi, jeho rána byla tečována, situaci chtěl zachránit Macík, nakonec Slovácko bdue zahrávat rohový kop.
     
    32
    Po standardní situaci napálil odražený balon Petržela nad branku.
     
    33
    Reinberk otočil hru na levou stranu, Holzer přihrál Kadlecovi, jehož centr byl sražen do zámezí.
     
    33
    Následně další centr mířil do vápna Sigmy, Cicilia hlavičkoval nepřesně.
     
    36
    Cicilia postupoval s míčem přes střed hřiště, přihrál balon Petrželovi, který při kličce o balon přišel.
     
    37
    Vodháněl hledal ve vápně Juliše, ale jeho přihra nebyla přesná.
     
    38
    Petržela prošel středem hřiště na polovinu Sigmy, kde po souboji se chopil míče Havlík, přihrál jej do běhu Reinberkovi, jenž vystřelil, rána byla zblokována obráncem na roh.
     
    39
    Po rohovém kopu se hosté v obraně pořádně zapotili. nejprve střílel jeden z domácích hráčů, následně hosté dostali míč ven z vápna, následoval další centr, Reinberk hlavičkou našel Hofmanna, který z voleje branku Sigmy netrefil.
     
    41
    Na druhé straně střílel Radim Breite, přízemní pokus hostujícího kapitána šel vedle levé tyče.
     
    44
    Na konci poločasu Valenta zahrával standardní situaci, která se mu moc nepovedla, Sigma už skoro šla do protiútoku, ale dobře zasáhl Petržela.
     
    45
    První poločas se bude prodlužovat o dvě minuty.
     
    45+1
    Slovácko je na útočné polovině, Holzer přihrál do vápna Petrželovi, jehož oblouček odvrátili hosté na roh.
     
    45+2
    Domácí z něj nic nevytěžili, naopak hosté se přesunuli na druhou část hřiště.
     
    45+2
    První poločase pravděpodobně dohraje na polovině Slovácka.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Po prvním poločase Slovácko prohrává se Sigmou 0:1. Hned ze začátku utkání pískl sudí Volek penaltu po souboji Jurošky s Benešem, následně po intervenci VARu ji odvolal, naopak se radovali z vedoucí branky hosté, když brankář Heča neudržel centr, balonu se chopil Zmrzlý, jenž našel zcela volného Juliše, před kterým zívala prázdná branka. Slovácko si v prvním poločase vytvořilo několik šancí na vyrovnání. Nejprve mohl vyrovnat Havlík, který hlavičkoval na hranici malého vápna do břevna, následně Cicilia nasměřoval balon do boční sítě a do třetice Hofmann z voleje netrefil zařízení Sigmy. Hosté spíše bránili a podnikali rychlé protiútoky, ze kterých si ale už další šanci nevypracovali.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc:
    ze hřiště odchází Lukáš Vraštil, přichází Denis Ventúra.
     
    46
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc:
    ze hřiště odchází Martin Pospíšil, přichází Filip Zorvan.
     
    47
    Hned v úvodu druhé půle se Slovácko přesunulo na polovinu Sigmy, po centru Petržely z pravé strany hlavičkoval Hofmann vedle pravé tyče.
     
    48
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Slovácko dnes sráží individuální chyby. Nyní Daníček namazal JANU VODHÁNĚLOVI míč, když slabě jej poslal brankáři Hečovi, ten sice vyběhl, ale k míči se nedostal, VODHÁNĚL ho prostřelil.
    48. Jan VODHÁNĚL - 0:2
     
    51
    Cicilia prodloužil dlouhý nákop od Kadlece, ale do pokutovém území nikdo za něj nezabíhal.
     
    53
    Sigma se přesunula na polovinu Slovácka, kde kombinuje na levé straně.
     
    54
    Zorvan po autovém vhazování fauloval Valentu, domácí budou rozehrávat.
     
    55
    Modrobílí se přesunuli na polovinu hostů Holzer centroval jen do rukavic připraveného Macíka.
     
    55
    Vodháněl poslal míč do vápna Julišovi, jehož střelu zblokoval jeden z domácích obránců.
     
    57
    Po kombinaci po levé straně centroval Kadlec, Juroška balon na hranici vápna nezachytil.
     
    60
    Všechny nákopy směřují a Ciciliu, který se to má s obranou Sigmy těžké. kdy vyhraje souboj, tak nikdo za něj nesprintuje.
     
    61
    Slovácko si vytvořilo územní převahu, Sigma po druhé branky spoléhá na pevnou obranu.
     
    63
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
    ze hřiště odchází Rigino Cicilia, přichází Filip Vecheta.
     
    63
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
    ze hřiště odchází Pavel Juroška, přichází Sung-pin Kim.
     
    63
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
    ze hřiště odchází Milan Petržela, přichází Jan Kalabiška.
     
    63
    Centr Kadlece proletěl pokutovým území, hostující hráč jej jemně tečoval. Slovácko bude zahrávat roh.
     
    64
    Z něj domácí nic nevytěžili, ale zůstali u míče a dál mačkají Sigmu u jejího pokutového území.
     
    64
    Reinberk mohl snížit, když zblízka netrefil bránu po prodlouženém míči na zadní tyč!
    64. Reinberk z metru přestřelil poloprázdnou bránu!
     
    65
    Jan Navrátil dostal žlutou kartu za zdržování hry.
     
    66
    Kadlecovu ránu nadvakrát Macík schoval do rukavic.
    66. Kadlec z otočky vypustil nečekanou jedovku
     
    68
    Slovácko postupoval středem, po sérii přihrávek centroval Holzer, Vecheta ani Kalabiška balon nezachytili ve vápně.
     
    68
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc:
    ze hřiště odchází Lukáš Juliš, přichází Denis Kramář.
     
    69
    Kalabiškův ostrý centr nezachytil ve vápně Kim, hosté balon odvrátili na roh.
     
    70
    Po rohovém kopu odražený míč napálil z první Valenta, rána byla sražena.
     
    70
    Slovácko kopalo rohový kop, do zakončení se nedostalo.
     
    73
    Jan Vodháněl fauloval zazadu Reinberka a viděl žlutou kartu.
     
    74
    Po centru z levé strany hlavičkoval na vzdálenější tyč Daníček, balon šel kousek vedle branky.
     
    75
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc:
    ze hřiště odchází Jan Vodháněl, přichází Jan Fortelný.
     
    75
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
    ze hřiště odchází Petr Reinberk, přichází Vlasij Siňavskij.
     
    76
    Po střídání centroval od lajny Hofmann, ale přihrávka do vápna se mu vůbec nepovedla.
     
    78
    Havlík při otočce ztratil balon, když byl posledním hráčem před Milanem Hečou, nabídl tak šanci Fortelnému, který ale ve vápně mířil na zadní tyč, kterou minul.
    78. Fortelný svůj únik zakončil střelou mimo
     
    79
    Několikátý roh Slovácka vyzněl naprázdno, nyní fauloval ve vápně Hofmann.
     
    80
    Zorvan centroval z levé strany před bránu, balon mířil na volného Fortelného, před kterým Daníček míč odhlavičkoval na roh.
     
    83
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
    ze hřiště odchází Matěj Valenta, přichází Michal Trávník.
     
    85
    Modrobílí kombinovali po levém straně, Klabiška prodlužoval míč Holzerovi u lajny, ten ale balon nestihl na hrací ploše.
     
    87
    Nechybělo mnoho, aby šel Zorvan sám na Heču, přihrávka od Breiteho byla však dlouhá.
     
    88
    Slovácko má sice více ze hry, do vápna Sigmy létá jeden centr za druhým, ale zatím si domácí nevytvořili další šanci ke skórování.
     
    89
    Denis Kramář mohl přidat třetí branku, když si naběhl na propadlý míč za obranu Slovácka, ale ve vápně trefil Heču.
    89. Kramáře v obří tutovce zneškodnil Heča
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc:
    ze hřiště odchází Jan Navrátil, přichází František Matys.
     
    90+2
    Po centru z pravé strany, šel do souboje s olomouckým hráčem a brankářem Macíkem Vecheta, po souboji zůstal ležet hostující brankář, sudí povolává zdravotnický personál.
     
    90+3
    Kim driblinkem udržel míč proti třem hráčům Sigmy.
     
    90+4
    Slovácko útočilo, ale další akci zastavil útočný faul.
     
    90+4
    Fortelný střílel zpoza vápna, Heča balon nadvakrát zkrotil do rukavic.
     
    90+4
    Po centru hlavičkoval Vecheta, brankář Macík balon vyrazil nad břevno.
     
    90+5
    Poslední standardní situaci hosté v pohodě ubránili.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Slovácko prohrálo s Olomoucí 0:2. Druhý poločas začalo Slovácko převahou, když se nadychovalo k náporu, tak individuální chybou ho srazil Daníček, který slabě nasměřoval balon k Hečovi, čehož využil Vodháněl a vsítil druhou branku. Modrobílí i nadále tlačili Sigmu k jejímu pokutovému území, největší šanci měl Reinberk, který zblízka netrefil bránu. Poté střelu Kadlece vytlačil Macík a ten si poradil i při hlavičce Vechety. Hosté poctivě bránili a mohli dát třetí branku, ale Kramář nastřelil Heču. (17:00:56)

    Tomáš Kučera

    Branky: 9. L. Juliš, 48. Vodháněl

    Karty:   4. P. Juroška (SLO) – 65. Navrátil (OLO), 73. Vodháněl (OLO)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 0:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:18.
    1.FC Slovácko: Heča – Reinberk (75. Siňavskij), M. Kadlec (C), Hofmann, Holzer – Daníček, Havlík – Petržela (63. Kalabiška), Valenta (83. Trávník), P. Juroška (63. Kim) – Cicilia (63. Vecheta).
    Náhradníci: Fryšták – Srubek, Brandner, Doski, Mihálik.

    Trenér: Martin Svědík

    SK Sigma Olomouc: Macík – Vraštil (46. Ventúra), Beneš, Pokorný – Chvátal, Breite (C), Pospíšil (46. Zorvan), Zmrzlý – Vodháněl (75. Fortelný), L. Juliš (68. Kramář), Navrátil (90+1. Matys).
    Náhradníci: Trefil – Israel, Přichystal.

    Trenér: Václav Jílek

    Rozhodčí: : S. Volek – K. Hájek, D. Žurovec | VAR: M. Radina | AVAR: I. Nádvorník

    Diváci: 4942
    bahis siteleri