Švýcarsko – Španělsko 1:5 (kon.) | Japonsko – Norsko 3:1 (kon.)
konec
Japonsko
3:1 (1:1)
Norsko
Sobota 05.08.2023, 10:00 • Wellington Regional Stadium, Wellington • Mistrovství světa - ženy • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:4. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 6:8. (12:02:18)
     
    Japonky potvrdily roli favoritek, turnajovou neporazitelnost udržely i po osmifinále, v němž vyřadily Norky výsledkem 3:1.

    První poločas přinesl po jednom gólu na každé straně. Japonky poslala do vedení smolným vlastencem Ingrid Engenová, za Evropanky odpověděla křídelnice Chelsea Guro Reitenová. Také ve druhém dějství padly dva góly, s tím rozdílem, že oba míče zavítaly do norské sítě. V 50. minutě se po obrovské chybě Bøe Risaové prosadila Risa Šimizuová a pojistku na japonský postup dala v 81. minutě Hinata Mijazawaová po úniku zakončeném nechytatelnou přízemní střelou k levé tyči. Norky v závěru ještě zabojovaly, vytvořily si pár zajímavých příležitostí, ale další vstřelené branky se nedočkaly.

    Ve čtvrtfinále se Japonsko utká s postupujícím z dvojice Švédsko – USA.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    V závěru bylo k vidění ještě japonské přečíslení čtyř proti třem, to završila Aoba Fudžinová nepovedenou ránou nad břevno.
     
    90+4
    Evropanky vyzkoušely štěstí po levém křídle, kde ale Moeka Minamiová obrala a Haugovou a i ona sáhla k dalekému odkopu.
     
    90+3
    Hinata Mijazawaová nevymýšlel žádné složitosti a v momentě, kdy si všimla, že se chystá její zdvojení, tak kulatý nesmysl odpálila po levé lajně daleko od brány.
     
    90+2
    Japonsko přestálo velkou příležitost soupeřek a nadále tak je velmi blízko postupu mezi nejlepších osm týmů světa, momentálně drží míč na vlastní polovině.
    90+1. Jamašitaová vytáhla parádní zákrok levou rukou
     
    90+1
    Norky byly ohromně blízko kontaktní trefě. Po centru zprava Haugová šikovně vracela míč do ohně, odkud zakončovala hlavou Karina Sæviková, ovšem Ajaka Jamašitaová ukázala fantastické reflexy a na brankové čáře zasáhla levou rukou.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    89
    Riko Uekiová v plném běhu vyřadila ze hry dvě protihráčky a z ostrého úhlu se pokusila zaskočit brankářku, což se málem povedlo, Mikaelsenová s problémy vyrazila balón levou rukou na horní síť.
     
    88
    Střídání v týmu Norsko:
    ze hřiště odchází Thea Bjeldeová, přichází Sara Hørteová.
     
    87
    Protože byla Riko Uekiová v několikametrovém ofsajdu, tak se ani nepokusila zapojit do hry, míč nechala doskákat k brankářce Mikaelsenové.
     
    86
    Maren Mjeldeová přečetla, že Fūka Naganová vyzkouší oblouček do pokutového území, odkopem levou nohou míč nepustila na Mijazawaovou.
     
    85
    Pozdě šla do výskoku Ingrid Engenová a Riko Uekiovou trefila zezadu do hlavy. Jasný faul, který pozornosti Batistaové neunikl.
     
    84
    Na levé straně vápna byla úplně volná Hinata Mijazawaová, v tomto případě ovšem zazmatkovala a zbytečně nahrávala pod sebe na Uekiovou. Nicméně chyby nemusí litovat, protože pas dostala do ofsajdu.
     
    83
    Je jasné, že Norsko musí veškeré zbytky sil vrhnout do ofenzivy. Ale jako kdyby jich už moc nezbylo, protože v kombinaci pokračují soupeřky.
    81. Hinata MIJAZAWAOVÁ - 3:1
     
    81
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Fotbalistky z asijského kontinentu dělají velký krok směrem k postupu do čtvrtfinále, přidávají pojistku! Fudržinová dokonale načasovanou nahrávkou za obranu vyslala do úniku HINATU MIJAZAWOVOU, jež při zakončení zachovala chladnou hlavu, vyběhnuvší brankářku prostřelila přízemním pokusem podél její levé nohy.

    Milan Huppert

    Branky: 15. Engenová (vla.), 50. Šimizuová, 81. Mijazawaová – 20. Reitenová


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:4. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 6:8.
    Japonsko: Jamašitaová – Takahašiová, Kumagajová (C), Minamiová – Šimizuová, Naganová, Hasegawaová, Endóvá – Fudžinová, Mi. Tanakaová (72. Uekiová), Mijazawaová.
    Náhradníci: Hiraová, Mo. Tanakaová – Hamanová, Hajašiová, Čibaová, Išikawaová, Mijakeová, Morijaová, Naomotová, Sejkeová, Sugitaová.

    Trenér: Futoši Ikeda

    Norsko: Mikalsenová – Bjeldeová (88. Hørteová), Mjeldeová (C), Harvikenová, T. Hansenová (74. Hegerbergová) – Engenová – Risaová (63. Maanumová), Reitenová – C. Hansenová, Haugová, Haaviová (63. Sæviková).
    Náhradníci: Fiskerstrandová, Pettersenová – Bergsvandová, Blakstadová, Eikelandová, Jøsendalová, Sønstevoldová, Lundová.

    Trenér: Hege Riiseová

    Rozhodčí: Batistaová – Backová, da Cruzová (BRA)

    Diváci: 33 042
    bahis siteleri