Plzeň – HC Litvínov 6:3 (kon.) | Plzeň – Ingolstadt 8:0 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
8:0 (3:0, 4:0, 1:0)
ERC Ingolstadt
Sobota 05.08.2023, 18:30 • LOGSPEED CZ Aréna • Přípravné zápasy dorostu
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Krásné sobotní odpoledne z Plzně!

    Vítám všechny hokejové fanynky a fanoušky, kteří se rozhodli si na sobotní den dopřát trochu mládežnického hokeje. Od půl sedmé hodiny večerní se totiž v plzeňské LOGSPEED CZ Aréně hraje čtvrtý zápas třetího ročníku mezinárodního turnaje dorostu, ve kterém domácí HC Škoda Plzeň přivítá na svém ledě ERC Ingolstadt.

    Premiérový ročník ovládla domácí Škoda, která skolila vyhlášenou Akademii Salzburgu 2:1, brněnskou Kometu 5:2, německý Berlín 6:2, Chomutov 5:3 a na závěr, jako již jistý vítěz, padla v nájezdech s Libercem. Minulý rok hned v prvním zápase indiáni narazili, prohráli s německým Kolínem 2:3, přestože vedli 2:0. Poté svedla Škoda tuhou s Jihlavou, nájezdy nicméně zvládli lépe domácí. O den později stejným výsledkem 4:1 přehráli indiáni švédské Vikingy a Litvínov. Na závěr modrobílí porazili Liberec 2:1 po nájezdech, na vítězství v turnaji to přesto nestačilo, pohár nad hlavu zvedli hráči Jihlavy.

    Letošní účastníci víkendového turnaje jsou mimo Plzně a Ingolstadtu také Kolín nad Rýnem, Dukla Jihlava, Litvínov a maďarské Újpesti.

    Dámy a pánové, pohodlně se usaďte a užijte si příjemné dopoledne s doprovodem našeho textového přenosu, tím vás provede Jakub Štěrba.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: Pavlis (Poustka) – Hanzlík, Fiala, Brož, Reisnecker (C), Mašek, Matějka, Kamas – Winter, Fehér (A), Hanzák, Sokol, Přibyl, Křepel, Slováček, Bělík (A), Bartuška, Chasák, Pitter.
    Trenér: Michal Straka.

    ERC Ingolstadt: Beyer (Tscharre) – French, Grünes, Lebsak, Nachtmann, Rudi, Zelenko, Geppert, Ladusch, Krükov, Moser, Rauch, Reinwald, Steinhauser, Trew, Oberh, Winkler.

    Rozhodčí: Markov – Ghazal, Kotyza.
     
    Obě mužstva se již zdraví na modrých čarách, čtvrté utkání pro tyto soupeře na tomto turnaji bude za malý moment zahájeno.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Plzeň se jako první natlačila do útočné třetiny, brankář německého celku ale zatím mohl zůstat v klidu.
     
    00:53
    To už ovšem neplatilo. Daniel Křepel zůstal zaparkovaný u levé tyče a nechybělo moc, aby domácí hráč přehodil puk přes beton gólmana do sítě.
     
    02:15
    Matouš Mašek si zpracoval kotouč na modré čáře, plzeňský bek ho následně vyslal směr brána, ale Erwin Beyer dokázal jeho ránu zachytit do své lapačky.
     
    02:47
    Jakub Matějka se o chvilku později také odhodlal ke střele, ale trefil jen nohy bránícího hráče.
     
    03:02
    To akce, kterou vedl Jakub Hanzák už byla o poznání lepší. Plzeňský útočník udělal hezkou kličku směrem do hřiště a s následným jeho švihem měl Beyer určité potíže.
     
    04:05
    Hosté se zatím k brance Lukáše Pavlise vůbec nedostali, pouze odevzdávají kotouče.
     
    04:51
    Daniel Křepel obral protihráče o puk, poté krátce za modrou čárou rovnou vystřelil, lapačka Beyera byla však i tentokrát na svém místě.
     
    05:07
    Zakázané uvolnění německého celku, hra se opět vrátí před branku Meyera.
     
    05:36
    Jan Bartuška šikovně tečoval ránu od modré čáry, Beyer tentokrát vůbec nevěděl jako kotouč vyrazil.
     
    05:43
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hezká individuální akce v podání JAKUBA MATĚJKY. Plzeňský hráč se krásně prosmýkl mezi čtyřmi hráči německého týmu a z levého kruhu se trefil přesně mezi betony brankáře. Asistence: Jakub Slováček.
    05:43 MATĚJKA - 1:0
     
    06:22
    Jakub Hanzák mohl vzápětí přidat druhou branku, avšak svůj rychlý brejk středem hřiště poslal jen do vyrážečky brankáře.
     
    07:14
    Šimon Brož vykouzlil hezkou střelu od levého mantinelu, plzeňský obránce mířil pod horní tyčku, Erwin Beyer nicméně jeho ránu včas zastavil svým ramenem.
     
    07:44
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A nechybělo dlouho a Škodovka přidává další přesný zásah. Ben Reisnecker krásně zavezl kotouč, následně ho od zadního mantinelu předal DANIELU KŘEPELOVI, který byl před brankou zcela sám a ten se ranou pod břevno nemýlil. Asistence: Ben Reisnecker.
    07:44 Daniel KŘEPEL - 2:0
     
    07:59
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Na západě Čech se nám s góly roztrhl pytel. Šimon Bělik vyhrál buly v útočném pásmu přesně na hokejku JAKUBA MATĚJKY a plzeňský obránce se trefil podruhé v zápase, tentokrát šla jeho rána nechytatelně do vzdálenější šibenice. Asistence: Šimon Bělik.
    07:59 Jakub MATĚJKA - 3:0
     
    09:04
    Lukáš Pavlis nadále čeká na svůj první zákrok, nic se na tom nezměnilo ani po další akci Ingolstadtu.
     
    09:56
    Tentokrát už musel do akce plzeňský gólman, lehká střela od pravého mantinelu nicméně šla pouze doprostřed brány, nic těžkého pro maskovaného muže indiánů.
     
    10:40
    Ondřej Přibyl si počkal na přihrávku mezi kruhy, forvard Škody si tentokrát na brankáře německého týmu však nepřišel.
     
    11:24
    Jakub Matějka útočil další ranou na hattrick, tentokrát byl proti jeho pokusu Meyer pozorný. Plzeň přesto zůstává u kotouče a kombinuje v útočné třetině.
     
    12:08
    Jakub Hanzák získal kotouč, rychle se dostal za záda obránců, po jeho rychlém švihu nicméně zaúřadovala lapačka Erwina Meyera, hezký moment od obou hráčů.
     
    13:01
    Ojediněla akce Ingolstadtu, ránu Gepperta vyrazil Pavlis hokejkou až do ochranné sítě.
     
    13:51
    Ben Reisnecker mířil mezi betony brankáře, ty k sobě sklaply včas. Beyer si zatím na nedostatek práce opravdu stěžovat nemůže.
     
    14:55
    Stále se hraje prakticky jen na jednu bránu, drtivá porce času se odehrává v útočném pásmu Škodovky, brankář občas neví, kde mu hlava stojí.
     
    15:33
    Tentokrát ale mohl zůstat v klidu, jelikož další nájezd plzeňských indiánů končí předčasně – ofsajd.
     
    16:46
    Hezkou individuální akce předvedl Šimon Brož, který se jako obránce zbavil všech protihráčů, dostal se až před Beyera, toho nicméně bekhendovou kličkou nepřekonal.
     
    17:24
    Ondřej Přibyl při další střele trefil jen horní tyčku.
     
    18:29
    Lukas Steinhauser se z ničeho nic dostal sám až před Lukáše Pavlise, kterému chtěl zasunout puk mezi betony, plzeňský brankář se zaskvěl fantastickým zákrokem.
     
    19:01
    Začala poslední minuta první třetiny.
     
    19:23
    František Hanzlík ranou od modré čáry trefil jen připravenou lapačku brankáře Meyera.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu a zatím sledujeme zápas Davida s Goliášem. Škodovka je jasně lepším celkem, po dvaceti minutách vede o tři branky, nicméně indiáni měli šancí tak na deset branek. Brankář Meyer je v obrovské permanenci střel a jen díky němu rozdíl ve skóre daleko vyšší.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Na úvod druhé třetiny domácím nevyšla rozehrávka z vlastní poloviny hřiště, po zakázaném uvolnění se hra vrátí před Lukáše Pavlise.
     
    21:11
    Jenomže tam dlouho nezůstala a domácí hokejisté už zase kombinují v útočném pásmu.
     
    21:43
    Plzeň se dostala do situace dvou na jednoho, přihrávky na levý kruh se dočkal Štěpán Sokol, který ale čtvrtou branku svého celku nevsítil.
     
    22:55
    Hosté se stále nemohou dostat ke kotouči, ten si obecně dneska zatím moc neužili.
     
    23:45
    Rána od modré čáry byla zablokována, puk se poté dostal do středního pásma, Plzeň musí s další akcí začít až od svého brankáře.
     
    24:35
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Škodovka svůj velký tlak přetavila přece jen v další branku. Daniel Křepel zavezl kotouč do útočného pásma, natlačil se až před branku, kde brankáři puk vypadl z výstroje a pohotový ADAM FEHÉR ho později doklepl do prázdné brány. Asistence: Daniel Křepel.
    24:35 Adam FEHÉR - 4:0
     
    25:34
    Čárový rozhodčí signalizoval ofsajdové postavení, tak Plzeňané pouze nahodili kotouč a šli střídat.
     
    26:12
    Adam Fehér znovu zkoušel své štěstí, tentokrát ranou od modré čáry, Beyer toho moc neviděl, tak měl štěstí, že puk skočnil těsně vedle brány.
     
    26:53
    Po dlouhé době se ozvali také hosté z Německa. Maxim Lebsak se natlačil po levém křídle až na levý kruh, svižnou ranou ale Lukáše Pavlise nepřekonal.
     
    27:11
    Obrovská chyba v rozehrávce domácího mužstva. Na Pavlise jel tentokrát Oliver Oberth zcela sám, svůj nájezd ale nepřetavil v branku, Lukáš Pavlis svůj tým dokázal podržet.
     
    28:20
    Obrana indiánů si dala na dvě minuty výpadek, ale hosté s nadějnými brejky nenaložili dobře.
     
    28:40
    Na druhé straně měl na hokejce pátou branku Jan Bartuška, který dorážel kotouč z pravé tyče, trefil však jen vnější tyč.
     
    29:10
    Jan Bartuška se blýskl krásnou individuální akci, kdy po kličce doslova posadil protihráče na zadek, jeho přihrávku poté ale nezužitkoval v hattrick Jakub Matějka.
     
    30:18
    Krátce za polovinou zápasu byl po dalším brejku sám na pravém kruhu Martin WInter, ten však trefil jen místo, kde byl připravený brankář Beyer.
     
    31:01
    Šimon Brož napřáhl na modré čáře až ke stropu haly, jeho projektil jen proletěl kolem pravé tyče, Beyer se ani neohlédl.
     
    32:04
    Jan Bartuška na polovině hřiště soupeře o puk, následně jel plzeňský útočník sám na brankáře, toho rychlou střelou k pravé tyči nicméně nepřekonal.
     
    32:56
    I Matyáš Fiala si v zápase vystřelil a zkusil své štěstí jak na pouťové střelnici, obránce indiánů zasáhl svůj cil, přes brankáře ale puk do sítě nedostal.
     
    33:51
    Martin Winter byl dlouho zaparkovaný u druhé tyče, tam také směřovala přihrávka, na poslední chvíli do ní ale sáhl obránce Ingolstadtu a Winter zakončit nedokázal.
     
    35:14
    Hra kočky s myší pokračuje. Diváci na stadionu se mohli začít opět radovat, jelikož zjistili že český celek na Hlinka Gretzky cupu srovnal utkání s Kanadou v 56. minutě na 2:2.
     
    36:19
    Šimon Bělik natáhl svou hokejku na brankovišti, jeho teč ovšem skončila těsně vedle brány.
     
    36:41
    František Hanzlík si popojel od modré čáry, jeho následná prudká střela ale skončila mimo tři tyče.
     
    37:26
    Domácím utekl kotouč do středního pásma, brankář Erwin Beyer si tak může na pár vteřin zase odpočinout.
     
    37:51
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni přece jen střílí svému soupeři nepopulárního bůra. Onřej Přibyl si pro sebe vyhrál buly, puk hned předložil k druhé tyči, kde měl před sebou poloprázdnou bránu ŠTĚPÁN SOKOL. Asistence: Ondřej Přibyl.
    37:51 Štěpán SOKOL - 5:0
     
    38:17
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A další branka v brance Ingolstadtu! Sokol tentokrát přihrál na modrou čáru, kde byl ŠIMON BROŽ a jeho rychlý švih zapadl přesně do levého horního rohu. Asistence: Štěpán Sokol.
    38:17 Štěpán BROŽ - 6:0
     
    38:26
    Plzeň právě vstřelila branku!
    To jsou věci panečku, Škoda střílí třetí branku v rozmezí 35 vteřin. Jakub Slováček předložil puk ideálně JANU BARTUŠKOVI, který to rovněž neměl v zakončení moc složité. Asistence: Jakub Slováček, Matouš Mašek.
    38:26 Jan BARTUŠKA - 7:0
     
    39:01
    Začala poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:26
    Plzeňané se opět nastěhovali na útočnou polovinu, puk léta z hokejky na hokejku, tentokrát si Beyer se všemi pokusy ale dokázal poradit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Čtyřicet minut hry je minulostí a Plzeň po nich vede nad Ingolstadtem drtivě 7:0. Ve druhé třetině jsme viděli další čtyři branky, zajímavostí byl především konec druhé části, kdy indiáni rozvlnili síť soupeře v rozmezí 35 vteřin hned třikrát. Před námi je ještě závěrečných dvacet minut, nechme se překvapit, zdali Škoda dovrší nepopulární desítku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:45
    Erwin Beyer opět musel ve svém brankovišti doslova létat, ale nyní tým podržel, když puk za svá záda nepustil.
     
    41:23
    Plzni se nepovedla přihrávka z vlastní poloviny hřiště, leč tentokrát se zakázané uvolnění pískat nebude.
     
    41:58
    Hosté se dostali do rychlého přečíslení dvou na jednoho, situaci vzal na sebe Lukas Steinhauser, jeho rána ale mířila pouze doprostřed brány, kde byl připravený Lukáš Pavlis.
     
    42:24
    Na opačné straně pálil bez přípravy Jan Bartuška, branku soupeře ale o malý kousek minul.
     
    43:39
    Martin Winter byl blízko další brance, ale plzeňský útočník už byl s pukem moc blízko brankáři a nedokázal mu ho zasunout do branky.
     
    44:21
    Šimon Brož vystřelil krátce po vyhraném buly od modré čáry, puk poté poskakoval po brankovošti, Daniel Křepel ho ale do sítě nedostal.
     
    44:59
    Lukáš Pavlis dnes nemá moc práce, ale když už na něj nějaká střela letí, tak je velmi pozorný, jako v tomto případě.
     
    45:22
    Tentokrát už Erwin Beyer překonaný, ale fantastickým zákrokem se blýskl jeho obránce Andrej Zelenko, který hokejkou ze vzduchu vyrazil puk směřující do brány.
     
    46:05
    Škoda je ovšem nadále při chuti, domácí hráči stále nemají dost, jistě by chtěli vstřelit alespoň těch deset branek.
     
    46:35
    Blízko té osmé byl opět Martin Winter, který zůstal neobsazen na brankovišti, avšak ani tentokrát se domácí útočník nedočkal.
     
    47:10
    Ben Reisnecker obkroužil hostující bránu, poté se snažil dostat puk do sítě, přes beton brankáře Beyera to měl ale složité.
     
    47:34
    Štěpán Sokol tečoval před brankářem střelu od modré čáry, Beyer vůbec nevěděl, kde má kotouč, ten nakonec skončil kousek vedle brány.
     
    48:12
    Ondřej Přibyl se ocitl v další šanci, na ose hřiště měl kolem sebe spoustu místa, gólama Ingolstadtu přesto stejně neprostřelil.
     
    49:10
    Jakub Hanzák zkusil své štěstí ranou od levého mantinelu, Erwin Beyer si tentokrát svědomitě pohlídal svou bližší tyč.
     
    49:49
    Zakázané uvolnění německého týmu, celá pětice se bude muset vrátit na ledovou plochu.
     
    50:33
    Třetí třetina se nám přehoupla do své druhé poloviny, Lukas Steinhauser opět zkusil své štěstí, branku Pavlise ale o dobrý metr přestřelil.
     
    51:37
    Jan Bartuška kličkoval, ale až před branku se nedostal. Hosté opět jen vyhazují kotouče ven z pásmy a hráči chodí střídat. Ti už si opravdu přejí konec dnešního zápasu.
     
    52:33
    Paradoxem je, že se v tomto utkání zatím ani jednou nevylučovalo. Avšak domácí to moc mrzet nemusí, jelikož podle rázu utkání to vypadá, že hrají hráči Škody přesilovou hru téměř celé utkání.
     
    53:52
    Hosté se dostali k ojedinělé střele od modré čáry, Lukáš Pavlis opět neměl zakrytý výhled, tak mu nedělalo problém černou gumu vyrazit.
     
    55:06
    Utkání už se víceméně pouze dohrává, o vítězi je dávno rozhodnuto.
     
    55:40
    Puk na hostující střídačce, vhazovat se bude v útočném pásmu indiánů.
     
    55:50
    Štěpán Sokol krátce po buly pálil nepřesně. Beyer tenroktá zasahovat nemusel.
     
    56:44
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak ještě jednou vyletěly vzhůru ruce plzeňských hráčů na oslavu gólu. Adam Fehér našel na pravém kruhu JAKUBA HANZÁKA, který se prudkým švihem trefil k bližší tyči. Asistence: Adam Fehér, František Hanzlík.
    56:44 Jakub HANZÁK - 8:0
     
    58:01
    Začaly poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:20
    Vyloučení v týmu ERC Ingolstadt:
    Winkler – 2 min., hákování.
     
    58:51
    Kotouč se odrazil od plzeňských hokejek na brankoviště, kde ho Erwin Beyer ukryl pod svou lapačku.
     
    59:20
    Matyáš Fiala vystřelil od modré čáry, brankář hostů jeho pokus dokázal vyrazit mimo své území.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, Plzeň stylem start cíl poráží německý Ingolstadt vysoko 8:0. Škoda byla v zápase jasně lepším celkem a vítězství je naprosto zasloužené. To je ode mě pro dnešek vše, děkuji za pozornost a u zítřejšího vyvrcholení turnaje se budu těšit, na shledanou. (20:26:05)

    Jakub Štěrba

    Branky a nahrávky: 6. Matějka (Slováček), 8. Křepel (Reisnecker), 8. Matějka (Belík), 25. Fehér (Křepel), 38. Sokol (Přibyl), 39. Brož (Sokol), 39. Bartuška (Slováček, Mašek), 57. Hanzák (Fehér, Hanzlík)


    HC Škoda Plzeň: Pavlis (Poustka) – Hanzlík, Fiala, Brož, Reisnecker (C), Mašek, Matějka, Kamas – Winter, Fehér (A), Hanzák, Sokol, Přibyl, Křepel, Slováček, Bělík (A), Bartuška, Chasák, Pitter.
    Trenér: Michal Straka.

    ERC Ingolstadt: Beyer (Tscharre) – French, Grünes, Lebsak, Nachtmann, Rudi, Zelenko, Geppert, Ladusch, Krükov, Moser, Rauch, Reinwald, Steinhauser, Trew, Oberh, Winkler.

    Rozhodčí: Markov – Ghazal, Kotyza
    bahis siteleri