Švýcarsko – Španělsko 1:5 (kon.) | Japonsko – Norsko 3:1 (kon.)
konec
Švýcarsko
1:5 (1:4)
Španělsko
Sobota 05.08.2023, 07:00 • Eden Park, Auckland • Mistrovství světa - ženy • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    84
    Ve stejné době došlo ke střídání i na straně Švýcarska. Ze hřiště odstoupila Riesenová, místo ní na poslední minuty přichází Martiová.
     
    84
    Ze hřiště odchází Paralluelová, která může být taky se svým výkonem spokojená. Místo ní přichází del Castillová.
     
    80
    Velká šance Španělska! Paralluelová poslala nebezpečný centr na zadní tyč, kde číhala Navarrová, pro kterou by to zřejmě nebyl problém dostat míč do branky. Zaskvěla se ale brankářka Thalmannová, která se míče těsně dotkla a změnila tak směr, na který Navarrová nezareagovala.
     
    77
    Dvojité střídání připravil i realizační tým Španělska. Ze hřiště odstupuje Hermosová a také Bonmatíová, která byla velmi aktivní. Místo nich přichází Putellasová a Guerrerová.
     
    76
    Dnešní utkání sleduje 43 217 diváků! Velmi skvělá návštěva a atmosféra na zápas žen.
     
    75
    Další střídání na straně Švýcarek. Ze hřiště odstupuje Piubelová, místo ní si přichází zahrát Hummová.
     
    73
    Za předchozí faul vidí žlutou kartu Stierliová.
    70. Jennifer HERMOSOVÁ - 1:5


     
    70
    Španělsko právě vstřelilo branku! Pátá branka na straně týmu z Pyrenejského poloostrova! Velká chyba v rozehrávce Švýcarek, JENNIFER HERMOSOVÁ dostala míč mezi obránce a s přehledem zakončila přesně! – 1:5.
     
    63
    Dvojité střídání na straně Španělska. Ze hřiště odchází Gonzálezová a Abelleiraová, místo nich přichází Pérezová a Navarrová.
     
    46
    Hned tři změny udělala trenérka Švýcarek o přestávce. Ze hřiště odstoupila Aigbogunová, Sowová a Reutelerová. Místo nich přichází Calligarisová, Terchounová a Mauronová.
    45. Laia CODINAOVÁ - 1:4


     
    45
    Španělsko právě vstřelilo branku! Čtvrtá branka do šatny! Po rohovém kopu se ve vápně zrodil velký závar, k míči si nakonec našla cestu LAIA CODINAOVÁ, která se zachovala jako tank a procpala míč do branky! Codinaová tak napravuje svou chybu a dává gól do správné branky! – 1:4.
    36. Aitana BONMATÍOVÁ - 1:3


     
    36
    Španělsko právě vstřelilo branku! Favoritky jdou do vedení o dvě branky! Centr do vápna nedokázala obrana Švýcarek odvrátit, míč si našla AITANA BONMATÍOVÁ, která předvedla, že má neskutečný přehled, zasekla si míč, všechny hráčky naletěly a následně poslala míč přesně do sítě! – 1:3.
     
    33
    Centr se točil do branky, Thalmannová vyrazila míč do míst, kde stála opět Bonmatíová, její umístěnou střelu k tyči ale brankářka skvěle vyráží na další roh!
    17. Alba REDONDOVÁ - 1:2


     
    17
    Španělsko právě vstřelilo branku! Favoritky si berou zpět vedení! Centr do vápna Batlleové propadl až na zadní tyč, kde číhala ALBA MARIA REDONDOVÁ, která předskočila obránkyni a hlavou posílá míč přesně k tyči! – 1:2.
    14. Paredesová zahodila stoprocentní šanci
     
    14
    Paredesová měla na hlavě gól, po rohovém kopu se dostala na hranici malého vápna k hlavičce, těsně ale míjí prostor mezi třemi tyčemi! To byla velká šance.
    11. Laia CODINAOVÁ - 1:1


     
    11
    Švýcarsko právě vstřelilo branku! Z ničeho nic je vyrovnáno! Většina stadionu v Aucklandu nevěří svým očím, co právě viděli. LAIA CODINAOVÁ, která taktéž debutuje na šampionátu, zhruba od poloviny hřiště dávala těžkou malou domů brankářce Collové, ale míč letěl vzduchem a tak nešikovně, že skončil v brance! Kuriózní vlastní branka a tohle si obě debutantky budou dlouho pamatovat.. – 1:1.
    5. Aitana BONMATÍOVÁ - 0:1


     
    5
    Španělsko právě vstřelilo branku! Hned v úvodu utkání se mění skóre! Paralluelová poslala centr do vápna, k zakončení se dostala Redondová, proti které se zaskvěla brankářka, nicméně míč vyrazila zpátky do hry, k míči se dostala AITANA BONMATÍOVÁ, která ukázala svou technickou vyspělost a střelou do protipohybu nedala brankářce Thalmannové šanci! – 0:1.

    David Bochňák

    Branky: 11. Codinaová (vla.) – 5. Bonmatíová, 17. Redondová, 36. Bonmatíová, 45. Codinaová, 70. Hermosová

    Karty:   73. Stierliová (SUI)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 2:25. Střely mimo: 1:9. Rohy: 0:11. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 6:15.
    Švýcarsko: Thalmannová – Stierliová, Maritzová, Riesenová (84. Martiová), Aigbogunová (46. Calligarisová) – Reutelerová (46. Mauronová), Sowová (46. Terchounová), Wältiová (C) – Crnogorčevićová, Bachmannová, Piubelová (75. Hummová).
    Náhradníci: Pengová, Friedliová – Felberová, Arfaouiová, Reyová, Bühlerová, Lehmanová.

    Španělsko: Collová – Batlleová, Paredesová, O. Hernándezová, Codinaová – Abelleiraová (63. Navarrová), Bonmatíová (77. Guerrerová), Hermosová (77. Putellasová) – E. Gonzálezová (C) (63. M. Pérezová), Redondová, Paralluelová (84. del Castillová).
    Náhradníci: M. Rodríguezová, Salónová – Andrésová, Caldenteyová, Carmonaová, Gálvezová, Zornozaová.

    Rozhodčí: Cheryl Fosterová – Michelle O´Neillová – Franca Overtoomová

    Diváci: 43217
    bahis siteleri