Švýcarsko – Španělsko 1:5 (kon.) | Japonsko – Norsko 3:1 (kon.)
konec
Japonsko
3:1 (1:1)
Norsko
Sobota 05.08.2023, 10:00 • Wellington Regional Stadium, Wellington • Mistrovství světa - ženy • Osmifinále
Předzápasové kurzy
    81. Hinata MIJAZAWAOVÁ - 3:1
     
    81
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Fotbalistky z asijského kontinentu dělají velký krok směrem k postupu do čtvrtfinále, přidávají pojistku! Fudržinová dokonale načasovanou nahrávkou za obranu vyslala do úniku HINATU MIJAZAWOVOU, jež při zakončení zachovala chladnou hlavu, vyběhnuvší brankářku prostřelila přízemním pokusem podél její levé nohy.
    50. Risa ŠIMIZUOVÁ - 2:1
     
    50
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Velká individuální chyba Bøe Risaové přibližuje Japonsko k postupu do čtvrtfinále! Středopolařka vymýšlela naprostou hloupost, když v malém vápně přihrávala Hansenové, pomalý pas vystihla krajní obránkyně RISA ŠIMIZUOVÁ a s přispěním jiné protihráčky poslala balón gólmance do protipohybu k levé tyčce.
    20. Guro REITENOVÁ - 1:1
     
    20
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Fotbalistky ze severu Evropy zničehonic srovnávají! Do běhu dostala k pravé lajně nahrávku Vilde Bøe Risaová, jež posadila centr přesně na hlavu GURO REITENOVÉ, křídelnice Chelsea zakončila přesně k pravé tyči, kam Jamašitaová plachtila vzduchem marně.
    15. Ingrid ENGENOVÁ - 1:0
     
    15
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Obrovsky smolný moment pro Norky, které se dostávají do ztráty vlastencem! Po centru z levé strany sáhla do míče INGRID ENGENOVÁ tak nešťastně, že míč nasměrovala k pravé tyči vlastní brány, ani brankářka Mikalsenová nedokázala zabránit balónu v cestě za brankovou čáru.

    Milan Huppert

    Branky: 15. Engenová (vla.), 50. Šimizuová, 81. Mijazawaová – 20. Reitenová


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:4. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 6:8.
    Japonsko: Jamašitaová – Takahašiová, Kumagajová (C), Minamiová – Šimizuová, Naganová, Hasegawaová, Endóvá – Fudžinová, Mi. Tanakaová (72. Uekiová), Mijazawaová.
    Náhradníci: Hiraová, Mo. Tanakaová – Hamanová, Hajašiová, Čibaová, Išikawaová, Mijakeová, Morijaová, Naomotová, Sejkeová, Sugitaová.

    Trenér: Futoši Ikeda

    Norsko: Mikalsenová – Bjeldeová (88. Hørteová), Mjeldeová (C), Harvikenová, T. Hansenová (74. Hegerbergová) – Engenová – Risaová (63. Maanumová), Reitenová – C. Hansenová, Haugová, Haaviová (63. Sæviková).
    Náhradníci: Fiskerstrandová, Pettersenová – Bergsvandová, Blakstadová, Eikelandová, Jøsendalová, Sønstevoldová, Lundová.

    Trenér: Hege Riiseová

    Rozhodčí: Batistaová – Backová, da Cruzová (BRA)

    Diváci: 33 042
    bahis siteleri